Home \ semester
 

Paket för en resa till Kina.

 

Kina är en mycket intressant och spännande destination. Vi ska berätta för de viktigaste sakerna du ska packa för din resa och några tips som kommer att vara till hjälp på din resa.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Förpacka alla nödvändiga dokument när du reser till Kina. Glöm ditt pass med alla nödvändiga resevisum och internationella flygbiljetter.        
 2.  
 3.             2      Du måste alltid ha ditt pass med dig. Enligt kinesisk lag är kravet. Dessutom ska du alltid ha en kopia av ditt pass om originalet är förlorat. Du kan också ladda upp en skanning till en plats som du når när som helst.       
 4.  
 5.             3      Ankomma perfekt förberedd i Kina. Även om det finns butiker och marknader på varje gata hörn i Kina är det inte troligt att många saker du är vana vid hemma är. Du bör alltid ta toalettpapper eftersom det inte finns i de flesta toaletter. Tänk framåt genom att lagra halva använda rullar av toalettpapper före din semester i Kina. Varje gång du har en halvt rulle i ditt badrum borde du ta den, lägga den i en plastpåse och sätt den i din resväska. Sex till åtta små rullar kommer att räcka för en familj på fyra och cirka två veckor i Kina semester. I femstjärniga hotell hittar du alltid västra toaletter och toalettpapper. Även de större flygplatserna kommer åtminstone att ha en västra toalett i tvättrummet. Ta bara ett hus och en bilnyckel med dig på semester. Lämna alla andra nycklar hemma. 
    
  • Du behöver definitivt ditt eget toalettpapper, speciellt om du reser på tåget.
  •  
  • Dessa typiska "squats" är huvudsakligen "på marken" men mindre i de kinesiska storstadsområdena.
  •  
  • Du kan också köpa toalettpapper i Kina. Det är inte dyrt men kan vara svårt att hitta.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Pack Tannacomp® och Imodium® tabletter. Vattenkvaliteten i Kina är ganska dålig och du kan uppleva milda mag- och tarmproblem om du använder kranvatten för att borsta tänderna eller äta grönsaker som inte har kokats efter tvätt med kranvatten. Du kan också ta Tannacomp® tabletter profylaktiskt för att förhindra gastrointestinalt obehag. 
    
  • Återigen gäller detta främst för landsbygden, men inte för storstadsområdena.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta även alla andra läkemedel du kan behöva på din resa.        
 10.  
 11.             6      Ta tillräckligt med kläder som är lämpliga för säsongen. Kina är varmt på sommaren och regnigt och kan bli mycket kallt på vintern. Packa tillräckligt med kläder, men kom alltid ihåg att du hittar tvättmaskiner nästan överallt där du kan tvätta dina kläder, eller bara dra nytta av tvätten på ditt hotell. Men du bör vara försiktig här, eftersom vissa tvättmedel använder tvättmedel som kan irritera känslig hud. Om du tar med dig dina kläder till städarna istället kan du undvika detta problem.       
 12.  
 13.             7      Klä på lämpligt sätt. Standardkläderna för de flesta ställen i Kina kan bäst beskrivas som "sporty-elegant". Om din resa inkluderar formella händelser, bör du också packa en elegant kostym eller klänning. 
    
  • Kina är klimatiskt lik USA. Somrarna i söder är extremt heta och fuktiga och vintrarna i norr är mycket kalla och torra.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Var försiktig så att du inte spolas vatten i munnen när du duschar. Det kan smaka normalt, men kan fortfarande göra dig sjuk. Tänderna ska alltid rengöras med flaskvatten. 
    
  • Mindre städer säljer fortfarande flaskvatten, som bara har rengjorts med billiga nylonfilter. Köp endast vattenflaskor av kända tillverkare i stora stormarknader.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Rådfråga din familjläkare eller en resemedicinspraxis innan du reser. Din läkare kommer att berätta vilka vacciner du borde ha baserat på olika faktorer, till exempel din övergripande medicinska historia eller vacciner som du redan har fått, de delar av landet du ska besöka och de aktiviteter du har planerat. Spela det säkert för att ta hand om alla receptbelagda läkemedel du behöver regelbundet innan du reser. Om du regelbundet tar psykotropa droger kräver kinesisk lag att du har ett brev från din läkare som bekräftar att det finns ett medicinskt behov av det. Du bör också packa antibiotika och andra receptbelagda läkemedel som du kan behöva under resan. Ta så många läkemedel som du bryr dig om hela resan, plus några extrapiller. Du bör bara ta med läkemedlet i originalförpackningen. Kinesiska sjukdomskontrollbyrån har också en hemsida för resenärer med den senaste informationen om hälsa för resenärer till Kina.        
 18.  
 19.             10      Skriv kontaktinformationen för alla dina läkare på ett indexkort eller i en anteckningsbok. Om du har en medicinsk nödsituation under din resa och omedelbart behöver nå din vanliga läkare, ska du alltid ha detta kort med dig.       
 20.  
 21.             11      Du borde fylla en magsäck med en liten rulle toalettpapper och en liten flaska handtvätt för dig själv och någon annan resenär. Handtvättmedel eller våtservetter utan alkohol är bäst eftersom säkerhetsarbetare vid vissa kinesiska flygplatser (i synnerhet i Guangzhou) tillfälligt konfiskerar alkoholbaserade desinfektionsmedel. Om du vill kan du fortfarande packa en spannmålspanna, några hostdroppar och tuggummi. Dessa saker kommer att vara till nytta när du är på resande fot. Tänk också på en liten ficklampa, eftersom det kan vara strömavbrott när som helst och du kan hitta dig själv i ett helt mörkt rum. 
    
  • Kom ihåg att du är i Kina och ingen annanstans! För att minska mängden avfall och sopor som produceras finns det inget toalettpapper i de flesta kinesiska toaletterna, så du bör alltid ha tillräckligt med näsdukar med dig. Näsdukar finns tillgängliga på alla lokala marknader för endast en eller två yuan.
  •  
         
 22.  
 23.             12      Ta med resekontroll och massor av pengar, eftersom de flesta restauranger och butiker inte accepterar kreditkort. Ta med pengar på bältet eller höftpaketet för att hålla dina retur- eller tågbiljetter, resekontroller, kreditkort och pengar säkert borttagna från din kropp och dina kläder. På så sätt kan du hålla alla viktiga dokument och objekt säkra, även om det inte finns något säkert i hotellrummet. 
    
  • De största bankerna i stora och medelstora städer har bankomater som också accepterar utländska betalkort.
  •  
  • I små städer förändrar vissa banker inte ens amerikanska dollar eller euro mot yuan.
  •  
         
 24.  
 25.             13      Andra saker du behöver: Deodoranter (inte ens tillgängliga i storstäder), regnrock och / eller paraply, solhatt, solglasögon och solskyddsmedel (beroende på körtid och destination) en nätadapter om du råkar äga en eller behöver det snabbt.                 
 26.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                     
Semester populär:
Airbnb kommer vara värd.

Smidigt komma igenom säkerhetspunkten vid flygplatsen.

Få rätt vaccinerade för resor.

Resa genom Europa med din ryggsäck.

Skapa en resebroschyr.

Använd en kompass.

Kör bil i Indien.

Montera Survival Kit.

Gå till ett minimalistiskt tält.

Besök New York City på en snäv budget.

Se bra på ditt passfoto.

Packa en resväska.

Emigrera till Kanada.

Bjud in vänner till Lyft.

Kör bil i Indien.

Organisera världsresa.

Packa en resväska.

Paket för en resa till Kina.

Läs en karta.

Bor i Thailand.

Låt dig inte bli uttråkad under semestern.

ako woman