Home \ sports
 

Enkelt sänka ett hoppa skott.

 

Oavsett om du är en professionell NBA-spelare eller en amatör som spelar basket i förfarten en gång i taget, finns det inget som det silkeslösa ljudet av ett hoppskott i korgen, efter att ha sjunkit till "perfekt". Attityden du tar för att hoppa-skott är en konstform som har använts av stora mästare som Wilt Chamberlain, Michael Jordan, Larry Bird, Hakeem Olajuwon och många andra kändisar. Som med alla andra baskets baskurser handlar Jump Shot om att lära av grunderna, de utmanande teknikerna genom mycket träning.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Ta den enkla Jump Shot  ,

    
   
 1.            1      Ställ 90 graders vinkel mot korgen. När du börjar träna ditt hoppa skott måste du hitta ett bra kasta läge. Många basketbolls spelare anser att kasta från frisparken, kasta från sidan eller i närheten av korgen är det enklaste. Vrid kroppen så att du står inför korgen med ditt ansikte och lägg fötterna stadigt på marken. Huvud, axel, midja och fötter måste möta korgen så att du inte behöver böja eller vända sig till kasta. 
    
  • Om du ska behärska hoppa skottet måste du träna allt själv - med andra ord kan du inte få någon att "försvara" rullen tills du har tagit några kast. Om du har någon som försvarar dig i början, gör det hoppskottet för svårt för nybörjaren och du gör inga framsteg.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta sig i en solid kasta hållning. Om du tror det eller inte, sättet du placerar fötterna och underkroppen har stor inverkan på kasta noggrannhet, även om du inte använder dina ben för den faktiska kullen. För att komma in i rätt kasta hållning måste man lägga fötterna nära varandra och trycka foten, som ligger på sidan mot kasta handen, bort från det andra benet tills fötterna befinner sig vid axelbredd. Böj dina knän och höfter något så att du har tillräckligt med flexibilitet för att hoppa hårt. 
    
  • Att ha ben vid axelbredd är mycket viktigt för kasta hastighet och balans. Håll fötterna nära varandra och gör allt för att hålla din balans på kastet; Att hålla fötterna för långt ifrån varandra ger dig inte tillräckligt med styrka att hoppa och svarar inte på plötsliga förändringar på fältet.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sätt bollen i kastpositionen. Håll bollen framför din överkropp med båda händerna. Sprid båda fingrarna och håll bollen med fingertopparna så att du har så mycket kontroll som möjligt över bollen. Placera din kasta hand bakom bollen så att baksidan av handen ligger bakom ditt huvud. Den andra sidan är på andra sidan bollen och tummen pekar mot pannan. 
    
  • Handen du inte kastar med är lika viktig som kasta handen! Men det ger din kull ingen styrka och är ansvarig i stora delar för att kasta kontroll och balans. För att se hur viktigt handen är med vilken du inte kastar, kan du prova med en hand att kasta hoppa skottet!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Först komma in i en djup hållning och kasta sedan! Öka böjning i knä och höfter tills din kasta hållning ser ut som om du är på väg att sitta ner. Skjut ner golvet med dina höfter och ben tills du är i luften. Ju djupare du kan böja, ju mer kraft du ger till hoppet. Ett av de vanligaste misstag som en nybörjare gör är att slänga upp en upprätt hållning - i själva verket bör man bara stå upprätt när man trycker ner marken och aldrig tidigare. 
    
  • För bästa noggrannhet måste du squat så lågt som möjligt och håll armbågen på kastande hand så nära din kropp som möjligt. I bästa fall bör armbågen peka mot korgen. Om armbågen inte är ordentligt inriktad kan det påverka bollen. Därför måste du alltid ta rätt inställning.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Skjut bollen. Om du hoppar måste du placera bollen framför din kropp. Samtidigt måste du alltid hålla bollen ordentligt, som redan förklarad, i dina händer. Låt bollen glida framåt och mot korgen. Använd endast lemmen för detta. Kullen i sig kan du sträcka din armbåge rakt, men den måste vara i linje med din kropp. Handen du inte kastar med används bara för att hålla bollen under kontroll och den kan bara ligga på sidan av bollen och påverkar inte kasta sig själv. 
    
  • Många tränare rekommenderar att man fokuserar på en viss punkt på brädet när man kastar, så att hoppa skottet finner sin exakta destination. Det finns utbildare som föreslår att man riktar sig mot quad-quad. Detta är till stor hjälp för spelare som tenderar att kasta för lågt. Men det finns andra yrkesverksamma som är mer benägna att överväga korgens framsida, speciellt om du brukar ha en stor kull. Det finns igen tränare som insisterar på att du fokuserar på att kasta smidigt genom ringen. Denna variant kräver mycket koncentration, men du får de bästa resultaten.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Skjut kullen ur hans handled och ta hand om honom. Låt bollen glida ur handleden vid högsta punkten av hoppet. Håll din handled peka ner. Bollen ska rulla ut ur din kastande hand och slutligen röra pekfingret. Din kastande hand och arm ska se ut som om du når en kakaburk som står överst på ett skåp vid den tiden. När bollen har glidit ur handen, låt lemmen sjunka naturligt. När du slår golvet igen, böj dina höfter och knän. Var alltid beredd att få rebound i händelse av en miss! 
    
  • Gör det till en vana att du bara kastar bollen när du når höjdens högsta punkt. Självklart kan du fortfarande göra ett bra kasta om du kasta det för tidigt eller för sent. Dessutom har det fördelen att du ger kullen i högsta höjdpositionen att du befinner dig i en mycket fördelaktig kastposition. - Det gör det ännu svårare för försvarare att blockera kasta, eftersom du är i luften.  
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Arbetar flexibiliteten och förbättrar dess mångsidighet  ,

    
   
 1.             1      Börja med att kasta runt korgen. I ett riktigt basketspel får du givetvis inte chansen att ta ett enkelt kasta, till exempel ett direkt hoppa skott från ledningen, eller till och med ett frikast från vingspositionerna - försvaret är försvaret för att stoppa sådana enkla kast. För att börja arbeta med sin flexibilitet måste du kunna kasta från vilken position som helst i fältet. Du kommer snart inse att det är lättare att göra poäng från vissa positioner än från andra delar av fältet. Men du är bara en effektiv prickskytt om du kan vara farlig från vilken position som helst i fältet. Av den anledningen bör du också träna trick shots! 
    
  • Som regel måste du på en eller annan gång kunna träffa varje rulle inom trepunktslinjen och helst också utanför. Du förväntar dig aldrig att ta en trio av mer än ett steg bakom trepunktslinjen under ett spel. Därför borde du inte oroa dig för mycket om de långa kastarna.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd styrelsen med en vinkel från en vinkel eller med en vinkel. I de flesta fall gör försvaret sitt yttersta för att försegla någon direkt och enkel väg till korgen. Av detta skäl kastar man vanligtvis inte fronten på korgen och måste ofta ta hänsyn till en kastavinkel. Från dessa positioner är det svårare att få bollen bra i korgen än från en position från vilken du kan kasta den på huvudet. Därför kastar de flesta spelare sina kast från denna position till styrelsen bakom korgen. Detta saktar ner bollen, glider den i korgen och ökar sannolikheten att du kommer att göra poäng från denna position. 
    
  • Tro det eller inte, det har till och med varit vetenskaplig forskning om hoppskott. Resultatet har visat att träffen är mer benägna att träffa när bollen träffar toppcentret på den svarta torget bakom korgen. När kastets vinkel ökar går den "idealiska" punkten på styrelsen upp och bort från mitten till diagonalen. Kort sagt, du måste nu rikta styrelsen över och till höger om torgets högsta mittpunkt.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Försök alltid att kasta huvudet på korgen. När du får chansen att kasta ett kull på huvudet, visar studier att du inte drar nytta av att använda styrelsen för det. I dessa fall bör du rikta dig direkt mot korgen, så att kullen helt enkelt går smidigt genom korgen, så att säga utan att den kommer i kontakt med styrelsen. Även om denna typ av kull är ganska svår i början, kan den snabbt komma in i blodomloppet genom regelbunden träning. 
    
  • En frontkasta som du ska träna hela tiden är kasta från frisparken. Gratis kast är de enda kastar ingen försvarar. Därför är det viktigt att komma till den punkt där du bara sänker nästan alla fria kast. I genomsnitt konverterar NBA-spelare cirka tre fjärdedelar av sina fria kast.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hoppa skott med en vinkel och en hög bana. När bollen närmar sig ringen kan vinkeln som den tidigare var i luften spela en viktig roll för korgens framgång. Kasta med en brant vinkel finner teoretiskt sig i korgen oftare. Men i verkligheten är det vanligtvis ganska svårt för spelarna att kasta med en brant vinkel och hög bana. Fortfarande är spelarna angelägna att perfekta sitt hopp så att de kan få den perfekt balanserade kullen. - detta är kastet, där bollen har en medelhög banor och du kan styra kastet bra. 
    
  • Några grundläggande undersökningar har gjorts på effektiviteten och olika positioner som bollen tar under flygfasen. Baserat på denna forskning är bollen perfekt luftburet när den når ca 32. Å andra sidan är det svårt att styra bollar som är höga i luften. Såsom kast som har nått 55 - även ett litet misstag kommer kasta bollen av sin perfekta spår. Studien fann att 45 skulle vara det mest lämpliga för de flesta basketspelare.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Trä din trepunkts kull. Ett bra trepunktshoppskott är en bra hjälp för ditt lag - om du kan konsekvent sjunka tripletar, är försvaret tvunget att springa efter dig hela tiden. Som ett resultat är minst en spelare upptagen med att fokusera bara på dig och kan inte försvara någon annan av dina lagkamrater. Det innebär att du bör ägna mycket tid på att arbeta med din trepunkts kull. Trepunktsspår kan visa sig vara extra svårt - extra kraft för bollen att göra det till korgen är det som gör detta kasta så svårt - men allt arbete du lägger i trepunktsspalten är verkligen värt tiden. 
    
  • Glöm aldrig att flytta på fältet när du tränar trepunktsspalten. En av de tuffaste kastarna i basket är det trepunktiga kastet på korgens sida. Med dessa kast måste du kasta bollen riktigt mjuk och exakt i korgen, för att du inte kan arbeta med brädet. Men om du har den kullen, är du ett stort hot mot din motståndare.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Öva med en lagkamrat för lite tryck. Oavsett hur ofta du tränar ensam, kan du aldrig justera samma situation som om du hade en motståndare framför dig som ville blockera din kull. När du är övertygad nog för att ta hoppskottet, be den andra spelaren att försvara dig när du försöker. Glöm aldrig att i spelssituationer finns det alltid en försvarare som vill se till att du aldrig får ett enda kast. Därför måste du träna denna situation med en vän eller en riktig motståndare. 
    
  • Att vara försvarad av en envis motståndare kan vara en stor utmaning - du måste kunna dribba mycket bra och också ha exceptionell kontroll över basketen så att du håller försvararen ifrån dig så länge kan ta en kull. Av denna anledning måste du träna dessa två ovan nämnda basketkompetenser separat.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Läs avancerade tekniker  ,

    
   
 1.             1      Ta bort hoppskottet (även kallat pull-up hoppskott). Basket kan vara ett blixtsnabbt spel. Under en snabb paus har till exempel de offensiva spelarna vanligtvis inte tid att röra sig, lugna sig ner och kasta den i korgens riktning - i stället måste de antingen dra direkt på korgen och göra en lay-up eller "omedelbart" "Ta ett hoppskott. När en spelare i loppet hoppar till ett drag, utan att ta en paus, kallas det en dragkedja. Om du har den här typen av rörelse på den är det ett värdefullt vapen eftersom du kan kasta kasta från nästan vilken position som helst runt korgen utan att defensiv tid reagera. 
    
  • Om du vill göra en dragkedja, börjar du med att dribba och jogga mitt i brädet. Så snart du är nära trepunktslinjen tar du några steg åt sidan. Stanna och stå i balans med dina steg innan du tar bollen i båda händerna. Utan tvekan går du in i en relativt låg hållning, hoppa sedan och kasta sedan. Öva tills du får denna "flytta" snabbt och utan stopp.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prova ett "turnaround" skottskott (ett hoppa skott som vänder dig). Vad gör du när du får ett pass och en defensiv spelare plötsligt dyker upp bakom dig och blockerar din väg till korgen? Ett sätt att komma ur denna svåra situation är att ta en så kallad "turnaround" shot-shot. I detta kasta låts spelaren att gå i en riktning, men då väljer han motsatt riktning och kastar bollen mot korgen så fort han har den i sitt synfält. I de flesta fall kommer det att ge spelaren ett litet fönster med möjlighet att ta kastet utan att motståndaren kan blockera den. 
    
  • För att ta en vändning, måste du stå med din rygg i korgen och samtidigt måste en motståndare försvara sig hårt. Flytta dribbling tills du befinner dig i ett bra kasta läge, tillbaka mot korgen. Ta ett steg i riktning mot din kasta hand och flytta foten något till sidan av handen du inte kastar. Sväng din fot runt motsatt sida av ditt kasta och ta omedelbart hoppa skottet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gör Fadeaway Litter. Redan många av de stora NBA-spelarna har haft Fadeaway-hoppskottet i deras repertoar. Som namnet antyder kastas Fadeaway hoppa skott där en spelare hoppar, lutar sig tillbaka och kastar sedan. Detta håller bollen borta från försvararen och krukan har extra utrymme att kasta. Denna typ av kull är mycket svår att försvara. Men det kan vara "mycket" svårt att få Fadeway rätt, varför denna kull ofta ses av utmärkta (eller själviska) spelare. 
    
  • För att starta Fadeway, börja med ett normalt hoppskott eller en vändning. När du hoppar måste du skjuta dig uppåt och bakåt. Detta skapar utrymme mellan dig själv och spelaren bakom dig. Luta dig tillbaka med ryggen för att ge dig extra utrymme. Hoppa så att du är 90 grader vinkel mot korgen och håll bollen över huvudet. När du når den högsta punkten kastar du bollen i en snabb rörelse från din handled mot korgen.
  •  
  • Kom ihåg att en Fadeaway behöver mycket mer kraft från handleden jämfört med ett normalt kast. I ett normalt kasta tar du det mesta ut av dina ben, med Fadeway används kraften av den propellerliknande rörelsen, så att spelaren kan lägga sig när han kastar.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gör en pump falsk. En viktig del av hoppskottet är att veta när man ska kasta "inte". Var försiktig när det gäller att kasta en fakeout med dina kasta, så försvararna är ständigt vakna. Men det är ännu viktigare att du gör din fakeout så övertygande som möjligt, så att du får en kastmöjlighet, speciellt när du försvaras av en motståndare som inte ger dig utrymme att andas. 
    
  • För att göra en pump falsk måste du gå ner så långt som möjligt med din kropp. Ta samma position som om du skulle ta ett normalt kasta. Placera bollen framför dig och förbered dig på hoppet. Gå upp med din kropp, men sluta precis före hoppet. Om motståndaren faller för din falska och hoppar själv, dribbla dig omkring honom, eller gör ditt eget hopp så att motståndaren kommer tillbaka på marken och du tar kastet. Detta ger dig en bra bild av korgen, och kasta blir relativt lätt att sjunka.
  •  
  • Det är viktigt att hålla kontakten med marken under pumpen. Om du bara tar ett litet hopp utan att kasta, får du omedelbart en foul mot dig själv.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

      

<91112>            Läs mer... (8)      

Sports populär:
Bli dansare.

Dra tillbaka med en skumrulle.

Få en bredare rygg.

Lär dig att träna med en löpband.

Framåt framåt.

Kör dig medan du kör.

Offside regel i fotboll.

Någon i ett skott KO slå.

Få en hälsosam och stark kropp.

Dra åt låren.

Bygg muskelmassa.

Kasta en korg i basket.

Få en hälsosam och stark kropp.

Bygg ett spel krokett.

Justera golfklubbar.

Gör sittande med en medicinboll.

Var en bra spelare.

Packa en vandringspacka.

Gör push ups på en vägg.

Motivera dig själv att träna.

Välj en kampsport.

ako woman