Home \ sports
 

Doppa en dämpad ping-pong boll.

 

En inslagd bordtennisboll behöver bara lite värme för att återfå sin runda form. Men ta inte ut tändaren - bordtennisbollarna är mycket brandfarliga. Prova en av de säkrare metoderna istället. Den reparerade bollen är vanligtvis lite svagare och studsar mindre än en ny, men det borde vara bra för casual bordtennis eller ölpingisong.

              

Förfarande .

    

    1      Med kokande vatten  ,

    
   
 1.            1      Värm en fjärdedel av en liter vatten. Koka en liten kruka med vatten. Häll vattnet i en porslinskål. 
    
  • Du kan sätta bollen direkt i vattenkärlen, men lämna den inte i den i mer än några minuter. Bordtennisbollar kan smälta eller bränna om de värms för mycket.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lägg ner bordtennisbollen på vattnet. Vattnet värmer luften i bordtennisbollen. Detta får luften att expandera och skjuta bollen tillbaka i form.        
 4.  
 5.             3      Tryck på bordtennisbollen under vatten (valfritt). Tryck bollen under vatten med en sked för att öka värme och tryck. Håll det där i ca 20 sekunder, eller tills bollen repareras.       
 6.  
 7.             4      Ta ut honom. Ta bollen ut med en sked eller kökstang. Vattnet är för varmt för att ta ut med nakna händer.       
 8.  
 9.             5      Häng bollen i en vävnad. Wraps en vävnad eller en vanlig näsduk runt bollen och knyter alla fyra kanterna samman för att bilda en liten påse. Häng väskan på en nagel eller hängare i ungefär fem till tio minuter tills det svalnar. Bollen är inte lika bra som ny, men den är rund och användbar igen. 
    
  • Om du låter bollen svalna på en plan yta kan den kollapsa och platta.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Med hårtork  ,

    
   
 1.             1      Vrid en hårtork på en varm nivå. Som med kokande vattenmetoden används värme här för att expandera luften inuti bordtennisbollen. 
    
  • Den snabba luften har också ett lägre tryck. Detta gör att luften i bollen kan trycka lättare utåt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Håll bolltennisbollen i varmluftsflödet. Håll bolltennisbollen i din blotta hand. Bordtennisbollar är brandfarliga, men risken för brännskador är låg, så länge det inte är för varmt att hålla det. Hårtorkning varierar, men på ett avstånd av 15 till 20 centimeter fungerar det säkert bra. 
    
  • Alternativt, peka bara hårtorken rakt upp och flyta bollen i luftflödet.
  •  
  • Bollen kommer förmodligen inte att brinna om den hålls i luften. Det kan brinna om du lämnar det på en yta och håller hårtorken för nära.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vänta på att bollen ska expandera. Det kan hjälpa till att hålla bollen så att stöten står mitt emot hårtorken. Det kan vara klokare att stänga av hårtorken med jämna mellanrum och låt bollen svalna för att förhindra att den deformeras. 
    
  • Den reparerade bollen är inte längre exakt storleken och formen på en ny boll.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Häng bollen i ett näsduk (tillval). Vik den i ett näsduk och häng det på en spik i några minuter för att förhindra att det blir slut. Eftersom den heta luften inte var så varm som kokande vatten, kan detta inte vara nödvändigt.       
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (1)      
Sports populär:
Få mag och bålsmuskler.

Surfa.

Lär dig att dansa.

Gör svart pulver.

Dyk med simglasögon och ingen smärta med ögonen öppna.

Ta ett dopp i fotboll.

Fånga karp.

Bli en professionell spelare för MLG.

Brottning rätt.

Hur man bekämpar Son Goku.

Bli en bättre rugby spelare.

Flyta på ryggen i vattnet.

Kasta en trio.

Gör ett relä i racerbanan.

Simma som en sjöjungfru.

Att vara medspelare i basket.

Hit hårdare och snabbare.

Vinn vid Armwrestling.

Förstå domarens signaler.

Ridskridskoåkning.

Passar på en månad.

ako woman