Home \ ungdom
 

att växa upp.

 

Om du känner dig fast i en oändlig barndom, kan du växa upp snabbare när du lär dig att befria dig från dina vanor. Det tar mer än en viss ålder eller attityd att växa upp. Ju mer du lär dig om dig själv och dina lusten, desto fort kommer du att växa upp. Lär dig att förbereda framtiden, få ut det mesta av sena tonåren och närma vuxenlivet med nåd och värdighet.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Upptäck dig själv  ,

    
   
 1.            1      Få ut det mesta av dina talanger. Vad gör dig unik? Vad gör dig? Använd dina sena tonåringar och början av 20-talet för att börja bli mer och mer den vuxna versionen av dig själv. Dina intressen, talanger och förmågor borde ge dig en känsla av vem du vill vara. Därför bör du använda dina mellersta och sena tonåringar för att upptäcka dessa talanger och drömma dina största drömmar. Vad vill du vara? Vem vill du vara? Ta reda på. 
    
  • Använd åren att spela i band, spela sport, att agera, att måla, och att läsa och njuta av. Undersök de saker för vilka du har en naturlig gåva och även de som du inte har någon aning om. Prova nya hobbyer och aktiviteter som är tillgängliga, t.ex. Tar bilder eller dansar. Det kan hända att du har talang för något som aldrig skulle ha inträffat för dig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tänk på var du vill vara om tio år. I början av 20 behöver du inte ha en plan för hela ditt liv. Men du borde redan tänka på vad du vill göra i resten av ditt liv. Vill du studera? Studerar du vad du vill ha och har du en plan för framtiden? Vill du tjäna pengar så fort som möjligt? Vill du gå på turné med ditt band och leva som en rockstjärna? Vill du resa? Skriv ner en lista över dina prioriteringar och de saker du vill göra som en ung vuxen och ta de första stegen för att genomföra dem. 
    
  •   Om du vill studera , fråga vilka alternativ det finns och fundera på vad du vill studera. Hitta närliggande universitet eller högskolor som skulle passa bra och tänka på vilket college skulle vara din drömskola. Ta reda på vad kostnaderna kan vara och hur mycket din familj har råd om det är för dig att få stipendium eller annat stöd eller hur bostadsläget är på olika ställen.
  •  
  •   Om du vill arbeta , planera dina finanser, ställa ekonomiska mål och ta reda på vilka jobb som finns tillgängliga som ger dig så mycket pengar som du behöver. Ta reda på vilken träning eller arbetserfarenhet du behöver för dessa jobb så att du kan börja förbereda dem nu.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gå till nya platser och engagera dig i nya upplevelser. För att inspirera ditt sinne och lära dig mer om hur andra människor i världen lever, bör du uppleva det direkt och personligen. Gör det en prioritet att besöka andra platser och spendera tid i andra kulturer när du växer upp. Detta är en rörlig och betydande upplevelse för många unga vuxna. 
    
  • Att resa är inte nödvändigtvis bara en fritidsaktivitet för den privilegierade. Om du arbetar hårt och ändå inte har råd med en semester i Italien eller studerar utomlands, resa inom dina medel. Besök platser i ditt eget land som du aldrig har varit på. Besök områden i din egen stad där du inte har varit. Var en turist i din egen stad.
  •  
  • Genom organisationen World Wide Opportunities on Organic Farms (WWOOF, representerad i Tyskland) kan du arbeta i många länder runt om i världen. Detta gäller också för fredskorps och andra humanitära organisationer som erbjuder sina tjänster och reserfarenheter. Hjälp andra, ge något tillbaka och lära känna nya platser.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Få vänner med de mest olika människor du respekterar. Ge dig möjlighet att göra vänner med så många olika människor som möjligt. Lär dig om dig själv genom att spendera tid med hårt arbetande och beundransvärda människor och modellera ditt beteende för personer du respekterar. Behåll friska relationer och håll dig självsjukt frisk. 
    
  •   Hitta en förebild på jobbet . På jobbet, hitta en person som beter sig på arbetsplatsen på ett sätt som du beundrar. Lär av den här personen. Om din kollega håller ut ur de små kamperna på jobbet, men fortfarande kan låta sitt arbete tala för sig själv, gör detsamma. Samarbeta och vara medkännande.
  •  
  •   Sök en förebild för livet . När du blir äldre, förlorar du lätt kontakt med gamla vänner och gör inte nya. Det händer snabbt att du vaknar på morgonen och inser att alla de människor du ser varje dag är bara kollegor. Håll vänner som gör saker annat än dig, men med vilka du delar gemensamma intressen och hobbies. Kanske din platta samlar vän arbetar som värmepanna. Det betyder inte att du inte kan relatera till vilka bra skivor du hittat den här helgen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Var ärlig mot dig. När du blir äldre börjar du lära känna varandra bättre. Om du är mer lat eller du är upprörd med små saker eller lägger saker framför dig, bör du inte bli förvånad om du är i din tidiga 20-åriga och redo för arbete. En tonåring kommer bort med att ignorera dessa saker och kalla det "ungdom". En vuxen måste möta verkligheten och vara ärlig om brister, utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Att växa upp betyder arbete. 
    
  •   Identifiera dina styrkor . Vad kan du bäst göra eller vilka färdigheter har du? Tänk på vad dina personliga styrkor är och vad du är stolt över.
  •  
  •   Identifiera dina svagheter . Vad behöver du fortfarande jobba med? Vad håller dig från att få det du vill ha? Det är viktigt att ta reda på var det finns utrymme för förbättringar för att bygga en stark bas för ett starkt själv.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Act mature  ,

    
   
 1.             1      Erkänn ditt "barnsliga läge" och kontrollera det. Det finns ingen knapp att växla till vuxen, i. Det finns ingen tydlig gräns mellan barndomen och vuxenlivet. Men växa upp betyder inte att du ska ge upp din ungdom helt. Det betyder bara att du måste kontrollera ditt barns beteendemönster och lära dig att lägga din ungdomliga energi i mer mogna mål och ambitioner. Erkänn dina barnsliga egenskaper så att du kan använda dem till din fördel. 
    
  •   Det barnsliga läget är kaotiskt . Ett barn är oorganiserat, oförberedt och brukar gå i fel riktning med full fart. Barndomen är kaos. Vuxenlivet är vanligtvis upptagen och upptagen - kaos, brist på kontroll eller struktur för denna stress och arbetsbelastning är definitivt ett tecken på barnsligt sätt. Ta reda på vilka delar av ditt liv som är kaotiska och använd din energi för att organisera dem.
  •  
  •   Det barnsliga läget är hjälplöst . Du måste knyta ett barns skor, närma dem och ge dem emotionell hjälp. En vuxen lita mer på sig själv och kan höja sina barn på grund av stadigt ökande osjälviskhet. När du växer upp, jobba med att göra saker själv och lita mindre på andra.
  •  
  •   Det barnsliga läget är fientligt . I barnsligt läge blir du irriterande när en kollega främjas och inte du eller när en gammal ömsesidig skola gifter sig. Grudge i barnsligt läge motsvarar ett barnsligt tantrum. Om det inte går som du vill ha det, kan du antingen svälja frustrationen och få den att växa till vrede och ilska - som ett barn skulle - eller du kan uttrycka din frustration på en hälsosam sätt, klara av situationen och fortsätta ,
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lär dig att säga nej. Tonåringar är impulsiva. Tonåringar säger ja till en annan dryck, en lång festkväll och går inte till jobbet nästa dag för att köra bil i bilen. Som vuxen måste du lära dig att driva dina gränser, dra tillbaka från din ungdoms mentalitet och stå rakt på dig själv. Om dina vänner går till en musikfestival, men du är orolig för att du inte blir ledig måste du lära dig att säga nej. Ibland innebär ansvaret att säga nej. 
    
  • Ju mer du fokuserar på dina långsiktiga mål genom att göra kortsiktiga beslut som går i rätt riktning, desto mer mogna är du. Det kan vara frestande att ta en ledig dag att leka med din vän Halo. Men om du förlorar varje möjlighet att höja din lön, håller du aktivt tillbaka dig från att uppnå dina mål. Detta är ett tecken på omodernhet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Klä på åldersgodkännande. När du går ut eller arbetar, lämna fraktbyxorna och den underliga T-tröja i garderoben. Män och kvinnor borde ha rena, professionella kläder som är lämpliga för tillfället. Du behöver inte kasta bort dina tattered gamla kläder, hålla dina saker från högskolan tider för en examen möte på eller för lördagar för att få dig att känna sig ung.       
 6.  
 7.             4      Titta på din kropp. En vuxen äter inte konserverad ravioli eller varmkorv till frukost längre. Om du har lämnat college bakom, låt dina vägar äta och klä dig bakom dig. 
    
  • Gör sport och ät gott. Nya elever ökar ofta betydligt. Detta händer ofta när någon slutar träna efter skolan och börjar äta vad de vill ha. Vikten går upp och det är väldigt svårt att vänja sig vid dåliga matvanor och lite motion. Låt inte det hända.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Komma med motgångar: Barn klagar när tonåringar inte gillar att klaga. Vuxna tar ansvar för sina handlingar, tar sig emot motgångar och fortsätter. Att växa upp betyder att man kommer överens med misslyckanden och fortsätter ändå. Du kan inte kollapsa om något inte går som du vill eller förväntar dig. 
    
  • En hård sanning i livet: Bara för att du förtjänar något betyder inte att du kommer att få det. Håll dina mål i åtanke, håll dig lycklig och låt inte dig själv bli demoraliserad av orättvisa. Livet är svårt och alla måste övervinna hinder - inklusive dig.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Leda och upprätthålla långa relationer Många relationer i ungdomar rör sig kring omständigheter, t.ex. Är du vänner med de människor du går i skolan med, som du jobbar med, som du vet? Men när du växer upp är det normalt att flytta bort från gamla vänner och hitta nya. Det är ofta svårt att veta vilka relationer som är långsiktiga och vilka är sekundära. Skill mellan de två och ta aktiva steg för att få de vänskap som är viktiga för dig. Håll kontakten, besök och vara intresserad av dina goda vänners liv.  
    
  • I början av vuxenlivet är det också normalt att ha längre kärleksrelationer. Om du hellre vill göra nya vänner och släppa av ånga, försök ett förhållande i några månader för att se om du är lyckligare med det. Om du brukar ha längre relationer, var inte rädd för att avsluta ett trasigt förhållande bara för att du gillar säkerhet. Du borde känna varandra.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Dämpa din empati förmåga: Träffa nya människor, lära sig om sina liv och försök att förstå andra världsutsikt. Aktivt gör något för att fördjupa din förståelse för människor som är väldigt annorlunda än dig. Tonåringar anser ofta att de är mer öppna än sina föräldrar, bara för att ta reda på senare i mitten av 20-talet att de växte upp med långvariga fördomar baserade på klass, ras, kön och andra faktorer. Att växa upp betyder att man lär sig att förstå och ha empati med andra. 
    
  • Omgiv dig med människor som är mycket äldre än dig och lära dig så mycket som möjligt av dem. Tonåringar rysar ofta hos människor över 30, men vuxna känner igen visdom när de ser dem. Gör det en prioritet att komma i kontakt med tidigare generationer på jobbet, i din kyrka eller i andra sociala interaktioner och överföra viss visdom till dig. Gör vänner med den längsta tjänstemannen eller äldsta medlemmen i din kyrka.
  •  
  • Läs mycket och lär dig om andra världsutsikt: Lär dig om en rad politiska ideologier innan du gör en av dem och identifierar den.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Var pålitlig: En vuxnes ord ska följas av handling. Om du säger att du gör något, gör det. Om du inte är trovärdig blir det svårt att upprätthålla relationer, behålla jobb och utveckla dig själv. Tonåringar och barn lyckas spendera mycket tid - de är barn! Men vuxna måste agera som vuxna. Andra människor behöver veta att de kan lita på dig. 
    
  • Behandla vänner, familj och kollegor med respekt. Behandla andra som du vill bli behandlad. Om du inte har någon respekt för andra, kommer de troligen att förlora den respekt de har för dig. Respekt kan inte alltid återföras, men det tar dig mycket längre i livet och gör dig mycket lyckligare.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Fira ansvarsfullt: När du blir äldre, kommer de överhängare som du snabbt överlevde vid 18 att bli längre och längre. Kroppen blir mindre resistent. Dessutom betraktar vad beroende beteende när du närmar dig 30, vad betraktas i övre steget som ofarlig olycka och roligt debauchery. Om ditt vardag handlar om att festa och du blir sjuk på jobbet, för att du överdriver det, är det dags att växa upp. 
    
  • Allt i måttlighet: blir äldre betyder inte att du har roligt längre. Det betyder bara att du måste planera något bättre. Ta en barnvakt, se till att du inte har några förpliktelser nästa dag och visa unga hur du gör det.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Var öppen och inte defensiv: En vuxen är självsäker och känslomässig mogen till den punkt som knäskyttreaktioner blir onödiga. Tala inte om din chef berättar att ditt jobb inte var tillräckligt bra, eller om din partner klagar över fattig kroppshygien på sistone - ta det lugnt. 
    
  • Icke-defensiv beteende betyder inte att du inte kan försvara dig själv eller att du måste bli dörrmatta för andras aggression. Det innebär snarare att en känslomässigt mogen person kan hantera en avsiktlig, negativ kritik utan att vara defensiv eller arg. Stå vid dina misstag, men stå upp för dig när det är lämpligt. Att skilja mellan de två är en del av att växa upp.
  •  
         
 20.  
             

  Del 3      Bor ansvarigt  ,

    
   
 1.             1      Arbete: Ditt första jobb är ett viktigt steg för att växa upp. Om du inte är en rik arving måste du jobba när du växer upp. Några av dem börjar i gymnasiet, andra väntar tills efter gymnasiet eller till och med efter college. Det är inte rätt tid att börja, men det är ett viktigt steg för den vuxna att bli van vid jobbet. 
    
  • Ett deltidsjobb kan vara väl lämpat för att få viktiga yrkeskunskaper och extra pengar, även om dina föräldrar fortfarande håller dig ekonomiskt. Arbeta dig långsamt för att tjäna mer pengar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Budgeta dina pengar. Det kan vara frestande att investera dina första lön i en Gibson Les Paul och två biljetter till L.A. Så skulle en tonåring göra det. Sätt pengarna på banken och börja spara det. Se till att du får en balanserad budget som ger dig ett bekvämt liv. Tänk på nödvändiga månatliga utgifter och besparingar och disponibel inkomst. Försök att väga dina ekonomiska skyldigheter här och nu, samtidigt som du tar nödvändiga steg för att uppnå dina långsiktiga mål. 
    
  • Månadsutgifter inkluderar hyra, räkningar och mat. Du vet dessa inlägg ganska bra. Planera mer för mat än vad du verkligen behöver. Om du inte är säker, notera hur mycket pengar du spenderar på mat i en normal vecka och multiplicera det med fyra.
  •  
  • Försök spara pengar så snart som möjligt. Om du spenderar en viss procent av din lön varje månad på ett sparkonto, då efter några år och månader kan det vara en stolt summa. Även om du bara kan betala 50 euro, gör du fortfarande ett viktigt steg mot att växa upp.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Betala dina egna räkningar i tid. När du går hem är det troligt att det blir en svår övergångsperiod. Det är svårt att bli helt ekonomiskt oberoende direkt om du bara har slutat skolan eller fortfarande är student. Ändå kan du ta små steg mot ekonomisk frihet och ansvar. Ditt mål bör vara en balanserad budget som inte kräver extern ekonomisk hjälp. 
    
  • Goda första steg skulle vara att betala egna verktyg och hyra, betala sedan telefonen, betala för bilen och andra utgifter. Gå långsamt för att ekonomiskt stå upp för dig själv.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Se till att du har ett bra kreditbetyg. Betala dina räkningar i tid och börja använda meningsfulla lånoptioner för att fastställa ditt kreditbetyg. Varje gång du skriver ett hyreskontrakt eller ditt nyckeltal eller betalar kostnaden för kreditkortet i tid, garanterar detta mer kreditvärdighet. Detta är viktigt om du senare behöver ett bostadslån eller vill göra andra stora investeringar. 
    
  • Unga människor tenderar att bete sig dåligt när det gäller kreditkort. Pengarna är inte förgäves. Betala inte en stor faktura med kreditkort och tror att du betalar senare. Du kan betala med kreditkort regelbundet om du får en. Men det borde alltid finnas tillräckligt med pengar för att täcka kostnaderna. Behandla kreditkortet som ett betalkort för att undvika att komma i trubbel.
  •  
  • Betala avbetalningar, räkningar och alla andra krav i tid. Slösa inte pengar på påminnelser genom att ställa in automatiska överföringar av dina månatliga räkningar online och övervaka alltid din budget.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Börja spara pengar. Lägg extra pengar på ett sparkonto och hämta inte något bara för att du kan. Du kan enkelt hitta en ursäkt för att spendera sparade pengar på en ny bil. Kom ihåg dina långsiktiga finansiella mål och lämna pengarna i banken. 
    
  • Om du kan, investera i tilläggspensionsförsäkring och börja spara för pensionen. Många företag stöder sina anställda genom att ta över en del av pensionen (Riester pension). Det finns andra, extra pensionsplaner - ta reda på vilken som passar dig.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Lev inom dina medel. Enkelt uttryckt, köp saker du har råd och tänka på hur du vill betala för dem innan du köper dem. Köp inte kreditkort om du är osäker på om du kan betala kostnaderna. Låna inte tungt om du inte kan betala de månatliga avbetalningarna. 
    
  • Det är svårt att betala för saker som ett hus, ett stort köp eller en dyr bil, bara kontant. Därför behöver du nog låna en dag. Prata med en finansiell rådgivare om vilka alternativ och priser som är bäst för dig och diskutera med honom vilket paket som är det smartaste i din ekonomiska situation.
  •  
  • Bli av med dina skulder, om du kan. Olika priser för olika lån varje månad är förvirrande och frustrerande. Detta gäller särskilt om du inte spenderar tillräckligt för att betala av huvudskulden, vilket håller processen igång.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ta del i jobbet och ta på sig nya ansvarsområden. När du blir äldre är ett tecken på mognad din vilja att ta på sig nya ansvarsområden och stå fast vid jobbet. Var ambitiös. 
    
  • Frivillig ledarroll roller på jobbet när möjligheten presenterar sig. Oroa dig inte om du är den perfekta gjutningen för en viss position.
  •  
  • I ditt jobb och relationer borde du alltid arbeta med ditt ambitiösa rykte. Samtidigt var inte rädd för att avvisa förfrågningar som inte uppfyller dina mål. Att vara ambitiös betyder inte att du gör allt du kan för att stå upp för, men aktivt skapar möjligheter att uppnå långsiktiga mål.
  •  
         
 14.  
             

Tips .

      

<91112>                  

Ungdom populär:
Var sexig.

Om flickan du älskar att komma över.

Med dina föräldrar kan du ta en resa ensam.

Överlev husstöd.

Sluta ligga.

Gör fickpengar.

Var rolig utan att berätta skämt.

Var macho.

Anpassa i en skoluniform.

Skapa ett lärardagskort.

Inte mer dramatronning.

Dölj saker i ditt rum.

Hitta en vän i gymnasiet.

Kall och populär.

Att agera som en rik tjej.

Bli en lugn och reserverad person.

Bor med depression.

Bor med lite pengar.

Extroverted.

Var konsekvent.

Var irriterande.

ako woman