Home \ sports
 

Djuphavsfiske.

 

Djuphavsfiske börjar från ett vattendjup på minst 30 meter. Här kan sportfiskare fånga stora fiskar som inte finns på grunda vatten, t.ex. Svärdfisk, hajar, guldmakrill eller spjutfiskar. Många turist- och semesterområden erbjuder djuphavsfiske turer. De är idealiska för nybörjare. För djuphavsfiske kan du chartera en båt eller gå ut ensam. Oavsett hur du gör det måste du veta grunderna och förbereda dig för den här erfarenheten så att du inte utsätter dig för fara.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Framställning  ,

    
   
 1.            1      Vet vad du behöver. De flesta charterbåtar har den nödvändiga utrustningen ombord - licenser, stavar och beten, flytvästar. Allt du behöver göra är att registrera och få de pengar du behöver. Om du bokar en turn, fråga fortfarande om allt är där eller om du behöver ta med något annat.  
    
  • Om du aldrig har varit djuphavsfiske, hyra en båt med en erfaren guide att följa med dig. Även om du har fiskat mycket, är en erfaren guide bättre än att försöka ensam. Låt en lokal visa dig var fisken är och njut av att fånga dem själv.
  •  
  • Om du redan har en båt behöver du rätt säkerhetsutrustning och fiskekort. Stångar och rullar är i allmänhet större och mer stabila vid djuphavsfiske än i sötvattenfiske. De kan hyras i fiskebutiker på kusten eller av fiskare. Och du behöver också några rullar av tårhållfast fiskelinje.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Klä i enlighet med detta. Eftersom du förmodligen blir våt på båten, är läder tofflor eller dina dyraste herrskor inte ett bra val. Bär saker som kan bli våta eller badkläder och ta en ren handduk för att torka bort dig. Solglasögon är mycket användbara eftersom vattnets reflektion kan vara betydande. 
    
  • Det kan vara molnigare om du är borta till kvällen. Därför bör du ta med varma kläder. På havet kan det vara ganska häftigt beroende på säsong. Hoodies och tröjor är då användbara.
  •  
  • Lämna mobiltelefon, smycken och värdesaker i land. Ingenting viktigt bör bli våt eller gå vilse.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta solskydd med dig. De flesta båtarna är till sjöss i flera timmar. Även vid molniga dagar reflekterar vattnet solstrålning och ökar risken för solbränna. Applicera flera gånger vattentätt solskyddsmedel med hög SPF.        
 6.  
 7.             4      Bekämpa dig mot sjösjukhet. Till sjöss kan en båt svänga mycket. Om du blir sjuk, stanna på däck, för att du har frisk luft och det stenar mindre. Om du blir sjösjuk snabbt ska du ta tabletter innan du går ombord.  
    
  • Om du vet att du blir sjösäker snabbt, ta en halv tablett för sjösjukhet natten innan och en hel timme före utgången. Titta på horisonten på båten, för att han står stilla. Detta hjälper till mot sjösjukdom.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta med dig vatten. Var noga med att dricka mycket vatten. Eftersom solen reflekteras från vattenytan kan det bli mycket varmt på båten. När du dehydrerar blir sjösjukan värre. Du mår bättre om du dricker tillräckligt med vatten. 
    
  • Några fisketurer som att dricka alkohol. I detta fall borde du också dricka mycket vatten. Om du inte är försiktig drar du snabbt ut och får en dålig baksmälla nästa dag. Dessutom förvärrar alkohol samordning, vilket gör dig till en fattigare fiskare. Så drick inte för mycket alkohol men alltid gott om vatten.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Välj båt  ,

    
   
 1.             1      Organisera en större grupp av fiskare. Fiskeutflykter måste också betala för kaptenen och besättningen. Att hålla en fiskebåt är dyr, så du behöver en större grupp för att göra det värt kaptenen. Det är mer lukrativt att köra ut med en grupp av sju betalande sportfiskare än bara en. 
    
  • Men om du vill fiska ensam måste du oftast dela båten med främlingar. Detta gäller även om du reser med en grupp vänner. Vanligtvis finns det andra fiskare ombord, med vilken du kommer i kontakt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hitta lokala charterföretag. Det finns chartererbjudanden tillgängliga i de flesta av de orter där djuphavsfiske fungerar och i många kustfiskeplatser. Kolla med hotellet, leta efter broschyrer eller undersök internet för att hitta ett charterföretag för djuphavsfiske på plats.  
    
  • Du kan också gå till piren och leta efter båtar som erbjuder resor. För det mesta är det främst sightseeingturer men du kan också hitta en bra charterbåt för fiske. Prata med lokalbefolkningen, kanske får du ett bra erbjudande.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Boka charterbåten. Charterbåtar är väldigt snabba. Det är därför du borde säkra din plats så tidigt som möjligt. Beroende på region måste du boka flera dagar eller veckor i förväg. Så om du vill ha en plats ombord, boka tidigt.  
    
  • När du charterar båten bör du kunna klargöra allt som är viktigt i förväg. Vad måste du ta med? Var och när träffas du? Hur görs betalningen? Dessa detaljer bör du veta helt innan resan.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Följ anvisningarna och be om hjälp. Om du lägger din fot på en båt, bestämmer kaptenen. Du är inte chefen bara för att du betalar för utgången. På charterbåtar ska besättningen bestå av erfarna, hjälpsamma människor och erfarna fiskare. Be henne om råd om bete, stång och teknik och följ hennes instruktioner.  
    
  • Besättningen är också ansvarig för säkerhets- och regelverkskrav på de flesta bra charterbåtar. Du bör kunna svara på alla dina frågor om fisken som ska fiskas, deras minsta storlek och andra regler.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bekanta dig med lokala bestämmelser om du vill fiska ensam. Innan du går ombord ska du fråga den lokala skogs- och fiskerimyndigheten om en förteckning över föreskrifter. För det mesta finns det regler, var och när du får fiska, vilken licens du behöver och hur många fiskar du får behålla. Vid överträdelse kan sanktioner införas.  
    
  • För USA hittar du alla arter, årstid och restriktioner här.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Säkerhet först! Djuphavsfiske kan vara farligt. Därför bör säkerheten alltid komma först - oavsett om du är en erfaren fisker eller nybörjare. Lyssna alltid på kaptenen och följ hans instruktioner. Du behöver en flytväst och annan säkerhetsutrustning. Ta reda på kraven från den lokala kustbevakningen. Rätt säkerhetsutrustning och exakt antal beror på region och båtstorlek. I allmänhet är livvästar, ficklampor, båtljus och paddlar obligatoriska.  
    
  • Följ väderrapporteringen. En utväg i storm kan vara farlig. Du borde kunna navigera i vattnet. Stoppa alltid radion för att höra kustbevakningslarm. Du måste också skicka positionssignalen hela tiden om din båt kapslar.  
  •  
  • Var försiktig när du hanterar fisken. När djuphavsfiske du fårnga stora, starka fiskar som motstår när du hamnar. Se till att du står fast så att du inte går överbord. Följ alltid anvisningarna när du lägger in.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Fånga fisken  ,

    
   
 1.             1      Gå där fisken är. Generellt har kaptener en orubblig känsla av var man ska hitta fisk under säsongen och regionen. Lämna kaptenen i ledningen och ta dig till den bästa fiskeplatsen. 
    
  • I allmänhet är branta sluttningar, gräv och rev - beroende på regionen - bra ställen att fiska. I revet finns en mängd maritima liv, så det finns också stora sportfiskar.
  •  
  • Tonfisk finns ofta i närheten av delfinskolor eller i alla slags insättningar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Välj betet. Du kommer inte att välja daggmaskar som du skulle ha hemma vid dammen. Betet beror på vilken sort av arter du vill fiska. Normalt används levande och artificiella beten i djuphavsfiske. Bläckfisk, räkor och minnow är bra beten - ibland lever, ibland i en oljig massa fiskstycken, för att locka stora rovdjur som hajar.        
 4.  
 5.             3      Välj en fiskemetod. Det beror på fiskeområdet och den fisk du vill fånga. Kaptenen ska kunna visa dig rätt teknik för dagen. Dessa tekniker kan modifieras eller kombineras för att ge dig den bästa chansen att fånga en stor fångst. Följ anvisningarna och förbered dig för följande fiskemetoder:  
    
  • Trolling betyder att dra koppeln över marken. På grundare vatten kan du fiska gruppörer och mindre fiskar genom att dra ett vägat rep över marken.
  •  
  • När man lockas blir stora fiskar betade. Här är lockar på koppar i vattnet. Dessutom kastas beten i vattnet för att locka och gräda fisk.
  •  
  • Fisk mot strömmen. Om stora fiskar kan förväntas, släng bandet mot strömmen. Låt dem köra tillbaka och bita fisken. Om det behövs, hämta och kasta igen.
  •  
  • Håll linjerna spända när båten vänder. Du borde absolut undvika att din koppel passerar med en annan. Annars blir du intrasslad när någon har en fisk på kroken och vill komma ikapp med honom. Du inser inte vilken koppel han är på och fisken kan fly.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ändra betet kontinuerligt. Det är alltid bra att ha färsk bete i koppel medan djuphavsfiske. Om du inte biter, prova en ny bete. Lyssna på kaptenen och besättningen och var tålamod. Ta inte ett bete som inte fungerar. 
    
  • Lita på dina instinkter - speciellt som en kryddat fiskare. Om du vill fiska med räkor, säg det och gör det. Det är din turné. Få lite råd, men gör också dina egna beslut.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Var tålmodig. Några djuphavsfiske är mycket framgångsrika, andra sjunger mycket och ingenting fångas. Det kan fortfarande vara roligt. Har inte för höga förväntningar på en stor fångst. Du kan vara ute på rätt ställe med rätt växel på en underbar dag och fånga ingenting. Frustrera inte men njut av upplevelsen.       
 10.  
 11.             6      Låt besättningen hjälpa dig att fånga din fångst. Stora sportfiskar är svåra att komma ikapp. Det är därför du borde följa instruktionerna. Crewmembers kan hjälpa dig att lägga betet och låta dig göra muskelarbetet medan du hamnar. Eller de har andra saker att göra. Lyssna på dem och kom inte iväg om du inte kan hjälpa.  
    
  • Var uppmärksam på lagbestämmelserna om du vill behålla fisken. Var uppmärksam på artskydd och fånga inte skyddade arter. Lägg fisken på is för att hålla dem färska.
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Det är vad du behöver .

      

<91112>                  

Sports populär:
Sätt på ett testikelskydd.

Ögonen förbättrar handkoordinering.

Kör höger.

Få definierade armar.

Höfterna svänger.

400 meters körning.

Bygg stunted muskler.

Presentera en volleyboll.

Upplev ett äventyr.

Slå ett enhänt hjul.

Spelar inomhusfotboll.

Utför huvudstegen i Taekwondo.

Spelar Paddleball.

Rör på dina fötter med huvudet.

Förbättra din körhastighet och uthållighet.

Ge mer kraft till en golfklubb.

Använda en stegmätare.

Gör en sidekick.

Öka löpande uthållighet.

Använd startblock.

Öka den vertikala höjdhöjden.

ako woman