Home \ sports
 

Bowling.

 

Bowling är en populär sport över hela världen dessa dagar. Det finns många klubbar och tävlingar. Så här blir du en bra bowler.

                

Förfarande .

    
   
 1.   1      Forskning. Sök på Internet för lokala bowlingcenter. Välj från erbjudandet de institutioner som bäst passar din geografiska levnadsituation.        
 2.  
 3.   2      Se bowling på TV. Titta noga på proffsen och studera tekniken.     
 4.  
 5.   3      Lär jargongen. Du landade en "strejk" när alla konerna faller över. En "extra" är en träff där alla koner faller över i det andra försöket. Den svåraste kullen är kottarna från 7 till 10.     
 6.  
 7.   4      Besök ett bowlingcenter i närheten och prata med bowlers och personal. Du kan hitta nya vänner också.     
 8.  
 9.   5      Gör bowlingskor. Vanligtvis är en normal sko storlek tillräcklig. Om du spelar i gata skor, kommer det att få dig att "hålla fast" eller inte glida tillräckligt. Du kan också lämna streck på spelfältet eller till och med skada det.     
 10.  
 11.   6      Hitta rätt boll. Du kan söka efter färg eller storlek. En kula som väger 14-16 pund är det rätta formatet för de flesta vuxna män, men i själva verket är den vikt som får dig att må bra, det som är viktigt. I allmänhet kan du välja en lite tyngre version om bollen passar dig och du väljer en av de inhemska kulorna från hyllorna. Du bör också inte spela med en boll som är för ljus för dig, eftersom du kan skada dig själv eller, mer sannolikt, skada bollen. Ett bra ställe att börja är att beräkna 10% av din kroppsvikt i pund upp till högst 16 pund.     
 12.  
 13.   7      Bestäm om en viss boll passar dig. Lätt tryck tummen i tumhålet (det enda hålet), tummen ska passa bekvämt utan att sitta fast i det minsta när du drar ut tummen igen. Om det passar bekvämt utan att fastna och det är inte för stort, måste du trycka med tummen för att hålla den i hålet, tryck tummen lätt in i tumhålet och lägg mitt och ringfinger "över" två andra hål. Om "spännvidden" är korrekt ska dina två fingrar ligga lätt och bekvämt över de två hålen så att deras mittlinjer upp med den sida som är närmast tummen. Skjut dina två fingrar i hålen om spänningen är korrekt. Som tummen ska din långfinger och ringfinger passa bekvämt i hålen utan att behöva för svår åtkomst och glida ut ur hålen lika jämnt. Om alla dessa kriterier är uppfyllda har du hittat din boll som passar dig.     
 14.  
 15.   8      Välj din kurs (eller körfält när flera personer leker med dig) från det erbjudna erbjudandet och förbered din boll. Kanske vill du skåpa ensam, med vänner eller familj? Oavsett om du bowlar ensam eller med andra bör du ta dig tid. Skynda inte att hämta bollen när det är din tur eller när bollen kommer tillbaka för att du inte gjorde poäng. Det innebär att du gör dina steg medvetet och med självförtroende.     
 16.  
 17.   9      Håll bollen korrekt. Placera din långfinger och ringfinger i de två övre hålen när du placerar tummen i ett hål. Håll bollen lätt vid din sida med din bowlinghand under bollen och den andra handen stödjande under den. Det finns andra handpositioner du kan använda, men för nybörjare är den som beskrivs ovan bäst och kommer att orsaka den lägsta mängden stress om det görs ordentligt.     
 18.  
 19.   10      Kör aldrig till utgångslinjen när du kastar din boll. Den allmänt accepterade droppen spelas med raka ryggar, axlar centrerade på ditt mål, något böjda knän och en parallell fotposition med din "glidande fot" något framför de andra. Din glidande fot kommer att vara motsatt fot av handen du använder för bollen (en högerhänt spelare kommer att glida med sin vänstra fot). De flesta nybörjare börjar med en "fyra stegs droppe". ~ Strax före och samtidigt göra "första steget" genom att ropa med den bakre foten på sidan av bollen, bör du försöka skjuta bollen rakt fram tills dina armar är helt utsträckta på marknivå. Din tomma hand når över till bollen för att stödja den från nedan. ~ Så fort du börjar ditt "andra steg" svänger du bollen bakåt utan att trycka på den. Den svängande kan orsaka att axlarna vrider sig i riktning mot handen som håller bollen. Detta gör det svårare att träffa målet. ~ Under ditt "tredje steg" borde bollen vara på väg framåt. Återigen bör du inte försöka tvinga dem eller använda muskelkraft, eftersom det här kan vända axlarna av spår. Ditt "fjärde och sista steget" bör sammanfalla med att släppa bollen, helst med foten "glida" framåt. Undvik ett plötsligt stopp där du kan skada ditt knä. Det är bättre att böja knäna, håll ryggen rakt och huvudet upprätt. Detta kommer att hjälpa din exakta lek och minska risken för skada.     
 20.  
 21.   11      Håll en utsträckt, framåtställning och låt inte din kropp böjas så att positionen på handen som håller bollen förblir mer eller mindre oförändrad något under och bakom bollen under svängning. Om korrekt släppt, ska tummen glida ut först, följt av andra fingrar. Detta hjälper till med rotationen av bollen, vilket gör det lättare att behålla spåret och framåt när det träffar spåret. En fast droppe tar tid och övning för att behärska det perfekt och det kommer alltid att bli en liten förändring eller förbättring.     
 22.  
 23.   12      När man syftar är pilarna en bra utgångspunkt. Det kan också finnas diamantsymboler eller mörkare staplar längre ner på bandet av banan du använder, men i allmänhet är den avancerade bowleren van vid att titta på och bedöma "punkten" eller platsen där bollen är träffar och börjar rulla på "pin" (1-3 för högerhänt, 1-2 för vänsterhänt). Om du inte är säker på var du ska börja, är den andra pilen på höger sida för högerhänta och motsatt för vänsterhänt) en bra utgångspunkt. Men antar inte att du kommer att slå en strejk bara för att du slår märket. Bowling innebär att man observerar hur bollen fungerar och ser hur den träffar eller missar ditt mål från markeringarna. Villkoren är alltid olika när bollen går på banan. Eftersom du inte kan se förändringarna på grund av villkoren och bara observera vilken effekt det har på dina och andra åtgärder, kan det vara svårt att anpassa sig till olika vägar varje gång.     
 24.  
 25.   13      Rengör händerna på svett. Se till att dina händer är helt torra varje gång innan du rör bollen igen. Du kan använda fiolhartset som du hittar i de flesta sportvaruaffärer för att göra fingrarna och tummen "grippy" och mindre hala.     
 26.  
 27.   14      Håll reda på dina resultat med datorn nära sittplatser. Det finns bara några få anläggningar kvar där det inte finns någon automatisk poäng, men anläggningen kan ha misslyckats. Om så är fallet får du en båge för att skriva ner dina poäng. Området på nedre vänstra sidan av varje bord är avsett att spela in den första rullen och fönstret på vänster sida av det är för den andra rullen eller om du slog ett slag. En strejk markeras med en "X" och ett reserv med en "/". En strejk räknas 10 poäng plus nästa två kast och en extra räknas 10 poäng plus nästa rulle. Om du slår en strejk på den första rullen i det tionde bordet får du ytterligare två rullar för att nå ditt slutresultat. 300 är det högsta poäng du kan få.     
 28.  
 29.   15      Oavsett hur bra du spelar bowling, bör du försöka andas långsamt och djupt, att slappna av och ha kul. I slutändan är det bara ett spel.     
 30.  
 31.   16      Om du verkligen vill förbättra ditt spel, sök hjälp från andra erfarna spelare och tränare. Det kommer alltid att vara till hjälp att du tittar på ett kritiskt öga, eftersom det här låter dig upptäcka saker som du inte hade någon aning om.               
 32.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Sports populär:
Ögonen förbättrar handkoordinering.

Bygg ett spel krokett.

Kick kick på en skateboard.

Kör på dina händer.

Gör bågen bakåt.

Sträck musklerna i höftböjningsmuskeln.

Gör en hantel sätta dig själv.

Förlora snabbt 10kg.

Bygg mage muskler hemma.

Kasta en trio.

Överlev i naturen.

Inline skridskor.

Höfterna svänger.

Spela rugby.

Skjut en boll i fotboll.

Välj rätt solglasögon för sporten.

Boxning.

Använd shin guards.

Träna din kraftkraft.

Förbättra reaktionshastigheten.

Magsdans som Shakira.

ako woman