Home \ sports
 

Den bästa tiden att fiska.

 

Fiske vid rätt tidpunkt är avgörande för en lyckad fisketur. Du kunde inte fånga en fiskeplats och allt rätt redskap om du befinner dig vid fel tidpunkt. Det finns ett antal faktorer att tänka på när man bestämmer när man ska göra fiskestång och utrustning.

              

Förfarande .

    

    1      Tänk på tiden  ,

    
   
 1.            1      Tänk på tiden på dagen. Fisken är kallblodig, hur aktiv de är beror på vattentemperaturen runt dem. De är inaktiva när det är kallt, och när det är varmt, återvänder de till djupare vatten för att vara kallt. Eftersom fisk äter insekter och / eller små fiskar som äter insekter, är de mest aktiva när de flesta insekter är aktiva. Om luften är varm och full av myggor, kan du fiska bra.        
 2.  
 3.             2      Tänk på säsongen. Som alla djur dyker fisken ut i större antal under vissa tider på året. Naturligtvis varierar det beroende på var du bor och vilka fiskarter du vill fånga, men det finns några allmänna riktlinjer att tänka på.  
    
  • Vår - fiskbett vid denna tid på året. Du kommer ha större lycka senare på våren och senare på dagen när det blir lite varmare. Fisk kan inte äta mycket på vårmorgon eftersom inga insekter kommer ut, så det bästa är att använda sin mattid vid skymningen. Vid den här tiden av året kommer vindarna att driva varmare ytvatten full av mat till stranden, så försök placera dig själv längs kusten nedströms.  
  •  
  • Sommar - Det här är en bra årstid för fiske om du undviker dagens hetaste tider. Fisken kommer att bita bra innan solen stiger och direkt efter solnedgången när maten är riklig. Vid lunchtid, när solen är på högsta nivå, kommer fisken att gå i pension till kallare djupare vatten.  
  •  
  • Höst - Det här kan vara en hakig tid, men om fisket går bra är det väldigt bra. Du kommer nog inte att bita mycket på morgonen och på eftermiddagen. Mot slutet av dagen kommer vattnet att värmas upp av timmar av solljus och fisken kommer att köras för att äta mer än vanligt på grund av bristen på mat på vintern. Dusk är därför en utmärkt tid för fiske.  
  •  
  • Vinter - Av uppenbara skäl är det inte den bästa tiden att fiska. Om du inte går isfiske, vilket är en mycket annorlunda sak, ska du lämna din fiskestång stuvad under den här säsongen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tänk på tidvatten. Det är bäst att fiska när vattennivån stiger eller faller, eftersom denna förändring får rov att flytta i stora grupper vilket gör den här tiden för fisken nära kusterna en utmärkt fodertid. Fiske kommer att bli mycket svårare under ebb eller flöde om det finns mindre rörelse i vattnet.  
    
  • För att ta reda på vad tidvatten och tidvattnet är i ditt område, google tidvatten och namn på platsen.
  •  
  • Om du fiskar vid högvatten, leta efter en platt plats.
  •  
  • Om du fiskar vid lågvatten, leta efter en lera-bank nära ett lerahål (ett område med ett handfat på marken).
  •  
                   
 6.  
             

    2      Tänk på vädret  ,

    
   
 1.             1      Leta efter heta och kalla fronter. Eftersom fisken är kallblodig påverkas de kraftigt av vattentemperaturen. Detta innebär att deras beteende kan förändras något före och efter kalla eller varma fronter.  
    
  • Många fisk äter mer i timmar före en kall framsida och reducerar det efteråt. Därför kommer det att bli ett framgångsrikt satsning på en kall framsida.
  •  
  • Varma fronter värmer ytvatten och ökar intensiteten av att mata fisken. Skillnaden ses bäst i kallt väder när fisken normalt inte kommer ut bra och kommer inte att vara till stor nytta för dig på sommaren när temperaturen är hög i alla fall.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Håll ögonen på vinden. Vinden driver ytvatten och småbensfisk till kusten, där spelfisken lockas. Detta gör vindiga dagar bra till fiske.  
    
  • Om du fiskar från stranden på en blåsig dag, kastar fiskestången dig i vinden. Så ditt bete kast går i samma riktning som resten av maten, vilket gör det lättare att locka viltfisk.
  •  
  • Om du fiskar från en båt, kasta fiskstången ut mot kusten, i samma riktning som vinden.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll ögonen på molnen. Molniga dagar gör fisken mer våldsam. De tenderar sedan att flyta längre bort från säker terräng när det är lite dusky. Det här är bra dagar för fiske.        
 6.  
 7.             4      Håll ögonen på regnet. Regn kan vara din vän eller din fiende, beroende på hur stark han är. Lätt regn ger utmärkt väder för fiske, speciellt i varmt väder. Det smälter ytan på vattnet så att fisken kan se dig hårdare. Det mjöljer också mycket insekter i vattnet, vilket ger fisken en mycket bra tid att äta. Tunga regnar höjer lera och gör det svårt för fisken att jaga, andas och flytta. Fisken vill inte vara mer än du i det här vädret och det är bra, eftersom tunga regn leder till osäkra fiskar.        
 8.  
             

    3      Olika andra faktorer anser att  ,

    
   
 1.             1      Observera insekter. Fiskens utfodringstid är naturligtvis direkt relaterad till insekternas aktivitet. Mindre fisk äter insekter och viltfisk äter mindre fisk. Kläckningen av flugor eller myggor skapar således utmärkta förhållanden för fiske. Var noga med att ha tillräckligt med insektsmedel.        
 2.  
 3.             2      Gör månen din vän. Månen dominerar tidvattnet, som spelar en stor roll under fiskesituationen. Det är ganska lätt att hålla koll på tidvattnen bara genom att titta på dem, men det kan vara värt att titta närmare på månens rörelser. Fullmånen och tiderna när månen ligger nära jorden är ofta särskilt bra för fiske. Det finns många gratis månskalender som är utformade för att hitta de bästa timmarna för fiske.        
 4.  
 5.             3      Känn fisken. Olika fiskarter föredrar olika vattentemperaturer, tidpunkter på dagen och mat. Om du fiskar på ett visst sätt bör du undersöka. Om du vill fånga havskatt, spelar det ingen roll när du fiskar, om du aldrig lämnar det grunda vattnet.       
 6.  
 7.             4      Gå fiske om du har tid. Det är trevligt att veta när fisken kommer ut, men sanningen är att de flesta av oss bara går och fiskar när de har tid. Du kan tillbringa en trevlig eftermiddag med några öl och en vänfiske utan att fånga någonting. Bli inte så inblandad i att hitta rätt tid att fiska som du glömde att ha det bra att göra.       
 8.  
           Läs mer... (14)      
Sports populär:
Snabbare och fortsätt.

Sixpack får mage muskler genom diet.

Förstärkning av anklarna.

Heelflips.

Fick stora lår.

Rengör en golfklubb.

Kör längre utan att bli trött.

Förbättra slaghastigheten.

Övning med hantlar.

Börja med sport.

Shot put.

Lyft tyngderna korrekt.

Kör en och en halv kilometer snabbt.

Svänga en golfklubb.

Gör gymnastik hemma barn.

Bli en olympisk.

Master en Tough Mudder.

Skateboarding (nybörjare).

Lär kampsporterens tryckpunkter.

Korrekt korslyftning.

Förstå domarens signaler.

ako woman