Home \ teknik
 

Programmering av videospel.

 

Skapa ett videospel är ett stort företag, men resultatet kan vara det mest spännande programprojektet du någonsin har gjort. Du lär dig mest av de verktyg som motsvarar din kunskapsnivå vid programmering, så antar inte att det är bäst att börja från början. Välj ett programmeringsspråk, en integrerad utvecklingsmiljö och / eller spelskapande programvara som du förstår i 15 minuter när du öppnar eller läser handledningen.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Välj en motor  ,

    
   
 1.            1      Lär dig om spelmotorer. De flesta videospel är gjorda med en speciell motor som låter dig "skript" händelser, tecken etc. utan att behöva programmera varje element av noll. Att skapa en komplett spelmotor från noll kan ta år, så de flesta oberoende utvecklare använder en befintlig motor. Du behöver bara följa ett av följande steg i det här avsnittet beroende på hur långt du redan programmerar och hur mycket tid du vill spendera på de viktigaste detaljerna.        
 2.  
 3.             2      Tänk på enkla spel skapande programvara. Dessa verktyg kräver mycket lite programmeringskunskap, så de kanske inte är rätt för dig om du är intresserad av att programmera spelet. Å andra sidan kan tanken att helt enkelt dyka i djup lära dig mycket om din gameplay och låta dig anpassa det utvecklade konceptet innan du går vidare till en större prototyp. Här är några fria alternativ: 
    
  • Prova mobila spel med MIT App Inventor eller Game Salad
  •  
  • Prova det för webbläsarspel med Scratch eller den mer seriösa versionen av Snap!, Som är tänkt att vara ett introduktionsprogram
  •  
  • Använd för äventyrsspel Visionaire
  •  
  • Om du har en dra & amp; Drop program med möjlighet att fördjupa sig i programmering, du vill prova den fria versionen av GameMaker
  •  
         
 4.  
 5.             3      Prova mer professionella utvecklingsytor. Detta är ett utmärkt sätt att få dina händer smutsiga, få erfarenhet i programmeringsspelen utan att gå ner till skrapan. Många professionella oberoende spelutvecklare börjar på denna nivå. Medan det finns många motorer och IDE (integrerade utvecklingsmiljöer) är följande gratis och relativt lätta att lära sig: 
    
  • För mobila spel: ProjectAnarchy
  •  
  • För 3D-spel på alla plattformar: Enhet
  •  
  • För mer avancerade programmerare: LWJGL (baserat på Java), SFML (baserat på C ++)
  •  
         
 6.  
 7.             4      Välj ett verktyg för att bygga din egen motor. Om du redan har programmeringsförmåga och är seriösa om att utveckla din egen motor, är det här några saker att börja med. Om detta är ditt första försök behöver du noggrant handledning. 
    
  • ActionScript låter dig skapa en Flash-baserad motor. Det här är en bra start för mellanutvecklare.
  •  
  • Java är relativt lätt att lära sig. Du behöver en Java Development Kit (JDK) plus Eclipse eller annan IDE (Integrated Development Environment) för Java. Om du inte är säker på hur du ska börja.
  •  
  • Om du redan har ett programmeringsspråk (speciellt ett C-språk eller Python, leta efter ett IDE för det språket, det ska innehålla en kompilator och du ska enkelt kunna arbeta med grafik, ljud och annan kod i samma projekt 41112>  
         
 8.  
 9.             5      Bygg din egen motor. Om du vill ta ut utmaningen och välja ett av de avancerade verktygen från föregående steg, behöver du troligtvis en handledning, hjälpforum eller erfaren spelutvecklare för ditt språk. Om du inte är säker på var du ska börja eller vad du ska fråga här är några nyckelkomponenter för att börja bygga tidigt: 
    
  • En klientsida-server som tolkar användarinmatning och bearbetar resultatet. Låt ingångssystemet svara rätt innan du lägger allvarligt arbete i grafik och spelet. (Om du har fastnat, leta efter "Action Listener.")
  •  
  • AI för andra tecken så att de svarar på användarens handlingar. I ett enklare projekt, låt karaktärerna enkelt flytta och agera på en fast väg.
  •  
  • Möjligheten att göra grafik (montera och skicka instruktioner till grafikkortet).
  •  
  • En spelslinga som löper kontinuerligt medan spelet körs. Detta bör ta in användarinmatning, bearbeta det, bearbeta annan spellogik (t ex fiendens rörelser, bakgrundsanimering och utlösande händelser), beräkna vad som behöver dras (visas på skärmen) och skicka informationen till grafikkortet. Gör detta minst 30fps om ditt system kan hantera detta.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Skapa spelet  ,

    
   
 1.             1      Nail ditt koncept först. Spendera lite tid på att spika vad ditt spel handlar om innan du hoppar till en rad kod. Vilken genre är det? 2D eller 3D? Går spelaren fram i spelet genom att lösa pussel / följa historien / utveckla dem, slåss och / eller utforska fiender? Ju fler frågor du svarar på och ju mer information du ger till dina idéer, desto mer tid sparar du på lång sikt. Om du vill göra en stor förändring efter att du redan har börjat programmera kan det ta några gånger längre att genomföra den här ändringen. 
    
  • Minska detta till något mycket, mycket lättare än din ursprungliga idé. En liten prototyp som utforskar hur ditt spel fungerar och ger några nivåer att spela är en utmärkt start. När det är klart kan du använda det som en bas för att utöka det till ett komplett spel eller ta med det du har lärt dig till ett nytt projekt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Arbeta på stegen nedan i vilken ordning som helst. Vid denna tidpunkt har du veckor eller månader av hårt men lönsamt arbete framför dig. Medan vanligtvis delar ett team upp uppgifterna och arbetar på dem samtidigt, en individ måste bestämma vilken uppgift som är lättast att starta eller viktigast i varje steg. Läs igenom alla steg nedan och börja med den uppgift som appellerar dig mest.       
 4.  
 5.             3      Bygg eller skapa konsttillgångar. Om du inte gör ett textbaserat spel behöver du 2D-bilder och eventuellt 3D-modeller och texturer (mönster du lånar till modellerna). Du kan skjuta upp musik och ljudeffekter senare, men de rekommenderas starkt om du vill publicera ditt spel. Enkla ikoner, användargränssnittet och teckensnitt är den lägsta prioriteten när ditt spel fortfarande är ung, men en liten ansträngning här kan kraftigt förbättra spelupplevelsen. 
    
  • Det finns många ställen där du kan hitta billiga konsttillgångar online. Prova denna lista på makechool.com.
  •  
  • En konstnärs uppdrag gör stor skillnad. Om du inte har råd med det här, montera tillgångarna själv och visa resultatet till konstnärligt begåvade vänner eller skicka dem för råd om spelutvecklingsforum eller artforum.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Arbeta på berättelsen eller utveckla spelet i spelet. Det mesta av detta skrivs ut ur spelet som ett planeringsdokument, även om ett berättelsebaserat spel kan kräva förgreningsdialoger. Även ett spel utan en traditionell historia borde ha någon form av framsteg att planera. Du kan inkludera ett antal drag och uppgraderingar för vapen, medan ett pusselspel kan lägga till fler funktioner eftersom komplexiteten och svårigheten i pusselarna ökar.       
 8.  
 9.             5      Arbeta på nivådesignen. Börja med en liten, enkel nivå eller ett område. Koncentrera dig på att bygga den väg som spelaren tar i nivån, lägg sedan till sidorätt (tillval) och mer detaljerad grafik och optimera svårigheten (t.ex. justera plattformens höjd eller flytta fienderna runt). 
    
  • Använd ljuskällor och tappade föremål för att styra spelaren till nästa plats. Använd skuggor för att hålla spelare från att gå in i döda ändar eller konstiga vägar, och använd fiender för båda syften (beroende på hur spelet lär dig för att undvika fiender). Ett väldesignat område ger spelarna en känsla av att de fattar sina egna beslut eller utforskar dem, men leder dem med subtila ledtrådar längs den mest direkta vägen.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Justera och optimera grafiken. Detta är inte nödvändigt om du använder en enkel programvara för att spela spelet. Om du vill bli djupare i grafiksystemen kan du börja med att skapa shaders och partikeleffekter, eller genom att gå igenom grafikkoden och ta bort saker som inte är nödvändiga för ditt spel. Eftersom grafik nästan alltid är flaskhalsen som bestämmer bearbetningshastigheten, genomgår även ett 2D-spel normalt signifikanta optimeringar och skrivs om för att minimera belastningen på grafikkortet och processorn.       
 12.  
 13.             7      Få feedback från speltestare. Om du har en enkel nivå eller en prototyp, ska dina vänner spela spelet och ge dig feedback. Ta reda på vad som gör människor lyckliga och vad frustrerar dem. Senare när spelet är finare kan feedback från främlingar eller bekanta vara en utmärkt källa till ärligt råd eftersom de är mindre engagerade i din framgång och mindre uppmuntrande. 
    
  • Spelare är inte utbildade för att ge feedback från utvecklarens perspektiv. Om spelare inte gillar en aspekt av spelet finns det vanligtvis något som kan förbättras... men de specifika förslag som spelarna gör är ofta otillräckliga. Fråga dem mycket specifika frågor för att ta reda på de exakta funktionerna som stör dem.
  •  
         
 14.  
        
Teknik populär:
Slå av handsfree funktionen.

Bli en hackare.

Gör en kopia av en sida i ett PDF dokument.

Skapa en databas från ett Excel kalkylblad.

Synkronisera Google Kalender med Android Kalender.

Sätt in en kommentar i Microsoft Word.

Kasta någon ut ur Skype.

Fiske i Aura kungariket.

Öppna Gmail.

Blockera popup fönster i Windows 8.

Ange en e postadress.

Skapa en klon på en skiva.

Kompilera ett C program med GNU kompilatorn (GCC).

Stäng av lanseringen av Microsoft Narrator.

Säkerhetskopiera dina favoriter i Internet Explorer.

Facebook kontakter från mobilkontaktlistan.

Lyssna på röstmeddelanden.

Formatera iPod.

Hämta och använd Adobe Photoshop Express.

Gör Zaahirs Grasp in Aura Kingdom.

Laddning av en kraftbank.

ako woman