Home \ ungdom
 

Var speciell.

 

Vem är du? Vad gör dig speciell? För vissa människor kan detta vara en stor källa till oro och stress. Men att vara speciell betyder inte att det bara är exceptionellt eller att vara "bättre" än andra i vissa saker eller förmågor. Att vara speciella sätt att respekteras. Att bli älskad. Om du vill sticka ut från mängden och bli erkänd som en speciell person, kan du börja lära dig att utveckla ditt inre jag och ge det den respekt det förtjänar. Du kan lära dig att sticka ut och göra dig till en minnesvärd, speciell person som förtjänar andras beundran och din egen beundran.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Att vara en individ  ,

    
   
 1.            1      Känn dig själv. Ingen kan berätta vad du borde vara som att vara speciell. Att vara speciell kräver att du hittar den unika inre kärnan som bär din "själv" utåt och gör det nödvändiga arbetet med att bygga den kärnan. Oavsett vad du kallar denna kärna - din själ, din väsen, din chi, din mojo, ditt spår - du måste acceptera dig själv, definiera och bygga dig själv. Det kräver arbete. Vad betyder det för dig? Vem är du Och hur kan du bli den bästa upplagan av dig själv? Det här är frågor och ansträngningar som tar livet. Håll följande tankar i åtanke för att fokusera ditt sinne på ditt inre själv: 
    
  • När känner du dig bra? Vad ger dig en känsla av tillfredsställelse?
  •  
  • Beskriv din idealiska dag. Vad skulle han innehålla?
  •  
  • Vad lovar andra människor om ditt arbete eller ditt beteende? Vad kan du göra bra?
  •  
  • Beskriv en ny meningsskiljaktighet du haft med någon. Vad gjorde du en skillnad?
  •  
  • Hur skulle du ändra om du kunde? Varför?
  •  
         
 2.  
 3.             2      Identifiera vissa karaktärsdrag hos andra. Vad betyder det att vara speciellt? Titta på de personer du tycker är exemplifierande, anmärkningsvärda eller speciella på ett visst sätt, och identifiera de viktigaste funktionerna som du kan tänka dig. Enligt din åsikt kan det vara människor som står upp för sig själva eller personer som är fullt engagerade i sitt arbete eller personer som är reserverade och stoiska inför motgången. Det är annorlunda för oss alla, så fokusera på att ta reda på vad du respekterar för din farfar, en nära vän eller en älskling, inte vad andra säger. 
    
  • Försök att ignorera kändisar och hålla fast vid personer du känner till i verkligheten. Det är lätt att identifiera ytliga saker och att säga att Brad Pitt är speciell eftersom han är så rik och ser så bra ut, men det är svårt att identifiera, än mindre veta, den sanna kärnan i hans person. Vi kan bara se den offentliga fasaden som utövar den konstgjorda egenheten hos en filmstjärna, inte den sanna personen.
  •  
  • Myndighet gör ingen speciell. Om någon har makt över dig, mer framgångsrik än du eller känd och respekterad, betyder det inte att du måste efterlikna honom.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta av dina masker. Vi alla bär dem. Om du går på jobbet kanske du har en professionell mask och om du träffas efter jobb på en date, så kanske du glider in i din datingsmask. Om du är med dina vänner kanske du har en mask och när du är med din familj, en annan. När du har gjort jobbet för att identifiera de saker som verkligen gör dig blir dessa masker mindre användbara. Om du vill vara speciell, låt oss se vad som ligger bakom masken. 
    
  • För att hitta ditt förhållande till dina masker, försök att tänka på en tid då du kände att du var oärlig eller inte autentisk. Vad var omständigheterna? Hur kände du det?
  •  
  • Kontrollera dina flöden på Facebook eller Twitter letar efter ett bra exempel på digitala masker pågår. Människor vill projekta en bild av sig själva som andra kan acceptera genom att forma den bilden på något sätt. I de flesta fall är det inte autentiskt. Du får inte den "riktiga" versionen av en annan.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Håll ditt ego i kontroll. Lusten att vara speciell är ofta en önskan att bli erkänd av andra. Vi vill respekteras. Vi vill ses som framgångsrika, glada människor som ska vara avundas. Men att vara speciell betyder inte att vara speciell i allt. Det betyder inte att vara den bästa tennisspelaren, författaren med de flesta publikationerna eller advokatbyråns rikaste advokat. Det betyder att du står för ditt sanna jag och din egen integritet. Njut av dig själv och använd inte andra tillfredsställelse för att blåsa upp ditt ego. 
    
  • Psykologer refererar ofta till en inre och yttre kontrollplats. Någon med en inre kontrollplats finner tillfredsställelse inuti honom, försöker att behaga sig genom sitt arbete och handlingar. Människor med en extern kontrollplats letar efter andra för deras tillfredsställelse. Vilken typ tillhör du?
  •  
         
 8.  
 9.             5      Förundra dig själv. Människor som är riktigt speciella förändras ständigt och vänder sig om. Dessutom överraskar de upprepade gånger sig med sin förmåga att växa och utveckla sitt autentiska inre själv. Om du vill vara speciell, ta reda på i vilket område du flyttar på längre spår och försöker ta ett nytt perspektiv. 
    
  • Lär dig nya färdigheter, läs nya böcker och utmana dig själv. Du är aldrig för gammal, för smart eller för erfaren för att skaka dina förutbestämda idéer. Du är aldrig för speciell för att fel.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Utskjutande  ,

    
   
 1.             1      Investera dina 10 000 timmar. Många människor är begåvade eller naturligt begåvade, men det gör inte riktigt någon speciell. Det kan hjälpa till att utveckla en naturlig förkärlek för en sak eller en annan, men det krävs arbete för att göra den här talangen till något speciellt speciellt. Förplikta dig själv och begå att bygga och arbeta på dina naturliga talanger och förmågor tills du blir expert. 
    
  • Författaren Malcolm Gladwell skriver i stor utsträckning på 10.000-timmarsregeln i sin bok "Outliers: The Story of Success", att människor som är framgångsrika eller ganska speciella har jobbat hårt för det. Innan du kan flaunt någon riktig eller unik talang tar det ungefär 10 000 timmars användning i en hantverk, talang eller annan skicklighet.
  •  
  • Fokusera på att utveckla dig själv och jobba på det, inte på att göra dig speciell över natten. Det första utkastet till din första roman kommer inte att vara fantastisk och det är bra. Fortsätt arbeta. Bli bättre och bättre.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var en lejon eller en lejoninna. Personer som är speciella, vänta inte på att bra saker ska hända. Särskilda människor jagar efter vad de vill ha och får det. Särskilda personer har klor. Hitta de saker som gör dig lyckligast, de saker som skulle förbättra ditt tillstånd och identifiera de steg som kommer att behövas för att få de sakerna. Utför en oupphörlig sökning efter dessa mål, saker och steg. Få vad du vill ha. 
    
  • Hitta färre ursäkter. Människor som inte är speciella spenderar mycket tid på att prata om "dagar gått" och "vad om". Ge inte dig själv en möjlighet för sådana tillfällen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Censurera inte dig själv. Låt dig själv visa ditt sanna jag. Var ditt sanna, befriade, ocensurerade, naturliga själv när du är ensam, precis som när du är offentligt. Om det finns en enda del i dig själv att du inte låter andra människor se, överväg att öppna upp mer och bli mer utsatta. Om du är benägen att tysta, lär du sig att uttrycka dig fritt när det behövs. 
    
  • Var inte en "ja-man". Om du inte håller med någon, uttrycka din avvikande åsikt. Människor respekterar andra som talar sina tankar och är inte rädda för att söka sanningen. Om du är omgiven av människor som behöver blåsa upp deras ego med överdrivet vänliga handslag och beröm, är det inte speciella människor. Låt henne stå.
  •  
  • Levande ocensurerad betyder inte att du uttrycker alla tankar som går runt i ditt huvud. Att vara speciell betyder inte att vara medvetet konstig, grym eller oförskämd. Det betyder bara att du måste sluta vara tyst när du pratar, agerar eller tänker. Om något behöver sägas, säg det. Om något måste tänkas, tänk så.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Omgiv dig med okända personer. Det är bra att hitta ditt folk, en nära grupp av vänner och kära som gör att du mår bra. Men speciella människor är angelägna att skaka upp sina egna förväntningar och fördomar. De omger sig med alla sorters människor och försöker förstå dem. Var redo att lyssna. 
    
  • Om du är ung, kan det vara en bra lärande och ett sätt att utveckla dina empati-färdigheter när du letar efter ett jobb. Försök att få dig ett jobb som du kan göra några timmar varje vecka efter skolan och ta det på allvar.
  •  
  • Spendera tid med människor du står i konflikt med religiöst, politiskt eller moraliskt. Försök inte att övertyga andra om att de har fel. Försök att förstå dem. Var obotlig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Utveckla din egen stil. Ge dig själv möjlighet att känna sig självmedveten och speciell genom att behandla dig själv och ta seriöst utseende. Köp kläder som smickrar din figur och att du älskar att bära. Ta hand om dig själv på ett sätt som ger dig självförtroende. Om detta innebär en hedgehog klippa och cowboy stövlar, bra. Om det betyder höftlängd dreadlocks och Teva skor, bra. Du behöver inte vara en Gucci-modell eller tävla i ett slags hipster-OS för att se ditt bästa ut. Det finns ingen speciell stil. Gå med det som ser bra ut på dig och ger dig självförtroende.       
 10.  
             

  Del 3      Oförglömlig  ,

    
   
 1.             1      Var positiv och acceptera ditt inre mod. Det finns ingen speciell attityd eller livsstil. En speciell person behöver inte alltid som en idiot eller vara dödlig och humorlös som munk. Om du tenderar att vara en eller annan, oroa dig inte om det är "fel" eller inte. Var bara dig själv. Om du gillar att krama andra, omfamna andra. Om du inte gillar att göra det, berätta för andra människor att du inte tycker om att göra det. Särskilda och extraordinära personer finns i alla möjliga former när det gäller temperament och inre attityder.       
 2.  
 3.             2      Sluta berätta för folk vad du tycker att de vill höra. Det finns absolut ingenting du kan säga som gör dig speciell för andra. Om du är sällskaplig så gör den dig inte speciell, det gör dig sällskaplig. Det kan hjälpa till att klättra upp vissa stegar, men är de verkligen stegen du vill klättra upp? Var autentisk och du hittar ett mer autentiskt och tillfredsställande sätt för dig själv. Berätta för mig vad som är i ditt sinne. Säg sanningen.       
 4.  
 5.             3      Var redo att misslyckas. En del av ett ocensurerat, unikt och speciellt liv tar risker för att få det du vill ha. Tillåt inte att du inte hindrar dig från att få det du vill ha. Var beredd att misslyckas. Föll snabbt och misslyckas ofta. Lär dig de felaktiga svaren så att du i längden kan få ett steg närmare vad du vill ha. 
    
  • I Silicon Valley finns en populär konferens som heter Fail-Con, som firar misslyckandena för nystartade företag. Detta ger människor möjlighet att näta och bilda kring misslyckade idéer och misslyckade företag. Varje misslyckande tar dig ett steg närmare framgång. Misslyckande är oändligt bättre än att göra ingenting.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ha medkänsla och se egenheten hos andra. Medan det krävs mycket arbete med dig själv för att vara speciell, är det helt klart viktigt att du fokuserar lika på andra. Erkänna egenheten och de exceptionella kvaliteterna hos andra. Låt inte ditt ego förhindra att du respekterar och firar andra. Det kommer att göra dig ännu mer speciell i gengäld.       
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

      

<91112>  

<91112>         

Ungdom populär:
Få en pojke att gilla dig.

Vinn en äldre pojke för sig själv.

Bor med lite pengar.

Titta bra som en pojke.

Gör en pojke galen om dig.

Få en pojke i 5: e klassen för att gilla dig.

Var en bra pojke.

Hur man vinner din förälskelse.

Var inte så tveksam.

Komma självständigt.

Var mystisk.

Var en söt tjej.

Att vara cool i skolan.

Vinn din förälskelse för dig.

Kom i form som tonåring.

Bli en modellstudent.

Behandla som en bebis igen.

Dina föräldrar övertygar dig om att köpa en smartphone.

Var som Spencer Hastings från Pretty Little Liars.

Live Free.

ako woman