Home \ sports
 

Inkludera i golf.

 

"Fore!" Till skillnad från de flesta andra sporter är golf mindre ofta. En poäng på 72 är mycket bättre än en poäng på 102. Att räkna golfen är ganska lätt - slå bollen, hitta den igen, och så vidare - och räkna alla slag ihop i slutet. Det finns dock några finesser som du bör titta på innan du börjar spela golf och räkna poängen korrekt. Börja vid steg 1.

              

Förfarande .

    

    1      Räkna i "räknar spelet"  ,

    
   
 1.            1      Få ett poängkort. En golfrunda består av 18 hål. Efter varje hål bör du notera din poäng på en scorecard. Även erfarna spelare kommer att förlora en punch här och där utan en scorecard. Håll reda på ditt ställning och poängen för alla andra spelare i din grupp.  
    
  • Du är vanligtvis ansvarig för din motståndares inställning och din motståndare för din hållning. Efter varje omgång måste du titta över din motståndares poängkort och bekräfta att han korrekt har spelat in din poäng genom att signera kortet. Du måste göra det i slutet av din runda. Så, om din motståndare gör ett misstag (vi antar att han är ärlig) som gör din poäng värre, då ligger skulden helt med dig.
  •  
  • Andra spelare bestämmer en viss person före matchen som håller poängkortet och spelar in alla spelares poäng.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Räkna varje avsiktligt försök att slå bollen. Vid 99,9% träffar en golfare bollen när han försöker slå honom. Men om han eller hon försöker slå honom och saknar det, räknas det fortfarande som en stroke. Å andra sidan, om han gör provkörning och oavsiktligt träffar bollen, räknas det inte som en träff. Så varje gång du vill slå bollen, räknas det som en träff, oavsett om något bra kommer ut eller inte.  
    
  • Varje hål har ett antal slag som anges som "par". Detta är det genomsnittliga antalet slag du borde ta för att få bollen i hålet. Om du spelar en par 3 och du behöver 4 skott, kan din hållning betraktas som "en över". Om paret av hela kursen är satt till 80 och du behöver 95, avslutar du rundan med 15 över par.
  •  
  • Medan du kanske inte behöver räkna, borde du veta att en "birdie" är ett slag under par och en "örn" är ett slag under par. En "bogey" är en träff över par
  •  
  • Vissa spelare väljer att inte avsluta ett hål med mer än en "dubbel bogey", 2 över par.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Känn straffen. Påföljder är slag som kostar dig extra poäng. Kom ihåg att du vill ha ett slutresultat som är så lågt som möjligt och dessa straffslag ökar det. Här är några straff:  
    
  • När du slår bollen i vattnet, slipper du bollen (släppa den) på rätt plats och du får straff.
  •  
  • Om du slår bollen bortom gränsen (anges med vita inlägg) måste du slå igen från startpositionen och ta emot två straffslag.
  •  
  • Om du inte hittar en boll måste du slå den igen från startpositionen och få två straffslag.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Summa prickarna ihop. När du är färdig, räkna alla slag till varje hål. Dubbelkontrollera det. När du spelar en turnering räknar en tävlande ditt officiella ställning. Du måste då kolla på det och skriva på det på scorecarden för att göra det officiellt. Spelaren med de minsta stroke vinner spelet.  
    
  • Några spelare tar alla 9 hål intermittent, så de behöver inte räkna med så mycket i slutet och kan lättare lösa oenighet över stativet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Känn ditt handikapp. Om du har spelat minst 10 rundor på samma golfbana (eller så många rundor som du behöver spela på den specifika kursen för att bestämma ditt handikapp) får du ett handikapp. Ett handikapp baseras på dina tidigare resultat på denna golfbana och du kan spela nästa runda med det numret i åtanke (ditt mål är förstås bättre än förra gången).  
    
  • Om du vill göra något fint med ditt handikapp kan du använda Stableford-metoden. I denna räkningsmetod bestäms inte din golfpoäng av ditt antal slag per hål, utan av hur du skär varje hål i jämförelse med paret. Om du till exempel Parspel, du får 2 poäng; om du spelar en över par (dvs bogey) får du en poäng. Om du spelar ett spel under par (birdie) får du 3 poäng och 2 under (örn), du får fyra poäng. Spelaren med flest poäng vinner.  
  •  
                   
 10.  
             

    2      Räkna i "matchen"  ,

    
   
 1.             1      Räkna varje hål som "Ett hål till det" eller "Ett mindre hål". Detta är ett bra sätt för nybörjare och du behöver inte vara så noggrann om stället i varje runda. Allt du behöver göra är att få fler hål än din motståndare. Så om du är Om du behöver 5 slag för det första hålet och bara 3 för din motståndare, så kommer han att göra ett hål eftersom han var bättre på det hålet än du.        
 2.  
 3.             2      Öppna ett hål om det behövs. Om du bara inte kan få bollen i ett hål och du vill spara energi och mental hälsa, kan du ge upp hålet och gå vidare till nästa. Du får en ny start vid det nya hålet.        
 4.  
 5.             3      Skriv vem som har vunnit vilket hål. Fortsätt spela och skriva efter varje runda som vann vilket hål. Skriv bara +1 om du vann hålet eller -1 om du förlorade hålet. Om du två har bollen med samma antal slag i hålet, då är hålet oavgjort och stativet ändras inte.        
 6.  
 7.             4      Avslutar spelet när en spelare med fler poäng är i ledningen än att det fortfarande finns hål att spela. Ett spel kan t.ex. att vinner på "Four and Three". Det betyder att en spelare har fyra poäng framåt, med endast tre hål kvar att spela (dvs. efter det 15: e hålet) och kan därmed inte längre erhållas.        
 8.  
 9.             5      Får inte för mycket in i antalet träffar du gör. Som nybörjare är det viktigare att fokusera på att få bollen i hålet än hur många träffar du behöver för att göra det. Som ett resultat fokuserar du mer på din rytm än att analysera ditt spel alltför mycket. När du blir bättre kan du skriva ner var och en av dina slag och leta efter sätt att förbättra.        
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Sports populär:
Sträck musklerna i höftböjningsmuskeln.

Bygg upp armmusklerna.

Bli en professionell basketbollsspelare.

Hämta en svart bälte i karate.

Ställ in en Fitbit Flex.

Andas som en yogamästare.

Rengör tennisskor.

Gör styrelsen på rätt sätt.

Importera en fastpitch softballbat.

Bergsklättring.

Förbättra din balans genom träning.

Kasta en skruvboll.

Bygg kalvsmuskler utan utrustning.

Överlev i naturen.

Sparkar en fotboll.

Gör bron.

Stärka ryggen med Pilates.

Kör på dina händer.

Skärpa skridskor.

Snabb simning görs enkelt.

Feint på den amerikanska fotbollen.

ako woman