Home \ sports
 

Skjut en boll i fotboll.

 

En "Flatterball" är en boll som inte spinner på sin egen axel när den skjuts. Spinnen stabiliserar bollen i luften, och utan denna vridning, böljer bollen oförutsägbart genom luften, vilket gör det mycket svårt för målvakterna att hålla flappande bollar. Huruvida bollen fladdrar ordentligt beror på hur du flyttar benet och med tillräcklig träning kommer du snart att elda ohållbara kulor som Gareth Bale eller Cristiano Ronaldo.

              

Förfarande .

    

    1      The Perfect Flatter Ball  ,

    
   
 1.            1      Använd en väl uppblåst femstorlekskula. Se till att du har gott om luft i det och att din boll är standardstorlek (storlek fem). För att göra en bollfluga måste du slå bollen mitt i mitten utan att svänga benet genom det. En boll med liten luft är mer benägna att träffa sidan. Som ett resultat har han längre fotkontakt, vilket gör att bollen roterar. 
    
  • Det krävs mycket träning för att göra detta skott perfekt. Om du har fem till tio bollar som du kan skjuta i följd, kommer lärandet att bli mycket enklare.
  •  
  • Det spelar ingen roll vilken tillverkare du har din boll, så länge den är väl uppblåst och har rätt storlek.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sätt din boll på fältet cirka tio meter från målet. Du behöver inte göra ett mål, men det är fortfarande en bra start. Betala inte mycket uppmärksamhet på var du skjuter, det handlar om att internalisera rörelsen. Du kan ta hand om skötnoggrannheten senare.       
 4.  
 5.             3      Stå upp för din frispark som vanligt. Om du normalt tar fyra steg tillbaka och två steg till vänster, gör detsamma med detta träningspass. Den enda skillnaden är att du håller din kropp upprätt och balansera på dina bollar på din fot. När du slår bollen måste du hålla bröstet så rakt som möjligt, så det är bäst om du uppmärksammar det i början. 
    
  • Klocka flapping boll specialister som Cristiano Ronaldo och Gareth Bale förbereda sig för en frispark. De växer upp och knuffar nästan bröstet framåt.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gå mot bollen som vanligt. Håll din torso upprätt, annars kommer allt att stanna som du har gjort med dina tidigare fria sparkar. För att utveckla så mycket makt som möjligt och för att undvika effekten av sparkar, kommer du att slå bollen med vristen (var är dina snören på din sko).        
 8.  
 9.             5      Placera ditt ben parallellt med bollen, ca 20 cm från bollen på gräset. Försök hålla benet så nära bollen som möjligt efter att du startat. Insidan ska ligga precis bredvid bollen och peka tårna i den riktning du vill skjuta.        
 10.  
 11.             6      Slå bollen strax under centrum med vristen. Försök att slå bollen så nära mitten av bollen som möjligt. Om du stiger på bollen lite längre ner, kommer den att flyga högre i luften (till exempel kan du skjuta över en vägg). 
    
  • Sträck din fot fullständigt. En flabby fot ger bollen en vridning.
  •  
  • Tårna måste peka på golvet. Du skjuter genom att sparka bollen med övre delen av instepen.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Stoppa svängen på ditt ben så fort du rör på bollen. Detta är den avgörande faktorn för en bra boll och svårast att behärska. Sväng ditt ben så lågt som möjligt när du slår bollen. När din fot träffar bollen, bromsa benet. Du kommer märka att din shin fortsätter att svänga framåt, vilket är okej, men allt över knäet ska vara tyst nu. Vissa spelare tycker det är lättare när man hoppar efter skottet. Medan du rör bollen, hoppa av med foten. Första marken på marken med din skjutvapen på platsen där bollen ligger. 
    
  • Därför är det så viktigt att hålla överkroppen upprätt och i balans. Detta leder din farts moment upp till bollen och gör det möjligt för dig att kunna stoppa gungan och förhindra att bollen träder i kraft.
  •  
  • Det borde kännas som om du "piskar" bollen på målet. Du måste koncentrera dig så att du stannar foten i tid. Den svåraste delen är faktiskt bara dra sig tillbaka när du slår bollen.  
  •  
                   
 14.  
             

    2      Felsök  ,

    
   
 1.             1      Öva hoppet utan en boll. Även om inte alla spelare som kan skjuta flappande bollar hoppa upp under skottet, är hoppet starkt rekommenderat eftersom det hjälper till att skjuta bollen utan någon effekt, speciellt för fria sparkar. Du kan tänka dig hoppet som ett litet saxskott. Om du skjuter rätt, placera ditt vänstra ben bredvid bollen. Så fort din högra fot studsar mot bollen, drar du din vänstra fot upp och bak medan du håller din överkropp rak. Nu skjuter du bollen och landar nästan på din högra fot där den vänstra foten var. Det kommer att se ut som om du går i stående position eller som om du svänger fötterna förbi varandra som ett brutet sax.        
 2.  
 3.             2      Oroa dig inte för skjutkraften tills du lyckas skjuta bollen utan någon effekt. Många spelare vill hugga av en perfekt fladdrande boll samma eftermiddag som de övar flappbollar. Men de flesta spelare kommer inte att kunna göra det. I stället skjuter med bara ett steg start ca 10 meter från målet. Se till att du enkelt kan placera ditt ben nära bollen och låt inte foten svänga för långt framåt. Bollen kommer förmodligen inte att flyga väldigt mycket fram och tillbaka om du börjar så. Du kommer fortfarande att kunna berätta om bollen har någon effekt eller ej. Så fort du kan skjuta utan någon effekt börjar du seriöst att skjuta mot målet.        
 4.  
 5.             3      Håll din kropp stabil, lugn och spänd. Din skottrörelse måste vara så ekonomisk som möjligt. Ditt fotfäste och överkroppen måste ha en bra ställning, med stram fotled och knä. Din start bör vara målriktad, lugn och utan onödiga rörelser. Din skaft måste vara tätt från låret till fotleden. Ditt ben måste hoppa i en rak linje till bollen och eventuell avvikelse kan leda till att du inte träffar bollen optimalt och därmed skär den.        
 6.  
 7.             4      Vrid foten något utåt för att slå bollen med benet på insidan av ditt vattendrag för att ge ditt skott mer ström. Benet mellan din vrist och insidan av din fot är den svåraste delen av din fot. Du kan känna det med din hand när du kör fingrarna från fotleden till storågen. Om du har den grundläggande tekniken på det, arbeta på att vrida din fot något utåt under fotografering och slå bollen med det hårda benet. Ändå ska resten av din skottrörelse förbli oförändrad, så du slår bollen direkt i mitten.       
 8.  
 9.             5      Träna detta skott varje dag och håll utmaningen själv när du internaliserar tekniken. Även om han ser det lätt ut, var Gareth Bale den första som erkände att det tog år att behärska detta skott. Vad är hans råd? Börja skjuta på det tomma målet och gradvis bygga hinder eller en vägg framför dig. I slutet tåget med en målvakt i mål. Men viktigast av allt tränar du Flatterball varje dag och fokuserar på att perfekta tekniken.        
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (7)      
Sports populär:
Komplettera en sprintutbildning.

Bli mer mobil.

Tåg för boxning.

Lär dig att träna med en löpband.

Zumba.

Förbättra slaghastigheten.

Gör push ups.

Den perfekta golftean.

Överlev bara med en kniv i det vilda.

Bli en professionell boxare.

Bowling ditt bästa spel någonsin.

Nå en Runner's High.

Skärpa skridskor.

Använd en gymboll för nybörjare.

Starta en fotbollsklubb.

Hit härdaren.

Bli dansare.

Wakeboarding.

Håll en bowlingboll.

Trä de inre lårmusklerna hemma.

Bli en professionell spelare för MLG.

ako woman