Home \ semester
 

Smidigt passera säkerhetspunkten vid flygplatsen.

 

Sedan terrorattackerna den 9/11 har flygsäkerheten drastiskt skärpts. Detta har medfört att de flesta resenärer avskyar den en gång trevlig flygplatsupplevelsen. Långköer, påträngande anställda och arg flygresenärer gör säkerhetskontrollerna en ganska obehaglig aspekt av resan. Genom att följa stegen nedan kommer du enkelt att "flyta" genom den här delen av din resa.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Packa inte för mycket och följ instruktionerna på flygplatsen angående storlekar, kvantiteter och restriktioner. Bara packa vad du behöver för att överleva, vad du behöver göra först och vad du behöver senast. Om du inte är säker på om du behöver något, packa inte det. Bo på den säkra sidan. Kom ihåg att du förmodligen kan köpa den vart du än går. Om inte och om det inte är viktigt, oroa dig inte om det!        
 2.  
 3.             2      Var beredd. Innan du går till flygplatsen, se till att du vidtar nödvändiga åtgärder för att göra denna upplevelse så enkel som möjligt. 
    
  • Använd praktisk skor. Skor som du enkelt kan glida in kommer att kunna flytta ut snabbare. Kom ihåg att de ska vara bekväma nog att köa länge innan säkerhetscheckpunkterna. Om du är under 13 år kan du bära några skor så länge du inte utlöser metalldetektorn.
  •  
  • Undvik kläder eller tillbehör med metalldelar, eftersom du måste ta bort dem innan du går igenom metalldetektorn. Detsamma gäller för metallföremål i fickorna.
  •  
  • Packa vätskor och geler i enlighet därmed. Alla dina vätskor i bagage måste packas i injektionsflaskor med högst 100 ml och alla vätskor ska vara förpackade i genomskinliga påsar med en maximal kapacitet på 1 liter, som har en blixtlås. Det finns några undantag från dessa regler, såsom barnmjölk och flytande medicinering, men håll dig informerad innan du packar någonting.
  •  
  • Packa dina ägodelar snyggt så att din väska lätt kan öppnas och kontrolleras om ett problem uppstår och du kan snabbt komma igenom kontrollerna.
  •  
  • Undvik förbjudna varor. Informera dig i förväg om allt du vill ta med dig, oavsett om du har handbagage eller incheckat bagage, är förbjudet på planet. Annars kommer du vara tvungen att kasta bort dessa objekt eller ens ifrågasättas eller åtalas.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se till att du har ditt ombordstigningspass och ditt pass i hand eller i fickan innan du går till säkerhetscheckpunkten. Även om ormen är ibland lång, rör den sig snabbt och erfarna resenärer kan vara irriterad med människor som stoppar ormen genom att leta efter de nödvändiga papper.       
 6.  
 7.             4      Se efter instruktioner medan du väntar. Det lönar sig att se vad andra resenärer glömmer.       
 8.  
 9.             5      Ställ ditt ombordstigningspass och pass så fort du kommer igenom säkerhetscheckpunkten. Håll ombordstigningskortet i din jackficka eftersom det kommer att kontrolleras igen, men du bör förvara ditt pass i ditt bagageutrymme för säkerheten.       
 10.  
 11.             6      Ta de nödvändiga föremålen ur din väska så fort du kommer till löpbandet. Lägg dessa objekt bredvid ditt bagage i lådorna eller direkt på löpbandet. På de flesta flygplatser är det nödvändigt att ta bort plastpåsar med vätskor eller bärbara datorer från bagageutrymmet, men var noga med att följa anvisningarna. Om du har en "TSA Pre-Check" i USA behöver du inte ta bort dina vätskor och bärbara datorer.       
 12.  
 13.             7      Gör det lättare att ta av dina skor. TSA kräver att resenärerna ska ta av sig sina skor när de passerar genom metalldetektorn (och detta gäller för de flesta flygplatser i övriga världen). Det finns ofta inte mycket utrymme att böja över. Människor kommer att försöka komma förbi dig och närmaste bank är ofta obehagligt långt ifrån dina fickor. Använda skor som du kan glida ut utan att böja över eller öppna dina skosnören innan du börjar. Så du kan enkelt ta av dem när du måste gå igenom metalldetektorn. Om du är under 13 år kan du starta dina skor om de inte innehåller metall. Detta gäller även resenärer som är äldre än 75 år. Du kan också starta dina skor i USA om du har passerat "TSA Pre-Check".       
 14.  
 15.             8      Ta bort nödvändiga kläder och tillbehör. Ta bort metallartiklar, jackor och huvudbonader, beroende på om detta krävs på respektive flygplats. Om du är under 13, över 75 eller i USA kan du starta din jacka om den inte innehåller metall.       
 16.  
 17.             9      Håll dig lugn före flygningen. Tänk inte på arbetet, räkningarna eller andra saker som kan påverka dig. Tänk på det äventyr som du kommer att uppleva eller bara har haft och hur länge du kommer ihåg det.       
 18.  
 19.             10      Var inte rädd för säkerhetsvakterna. Var artig och respektfull och följ deras instruktioner. Kom ihåg, om du inte bär något olagligt, kommer du inte ha några problem. Säkerhetsvakterna finns där för din säkerhet och inte skrämma dig. Om du inte har varit i "TSA Pre-Check" eller något annat program som tar dig igenom kontrollerna snabbare än vanligt, måste du ta av dina skor och vänta lite. Du behöver inte oroa dig för det; det gör ditt flyg ännu säkrare.       
 20.  
 21.             11      Gå igenom metalldetektorn när en anställd på flygplatsen välkomnar dig. Om du dessutom söks, följ instruktionerna omedelbart och var artig. Berätta för clerken om du har några piercingar eller implanterade metalldelar som du inte kan ta bort. Glöm inte att ta metall smycken och placera den i lådan som kommer att passera genom röntgenmaskinen. 
    
  • Barn under 13 år som behöver ytterligare sökningar är osannolikt att skanna. Du kan behöva gå igenom metalldetektorn flera gånger och kanske dina händer blir dabbed.
  •  
  • Om du är 75 år eller äldre kan du också gå igenom metalldetektorn flera gånger.
  •  
         
 22.  
 23.             12      Försök att inte låta stressspela. Detta gör att du ser misstänkt ut som om du hade något att dölja. Mentalt berätta flera gånger "Jag har ingenting att gömma".       
 24.  
 25.             13      Berätta för säkerhetsvakterna att säkerhetskontroller gör dig nervös. Det är okej att vara nervös vid en seriös säkerhetskontroll. De kommer troligen att hjälpa dig på något sätt eller försäkra dig om att du inte behöver vara rädd. Du är bara mänsklig och du är inte den första resenären som är rädd för säkerhetskontroller.       
 26.  
 27.             14      Samla dina föremål och stow dem. Se till att du har allt du behöver. Lämna säkerhetsområdet snabbt för att göra plats för andra resenärer.                 
 28.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Semester populär:
Rese med endast en påse.

Packa väskor eller resväskor effektivt.

Bor i Thailand.

Planera en kryssning.

Förberedelser för internationell resa.

Komma till Nordpolen.

Ringa internationella telefonnummer från USA.

Kontrollera i bilsäte på flygplatsen.

Resa genom Europa med din ryggsäck.

Gör en vägresa.

Förberedelser för internationell resa.

Körtursturism.

Smidigt komma igenom säkerhetspunkten vid flygplatsen.

Göra vatten i öknen.

Resa runt om i världen gratis.

Resa till Antarktis.

Tvätta kläder när du reser.

Hos ett barn på ett flyg.

Hitta de bästa biluthyrningsavtalen.

Rengör och polera musslor.

Tippa en taxichaufför.

ako woman