Home \ sports
 

bli en olympisk.

 

Om du vill bli en olympisk måste du vara välutbildad och i form. Det är en lång och ansträngande resa, men det kommer att vara mer än värt det när du kommer på internationell nivå. För att bli en olympisk måste du på lång sikt göra yrkesutbildning i en olympisk sport. Försum inte bort de andra aspekterna av livet, men var beredd att spendera mycket tid på träning och tävlingar. Det kommer att ta lite arbete för att finansiera din dröm och följa en anmärkningsvärd hälsosam livsstil. Om du är redo att tillbringa de närmaste åren främst på en sport börjar du redan med rätt inställning.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Start  ,

    
   
 1.            1      Beräkna din fysiska kondition. Det är lätt att titta på olympierna på TV och tänka, "Jag kunde göra det!" Tja, om du besöker den här webbplatsen med ett familjepaket med chips i knäet och en 2-liters flaska läsk, bredvid dig, tänk igen. Detta är något allvarligt. Det här är saker som människor ägnar år av sina liv till. Är du verkligen redo att göra detsamma? 
    Dessutom kräver vissa olympiska sporter olika nivåer av träning, flexibilitet och skicklighet. Simmare, fotbollsspelare, snickare har helt olika träningskrav.  
         
 2.  
 3.             2      Välj din sport. Här är tricket: Du bör välja en sport du har övat ett tag. Hela denna historia med 10.000 timmars träning om 10 år är inte riktigt sant, men inte mycket saknas. Den genomsnittliga idrottaren investerar i sin sport i fyra till nio år innan han deltar i OS, så det är bäst att välja något du redan känner till! 
    
  • De flesta olympiska idrottare startade sin sport i grundskolan. Om du är över 30 år gammal och inte har någon konkurrensupplevelse, överväga att göra bågskytte, liten kaliberskytte eller curling.  
  •  
  • Det är mycket lättare att komma in i OS om du väljer en mer ovanlig sport. Det är hur färre än en av 30 000 basket- eller tennisspelare lyckas, jämfört med en av de 100 judo-fightersna. Bortsett från det kommer du förmodligen inte att vara en chans: det är nästan omöjligt att kvalificera dig i en sport för OS som du aldrig har blivit kär i.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var förberedd för oändlig motion. Framtida olympier ägnar tusentals timmar till sin sport. Här är ett grovt exempel på en typisk träningsplan:  
    
  • När du startar din sport som Pre-Teen: 250 lektioner per år över sex månader.
  •  
  • Om du är på ungdomslaget: 600 timmar om året i 9½ månader.
  •  
  • När du är äldre (sena tonåren eller början av tjugoårsåldern) och i olympiska laget: 1.100 timmar om året i 11 månader.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hitta en tränare. De flesta olympierna säger att ha en tränare är den viktigaste faktorn för framgång, och de rekommenderar att du har en innan du deltar i lokala tävlingar. En tränare hjälper till att träna effektivt och utan att skada dig, lär dig nya taktik och strategier i din sport och guidar dig genom tävlingsvärlden       
 8.  
 9.             5      Håll ditt jobb. Ekonomi ställer ofta allvarliga gränser för elitutövare. Ju mer framgångsrik du är desto mer måste du betala för utbildning, utrustning och resekostnader. Det händer ofta att föräldrar till olympiska aspiranter går sönder, till exempel, USA: s regering testar ett program för att hjälpa dem. Se till att pengarna rinner. 
    
  • Om du kan, hitta ett jobb som hjälper dig med ditt träningspass, till exempel arbete i gym eller pool. Om du kan, jobba som coach själv! På så sätt är du på ett bra sätt kopplat till din sport.
  •  
  • En annan viktig fördel är flexibel arbetstid, eftersom du behöver mycket fritid när du deltar i nationella eller internationella tävlingar.
  •  
         
 10.  
 11.             6      drömmar. Du kanske har hört att vissa säger att som skådespelare borde du inte ha Plan B? Vad sägs om detta: Om du vill ha något som kräver mycket arbete, så måste du ha det och inget annat. Att bli en olympisk faller i denna kategori. Du måste vilja ha det så mycket att du inte tycker om att äta, sova och andas. Du måste drömma om det på natten. Detta är inte en hobby för söndag eftermiddag. 
    
  • Du kan inte göra det utan ett supportteam. Familj, sportkompisar, tränare och alla andra som hjälper dig hjälper dig att hålla dig motiverad och din dröm blir sann.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Bli seriös  ,

    
   
 1.             1      Träna hårt, men med hjärnor. Elite-idrottare arbetar ofta sex dagar i veckan under säsongen, vilket inte betyder konstant träning. Tyngdlyftning innebär till exempel cirka två timmar av tyngdlyftning och åtta timmars vila och aktiva raster på en träningsdag. Kroppen behöver vila för att bli starkare och friskare. För svår träning kommer du bara till sjukhuset, inte till nästa OS. 
    
  • Cross-training är en annan viktig del av träningen. Beroende på sporten måste du ägna olika längder till flexibilitet, styrka och uthållighetsträning.
  •  
  • Den exakta träningsplanen beror på din sport, så din tränare är så viktig här.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Delta i tävlingar. Det är väldigt bra om du har en tränare, tränar varje dag och tar allt väldigt seriöst, men då måste du lägga provet på provet. I många sporter är det enda sättet att klättra upp stegen och locka uppmärksamhet åt andra (det finns inga "rättegångar" för några olympiska sporter). Börja därför med lokala, då regionala evenemang och slutligen rikta sig till nationella mästerskap! 
    
  • Ju oftare du gör något, desto mer normalt blir det. Tänk dig, olympiaden skulle vara din första tävling. Om du har många tävlingar i ditt konto, även om de är mindre kaliber, kommer det att förbereda dig mentalt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontrollera ditt liv 24 timmar, 7 dagar i veckan. Du tränar inte bara några timmar - du tränar 24 timmar om dygnet. Allt du gör, verkligen allt, bestämmer dina framsteg, din prestation och din framgång. Detta kräver noggrannhet, uthållighet, tålamod, mental balans och disciplin. Av följande skäl: 
    
  • Din kost. Allt du äter har en inverkan på dig. Få kolhydrater vid fel tid och din träning kan gå helt fel. För mycket koffein och du kan inte sova. För mycket eller för lite av något som håller dig från att leverera 110% ström är tabu.
  •  
  • Sova. De flesta olympiska kandidaterna sover på natten 8 timmar minimum (!) Och tar ofta en tupplur på 30 till 90 minuter under dagen. Din kropp behöver dessa viloperioder för att återhämta sig från intensiv träning.
  •  
  • Din livsvanor. Om du dricker för många flaskor öl och röker en bong däremellan, så är det inte för dig. Låt oss bara lämna det där.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta hand om ekonomiskt stöd. Om du har tävlat ett tag, är det möjligt att du kommer att upptäckas. Det bästa av det bästa brukar tjäna lite pengar för den tid de investerar, antingen från sponsorer eller till exempel från den tyska sporthjälpen. 
    
  • Därför bli en del av dina idrotts nationella föreningar och informera dig om DOSB (tyska olympiska idrottsförbundet). Ju fler människor du känner och ju fler människor känner till dig desto bättre.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ange mål. Betong, uppnåeliga, kortsiktiga och långsiktiga mål. Du behöver mål som du kan arbeta för, som inte har något att göra med att vara "bra" eller "träna varje dag". Det finns poster som väntar på att vara trasiga. Det finns tävlingar som kan uttryckas i siffror. Ange mål för den här veckan. Ange mål för denna månad. Och sätta mål för detta år. Detta kommer att balansera dina ansträngningar som ingen annan. 
    
  • Det bra med det här är att du förmodligen kommer att hantera många siffror. Oavsett om det blir snabbare eller svårare eller gör mer... finns det ett nummer som är associerat med det. Därför vaka noggrant och ta reda på vad du kan. Om du vet var du startade vet du också vad du har uppnått - och vad du kan uppnå.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gör en realistisk gissning. Många idrottare är bra. Miljoner runt om i världen är bra. För att veta om du är gjord av rätt trä för Olympia, måste du vara ärlig mot dig själv. Var står du i jämförelse? Hur lång tid tar det dig att vara konkurrenskraftig? Är det värt investeringens gång? Vad har du gjort hittills? Vad är möjligt? Vad säger din tränare? 
    
  • Det är viktigt att göra det regelbundet. Det förstår naturligtvis ditt roligt, men du fattar ett beslut som påverkar åren av ditt liv. Du behöver veta var du är hela tiden. Du måste utveckla förmågan att använda den feedback du får, att känna igen dina framsteg och för att förstå vilka offer du måste göra om du vill fortsätta.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Glöm ditt sociala liv. OS är inte alltid imorgon. Det kommer att finnas tillfällen då du bara tränar för att bli bättre. Dessa dagar kommer ansträngningen bara att vara en stor del av dina dagar! Då är det de tider då olympiska spelen är bara sex månader bort och då kommer ansträngningen att ta hela ditt liv. Förbered mentalt för ett heltidsjobb, bort från familj och vänner. 
    
  • Det blir inte lätt. Det kommer också att finnas dagar när du känner att det inte är värt det. Dessa dagar måste du tvinga ditt sinne till lydnad. Du gjorde inte allt detta arbete förgäves. Senare kan du dricka vin med dina mindre passande vänner och titta på dåliga filmer.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Känn smärta. Du behöver inte nödvändigtvis älska honom, men du måste känna honom, tolerera honom och leta efter honom själv. Som författare och löpare Haruki Murakami skrev en gång, "bara smärta får oss att känna att vi verkligen lever". På några dagar kan du inte ens höja dina armar över huvudet. Men den känslan passerar och nästa gång blir det inte så illa längre. 
    
  • Skador är inte roliga! Vi pratar om att slösa bort år av ditt liv om du skadar dig själv. Och klart: ibland tar det lite smärta för att förhindra stor smärta. Men om du bara tar en sak ut ur allt, så är det här: det är säkert att vara! Skada dig aldrig så illa att du inte kan återhämta sig från det. Vet vad din kropp kan och kan inte uthärda. Och var försiktig.
  •  
         
 16.  
             

  Del 3      Syfte för medalj  ,

    
   
 1.             1      Delta i nationella mästerskap. För många idrottare är nationella mästerskap dörröppnaren för sina karriärer. Där kan du upptäckas för Olympia och säkra de närmaste åren av ditt liv. Så, när du har rensat ut alla mindre tävlingar är det dags för de större. 
    
  • Inte alla sportar fungerar på samma sätt, förstås. I vissa sporter finns det kvalificerade tävlingar för OS och andra har även provat och testat. Men om du är en del av det olympiska laget, är det ett ganska coolt drag, men det garanterar självklart inte en Olympiad.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hitta ett land du vill representera. Du kan bara representera ett land där du är medborgare. Du kan också kunna ansöka om medborgarskap i ett land om du har förfäder från det landet.  
    
  • Det kan finnas lag du aldrig hört talas om och som inte behöver förvärva ett annat medborgarskap. Till exempel kan amerikanska medborgare tävla i internationella tävlingar för Guam, Marshallöarna eller Amerikanska Samoa - och det finns nästan ingen konkurrens om dessa platser.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kvalificera och dominera de olympiska kvalifikationerna. Igen, även om inte alla sporter är desamma, kan du behöva ta olympiska kvalifikationer. Och med dessa måste du vara högst upp på alla deltagare - bara vara bra räcker inte. När du är på toppen av din sport, är du officiellt in! 
    
  • Okej, det är inte nödvändigtvis sant. Boxning: Även om du dominerar OS-kvalifikationen kan det fortfarande vara att du måste delta i en nationell turnering (nya regler som konkurrenter inte är särskilt nöjda med, som man kan föreställa sig). Men tråk dig själv att du kommer närmare ditt mål!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vänd dig till resa. Du kanske reser mellan tävlingar, träningsläger och olika träningscenter hela tiden. Det kostar inte bara ett fint öre, men det kan också vara mycket tröttsamt. Det påkänner relationer och det är irriterande att leva ur en resväska, men åtminstone får du se mycket av världen - om än bara från flygfönstret.       
 8.  
 9.             5      Överväg att komma nära ett olympiskt träningscenter. Många länder har speciella träningsanläggningar för olympiska idrottare. Dessa ger tillgång till toppbussar och den bästa utrustningen för att introducera dig till det internationella samfundet i din sport. Några av dessa centra ger även idrottare boende, vilket kan innebära mycket ekonomisk hjälp.  
    
  • Den tyska olympiska idrottsföreningen erbjuder federala baser i olika stater, beroende på sporten.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Vila. Detta är inte ett skämt. Många olympier tar det lite lättare när olympiska spelen närmar sig. "Lite tystare" i det här fallet betyder naturligtvis fortfarande mycket svårare än någon normal person någonsin kan föreställa sig, men ändå: Du borde inte skada dig själv, du är helt utmattad eller minskar dina chanser på ett annat sätt. Så njut av det. Den svåra tiden är ännu inte att komma. Du förtjänar en liten paus nu.       
 12.  
 13.             7      Visualisera din framgång. Visualisera alla steg i processen och dess genomförande. Visualisera varje tum av din disciplin, varje position av din kropp, varje leende för kameran. Att ha allt i ditt huvud innan det börjar kan vara otroligt lugnande. Det tar inte mycket för att driva dig galen! 
    
  • Varje seriös idrottare har sin egen ritual för att skilja sig från varandra. Din kan vara meditation eller yoga eller du kan sylt till din egen temansång. Vad som helst som hjälper dig att tänka dig i rätt skick, bör du göra det. Du kommer att märka när det händer!
  •  
         
 14.  
 15.             8      Visa hjärtat. Det är lite ostlikt, men det måste nämnas. Även de mest begåvade människorna misslyckas när de inte är med sina hjärtan. En anständig idrottare som vill vinna med allt han har kan slå en bättre idrottsman som är helt annanstans i sina tankar. Så ta in hela ditt hjärta. Det kan göra skillnaden. 
    
  • Okej, om du behöver något mer vetenskapligt... här är det: En brittisk studie har funnit att medfödd talang inte är alfa och omega. "Skillnader i tidiga erfarenheter, preferenser, möjligheter, vanor och träning är de verkligt avgörande faktorerna för excellens." Så om du inte gillar kitsch, tro det. Även om du inte föddes Bäst, kan du bli bäst.
  •  
         
 16.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (14)      
Sports populär:
Bygg ett tält.

För att hantera det egna landet har förlorat VM.

Slå av en fotboll.

Förbered dig på en långdistansflygning.

Eliminera ansträngande huvudvärk efter körning.

Spela volleyboll.

Dribbling som Lionel Messi.

Köra en Pop Shove It.

Spela baseball.

Lär dig att lära dig Kung Fu snabbt.

Öva din abs med träningsband.

Vinn en tävling.

Applicera Eye Black for Basketball.

Lär dig att dansa.

Gör ett relä i racerbanan.

Var välutbildad.

Kasta en korg i basket.

Spela sport.

Stanna under vattnet i en pool.

Få en sexig bikini kroppsdel.

Någon i ett skott KO slå.

ako woman