Home \ semester
 

Rulla upp en sovsäck ordentligt.

 

Att veta hur man rullar upp en sovsäck ordentligt är en färdighet som varje husbil borde behärska. Även om det finns sovsäckar i olika former och med olika lagringsalternativ, är det enkelt att rulla upp dem. När du väl har hittat hur du rullar upp din sovsäck är det en bris.

              

Förfarande .

    

    1      Rulla upp en sovsäck  ,

    
   
 1.            1      Om en sovsäck köps med en förvaringspåse och det inte finns något problem med det, rulla inte upp det. Om en sovsäck rullas upp ofta kan den skada sin isolering, vilket gör den mindre varm. De flesta sovsäckar med förvaringspåse sätts bara löst in i behållaren och rullas inte. Om du är osäker, kontrollera bifogade instruktioner för användning. 
    
  • Om sovsäcken har remmar, antingen separat eller fastsatt nära huvudet, kommer det troligtvis att behöva rullas upp. Banden är utformade för att hålla den uppdragna sovsäcken tillsammans.
  •  
  • När du behöver spara utrymme är det bäst att komprimera sovsäcken i minsta möjliga form. Du bör dock dekomprimera sovsäcken så snart som möjligt.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lägg på sovsäcken på en platt, torr yta. Om möjligt, använd tältets presenning för att rulla upp sovsäcken, eftersom det kommer att hindra smuts och fukt och mögel.       
 4.  
 5.             3      Stäng dragkedjan på sovsäcken och tryck alla luftbubblor ut genom huvudet. Stäng blixtlås helt, eftersom en öppen sovsäck är svår att rulla upp jämnt. Smid sovsäcken så mycket som möjligt för att ta bort eventuella luftbubblor, annars blir rullen ojämn.       
 6.  
 7.             4      Vik sovsäcken i halv längd. Lägg en sida på linjen med dragkedjan. Ta din tid och se till att kanten är rak. Detta behöver inte vara perfekt, men det är bättre om det stänger så nära dragkedjan som möjligt.        
 8.  
 9.             5      Börja vid foten och rulla sovsäcken tätt. Rulla sovsäcken med händerna och knäda den för att klämma några luftbubblor ut i sängens huvud.        
 10.  
 11.             6      Använd dina knän för stöd. Om du har problem med att tygla sovsäcken, använd dina knän för att klämma ut luften. Sedan rulla sovsäcken ytterligare 5-10 cm med händerna och tryck ut mer luft med knäna.       
 12.  
 13.             7      Fäst rullen med de medföljande banden. De flesta uppdragssäckar har remmar som måste vikas runt rullen och spännas för att hålla sovsäcken upprullad. Sovsäcken ska ha minst två band på ett avstånd av cirka 1/3 av rullens längd från varje sida av valsen.  
    
  • Om du inte har remmar, improvisera med ett bälte, ett stort gummiband eller ett rep.
  •  
  • Om din sovsäck inte har några band, men såldes med en förvaringspåse, lägg du på sovsäcken i påsen och stäng den.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Förvara påsen på en torr, torr plats. Om du är i den djupaste provinsen är en våt sovsäck inte bara obekväm men farlig. Vatten släpper upp värmen i huden snabbare än luft, så en våt sovsäck kan sänka kroppstemperaturen till en farlig, om inte dödlig nivå om du inte är noga med noggrannhet. Förvara din sovsäck i en vattentät väska eller improvisera med soptunnor.                  
 16.  
             

    2      Undvik typiska problem  ,

    
   
 1.             1      Kom ihåg att långvarig kompression gör sovsäcken mindre effektiv. Om du håller din sovsäck låsad eller rullad upp under en längre tid, lider isoleringen och det förlorar möjligheten att lagra värme. Även om du vill ta din sovsäck tätt rullad upp när du reser, ska du aldrig komprimera den eller lägga den i förvaringsväskan länge. 
    
  • Rulla upp sovsäcken eller rulla den litet när du inte använder den.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vrid vattentäta eller vattentäta sovsäckar inuti. Det yttre skiktet av sådana sovsäckar hindrar luft från att komma in i sovsäcken så att den kan hålla dig varm. Det förhindrar emellertid också att luft flyr från insidan till utsidan, vilket är önskvärt vid packning. Vänd sådana sovsäckar från insidan till utsidan, lås dragkedjan och rulla upp den enligt beskrivningen.        
 4.  
 5.             3      Använd en duffelpåse för att packa sovsäcken tätt. Dessa förvaringslåda har flera band och band som du kan dra ihop för att packa dina sovsäckar ännu tättare. De är vanligtvis vattentäta och finns i storlekar som gör att du kan lagra andra saker, som t-shirts eller kuddar. 
    
  • Om du använder en duffelpåse, börjar du alltid packa i slutet - det här låter luften flyga genom toppen.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ventilera din sovsäck efter din resa. Din sovsäck borde aldrig hållas komprimerad under längre perioder, och god omsorg fortsätter att borsta ut all smuts, kvistar och löv och låta sovsäcken torka helt efter färd. Mögel och mögel sprids när sovsäcken lagras våt. Det är svårt att få ut dessa fläckar igen. Låt sovsäcken torka ut i flera timmar på en torr dag och borsta ut all smuts. 
    
  • UV-ljus kan skada fibrerna i sovsäcken. Så exponera inte din sovsäck för solstrålning hela dagen.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tryck alla utgående fjädrar tillbaka i sovsäcken. Några lösa nedgångar är normala på nya sovsäckar. Tryck bara försiktigt tillbaka in i sovsäcken. Det är bäst om du drar in dem från insidan igen. Hålen stängs igen och skadar inte isoleringen.        
 10.  
             

Tips .

      

<91112>             Läs mer... (8)      

Semester populär:
Planera din semester och vandra genom naturen med din ryggsäck.

Charge Salik.

Stå med flyg.

Besök New York City på en snäv budget.

Övervinna en brand på ett hotell.

Ha en perfekt sommar.

Resa billigt.

Japanska medborgaren blir.

Urinera som kvinna medan du står.

Flyger med barn eller småbarn.

Köp en pistol i Michigan.

Hitta de bästa biluthyrningsavtalen.

Montera Survival Kit.

Paket för en resa.

Hos ett barn på ett flyg.

Från San Francisco flygplats körs till stadens centrum.

Klä sig ordentligt i Dubai.

Få rätt vaccination för en resa till Thailand.

Skriv en recension om ett hotell.

Kör bil i Indien.

Att vara kulturellt känslig under resan.

ako woman