Home \ sports
 

Förbättra agility.

 

Det är viktigt att vara smidig, så att du inte skadar dig själv. Detta är inte bara sant för idrottare och idrottare; vem som helst kan bli skadad om de rör sig fel och överstiger en muskel. Övningar för att förbättra rörligheten är särskilt viktiga i äldre åldrar, eftersom mycket rörlighet går förlorad med ålder (vilket gör det svårare att klara uppgiften på egen hand och sakta gör att självständigheten går förlorad). Att bli mer flexibel är inte så svårt, men det tar tid. Du behöver träna regelbundet för att nå ditt mål, och sträcker sig ofta för att bibehålla flexibilitet.

              

Förfarande .

    

    1      Sport och stretching  ,

    
   
 1.            1      Värm upp alltid före stretchning. Det allra första du behöver göra före stretching är att värma dig själv genom att springa, jogga eller cykla. Du behöver inte köra eller springa väldigt långt, men minst 20 minuters uppvärmning är bra innan du sträcker. Detta förhindrar skador och påfrestningar.        
 2.  
 3.                  2      Försök att sträcka efter en full träning. Försök att slutföra ett helt träningsprogram innan du sträcker. Detta säkerställer att dina muskler är så varma som möjligt och du kan få ut det mesta av stretching.        
 4.  
 5.                  3      Gör dynamisk sträckning. Före statisk sträckning bör du alltid sträcka sig dynamiskt först. Dynamisk sträckning betyder rörelse, och den är avsedd att imitera och överdriva rörelser från träning och vardag. Detta är ett mycket säkrare sätt att sträcka.  
    
  • Gör larver: Starta i en uppskjutning och gå långsamt framåt tills dina fötter och händer är så nära som möjligt. När du har gjort det, gå med händerna tills du är tillbaka i startpositionen. Du kan böja ryggen för att sträcka ryggen.
  •  
  • Sväng dina ben. Stöt dig mot en vägg och sväng benen som en klockpendel. Öka gunghöjden varje gång. Byt sidorna till det andra benet. Du kan göra en liknande övning med armarna.
  •  
  • Ta lungor medan du går. Ta djupa, överdrivna steg genom att gå och skjuta knäet ner med varje steg du tar. Du kan sträcka ännu mer genom att vrida din överkropp från ditt utsträckta ben med varje rörelse.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Gör statisk sträckning. Statisk stretching är den typ av stretch de flesta känner till från sin barndoms sport lektioner. Dessa är sträckande övningar som sitter eller annars är olovliga positioner. De kan öka flexibiliteten, men bör bara göras efter träning, eftersom de bär risken för att skada fasta muskler.  
    
  • Stryk baklåren: Sätt dig ner och sprid dina ben. Försök att röra en fot med fingertopparna. Du kan också böja det andra benet om stretchen är lite smärtsam.
  •  
  • Gör en Butterfly Lumbar Stretch. Sätt dig ner på golvet. Dra båda anklarna mot skinkorna och håll klackarna så nära skinkorna som möjligt. Du kan också trycka dina knän på golvet för att öka sträckan.
  •  
  • Gör en axelförlängning: Dra armbågarna framför kroppen till den andra axeln, tryck mot dina armar.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Försök med sammandragnings-avslappningsmetoden. Du kan göra det ensamt eller med hjälp. Flytta in i en sträcka, släpp för en stund och spänna musklerna i området. Låt gå och slappna av dina muskler när du börjar sträcka igen. Du bör kunna sträcka lite mer med varje repetition. Om du har hjälp, berätta för personen att skjuta dina extremiteter direkt i sträckan för att göra muskeln lite längre.                  
 10.  
             

    2      Yoga och Pilates  ,

    
   
 1.                  1      Försök med yoga. Yoga är en indisk meditationsteknik och träning som har visat sig minska stress och ångest (vilket i sin tur hjälper dig att gå ner i vikt) och är utmärkt för att skapa bättre balans och flexibilitet. Sök en lokal grupp för att träna eller besöka en kurs i gym eller gemenskapskollegiet. Du kan också hitta online lektioner eller DVD-skivor som du kan träna ensam hemma.        
 2.  
 3.                  2      Försök Pilates. Pilates är en serie rörelser och former. Ibland används saker som medicinbollar, vikter och motståndsband. Det förbättrar avsevärt balans och flexibilitet. Ta kurser i ett gym eller gemenskapskollegium, hitta en klubb på universitetet eller seniorklubben eller hitta en annan lokal grupp att träna med. Du kan också hitta kurser och DVD-skivor online. Du kan träna hemma, vilket är särskilt användbart om du är upptagen eller lite reserverad.        
 4.  
 5.                  3      Kombinera detta med sport och stretching. En kombination av traditionella sport- och sträckningsövningar kan hjälpa din flexibilitet ännu mer. Växla mellan olika system och se till att du inte arbetar på samma muskelgrupper två dagar i rad. Att arbeta för hårt på muskelgrupper kan orsaka skada och överbelastning.        
 6.  
             

    3      Alternativa metoder  ,

    
   
 1.             1      Få en massage. Djupmuskulaturgener som Neuromuskulär, Rolfing och Myofascial Avkoppling har utvecklats så att du kan eliminera problem i din kropp som begränsar din flexibilitet. Gå bara till en massagespecialist som utbildas i dessa modaliteter, eftersom skador kan uppstå om terapeuten inte vet vad han gör. En vanlig massage kan också hjälpa, eftersom det kan förbättra blodcirkulationen i musklerna, så att alla skador kan repareras.       
 2.  
 3.             2      Ta ett bad eller gå till bastun. Värmen kan slappna av dina muskler och stödja flexibilitet. Detta bör användas i kombination med andra metoder eftersom det gör lite på egen hand. Heta bad och bastu finns lätt i gym och den lokala poolen.       
 4.  
 5.             3      Överväga akupunktur. Det finns mindre tecken på att akupunktur kan hjälpa dig med din flexibilitet. Det har under alla omständigheter visat sig lindra muskelsmärta och förbättra blodcirkulationen, som båda kan vara till hjälp vid övningar.       
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                     
Sports populär:
Gör en tennisboll korrekt.

Ta en morgon promenad eller morgon kör.

The Airwalk.

Gör burpor (stödvägar).

Träna ditt kärnområde.

Använd Runtastic Six Pack Abdominals för iPhone.

Öva din abs med träningsband.

Arm dina armar för baseball.

Få snabbare i fotboll.

Återställ backflipen.

Pranayam Yoga.

Träna med ett knäproblem ändå.

Öva dina övre armar snabbt och effektivt.

Hitta glädje i att gå.

Träna för att bli en bättre simmare.

Charge Fitbit.

Reflektioner förbättras.

Bygg muskler (för kvinnor).

Gör ett hopp på höger sida.

Bygg upp övre kroppshållfasthet.

Förhindra kramper när du går.

ako woman