Home \ sports
 

Offside regel i fotboll.

 

Även om en av de kortaste av de 17 fotbollreglerna är offside-regeln, regel 11, förmodligen den mest missförstådda för alla. Regeln går tillbaka till mellanskolorna på 1800-talet och bör hindra spelare från att "smyga" nära motsatt grind och vänta på ett pass där. Sedan dess har offside-regeln ändrats flera gånger för att matcha spelets hastighet, men dess syfte har alltid varit densamma. FIFA senast ändrade offside regeln 2005 för att förhindra att spelare är offside som inte stör varandra i det aktuella spelet.

              

Förfarande .

    

    1      Förstå offside-regeln  ,

    
   
 1.            1      Offside är bara i motståndarens halvlek. En spelare kan bara vara offside när den ligger mitt i fältet där motståndarens mål är. Offside-regeln är att förhindra att spelare attackerar positionering för nära målet.  
    
  • Du är i motståndarens hälft när någon del av ditt huvud, torso eller ben ligger ovanför mittlinjen. Vapen och händer räknas inte.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Jämför spelarens position till bollen. En spelare kan bara vara utanför om han är mellan bollen och motståndarens mål.       
 4.  
 5.             3      Notera de två försvararna närmast sitt eget mål. En anfallare är inte offside när minst två försvarande spelare är lika med eller före honom. Om endast en eller ingen försvarare är framför honom och de två ovanstående villkoren gäller, är han offside.  
    
  • Normalt är målvakten en av dessa två försvarare, men i princip spelar varje försvarare.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kontrollera endast offside när en spelare berör bollen. Det finns inget straff för att bara vara utanför. Domaren kommer bara att leta efter en angripares position när en lagkamrat berör bollen. När spelaren spelar bollen, bestämmer han om hans lagkamrater är offside eller inte. Lagkamraten håller sig borta eller inte, oavsett var han rör sig efteråt. Detta ändras bara igen när en annan spelare berör bollen (som kommer att "beräkna" offsidan) eller motståndaren får bollen under kontroll (som återställer offside-statusen). 
    
  • Därför kan du ofta se att slagare spränger direkt efter att bollen har levererats. Även om han inte stoppar bollen förrän han passerar försvararen är han fortfarande inte offside, då han var bakom försvararen vid det ögonblick som bollen gick ut.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Offside kommer endast att straffas om spelarens offside också ingriper i spelet. En domare får bara ringa offside om spelaren är offside eller offside. Spelaren kan straffas tills motståndaren kontrollerar bollen. Här är några exempel på när en domare skulle vara offside:  
    
  • En lagkamrat skickar bollen till en spelares offside.
  •  
  • En lagkamrat skottar bollen och studsar av en försvarande spelare och rullar ut till en spelares offside.
  •  
  • Offside-spelaren blockerar vägen till bollen för en försvarare.
  •  
  • En lagkamrat skottar på målet och spelaren i offside hoppas på en återgång.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Titta på domaren. Om du tittar på ett spel och ett eventuellt offside-beslut fattas, var uppmärksam på assisterande domaren (SA). Om han inser att en spelare är offside och ingriper i spelet, kommer SA bara att blåsa sin flagga i luften. Domaren kommer då att vissla och höja armen i luften för att signalera en indirekt frispark för det försvarande laget. Om domaren inte gör det, håller han inte med sin SA och överrätter sitt beslut. 
    
  • Om domaren visslar, sänker SA sin flagga något och signalerar den spelare som är offside. Han sänker dem med 45 ° om en spelare på andra sidan fältet är utanför, 90 ° för en spelare i mitten av fältet och 135 ° för en spelare på sin sida av fältet.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Förstå straff för offside. Offside straff är en indirekt frispark för motståndarna. Frisparken körs där spelaren var offside. Spelarna i laget mot vilken frisparken vissade måste hålla minst 9,15 m avstånd till bollen tills den har spelats.  
    
  • Om offside var i straffområdet måste attackerna förbli utanför straffområdet tills bollen lämnar.
  •  
  • Om offside var i straffområdet, kan försvararna ta frisparket var som helst inom sex yardutrymmet.
  •  
                   
 14.  
             

    2      Undantag och gränsfall  ,

    
   
 1.             1      Känn situationer där offside är omöjligt. En spelare kan inte få straff för offside om han har tagit bollen direkt från ett inslag, ett hörn eller en spark. I denna situation var bollen ur spel och offside-statusen återställdes.       
 2.  
 3.             2      Förstå när offside-statusen återställs ("en ny spelläge uppstår"). När det försvarande laget får bollen under kontroll, återställs offside-statusen för den attackerande spelaren. Alla angripare som har blivit offside i sista omgången kan nu ingripa utan straff. Det finns emellertid några gränsfall där den exakta processen är oklart. I grund och botten har domaren alltid det sista ordet, men här är några grundläggande riktlinjer:  
    
  • Om en försvarare oavsiktligt passerar eller studsar bollen, återställs offsidan inte. Dessa inkluderar instinktiva reaktioner som studsar bollen. Detta kan ibland vara svårt för domaren att döma.
  •  
  • Om försvararen förhindrar ett skott på mål, kommer offside-statusen inte att återställas (detta förhindrar att en angripare får en fördel genom att vänta nära målet).
  •  
  • Försvararen måste styra bollen innan en spelare kan offside (vilket kan vara subjektivt, men offside-spelaren är vanligtvis på den säkra sidan om han går in från ett avstånd).
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tänk på försvarare som har lämnat fältet. Om en spelare lämnar fältet på grund av sin gunga, räknar han fortfarande som försvarare när det gäller att bestämma offside eller offside.        
 6.  
 7.             4      Notera spelarens offside som påverkar spelläget på distans. En offside som inte går till bollen kan fortfarande få straff om han blockerar försvararens syn och därmed påverkar spelet. Sedan 2013 Regeljustering är detta det enda sättet en spelare kan få straff för offside utan att komma i kontakt med en försvarare eller bollen. Gester och skrik strider inte mot offside-regeln, men kan straffas som osportsligt beteende.        
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (13)      
Sports populär:
Få hårda muskler.

Håll en bowlingboll.

Vrid ett Hula Hoop däck.

Bli en balettdansare.

Bli en balettdansare.

Förhindra klådaben när du går.

Få ett mellanslag mellan dina lår.

Låt bröstmusklerna hoppa.

Muskelbyggnad för barn.

Få en hälsosam och stark kropp.

Var en bra spelare.

Ta bort spänningen från kroppen.

Förbered dig för en simningstävling.

Inline skridskor.

Slå en tennisboll.

Överlev i öknen.

The Dunk.

Träna korrekt.

Kasta ett pass i basket.

Enkelt sänka ett hoppa skott.

Dra tillbaka med en skumrulle.

ako woman