Home \ teknik
 

Välj en HDTV.

 

Letar du efter en ny HD-TV? Det finns många olika modeller på marknaden och många förvirrande specifikationer, vilket kan vara en huvudvärk för en normal konsumentköp. Att bryta ned de faktorer som påverkar ditt köp hjälper dig att hantera bättre. Du vill ta hänsyn till storleken, typen av skärm, upplösningen och bildkvaliteten. Det bästa sättet att jämföra och köpa en HDTV är att först titta på det själv.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Storleken  ,

    
   
 1.            1      Missa det tillgängliga området. Om du vill sätta en HDTV i ett existerande hemmabioskåp, se till att du vet vilken storlek som passar mest. Missa tv-skivans fall diagonalt, eftersom det här är hur HDTV mäts. Till exempel, en 50 "HD TV mäter 50" från ett hörn till det andra, men mättes mindre horisontellt.       
 2.  
 3.             2      Missa avståndet från soffan till TV: n. När du flyttar längre bort från TV: n, ökar den rekommenderade storleken för bästa bild- och visningsupplevelse. Medan du fortfarande kan njuta av din TV från var som helst i rummet, får du den bästa upplevelsen genom att optimera placeringen av skärmen och sittplatser. När det gäller avståndet från TV: n när det gäller storlek rekommenderar THX:  
    
  • 1,00 m - 1,50 m: 35 "klass
  •  
  • 1,20 m - 1,80 m: 40 "klass
  •  
  • 1,50 m - 2,30 m: 50 "klass
  •  
  • 1,80 m - 2,75 m: 60 "klass
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestäm om du kommer att fästa tv: n på väggen. Hängande större tv kräver större fästen, vilket gör det dyrare. Häftande tv-apparater på väggen kan vara svåra, speciellt för större modeller, eftersom du verkligen behöver se till att upphängningen är ordentligt fastsatt.        
 6.  
 7.             4      Tänk på att köpa större än du tror. Medan den "större bättre" mentaliteten kan vara lite daterad är en av de vanligaste klagomålen från nya TV-köpare att de borde ha köpt en större modell. Om du har råd med det, tänk på att hoppa till nästa större klass.                  
 8.  
             

  Del 2      LCD, LED eller Plasma  ,

    
   
 1.             1      Känn skillnaden mellan LCD och LED. Konventionella LCD-TVar använder CCFL-belysning för att visa bildpunkterna på skärmen. LED-TV-apparater använder LED-lampor för att tända LCD-skärmen. I huvudsak är det samma typ av TV med olika belysningskonfigurationer. LED-tv har vanligtvis bättre färger och bättre bildkvalitet än CCFL-LED-lamporna och är också mycket effektivare. LCD-skärmar är å andra sidan vanligtvis de billigaste TV-apparaterna.        
 2.  
 3.             2      Välj mellan kantljus eller bakgrundsbelysning. En kantbelyst LED-TV är tunnare och billigare än en bakgrundsbelysning, men eftersom belysningen bara kommer från kanterna kan det leda till en lite fuzzy bild. Bakgrundsbelysta lysdioder är lite tjockare och dyrare, men har en mjukare och tydligare bildkvalitet.        
 4.  
 5.             3      Förstå att plasma är övervägande från marknaden. Plasma-tv tillverkas vanligtvis inte längre, med undantag för LG och Samsung. Det innebär att du förmodligen ser färre eller inga plasmamodeller i din elektronikaffärs showroom.  
    
  • Många människor anser fortfarande att plasma är överlägsen, eftersom de ger bättre bildkvalitet och ser bäst ut i mörka rum. Du kan också titta med dem från de flesta vinklar. De är ofta tyngre och konsumerar mer makt än de andra modellerna, liksom bländande i ljusa rum mest.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bestäm om du vill ha 3D eller inte. 3D-TV-apparater var en stor sak för några år sedan, men stödet minskar. Nätverk som ESPN som välkomnat 3D släpp supporten och 3D låter bakom hemma som försäljningsplats. Du hittar fortfarande massor av 3D-TV och om du är en fan av dem betyder de lägre priserna att det är den bästa tiden att köpa.        
 8.  
             

  Del 3      Upplösning  ,

    
   
 1.             1      Välj en högre upplösning för bättre bildkvalitet. De två främsta upplösningarna för HD-TV är 720P och 1080P. Båda betraktas som "HD", även om 1080P ibland kallas "True HD". De flesta 1080P-TV kan växla till 720P-läge beroende på ingången. Inte alla kan se skillnaden mellan de två, men 1080P leder till en tydligare, skarpare bild.  
    
  • Ju större din TV desto mer märkbar är skillnaden mellan 720P och 1080P.
  •  
  • TV-apparater med endast 720P har i stor utsträckning gått i pension, förutom de minsta modellerna.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta en titt på några 2160P (4K UHD) modeller. Dessa har fyra gånger pixelantalet på en 1080P-TV och skarvskillnaden kan vara fantastisk. Det kan vara att du måste titta från ett visst avstånd så att du faktiskt ser skillnaden, och det handlar mycket om betraktarens visuella skarphet.  
    
  • Det finns inte mycket på marknaden men det drar nytta av 4K. TV-stationer är ännu inte överförda till UHD och om de gör det kommer de att behöva ny maskinvara för att konvertera signalerna. Netflix har en mycket begränsad uppsättning 4K-innehåll, och bara ett fåtal Blu-ray har släppts som 4K-remaster. För närvarande är inköp av en 4K TV mer framtidsvisare än vad som helst annat. 1080P-innehåll ser fortfarande bra ut på din UHD-TV.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förstå att ingången gör skillnad. Du kan inte få en HD-bild från en VHS-spelare och endast vissa enheter kan mata ut 4K. Inte alla TV-kanaler sänds med samma upplösning. PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One och Wii U är de enda spelkonsoler som kan mata ut 1080p. Datorer med avancerade grafikkort kan till och med utföra upplösningar över 4K UHD.        
 6.  
             

  Del 4      Titta på TV: n själv  ,

    
   
 1.             1      Lita inte på specifikationerna. De flesta specifikationerna, speciellt kontrasten och uppdateringshastigheten, är utformade för att förvirra och överväldiga konsumenten. De betyder för det mesta ingenting på papper och skillnaderna bör endast kontrolleras genom att personligen jämföra modellerna själva.        
 2.  
 3.             2      Kontrollera kontrasten. Om du tittar på HDTV själv kan du jämföra kontrastinställningarna för vissa modeller. Det finns ingen branschstandard för mätning av kontrast, så specifikationerna betyder nästan ingenting när man jämför det på papper.  
    
  • Kontrast är en av de viktigaste faktorerna i bildkvalitet. Det är skillnaden mellan den mörkaste svarta och den ljusaste vit som TV: n kan visa. Om TV: n kan visa en stor bandbredd mellan de två ser du mer i de avsedda ljusstyrka och färginställningarna.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Titta på färg- eller mättnadsinställningarna. Detta är den näst viktigaste faktorn i bildkvaliteten. För liten färg gör bilden blek och svag, medan för mycket färg gör att bilderna ser falska och onaturliga ut.        
 6.  
 7.             4      Oroa dig inte för mycket om uppdateringsfrekvensen. Uppdateringshastigheten för traditionella tv-apparater är 60 Hz, vilket är hur ofta displayen kan uppdateras om en sekund. Uppdateringshastigheten bestäms av källan, och om du får en TV med en uppdateringshastighet på 120 Hz, hjälper det dig inte, om du inte har en inmatning som kan matas ut med den bildhastigheten.  
    
  • Den vanligaste användningen för en 120 Hz-TV är att ansluta till en dator, eftersom de flesta moderna datorer kan mata ut vid den uppdateringshastigheten. Detta ger en mycket mjukare skrivbords- och spelupplevelse.
  •  
  • Inte alla kan märka skillnaden över 60 Hz. Vissa människor känner att visning 60 Hz innehåll på en 120 Hz skärm känns onaturlig.
  •  
  • Om du köper en 3D-TV, se till att uppdateringshastigheten är minst 120 Hz.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kontrollera antalet anslutningar. Din TV är bara lika bra som enheterna du kan ansluta till den, och du kommer snart ångra ditt köp om du någonsin måste ändra kablarna på dina enheter. Se till att din valda TV har tillräckligt med HDMI-ingångar för alla dina viktiga enheter. Om du har äldre utrustning, se till att det finns också för dessa ingångar, t.ex. VGA, komponent och kompositanslutningar.  
    
  • Andra saker att se efter är Ethernet-portar eller Wi-Fi för Smart TV-tjänster och USB-portar för digitalkameror eller en Chromecast.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                Läs mer... (1)      
Teknik populär:
Säkerhetskopiera dina appar med Titanium Backup på Android.

Ladda ner videoklipp, musik, spel och programvara till din iPhone.

Täck en film med undertexter.

Installera AHCI Stöd för ATI SB600 SATA Controller i befintliga Windows installationer.

I Mad Father får alla ändamål.

Ändra färgen på iMessage.

Barschwa fångar i Pokémon smaragd.

Evolve Dreschel.

Ta bort Internet Explorer historik via Windows registret.

Spara påminnelser i bilderna i Snapchat.

Hantera dina Yahoo aliaser.

Undervatten i World of Warcraft.

Clash Clans med Cydia.

Skapa en App mapp på Android med Nova Launcher.

Stäng av AirDrop.

Ström en iPad skärm med Apple TV på en TV.

Meddela Xbox Live.

Radera en CD RW.

Använd Facebook framgångsrikt i Kina.

Frysa celler i ett Google kalkylblad.

Skriv ett manus för en bra förklarande video.

ako woman