Home \ teknik
 

Anslut och använd en gitarr wah-wah pedal.

 

Gitarreffektpedaler är apparater som ändrar elektrisk signal från en elektrisk gitarr. Dessa pedaler kan producera en mängd olika ljud, effekter och ekon - från en stark förvrängning till den psykedeliska reverb-effekten. Det är väldigt viktigt att ansluta pedalerna ordentligt för att skydda din utrustning och hålla pedalerna i gott skick. Oavsett om du vill ansluta en enda pedal eller en hel effektkedja, lär du dig hur du gör det rätt.

              

Förfarande .

    

    1      Ansluta en effektpedal  ,

    
   
 1.            1      Stäng av allt. När du kopplar till eller tar bort en effektpedal måste alla enheter i effektkedjan stängas av. Om strömkablarna är anslutna till respektive apparat ska dessa stängas av. Se till att förstärkaren och pedalerna är avstängda när du ansluter dem. Det finns bara ett undantag: om du använder en rörförstärkare och du vill fortsätta förstärkaren, sätt den i viloläge. För detta använder du väntelägesbrytaren. 
    
  • När livekablar är anslutna kan det förekomma en kortslutning i förstärkaren, vilket orsakar sprängning eller återkoppling. Lämna det, det gör ont på utrustningen.
  •  
  • Under inga omständigheter ska pedalen vara levande och ansluten, och förstärkaren slås på. Annars hotar en kortslutning.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Slå på din förstärkare och pedal. För att säkerställa att pedalerna och förstärkaren är av innan du ansluter dem måste du ansluta dem. Anslut pedalen och förstärkaren till strömmen och koppla dem till och från som en försiktighet. 
    
  • Vissa pedaler har 9 volt nätaggregat, andra har batterier. Några båda också. Många gitarrister gillar batteridriven pedaler eftersom de behöver ansluta så mycket mindre. Men: Batterierna kan vara tomma och de är dyra.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Anslut din gitarr till ingången på pedalen. Många pedaler har bara två uttag: "Input" och "Output". Dessa jackar är placerade på motsatta sidor av chassit på de flesta enheter. Som regel kan en kommersiellt tillgänglig instrumentkabel anslutas. Hitta pedalens ingångar och utgångar och anslut kabeln till ingången.  
    
  • Alla "ingångar och utgångar" kan vara förvirrande först. Kom ihåg att ljudsignalen genereras av pickupen på din gitarr och matas genom kabeln i ampullen. Därför måste gitarren alltid anslutas till pedalens ingångsuttag. Signalen rör sig i denna riktning. Om du gör ett ljud på gitarr, går han "IN / IN" i pedalen, varifrån "OUT / OUT" går han till förstärkaren.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Anslut uttaget på pedalen till ingången på förstärkaren. Stäng en kabel mellan pedalen och förstärkaren. Anslutningskabeln från pedalen till förstärkaren går in i samma uttag där du vanligtvis sätter i gitarrkabeln. 
    
  • För att ansluta en pedal behöver du minst två kablar. Du kan också ansluta flera pedaler. För det behöver du också flera kablar. För en pedal är två normala instrumentkablar tillräckligt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Först på förstärkaren och ställ in den. När du har anslutit alla kablar, slå på förstärkaren och justera allt som du tycker om det. Om du försöker ut en ny pedal för första gången är det bäst att hålla förstärkaren så neutral som möjligt för att få en känsla för ljudet av pedalen, men prova det tyst. Spelar du alltid samma amp inställningar, lämna dem så.       
 10.  
 11.             6      Innan du slår på bör du stänga av effektreglagen. Speciellt om du ansluter en Super Fuzz distortionspedal eller ett rymdeko. Det här är inte hur trumhinnorna brister när du går på pedalen för första gången. Vrid alla inställningar till låga innan du slår på pedalen. Du kan anpassa dem medan du spelar.       
 12.  
 13.             7      Experimentera med pedalen. De flesta pedalerna kan sättas på med en strömbrytare eller fotströmbrytare. Ett rött eller grönt ljus indikerar att pedalen är på. Prova din pedal genom att vrida de olika effektkontrollerna upp och ner medan du spelar. Så du får en känsla för ljudet. Prova olika volymer och inställningar. Ha kul 
    
  • De flesta pedaler stängs också av via fotbrytare eller strömbrytare. Så avbryts signalen till pedalen och går direkt in i förstärkaren. Växla mellan att slå på och stänga av för att hitta ditt ljud.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Koppla loss alla kablar när du slutar spela. När pedalerna är anslutna förbrukar de ström. Detta är särskilt viktigt om batterier finns i din effektpedal. När kablarna är anslutna till ingångs- och utgångskontakterna förbrukar pedalen ström. Om du inte spelar, stäng av dina pedaler och koppla ur alla kablar. Så håll dina effektpedaler längre.                 
 16.  
             

    2      Så här ansluter du en effektkedja  ,

    
   
 1.             1      Använd patchband. Patchcords är korta anslutningskablar som är speciellt utformade för att ansluta olika pedaler tillsammans. Det skulle vara opraktiskt att ansluta flera pedaler med en fyra meter kabel. Patchcords hjälper dig att göra din krets tydlig och enkel att använda. 
    
  • Patchkablar förbättrar även signalkvaliteten. Ju längre en ljudsignal färdas, desto sämre kommer det till slut att låta. Patchkablar tjänar till att uppnå högsta signalkvalitet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Börja alltid med vokalpedalen. Pedalernas ordning är viktig om du vill ansluta mer än en. Den första pedalen i effektkedjan kopplar direkt till din gitarr och den sista i linje med din förstärkare. Det finns olika regler för de olika pedalerna, men den första pedalen i effektkedjan är alltid vokalpedalen - om du använder en.  
    
  • Röstpedaler behöver en ren, direkt signal för att fungera korrekt. Om du byter en distorsionspedal framför en tuner, kommer en störd och förvrängd signal att ankomma. Det kan låta bra, men det här är hur vokalpedalen får en krökt signal och kan inte känna igen ljudet ordentligt. Förbind först din vokalpedal för att hålla din gitarr i tune.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Placera kompressorer och filterpedaler i början av effektkedjan. Generellt sett gäller för gitarrpedalernas ordning att tonproducerande pedaler måste bytas före tonbyte. Wah-wahs, kuvertfilter och andra pedaler som komprimerar det naturliga ljudet på din gitarr måste placeras i framkanten av effektkedjan, precis bakom vokalpedalen.       
 6.  
 7.             4      Överdrivnings- och distorsionspedalerna kommer andra i effektkedjan. Ofta använda pedaler inkluderar fuzz-boxar, distorsion, overdrive och andra pedaler som ger bra ljudförstärkning och distorsion. De tar kontrollerat, explosivt kaos in i ditt ljud och bör bytas bakom tunersna och wah-wahsna.  
    
  • Du bestämmer själva dina distorsions- och överdrivningspedaler. Att spela gitarr betyder brytningsregler. Prova olika arrangemang och ta de som du gillar bäst.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Moduleringseffekt bakom distorsionspedaler. Flanger, Phaser och Chorus pedaler modulerar signalen. Detta skapar ett atmosfäriskt ljud. De fungerar bäst på distorsionspedaler som du kanske har i din effektkedja. 
    
  • Volym- och reverbpedalerna kommer till ett slut. De fungerar bäst när de ändrar en färdig signal. De fungerar inte så bra mitt i effektkedjan. Reverbpedaler kan gå ur kontroll när de byts ut framför en distorsionspedal.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Variera din effektpedals ordning för att hitta ditt ljud. Det finns ingen rätt eller fel. Gitarrister som vill ha tillförlitlig och kontrollerad ljudkvalitet bör kontakta o.g. Håll tumreglerna. Alla andra kan skapa bullriga symfonier utan att röra på gitarr - bara genom att vrida effektkontrollerna. Ta en eftermiddag för att prova olika sekvenser av pedaler. Du kommer att bli förvånad. 
    
  • För feedback, kontrollera först modulering och reverb effekter. Eventuella effekter som reverberate, repeat eller loop är de vanligaste feedback triggersna, snarare än de distorsionseffekter du kan förvänta dig. Du kan också sänka effektkontrollerna för att få signalen tillbaka under kontroll.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Anslut kablarna i serie. Om du vill ansluta pedaler tillsammans, borde du ha råd med en strömfördelningskabel. Så du kan driva alla dina pedaler med en 9 volt strömförsörjning. Det här är bättre än att ansluta var och en individuellt. Detta är det mest effektiva sättet att driva dina pedaler. Bättre än batterier eller att ansluta var och en individuellt till en strömförsörjning. I grund och botten är det en längre anslutningskabel med flera pluggar som du pluggar direkt i kontakten på din effektpedal.       
 14.  
 15.             8      Tänk på att köpa en pedalboard. Med en pedalplatta kan du ordna effekterna på scenen och ordna dem i önskad ordning. När du har hittat ditt ljud, vill du behålla effekten. Det är bäst att montera effekterna på ett bräde. Så du behöver inte sätta allt tillbaka ihop varje gång du vill spela.       
 16.  
             

Tips .

                  

Det är vad du behöver .

      

<91112>                  

Teknik populär:
Uppdatera appar på Galaxy S4.

Fixa problemet med en knäppt tangent på tangentbordet.

Köp ett oändligt antal masterballs i Pokémon Emerald (Gameshark).

Ta bort filer eller mappar som nekas åtkomst.

Ta skärmdumpar på en Samsung tablett.

Installera Oracle Java på Ubuntu Linux.

Nivå 79 på Candy Crush Saga.

Lägg till en kontakt på en iPhone.

Blockera pornografi på Android.

Överför musik till iPhone med AnyTrans.

Gör en USB stick startbar.

Ställ in ett e postkonto på en iPhone 4.

Låna filmer på iTunes.

Använd Airplay.

Installera AHCI Stöd för ATI SB600 SATA Controller i befintliga Windows installationer.

Skicka videomeddelanden i WeChat på iOS enheter.

Fånga Regirock i Pokemon Black 2.

Avinstallera ett program i Windows 8.

Läka vampirism i Skyrim.

Ta bort historiken i Safari.

Ta en skärmdump på Mac.

ako woman