Home \ sports
 

Gör en markering på fotboll.

 

Tee är den första svängen och övergången till attacken. Om du har hållit bollen spektakulär, vill du ge ditt lag den bästa chansen att få bollen under kontroll och scoring på andra sidan av fältet. Här kan du lära dig grunderna i en fotbollströja och få tips om hur man gör en bra tee för att ge ditt lag den bästa chansen att lyckas.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Lär dig grunderna  ,

    
   
 1.            1      Ta bara en utslagsplats om du är målvakt. Den enda spelaren på fältet som någonsin ska hämta bollen för ett tejspot är målvakten. Det finns inga andra omständigheter som tillåter en annan spelare att utsläppa. Även om du från tid till annan blir uppmanad att hämta bollen och göra en utslagsplats, så är det inte något du behöver träna om du inte är målvakten.  
    
  • Minskningar måste göras i det 16-meteriga rummet (även kallat straffområdet). Om du hämtar bollen kan du slå den av från var som helst i straffområdet. För att ta honom ur det 16 meter stora rummet måste du släppa honom på golvet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Håll bollen på höftnivå. När du hämtar bollen, håll den försiktigt med båda händerna, i en höjd som motsvarar höften. Det behöver inte vara perfekt, men det är vanligtvis lättare att släppa bollen från höfterna, inte högre. Armarna ska sträckas ut framför kroppen medan du håller bollen i dina händer.  
    
  • Du kommer att se många målare dribbla bollen före tee eller hålla den med ena hand som de gestikulerar vildt. Men du bör hålla bollen säker i båda händerna under dina steg före tee. Var inte kåt. Håll bara bollen.
  •  
  • Att köra rabatten sker väldigt snabbt, vilket innebär att du måste göra många steg på en gång. Många målvakter håller bollen i ena handen när de utför sina drag och utökar och gör teen i en flytande rörelse. Öva att kombinera alla dessa steg för att göra det bekvämare för dig.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta ditt första steg med din fotfot. Ta ditt första steg på samma fot kommer du antagligen att sluta skjuta. Du ska använda din dominerande fot för tee, den som du normalt skjuter. Om du är högerfot så ta ditt första steg med din högra fot.  
    
  • Vissa målvakter tar flera steg, men i själva verket behöver du bara två. Ett första steg och en sekund med fotfäste är allt du behöver innan du höjer ditt skjutben och kör tee. Trä några teer för att ta reda på vad som är mest bekvämt och kraftfullt för dig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ställ upp din andra fot. Höj din ledande fot och försiktigt landa på marken med den andra. Detta kommer att vara din linchpin, från vilken du lyfter ditt skjutben och tar bollen i spel. Dina två inledande steg ska ske snabbt och inte vara för långt ifrån varandra, som om du skulle börja springa. Detta kommer att ge din tee-off mer ström. De inledande stegen ska inte vara snabbare än jogging, oavsett hur många steg du tar som introduktion.  
    
  • När du sätter fast foten ska din skaft vara bakom dig, som den hängde från ditt första steg. Du svänger sedan framåt för att skjuta.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta upp skjutvapnet rakt upp. När du sätter på foten, vilket är din pivot, föreställ dig att ditt skjutben är kopplat till bollen med en magnet. Flytta dina höfter så att benet är vinkelrätt mot marken, sväng det till bollen och rör den. Titta alltid på bollen och håll fokus.  
    
  • Teen ska komma från höften. Tänk dig att när du släpper bollen från höftledet, svänger ditt skjutben i rörelsen som du skulle i ett disco.
  •  
  • Många spelare korsar sitt skjutben över fotfoten, ännu mer än att lyfta benet rakt upp. Det mesta av tee har att göra med var du vill skjuta bollen och vad som är mest bekvämt för dig. Practice teeing off och skjuta bollen där du vill ha den istället för den perfekta tekniken.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Släpp bollen rakt ner. Precis som du svänger ditt skjutben mot bollen måste du släppa bollen vertikalt framför dig. Låt honom bara gå. Kasta aldrig bollen uppåt eller framåt om du vill ta av. Låt din fart få dig in i bollen, bli inte kakig och kasta bollen till en viss plats. Sannolikheten för att du saknar bollen när du slänger den är mycket större. Låt honom falla i stället.        
 12.  
 13.             7      Höj tårna efter kontakt med bollen. När du svänger ditt ben i skottet, peka tåren på ditt skjutben uppåt. Bollen ska röra den hårdaste delen av din fot, längs dina skosnören. När han gör det, höja foten så att den bildar en rätt vinkel med din sken, som om du stod normalt. Detta hjälper till att ge ditt skott mer höjd och bredd.  
    
  • Försök aldrig skjuta bollen med insidan, spetsen på dina tår eller någon annan del av din fot. Detta gör att bollen flyger i oförutsedda riktningar.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Följ skottet. När du är färdig bör din fot peka i riktning mot var bollen ska gå när du lyfter upp marken något. Du behöver inte hoppa, men var försiktig om foten följer skottet, att du inte sträcker över lårmusklerna och sträcker dig olofligt. Markera försiktigt på foten och koncentrera dig igen för att skydda din grind.                  
 16.  
             

  Del 2      Gör en bra utslagsplats  ,

    
   
 1.             1      Gör en snabb utslagsplats när du håller bollen. Idealt sett är tee en övergång från defensiv till att attackera ditt lag. Om du tar bollen tillräckligt snabbt kan du hjälpa ditt lag att göra en snabb övergång till attacken genom att lägga bollen i ditt lags spel. Se upp för gratis medspelare och ledigt utrymme där dina medspelare kan erbjuda sig själva.  
    
  • Du vill vara snabb, men inte för snabb. Vänta tills dina motståndare är borta från straffområdet och ge dem tillräckligt med utrymme för att göra ett tejspot. Alla ska springa in i sin egen hälsa för att försvara och dina lagkamrater kommer att springa ner i fältet för att gå i attacken.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Slå bollen i ledigt utrymme. Du vill inte bara släppa bollen slumpmässigt eller returnera den direkt till det andra laget. Sök efter lediga utrymmen där dina lagkamrater kan springa för att få bollen. Gungan bör bära bollen i rätt riktning för att ge dig fördelen om inte en motståndare får huvudet eller foten däremellan. Sök efter tomma mellanslag och spela bollen där.        
 4.  
 5.             3      Skjut inte honom för högt. Tänk på första vändningen som en attack. Skjut inte bara bollen i luften eftersom det är roligt. Försök att göra något med det. När allt kommer omkring vill du att bollen ska gå mot motståndarens mål, inte bara högt i luften. Det är svårare för din motståndare att ta på sig en mycket hög utslagsplats, så koncentrera dig på att göra dina markdowns långa och ange, inte så höga och utom kontroll.  
    
  • Om hårklippen är extremt höga, koncentrera dig på att låta bollen falla lite lägre innan du rör den. De flesta målvaktarna släpper bollen nästan till marken innan de söker kontakt med bollen. Släpp bollen in i din tee lite tidigare för att få timingen rätt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Öva din backspin. Ett riktigt bra sätt att kontrollera dina vilda hårklipp är att arbeta på din backspin för att skicka bollen i en bra båge nerför fältet så att det slutar snurra vid landning. Detta gör också hans noggrannhet mer tillförlitlig. Du gör det genom att peka upp tårna när du rör bollen så att din fot och tibia ligger i rätt vinkel mot varandra. Så när du gör en tee är det lätt för dina lagkamrater att få bollen under kontroll.        
 8.  
 9.             5      Slå inte av varje gång. I stället för rabatt kan du också rulla eller kasta bollen till en lagkamrat efter att fienden är borta från straffområdet för att inleda en snabb motattack. Detta är ibland ett snabbare sätt, men med mindre kraft för att få bollen tillbaka i spel. Om din motståndares försvar redan har flyttat upp till mittlinjen, kan en t-shirt gott sluta bakom dem. I det här fallet skulle det vara bättre om du rullar bollen till en av dina försvarare och attacken är uppbyggd bakifrån.  
    
  • Det är också vanligt för vissa målvakter att kasta bollen på marken och göra en spontan frispark. Du bör först försäkra dig om att alla fiender har löpt ut ur ditt straffområde, eftersom när bollen rinner på marken kan de attackera dig igen.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Först, sträck dina lår. När du lyfter din skjutstång högt i luften på en tee är det viktigt att sträcka det i detalj innan du börjar träna. Aldrig kallt ta en utslagsplats. Ta först några skott för att värma upp låret och förhindra skada.        
 12.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                     
Sports populär:
Gör aerobics.

Perfekt backstroke.

Enkelt sänka ett hoppa skott.

Var välutbildad.

Göra en flick av flick.

Utför huvudstegen i Taekwondo.

Abdominals träna med kaptenens stol.

Kasta en ändring.

Få någon upphetsad om fotboll.

Beräkna din golfhandikapp.

Förhindra klådaben när du går.

Mycket snabb till bikinifiguren.

Deltoiderna arbetar utan hantlar.

Bli en bättre fotbollsspelare.

Definiera dina magmuskler.

Böj knä med knäproblem.

Utför axelstammar.

Stärka ryggen med Pilates.

Förbered dig för en simningsklass för vuxna.

Planking.

Hoppning.

ako woman