Home \ ungdom
 

Besegra en stark motståndare i en kamp.

 

Det kan finnas situationer där du inte kan undvika en fysisk förändring. I allmänhet är en problematisk motståndare någon som är större och / eller starkare än dig. Många väljer en motpart som de anser vara svagare än sig själva. Därför kan din motståndare vara fysiskt överlägsen dig. Lyckligtvis finns det sätt att kompensera för denna skillnad - vare sig det är i en gata rån eller i en kamp med en rival.

              

Förfarande .

    

    1      Mästare Livshotande Situationer  ,

    
   
 1.            1      Ta det första steget. Vänta aldrig på den andra att attackera dig först. Om du fruktar en attack, slå första och tätt. Detta överraskar motståndaren och säkerställer mer balans.  
    
  • Tänk på eventuella rättsliga konsekvenser. Du måste vara helt säker på att du är i fara och att det inte finns någon flykt innan du attackerar. Annars kan du inte motivera din handling som självförsvar och den andra kan vinna en rättegång mot dig.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Mål på ögonen. Försök sticka motståndarens ögon med fingrarna. Detta är inte bara smärtsamt, men det leder också nog till att reflexen täcker ögonen. Detta kommer att öppna motståndaren så att du kan landa några hårda skott eller att angriparen släpper ett vapen. 
    
  • Den bästa tekniken är att fånga fiendens öron och trycka på tummen på ögonen. Tryck fast. Detta är mycket mer smärtsamt än att bara sticka ögonen, så du kan få tillräckligt med tid att fly.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Mål på näsan eller sken när den attackeras bakifrån. Attackers hoppar ofta offer bakifrån för att överraska dem. Kompensera för denna nackdel och använd den för att attackera motståndarens svagaste delar. Dessa tekniker är speciellt användbara för att ta dig ur ett angrepps grepp: 
    
  • Kasta huvudet tillbaka för att slå näsan med en huvudstöt. Din skalle är mycket hårdare än angriparens näsbrosk och du kan göra mycket skada med den. Försök att slå näsbryggan, för det är där det gör ont mest.
  •  
  • Slam din fot på angriparens sken. Detta är särskilt effektivt när du bär höga klackar. Alternativt kan du bara gå bakåt mot tibia. Även om detta är mindre smärtsamt än en nasal hit, är denna spark lättare att landa.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fokusera dina slag på andra känsliga områden. mål på särskilt känsliga områden, t.ex. Ögon, öron, tempel, näsa, haka, struphuvud, nacke och skrot. Om du inte kan landa en solid träff, finns det andra sätt att inaktivera din motståndare: 
    
  • En uppercut under hakan gör att motståndarens huvud kastas tillbaka och eventuellt svimmade.  
  •  
  • En rak linje på templet är det säkraste sättet att få någon k.o. att slå. Denna punkt är mycket känslig och det kan enkelt leda till inre blödning. Glöm inte att ett sådant slag kan allvarligt skada eller till och med döda någon.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Skydda dina känsliga områden. Glöm inte att din motståndare syftar till dina känsliga fläckar också. Var försiktig och se till att motståndaren inte tar händerna nära ditt ansikte eller nacke.        
 10.  
 11.             6      Fortsätt flytta. Framför allt bör din motståndare inte kunna röra dig. Stå inte stilla. Flytta från sida till sida så oförutsägbart som möjligt för att förvirra din motståndare. Det är viktigare att undvika slag än att landa sig själv. Varje gång angriparen saknar eller slår missar får du chansen att fly.        
 12.  
 13.             7      Använd alla möjliga objekt som ett vapen. Använd peppar, kniv eller pinne om du har dem. Om inte, improvisera. Allt som är svårt och / eller skarpt kan fungera - från bilnyckeln till stenen. 
    
  • Höga klackar är särskilt väl lämpade som ett improviserat vapen. Ta av dina skor så mycket som möjligt så att du kan manövrera bättre.  
  •  
  • Om kampen är på mark, sand eller grus, ta en handfull och släng den i angriparens ansikte. Om han får något i ögonen, så kan han inte se någonting för tillfället. Då kan du fly när motståndaren rensar ögonen.
  •  
  • En stabil ficklampa låter sig också bra som ett improviserat vapen på natten. Ljusa det direkt i motståndarens ögon för att blända och distrahera honom, för att ge dig en kant. Om det inte räcker, vänd lampan och slå den.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Dra på långt hår. Om angriparen har långt hår, dra så hårt som möjligt. Detta orsakar i sig smärta, så att du kan dra din motståndare till en bättre position för att landa en knockout. Om angriparen bär en hästsvans eller en fläta, kan du ta honom bättre och hålla fast vid det.       
 16.  
 17.             9      Flyga så fort du har chansen. I alla fall borde du lämna området så snart som möjligt efter kampen. Om angriparen flyr, kan han komma tillbaka med ett dödligt vapen eller några vänner. Glöm inte att självförsvaret är enbart juridiskt ansvarig om du, med tanke på en oundviklig omedelbar fara, använder rättfärdig kraft. Om motståndaren ligger på marken, är du inte längre i fara och bör söka avståndet. Om du sparkar eller träffar en övergreppare, kan det få rättsliga konsekvenser, även om den andra attackerade dig.                  
 18.  
             

    2      Kämpa mot en större motståndare  ,

    
   
 1.             1      Få det bästa ut av det. Det viktigaste i en kamp är att undvika träffar. För en större eller starkare fiende är det ännu viktigare att undvika. En tuff kämpe har mer kraft, så han kan slå dig tillräckligt hårt för att avsluta kampen snabbt. Se till att du är snabbt fött och dämpar slag.       
 2.  
 3.             2      Använd Tai Sabaki. Tai Sabaki är en serie japanska kampsportsrörelser. De används av fighters att undvika träffar samtidigt som de placerar sig i bästa läge för en motstrejk. Med en större motståndare är counterstrikes ditt bästa alternativ för att få överkanten. Två Tai Sabaki-rörelser är: 
    
  •   Nagashi - Detta enkla drag är det bästa mot en oväntad attack från början. När du vänder motståndaren, använd ditt vänstra ben för att svänga det i en båge bakom dig. Din kropp ska vända som en dörröppning. När du höjer din fot, höja din arm att slå.
  •  
  •   Hiraki - Det här är det bästa sättet att möta en oväntad attack från ett kort avstånd. När du vänder motståndaren, dra foten längst bort från honom i samma riktning. Dra den andra foten närmare den första. Vänd sedan den andra foten till angriparen. När dina fötter rör sig, vänd dina höfter mot motståndaren och lyfta armarna till strejk.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Luta dig tillbaka när du sparkas. När spark är tillåtna i kampen, t.ex. på Muay Thai är den mest effektiva tekniken mot en större fighter att undvika sparken. Om motståndarens spark flyger över huvudet, har du en bra chans att slå tillbaka eftersom han för närvarande är ojämn.        
 6.  
 7.             4      Neutralisera motståndarens större intervall. En annan fördel med att ha en större motståndare är att han har en längre räckvidd. Det finns en zon mellan dig två där din motståndare når dig, men det gör du inte. Om möjligt borde du inte stanna där. Antingen sitta utanför den här zonen så att angriparen inte kan slå dig eller nära nog för att du ska nå honom. Om du flyttar mellan dessa två zoner, bör du vara uppmärksam på ditt lock.        
 8.  
             

    3      Vinn en rättvis kamp  ,

    
   
 1.             1      Fastställer klara regler innan kampen. Om din motståndare använder smutsiga tricks, finns det ingen anledning att inte göra det genast. I en planerad kamp bör du båda komma överens om vad som är tillåtet och vad som inte är. Du kan också använda en domare för att ställa in reglerna och säkerställa överensstämmelse under kampen.       
 2.  
 3.             2      Gör en näve rätt. Innan du ens tänker på det första slaget bör du göra en perfekt knytnäve. Rulla fingrarna i handflatan och se till att tummen är borta. Han borde ligga på de första fingrarna nedre knogarna. Om tummen är i handen, bryter du förmodligen den.       
 4.  
 5.             3      Förhindra motståndaren att landa träffar. Till skillnad från gatukampar är det rimligt att låta din motståndare ta det första steget. Se till att du undviker varje slag och kommer tillbaka för motattacken. Det är viktigt att fortsätta flytta så träffar är svårare att landa. En bra kampsituation gör också träffar svårare eftersom du gör ett mindre mål. I stället för att stå framför din motståndare med parallella axlar, lut dig framåt med din dominerande hälsa till sidan.       
 6.  
 7.             4      Minimera skador på träffar som du inte kan undvika. Du kan förmodligen inte undvika varje slag. Med dessa slag bör du absorbera kraften så mycket du kan för att göra det mindre effektivt. 
    
  • Om du måste ta en kroppsslag, förbered dig på effekten genom att spänna bukmusklerna. Vänd på överkroppen så att träffarna träffar laterala muskler snarare än de i mitten nära de inre organen.
  •  
  • Om du har ett huvudslag, bör du anspänna nacke och käftmuskler och luta dig i blåsan. Slaget ska slå på pannan, vilket är otroligt svårt. Framför allt bör du undvika träffar på tempel, käke eller näsa.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Undvik smutsiga tricks och potentiellt dödliga tekniker. Det är inte alltid sant, men i allmänhet finns det en orubblig regel som stansar eller sparkar i skrotet inte används i en rättvis kamp. Detta anses vara ett smutsigt trick som andra åtgärder som ögonpiercing och hårdragning. Om du vinner på sådana knep kan dina vänner förmodligen inte betrakta det som en ärlig seger. 
    
  • Vapen bör lämnas ut om du inte tidigare har kommit överens om det.
  •  Medan stansning av ansikte, huvud eller nacke är tillåten i en rättvis kamp, ​​bör du undvika dem utanför en officiell kamp. En uppercut på käken eller en rak linje på templet kan hjälpa dig att uppnå en snabb seger. Sådana slag kan också orsaka långvarig hjärnskada. Utan närvaro av en läkare som kan ta hand om en fallen fighter, bör du inte använda sådana tekniker.  
         
 10.  
             

Tips .

                Läs mer... (16)      
Ungdom populär:
Prata med en tjej du står på.

Sluta stirra på en tjejs bröst.

Som en tjej, en tjej daterar.

Ärligt talat, när du kysser honom.

Levande blygsamhet.

Hantera det om någon kallar dig ful.

Fråga en tjej i skolan för en tid.

Gör varje tjej som dig.

Attracta människor.

Fick en stil inspirerad av Audrey Hepburn.

Gör en tjej besatt av dig.

Var en vänlig person.

Känner sig trevligt.

Att vara en mystisk tjej.

Förbättra ditt liv.

Få en pojke att kyssa dig.

Titta lika bra som en tonåring.

Var rolig.

Förbered dig för en tornado.

Behave som en katt.

Fråga en pojke till ett datum, även om du är rädd.

ako woman