Home \ semester
 

Resa till Japan på en låg budget.

 

Japan är ett underbart land, rik på historia och moderna underverk. Det kan också vara en mycket dyr plats, men om du planerar din resa bra, har du inte råd att spendera för mycket och har fortfarande en bra semester.

              

Förfarande .

    

    1      Ankomst  ,

    
   
 1.            1      Planera i förväg och vara flexibel när du väljer din flygbiljett. En internationell flygbiljett är dyr, men om du jämför priser och väljer din flygtid bra, kan du spara mycket pengar. Om du bokar via resebyrå och reser till Japan i april eller maj, kan du till och med behöva betala över 1500 € för biljetten. Men om du letar efter biljetter på Internet och anländer i början av mars eller regnperioden (juni), får du inte betala mer än 700 €. Jämför biljettpriser till Narita Airport och Kansai Airport - ibland är det mycket billigare än det andra.        
 2.  
             

    2      Resa i Japan  ,

    
   
 1.             1      Få ett Japan Rail Pass. Detta är en speciell tågbiljett som bara säljs till personer som har angett Japan på turistvisum och bokas med före ankomst till Japan. Det tillåter ett obegränsat antal tågresor i Japan inom en period av en, två eller tre veckor. En sådan järnvägspass kostar i en vecka ca 28 300 yen (dvs. ca 275 €) i normalvagnen eller upp till 37 800 yen (dvs. ca 380 €) i den gröna bilen. De "gröna vagnarna" är jämförbara med 1: a klassen i tyska tåg. Skillnaden är relativt liten, eftersom alla platser i Shinkansen är rimligt bekväma.       
 2.  
 3.             2      Låna en cykel. Nära de flesta tågstationer kan cyklar hyras för mindre än 10 euro per dag. Om du planerar att resa till en hel stad, är cykeln inte bara billigare, men också mer praktisk och rolig än med buss eller tunnelbana. Men om du anländer under regnperioden för att spara pengar, kanske du vill ta bussar och tunnelbanan. Om du inte har något emot regnet, kan du också köpa billiga regnutrustning lokalt.       
 4.  
 5.             3      Hitchhiking. Det kan låta som en dålig idé, men i Japan är hitchhiking inte lika farlig som i andra länder, särskilt inte för män. Många japaner tar dig så långt de kan för dem, om de kan prata med dig på engelska i några timmar. Kvinnor ska inte köra hitchhiking ensam, men minst två. Få Will Fergusons "Hitchhiker's Guide to Japan" om du är intresserad.       
 6.  
             

    3      Boende  ,

    
   
 1.             1      Få en bra guide till Japan. En sådan guide kommer att lista dig boende i de flesta japanska städer och sortera dem alla efter pris, så att du snabbt kan hitta den billigaste lösningen. En guide kommer också att lista de mest populära restaurangerna, sevärdheterna och andra attraktioner. 
    
  • Vet att japanska boende är indelat i två klasser: Västra och Traditionella. Det rekommenderas att spendera minst en natt på ett traditionellt japanskt hotell ("ryokan"), eftersom det här kommer att ge dig en bra uppfattning om de japanska traditionerna, även om det kan vara dyrare än andra alternativ. Rumspriset i en "ryokan" inkluderar vanligtvis frukost och middag. Men om du befinner dig på en sådan traditionell plats, bör du strikt följa lokala tullar och beteenden, annars kan de andra gästerna förolämpas.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Överväga att bo på Capsule hotell eller internetkaféer. När du reser ensam eller i en liten grupp kan du spara pengar genom att bo på ett Capsule-hotell eller ett internetkafé: 
    
  • Capsulehotell uppfanns för att ge japanska affärsmän en plats att sova så att de kan fånga det första tåget nästa morgon när de saknar den sista. Men de erbjuder också turister möjlighet att tillbringa natten billigt. Du kommer knappast att få mer utrymme än ett mycket litet rum med en madrass, men priset är oslagbart. För att komma in och ut måste du oftast gå åt sidan och du har ingen plats att stå eller sitta. Vanligtvis ligger sådana hotell nära tågstationer eller platser med upptagen nattliv. Fråga om användningen av badrummet ingår i priset, för ibland är det inte fallet. Vissa Capsule hotell vägrar att rymma kvinnor, så var medveten om.
  •  
  • Även internetkaféer kan vara ett bra ställe att sova. Om du anländer sent, kan du ofta få ett rum från midnatt till 8:00 för mindre än 20 €. Du kan sova på en soffa, men om du verkligen vill spara pengar kan det vara värt det. På internetkaféer finns det ofta duschar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Om du inte är blyg och pratar lite japanska, kan du också bo i ett kärlekshotell. Kärlekshotell är platser där japanska par återvänder för att gå i pension i några timmar från sina hem, där vanligtvis flera generationer familjer bor tillsammans. Men efter klockan 23.00 får du ofta ett billigt rum för natten. Normalt får du en kondom gratis och du kan också upptäcka något riktigt bisarrt, nämligen en sexleksaker.       
 6.  
 7.             4      Tänk på ett pensionat. Denna västerländska typ av boende drivs vanligtvis av ett gift par nära semesterplatser. Vanligtvis ingår en måltid i priset.       
 8.  
 9.             5      Hitta affärshotell i stadens centrum eller nära tågstationer. Dessa är billiga hotell som besöks av affärsresenärer och kan även användas av turister. För det mesta måste du kunna prata lite japanska, eftersom den här typen av hotell inte är utformad för turister. Men här får du ett rent rum för ett relativt billigt pris och vanligtvis finns det minst en billig restaurang i närheten.       
 10.  
 11.             6      Besök ett vandrarhem. Det finns många vandrarhem i Japan och de är vanligtvis ett bra alternativ för budgetmedvetna resenärer. Nackdelen med vandrarhemmen är vanligtvis deras plats, eftersom de vanligtvis ligger utanför staden eller åtminstone i utkanten. Detta kan öka dina resekostnader, men det kan fortfarande vara billigare än att stanna i mitten. För att få de lägsta priserna behöver du ett medlemskort, men du måste själv bestämma om det här är värt det för dig.       
 12.  
 13.             7      Gå camping. Det finns campingplatser över hela Japan och om säsongen är rätt kan det vara ett ganska trevligt ställe att tillbringa nätterna. Det är dock vanligtvis ganska trångt, men i Japan är det normalt under semestern. Du måste vänja dig. Ibland kan du hyra tält eller till och med en stuga direkt på campingplatserna om du inte redan har gjort det på förhand. Nationella turistbyrån i Japan rekommenderar dock att man tar med egen campingutrustning "för att undvika besvikelse". Också vara medveten om att det kan vara problematiskt att komma till och från campingplatsen om du inte har egna transportmedel. Mer information finns i avsnittet Camping i Japan i följande dokument: http://www.jnto.go.jp/eng/location/rtg/pdf/pg-804.pdf.       
 14.  
             

    4      Mat och shopping  ,

    
   
 1.             1      Håll dig till billiga restauranger och barer om du vill äta ute. Det finns många billiga alternativ på restauranger i Japan, så du behöver inte gå utan en restaurang. Inredningen av restaurangerna återspeglar ofta priset, var så varnad. Du förväntar dig inte ett tips i Japan, så du kan spara pengar genom att inte ge det. Det är också en bra idé att alltid ha en översättare på din smartphone så att du vet vad du beställer och vad det kostar. Om du uppskattar god mat bör du alltid be om "meibutsu" - det betyder "specialitet". Så du får hand om den lokala specialiteten, så du får något väldigt speciellt. 
    
  • Nudlar och snackbarer som specialiserar sig på ramen är också ett bra sätt att få gott om mat till ett rimligt pris. Du känner igen en "ramen" restaurang genom att se en kund sitta vid en lång räknare och slurpa nudlar från en ångkokande skål. Udon och soba-rätter är också bra sätt att äta billigt i Japan. Förutsatt, du gör det självklart i en billig restaurang.
  •  
  •   Izakaya är den japanska versionen av matställen där du kan få både typisk japansk mat och västerländsk mat. Dessa är oftast snacks och därför är de ganska billiga.
  •  
  •  Yakitori är en spett av grönsaker och grillad kyckling. Vanligtvis serveras det med en öl eller skull och kan vara en måltid i vissa restauranger. Det finns hela "yakitori" restauranger ("yakitori-ya"), som ofta ligger nära tågstationer. Men var medveten om att priset är för en "yakitori", så dubbel om du vill äta mer än en.
  •  
  • Även om sushi är ett mellanmål här borde du kunna äta tillräckligt med sushi. Sök efter automatiska sushi restauranger som kallas "kaiten-sushi". Där serveras sushi på löpbandet. Färgkoden på de plåtar du väljer anger priset som du kan läsa på svarta tavlan på väggen. Om du väljer plattorna klokt kan du kanske äta tillräckligt för ett lågt pris.
  •  
  • Hitta de platser där lokalbefolkningen äter, även om du behöver kunna prata lite japanska, eftersom sådana platser sällan har menyer och även när, ganska mindre på engelska. Sök efter "nomiya" och "aka-chochin", det vill säga japanska restauranger, eller "chuka-ryori-ya", billiga kinesiska restauranger.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Köp mat i snabbköpet. Det finns färdiga rätter till ett relativt lågt pris.       
 4.  
 5.             3      Sök efter matautomater. Dessa finns nästan överallt i Japan och du kan hitta en mängd olika livsmedel och drycker där, som tilltugg, grönt te, kaffe, öl etc.       
 6.  
 7.             4      Hitta de vanliga snabbmatskedjorna. McDonalds och andra snabbmatskedjor är överallt. Prova en burgare med Mosburger, en japansk hamburgarkedja.       
 8.  
 9.             5      Ät i mathallar och marknader. Det finns mycket billig mat i många variationer. De är också bra för vegetarianer, eftersom det finns en mängd färska frukter, ris snacks och grönsaker. 
     Bagerier är ett annat alternativ, även om de flesta bakverk i Japan är mycket söta och inte nödvändigtvis vad vi är vana vid.  
         
 10.  
 11.             6      Undvik att köpa alkohol och kläder. Du kanske har hört att allt i Japan är ganska dyrt, men om du undviker alkohol och kläder, kommer du att märka att resten inte är så dyr. Självklart borde du försöka skull, om du redan är i Japan. Ta bara inte på att du har råd att spendera varje kväll i en bar.       
 12.  
 13.             7      Köp färdiga måltider i mataffären. Allmänna livsmedelsbutiker erbjuder en mängd läckra och prisvärda måltider. Det finns allt från nudelsoppa till kötträtter. I vissa butiker finns det även bagerier. I de flesta butiker finns det även mikrovågor och ätpinnar, så du kan värma upp och äta din måltid på plats. Dessutom finns det ofta tabeller som du kan sitta på.       
 14.  
 15.             8      Gör många bilder som souvenirer. De är billigare och mer personliga än souvenirer eller dyr konst och det bästa sättet att påminna dig om din resa under de kommande åren.       
 16.  
             

    5      Aktiviteter  ,

    
   
 1.             1      Planera en daglig budget för inträdesavgifter och kostnader i samband med besök. Detta hjälper dig att fatta bra beslut om vad som är värt att besöka och vad du bara inte har råd med.       
 2.  
 3.             2      Hitta gratis eller billiga saker att göra. Det finns många sätt att uppleva allt som Japan har att erbjuda utan att behöva spendera mycket pengar. Några saker du kan göra är följande: 
    
  • Besök Akihabara (förkortad "Akiba") i Tokyo. I det här elektronikdistriktet finns det alla senaste "Otaku" -trenderna (geektrender) och redan kan besöket bli en spännande upplevelse.
  •  
  • Besök Japans stränder. Det finns många stränder på fastlandet Japan samt på öarna Okinawa. Om vädret är bra kan det vara väldigt trevligt där.
  •  
  • Besök Shibuya, ungdomscentret i Tokyo. Här kommer du att uppleva många trendiga japanska och de senaste trenderna. Ta med din kamera!
  •  
  • Ta tid att uppskatta arkitekturen. I Tokyo finns ett smorgasbord av fantastiska byggnader som du kan utforska och fotografera.
  •  
  • Fråga vilka festivaler som äger rum under ditt besök. Att vara mitt i japanska festligheter kan göra ditt besök unikt.
  •  
  • Besök tempel och helgedomar. I Japan finns så många av dem att du kan göra en hel semester ut ur det. De är vackra, fridfulla platser där du kan uppleva Japanska kulturen.
  •  
  • Ta dig tid att se Japanska trädgårdarna. För vissa kan du behöva betala inträde men inte för andra, men du får se mycket och uppleva det exakta motsatsen till liv och rörelse i städerna.
  •  
  • Gå vandring. Förutsatt att du kommer till bra vandringsleder kan detta vara ett mycket bekvämt sätt att se mycket av Japan. Stugorna längs spåren är ofta dyra, men det finns stora saker att se, det är vulkaner på Japans sydliga Kushu eller topparna i de japanska Alperna i centrala Honshu.
  •  
  • Spara pengar i Tokyos museer genom att köpa ett Grutt Pass, som ger dig rätt till fri eller nedsatt inträde på cirka 75 museer.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Köp souvenirer i 100, 300, 500 eller 1000 yen butiker. Det finns sådana butiker ofta i Japan och de kan jämföras med 1 € butiker i Tyskland, endast för olika prisklasser. Många objekt i dessa butiker ser mycket dyrare ut än de är och kan vara bra presenter till vänner. Sök efter DAISO, Seiriya och 3 mynt, men det finns otaliga andra.       
 6.  
             

Tips .

    
   
 • Ha alltid pengar i Japan med dig. Även om kreditkort accepteras på många mer moderna platser är kontantbetalning ännu vanligare. Tänk inte ens att utfärda kontroller!
 •  
 • Osaka är känt för sina köpmöjligheter; Om du verkligen vill shoppa, kan det här vara rätt plats, "köpcentret"! I Kyoto finns stora loppmarknader och många små butiker. Tokyo har allt - vilket verkligen kan vara förödande för din budget, så se upp.
 •  
 • Ta lätt bagage med dig: ju mindre du måste bära med dig, desto mindre stressade kommer du att känna. Och ju mer stressade du känner, ju mer du vill köpa för att få dig att må bättre!
 •  
 • Planera din resa i förväg. En välplanerad resa är alltid billigare än något spontant. Genom att vara medveten om alla potentiella kostnader i förväg har du möjlighet att skapa buffertar och ibland spenderar lite mer pengar och vet att du har råd med det.
 •  
 • Om du är över 60 eller 65 år kan du göra anspråk på seniorerrabatter - visa ditt ID och du betalar pensionärer för seniorer. Det gäller också för vissa flygbolag.
 •  
 • Om du planerar att sova i stugorna längs vägen när du går, boka på förhand. Även om du kan boka dem med en måltid, är det bättre att ta med egen mat.
 •  
 • resa med en vän; du kan dela många utgifter och dela även mat och liknande, etc.
 •  
             

Varningar .

    
   
 • Japanska kommer att stirra på dig - ta inte det personligen.
 •  
 • Var försiktig om du vill hitchhike. Det finns alltid en viss grundläggande risk.
 •  
 • Gåvor är mycket lämpligare att uttrycka din tacksamhet än att tippa.
 •  
 • Om du bestämmer dig för att besöka Roppongi i Tokyo, var extremt försiktig. Den här delen av Tokyo är lekplatsen för yakuzaen, den japanska mafiaen och andra brottslingar. Om du dricker något här, håll alltid ett öga på det. Några turister fick lite drycker och när de vaknade nästa morgon blev deras kreditkort sträckt till gränsen.
 •  
 • Diskriminering är laglig i Japan.
 •  
 • Japanska kan förolämpas av något helt normalt beteende i väst. Se till att du beter sig korrekt. I vilket fall som helst bör du kunna fråga på förhand och justera ordentligt.
 •  
 • Det finns vissa platser, som barer, massagestall och nattklubbar, vilka utlänningar inte har tillgång till.
 •  
             

Vad du behöver .

    
   
 • Japansk reseguide
 •  
 • japansk ordbok
 •  
 • Om du planerar att campa, campingutrustning
 •  
 • Lätt att bära bagage
 •  
                
Semester populär:
Sova på flygplatsen.

Ha en perfekt sommar.

Från San Francisco flygplats körs till stadens centrum.

Ett flygplan är ombordstigning.

Camping på campingen.

Byxa byxor.

Dressing i Italien.

Hitta norra utan kompass.

Ta en ryggsäck.

Njut av sommarsemestern (för tonåringar).

Körtursturism.

Överlev en Ripström.

Transportvätskor i ditt handbagage.

Planera en resa till London.

Betalas för resor.

Kontakta Qatar Airways.

Lätt att packa.

Överlev en flygkrasch.

Förhindra rörelsesjukdom.

Bestäm vad du ska packa för en semester.

Camping.

ako woman