Home \ teknik
 

Rita båglinjer i Photoshop.

 

Photoshop är ett kraftfullt program som ger möjlighet att skapa och redigera nästan alla bilder. Med alla sina verktyg är det enkelt att rita en krökt linje med några få klick. Dessutom är det en av de viktigaste färdigheterna som alla nybörjare bör lära sig när det introducerar dig till ett av dess starkaste verktyg - Pen Tool.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Välj pennverktyget (P) från verktyget på skärmens vänstra sida. Detta är ett av de mest användbara och kraftfulla verktygen i Photoshop, men det är lite svårt att vänja sig. Den ligger direkt ovanför textverktyget i verktygssatsen. Du kan också trycka på P för att automatiskt gå direkt till pennverktyget.        
 2.  
 3.             2      Kontrollera att "Path" är valt från alternativfältet högst upp i Photoshop. När du klickar på ett nytt verktyg visas en uppsättning alternativ längst upp på skärmen. För pennverktyget, se till att rullgardinsmenyn längst till vänster är inställd på "Path," inte "Shape" eller "Pixel". 
    
  • I nyare versioner av Photoshop kan du klicka på kugghjulsikonen för att sätta på "gummiband". Detta ger dig en förhandsgranskning av din linje när du ritar den, vilket vanligtvis är användbart för nybörjare.  
  •  
  • Resten av inställningarna kan stanna som de är.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Klicka på skärmen i början av din båglinje. Detta skapar en "ankarpunkt" eller en liten svart kvadrat som hjälper dig att definiera din linje. Din linje består av ankarpunkter och handtag, men vi kommer senare till handtagen. För nu, bara placera början på din linje.  
    
  • Du kan klicka och dra denna punkt för att omedelbart börja rita bågar. Vänta lite innan du böjer och vrider linjen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Klicka och dra för att skapa din andra punkt och börja kurva din linje. Klicka på den andra punkten i din rad, men släpp inte musen ännu. Istället drar du punkten runt för att kurva din linje så att du blir van vid hur linjen svarar på dina rörelser. Riktlinjen med de två cirklarna i ändarna är ditt "grepp" och det här bestämmer hur linjen är böjd. Du kan justera dessa handtag senare, så de behöver inte vara perfekta nu.  
    
  • Ett längre grepp resulterar i en långsammare, mildare båge. Ett kort grepp resulterar i en skarpare böjning.
  •  
  • Genom att korsa handtagen kommer linjen att böja sig tillbaka till sig själv. Försök att rama dina bågar med handtagen som om de bildade ett staket runt själva bågen för att dra den i rätt riktning.
  •  
  • Adobe rekommenderar att du gör handtaget ungefär en tredjedel så länge som närmaste ankarpunkt du vill klicka bort.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fortsätt att lägga till ankarpunkter och handtag, eftersom du vet att du fortfarande kan justera dem senare. Slutför din linje med pennverktyget. Tryck Ctrl + Alt + Z (PC) eller Command + Opt + Z för att gå tillbaka om du behöver bli av med en punkt. Genom att trycka på Del raderas endast sista objektet. Fortsätt att lägga till poäng tills hela din båglinje har den form du vill ha.        
 10.  
 11.             6      Sluta använda handtag för att få skarpare vinklar och böjningar. Om du vill göra en spetsig vinkel mitt i denna båge, måste du undvika handtagen. Håll ner Alt (PC) eller Opt (Mac) när du skapar nya punkter för att ignorera handtagen från föregående punkt.        
 12.  
 13.             7      Slutför din båglinje och justera den med punktomvandlingsverktyget. Oroa dig inte - det är lättare än det låter. Klicka och håll pennikonen i verktygsfältet och skapa en serie liknande verktyg som används för att rita speciella vägar. Nedan är "Points Conversion Tool", som låter dig klicka på något ankare eller handtag och anpassa det till din smak. Du kan också lägga till eller ta bort ankarpunkter.  
    
  • Du kan även anpassa din utgångspunkt. Om du ritar nya arcliner kan du också klicka och dra den första punkten för att göra handtag av kroken.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Avsluta bågen genom att koppla början till slutet eller genom att klicka på ett nytt verktyg. Klicka på ett nytt verktyg för att avsluta Path Maker-läget när du är klar. Du kan också trycka på Ctrl eller Command och klicka någonstans för att sluta arbeta på banan. Anslut början till slutet, om du vill ha en komplett blankett, inte bara en rad.        
 16.  
 17.             9      Högerklicka på raden när du är färdig med att rita din båge linje för att göra den till en rad. Starta ett av pennverktygen, högerklicka på båge och välj "Radera sökväg". Detta leder till dialogrutan Swipe, där du kan färglägga din väg för att slutföra din linje. Under "Verktyg" välj "Borsta". Detta använder automatiskt vilken borste du valde för att spåra din väg.  
    
  • Du måste justera borstinställningarna innan du klickar på "svep".
  •  
  • Tryck på B innan du högerklickar för att justera borsten om det behövs. Oavsett borstinställningar du har, inklusive färg och bredd, kommer att användas för att svepa din väg.
  •  
         
 18.  
 19.             10      I paletten Lager klickar du på "Banor" för att anpassa gamla gränser. Pennverktyget ritar verkligen inget. Det skapar ganska "vägar", vilka är återanvändbara gränser som kan användas för en mängd olika funktioner. Klicka bara på "Banor" i lagpaletten längst till höger på din skärm och välj vilken väg du vill använda. Så du kan anpassa din ursprungliga sökväg eller använda den igen.                  
 20.  
             

Tips .

                Läs mer... (8)      
Teknik populär:
Visa hastighetsbegränsningar i Google Maps på en iPhone.

Kör en rot för Galaxy Note 101 2014 upplagan.

Ta bort Facebook meddelanden på en iPhone.

Hack Minecraft.

Hämta teman till en Blackberry.

Använd Inspekteringselement i Mozilla Firefox.

Ange en ny bok i Goodreads databasen.

Dölj bilder på Android.

Använd Google Play Butik på Android.

Lägg märke till deviantArt.

Upptäck om ditt Snapchat meddelande har lästs.

Anslut Candy Crush Saga på iPad med Facebook.

Ta över problem som orsakas av problem med videospel.

Fax utan fax.

Avaktivera Pris Peep.

Installera iMessage på Android.

I Windows 8, överbrygga en anslutning.

Hitta mobilnummer.

Tillkänn en Amazon Prime Trial Membership.

Installera Okänd Enhetsdrivrutin i Windows XP.

Titta på iPad videor på TV.

ako woman