Home \ sports
 

Rätt kläder för skidåkning.

 

När du planerar en dag på skidbacken behöver dina kläder inte vara bara varma. Eftersom du kommer att flytta mycket behöver du material som kommer att bära svett bort från din kropp. Det bästa sättet att åka skidor är en sofistikerad skiktad look. Med ett lager av underkläder, ett mellanlager och ett vindavvisande toppskikt borde du vara optimalt utrustad.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Det lägsta lagret  ,

    
   
 1.            1      Se upp för en "waffley" -struktur. Sådana material är mer lämpade för att transportera svettning från din hud till utsidan där den kan förångas. De håller dig också trevlig och varm i det värsta kalla vädret. Oavsett vad du bär under, borde det ha denna våffelliknande struktur om möjligt.       
 2.  
 3.             2      Använd en termisk skjorta. Välj en tunn, nära passande skjorta av syntetmaterial som släpper ut fukt, som polypropen. Ull är ett bra alternativ eftersom det reglerar temperaturen naturligt, släpper ut svett och har också antimikrobiella egenskaper. Det håller också våt 80% av värmen som skulle hålla den torr. Håll fingrarna borta från bomull eftersom det inte suger bort den fukt du behöver på skidbackarna, och våt kommer inte att hålla dig varm. Skjortan ska inte glida upp när du flyttar.        
 4.  
 5.             3      Sätt på termiska byxor. Detta ska vara så tunt som möjligt och passa snyggt mot benen. Den snäva passformen håller dig varm. Välj en syntetfiber som släpper ut fukt.                  
 6.  
             

  Del 2      Mellanlagret  ,

    
   
 1.             1      Fleece är det bästa valet. Detta material finns i olika versioner för olika grad av isolering. Det väger bättre fukt än bomull. Sammantaget bör dina material inte vara för snäva och inte för breda. Även om du vill att fukt ska förångas och vara varm, vill du ändå passa in i dina skidbyxor och skidjacka utan att se och flytta som en Michelin-man.        
 2.  
 3.             2      Nu ska du sätta på en tröja. Bär en tröja eller jacka med en halv eller full dragkedja och en stand-up krage. Detta kommer att göra dig mindre kallt. Dessutom är dragkedjor på underarmarna praktiska så att du kan tömma lite svett när det behövs.        
 4.  
 5.             3      Softshell tyger är idealiska vid blåsiga förhållanden. Softshell passar snyggt på kroppen, men ger fortfarande fri rörlighet. Samtidigt är materialet vanligtvis vattenavvisande och vindtätt. Om du vill vara säker, leta efter en extra DWR-beläggning.        
 6.  
 7.             4      Ett mellanskikt för benen har blivit föråldrat idag med ny teknik inom underkläder och ytterkläder. Det är bäst att checka in på en specialaffär när du först slår i backarna. Om du också behöver ett mellanskikt för benen, ska det vara relativt smalt, så att du får det översta lagret fortfarande väl klädd.        
 8.  
             

  Del 3      Det yttersta lagret  ,

    
   
 1.             1      Släpp på din skidjacka. Det ska vara tillräckligt länge för att du fortfarande kan flytta runt i det, trots alla dina klädslag, utan att hänga som en säck på dig. Det måste vara en riktig och relativt isolerad skidjacka, en vanlig vinterjacka eller ens en hoodie är definitivt inte tillräckligt. Skidjackor använder speciella material och tekniker för att hålla dem frusna. Dessa inkluderar vattentäta, yet breathable tyger, värmehållande isolering och speciella manschetter och ben för att förhindra snö från att glida under jackan.        
 2.  
 3.             2      Sätt på dina skidbyxor. Det borde vara en riktig skidbyxa för backarna, med en manschett som du kan dra över skidstövlarna, så att ingen snö kommer in. Det ska passa bra så att du kan flytta bekvämt i den.        
 4.  
 5.             3      Använda skosockor. Du borde bara bära ett par strumpor så att dina fötter inte svettar för mycket. Strumporna ska vara varma, men tunna. Om du lånar skidskor, ska strumporna vara lite tjockare så att skorna inte skjuter. I alla fall ska strumporna ha speciellt vadderade zoner på dina shins där skidstövlarna pressar mot benen.        
 6.  
 7.             4      Det sista är skidstövlarna. Normala stövlar kan inte klippas till skidor, så det finns ingen väg runt skidor. Det är viktigt att de också passar bra i bredden och är flexibla. Om du bara kör en hobby behöver du inte styva skidskor, det här är mer för racing.        
 8.  
             

  Del 4      Rätt skydd för huvud, ansikte och händer  ,

    
   
 1.             1      Skydda din hud med en solblåsare. Oavsett vad vädret ligger på skidbacken behöver du solskyddsmedel. Även i kalla och mulna skyer kan du få en solbränna vid höjden. Gripa bäst till SPF 15 till 30, beroende på din hudtyp.  
    
  • Glöm inte dina läppar. Applicera en balsam med minst SPF 15.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sätt på skidhandskar. Se till att det verkligen är skidspecifika handskar. Normal vinterhandskar skyddar dig inte tillräckligt. Skidhandskar är tjockare och har gummihandtag för bättre grepp. Om du åker skidor i ett mycket kallt område eller i svår terräng, bör du se till att handskarna också ger skydd för handlederna och har en inre handske.        
 4.  
 5.             3      Använd en skyddsglasögon. Investera i kvalitetsglasögon som skyddar dig mot snöblindhet, och det gör att du kan se bra även i dimmiga eller skuggiga förhållanden. En skyddsglasögon skyddar också dina ögon från flygande saker.  
    
  • När du kommer tillbaka från pisten, låt dina glasögon torka väl innan du lägger dem tillbaka i deras fall så att de inte börjar stinka.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sätt på en skidmask. Detta är ett tätt tygrör som du kan dra över nacken och underdelen av ditt ansikte under exceptionellt kalla dagar. Den nedre änden du lägger under din skidjackas krage.        
 8.  
 9.             5      Sätt på en hjälm. En keps håller ditt huvud varmt, men en hjälm skyddar den mot skador. Han får inte missa, oavsett vilka villkor du åker skidor. Det finns hjälmar i alla priskategorier, från budgetmodell till högteknologisk hjälm med inbyggda hörlurar, så du kan även höra musik på backarna.  
    
  • Dessutom kan du bära ett lock under hjälmen.
  •  
         
 10.  
             

Varningar .

                Läs mer... (15)      
Sports populär:
Kör ett maraton.

Gör sidoprodukter.

Kobrapositionen i yoga.

Bygg stunted muskler.

Kasta en Frisbee skiva korrekt.

Fitness Walking.

Få definierade armar.

Kasta en diskussion.

Sparkar snabbare och mer exakt i Tae Kwon Do.

Se din Fitbit statistik varje vecka.

Kan känna något i händerna efter en stroke igen.

Bygg upp armmusklerna.

Bränn kalorier under arbetet.

Björnfiske.

Gå ner i vikt när du brottar.

Gör yogaövningar mot menstruationskramper.

Fånga bäver.

Besluta mellan Yoga och Pilates.

Gör en handstand.

Bygg stunted muskler.

ako woman