Home \ ungdom
 

Var unik.

 

Många tycker att de är unika, men i verkligheten efterliknar de bara en annan trend. Om unika är en trend är ingen unik. Varför försöker inte människor bara vara sig själva?... och hur kan du verkligen skapa det? Läs vidare.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Den rätta inställningen är  ,

    
   
 1.            1      Var säker på att du redan är unik. Faktum är att vi människor är alla ganska lika. Bara få få är verkliga speciella fall. Vi måste alla äta, måste gå på toaletten och ha samma känslor. Och ändå - som individer är vi unika. Inga två är lika, eftersom vi är en enorm blandning av erfarenheter, personlighet och åsikter som ingen annan i denna kombination har och aldrig kommer att vilja. Vill du vara unik? Då grattis! Du är redan.  
    
  • Allvarligt. Inte ens tvillingar delar exakt samma erfarenheter. Även om de gjorde det skulle upplevelsen i deras sinnen filtreras och tolkas annorlunda. Huvudet är verkligen det enda stället där verkligheten finns. Ingen levde ditt liv. Ingen kommer någonsin att leva ditt liv. Så det viktigaste är att du lever det själv medan du är dig själv - för att du är som är unik. Det är hela tanken att vi kommer att undersöka nedan.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Glöm målet att vara normalt eller trendigt . Människor är naturligtvis benägna att passa in. Har du någonsin hört talas om en viss mr Aschs överensstämmelsesexperiment? Ett fattigt offer placeras i ett rum där alla andra i pranken är inblandade. Sedan visas två linjer. En av fingrets längd, den andra så länge som en linjal. Alla frågar vilken är längre och initierade svarar "naturligtvis längden på ett finger, förstås." Vad säger den intet ont anande ren person? Han håller med . Han vet att det är fel, men han anpassar sig ändå. Det är mänsklig natur.  
    
  • Det var lite besvärligt att säga, du vill förmodligen vara helt normal, precis som alla andra. Det är okej, för det är så vi stickas. Det är säkert att vara som alla andra. Det är samma anledning att du går till en restaurang eftersom den är populär - det måste vara bra, eller hur? Tja, kanske. Kanske inte, men det är säkert lättare att fatta beslut på detta sätt. Kort sagt kan det vara bra att gå med flödet, men se till att det är det smartaste beslutet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Glöm också målet att vara "onormalt". Märkning av dig själv, även om denna etikett är unik, hjälper inte. Att försöka vara annorlunda, eller snarare, att vara bättre, är självisk genom och igenom. Det finns miljontals andra människor på denna jord som också är angelägna om att vara onormala. I stället för att stänga ditt öde som en hipster (som startade som anti-mainstream och sakta blev normal), ta hand om dig själv. Vad som än kommer ut är det okej och autentiskt.  
    
  • Det är lättare att inte följa ett mönster när du inser att ingen finns. En kort resa utomlands visar det under de första tre sekunderna efter att du lämnat planet. Besök en kultur som är helt annorlunda än din egen och du ser vad folk tycker är normalt där. Eller tänk på det just nu. Betting kan du lista några saker som är "oförutsedda" i ditt samhälle, men helt acceptabla i en annan?
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var självmedveten. OBS: Hela artikeln handlar om att göra egna val, och se till att de är dina egna beslut. För att göra det behöver du självförtroende. Första punkten. Om du nekar varje steg med någon, söker alltid efter andra personer eller skyltar, är du inte själv. Du är unik i den här världen, så lita på dig själv.  
    
  • berätta för någon att vara mer självsäker är lika bra som att fråga någon att låta dem gå. Att få självförtroende kräver en otrolig mängd beslutsamhet och tid. När du har läst här (och om du vill arbeta med självförtroende), fråga några vänner hur de gör det. Du kommer att bli förvånad över hur många som fortfarande kämpar med det.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Beror inte på någonting. Det här är svårt - vi människor ger ofta in i jämlikhetstryck. Detta gäller speciellt i dagens samhälle. Du behöver inte mycket i ditt liv. För nybörjare: Det betyder att vanedrivande vanor inte är särskilt fördelaktiga. De tar bara bort dig från dig själv, kontrollerar dina önskningar och dina känslor. Nej tack!  
    
  • Som ett första steg kan du till exempel kasta dina modetidningar. En annan: Gör något inte bara för att dina vänner vill ha det. Formulera din egen åsikt om viktiga ämnen, istället för att läsa dem eller slarvigt ta över dina medmänniskors. Hur som helst kan du fortsätta den här listan och göra egna kläder eller laga det du tycker om - hur du tolkar det är upp till dig.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Tänk på vad "unikt" betyder för dig. Det är en väldigt vag idé med många olika åsikter. Ta tio minuter för att ta reda på vad exakt det betyder för dig. Vill du bara klä sig annorlunda än andra? Vill du undvika politiska idealer i din kultur? Vill du vara en personlighet som ingen kan lägga i en låda? Vad föreställer du dig?  
    
  • Tänk också på varför . Om du vill vara unik för att någon berättade att du är, det är inte en bra start. Du måste vara anledningen. Vad fick dig att göra det? Vad är det som gör att du känner dig unik? Svaren på dessa frågor kan göra din väg mycket enklare.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Att känna dig själv  ,

    
   
 1.             1      Namnge dina värden. Okej, eftersom den här artikeln handlar om att vara själv , måste vi ta reda på vem du är. Vet du det? Förhoppningsvis, för att ingen annan kan veta! Tänk på vad som är viktigt för dig i vänner, i relationer, i kulturella frågor och så vidare.  
    
  • När du har hittat något som är viktigt för dig, bör du sträva efter att själv uppfylla samma värderingar. Det här är inga lådor, det är kvaliteter som är viktiga för dig. Oavsett om det är ärlighet, rättvisa eller vad som helst - det säger något om dig. Den guidar dig i rätt riktning på vägen till unikhet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bekämpa din osäkerhet. En annan negativ aspekt av att vara mänsklig är att vi förr eller senare inser att andra dömer oss. Någon gör roligt på hästkalendern och hamnar snabbt i papperskorgen. Detta är irriterande och är inte nödvändigt alls, men ändå oundvikligt. Osäkerheten ökar, så vi är rädda för vad andra människor kan tänka på oss. Egentligen dumt, eller hur?  
    
  • Dessa osäkerheter driver oss till löjliga spel. I stället för att öppna den här pojken eller flickan om han / hon gillar oss, gömmer vi oss, gör skämt eller pratar runt busken. Vi är rädda för vad han eller hon kan säga. Om vi ​​skulle fråga öppet, skulle allt troligen vara lite lättare och vi själva lyckligare, men vem ger så mycket mod? Försök att säga vad du måste säga och också att mena vad du säger. Och sist men inte minst, gör vad du vill göra.
  •  
  • Nästa gång gör någonting inte bara eftersom någon annan är närvarande, gör det bara (det finns undantag, förstår naturligtvis inte nakna på gatan, bara för att ingen är uppe gatan ligger).
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestäm dina mål. Nu när du vet dina värderingar är det dags att ställa in mål. Vad vill du vara? Vad vill du göra? Hur vill du känna? Och då: Hur kan du uppnå dessa mål?  
    
  • Kanske tycker du att det är överflödigt. Du kanske tror, ​​" Vad har mitt jobb att göra med det? " Igen försöker du känna igen dig själv. Det finns ingen annan som ser ut som dig, verkar som dig och kanske vill vara en konditor i Australien med ett äventyrligt liv som möjligt.
  •  
  • Att förstå målet är det första steget till målet. Det första steget i rätt riktning. När du känner till dina mål, hittar du också vem du är. Det gör dig unik. Du är inte en spegel av någon annan, utan om dig själv. Det är inte ett problem om dina önskningar skiljer sig från de som samhället vill ålägga dig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var medveten om dina egna känslor. Nyckelorden här är "din egen". Försök att inte göra dig beroende av andras känslor, för om du tänker för mycket på andra, kommer du inte ha tid för dig själv (vilket inte betyder att du bara bör tänka på dig själv!). De flesta känslor är upprörda, men hur känner du dig?  
    
  • Ibland förändras våra beteenden med närvaron av vissa personer. Ibland kan det vara bra, men ibland inte så bra. Vid någon tidpunkt, om du förvränger dig för mycket, bör en varningssignal vara i ditt huvud som påminner dig om att vara naturlig. Om du vet det, ta reda på i vilken miljö som händer med dig. När är du inte själv men spelar en roll? Om du får reda på det kan du göra något åt ​​det.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gör din egen åsikt, men var öppen för förslag. Säg något inte bara för talets skull. Tänk istället på vad du kan ta med i en konversation och börja chatta. Lyssna på vad andra människor måste säga utan dom. En intressant diskussion kan vara kul, inspirera dig att tänka och lära dig mycket.  
    
  • Skvaller är frestande, liksom blasfemi. Om alla människor är överens om något, då om det. Tror dock på den negativa sidan. Tror du verkligen det? Eller ville du bara hålla med din samtalspartner? Lyssna på andra åsikter, men döm dem på alla håll. Vissa människor kan verkligen få bäras iväg, så har de rätt, eller gör de bara en stor pratstund? Tänk på det i fred och om du kommer till slutsatsen att du är oense, bra! Men du borde också veta varför du tycker annars.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Var stark nog att tänka självständigt. Var inte överbelastad, oavsett om det är föräldrar, vänner eller lärare. Var skeptisk och fråga allt. Om religion, ditt jobb i demokrati, det spelar ingen roll. Vad kom ut ur dig ensam och vad kunde ha ålagts dig?  
    
  • Allt detta kan förvirra dig. Du kanske får reda på att du inte godkänner dina föräldrars religion, landets ideal eller dina vänners musikaliska smak. Det kan skaka dig i början när du kommer i kontakt med något som har funnits i din hjärna i åratal, för att någon sätter den inuti dig. En utmaning där du växer.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Bli aktiv  ,

    
   
 1.             1      Stoppa spelen. Vi har redan nämnt att du kan bli frestad av osäkerhet om spel. Det måste sluta! De är resultatet av andra som kräver detta eller det beteendet från dig. Med dina egna önskemål är du så långt borta. Ta din lista med värden till hjärta istället. Hur uppträder du när du införlivar dessa värden i dina handlingar?  
    
  • Återigen till spelen. Vi brukar säga något, men menar något annat. Till exempel, om du säger: "Åh kära, jag är så fet, det är svårt att tro," säger du faktiskt "Jag mår tjock, snälla berätta att jag har fel." Ibland vill vi locka uppmärksamhet, vissa spel är manipulativa, med andra vill vi hitta något ut. Hur som helst, de är inte du. De har ingen plats i din unikhet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Klä dig som du vill. Försök inte imponera på andra med dina kläder. Om du följer en kram som du verkligen inte gillar, är det som om du är i fel hud. Det är bättre att bära vad passar din personlighet och din smak. Varför ska du bära något annat?  
    
  • Självklart beror en egen smak på aktuella trender. Ändå har du oändliga möjligheter att utveckla din egen personliga stil. Du behöver inte springa som en hipster, även med de ädlaste märkena. Du måste bara tycka om vad du har på dig eftersom det är din egen stil.
  •  
  • Köp saker du gillar, var du mår bra och att du behöver framför allt annat. Om du vill vara unik ska du inte bara köpa kläder eftersom ett visst varumärke är på det. Annars ser du ut som alla omkring dig. I stället bör dina kläder återspegla din smak och berätta för dina medmänniskor lite om dig.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Stå upp för dig själv. När du blir uppmanad till din åsikt (och detta kan hända ofta) är det viktigt att ha en egen synvinkel och inte dölja din individualitet. Hur kan du vara unik om du inte står upp för någonting? Eller hur pratade Katy Perry mycket vältaligt? "Jag stod för ingenting, så jag föll för allting."  
    
  • Om någon frågar din åsikt, gå inte igenom. I stället fråga om orsakerna. Är de begripliga? Om så är fallet, tänk lite om det. Kanske är den andra rätt. Att kämpa för dina åsikter betyder inte att du inte kan vara öppen för andra! Analysera situationen och kanske i slutändan lärde du dig något nytt från det.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Låt de avundade människorna avundsjuka. Det kommer alltid att finnas några som inte menar dig bra. Och det är bra! Att ha avund betyder att du gör något. Du gör något som någon annan inte gillar. Okej, men det är bättre att göra någonting och hatas än att inte göra någonting alls. Och du vet något? Vem kliar? Låt de andra hålla sin negativa attityd. Det har inget att göra med dig.  
    
  • Elbert Hubbard sa en gång, "Gör ingenting. Säg ingenting. Var inte. "När du döms uppfattas du. Om du är målet för avundsjuka människor har du märkts.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Försök med något nytt. Precis som du borde vara öppen för andras åsikter bör du öppet engagera dig i nya aktiviteter. Som barn utforskar vi ofta bara världen som föräldrar visar oss. Senare är det bra att upptäcka andra saker, som vad vi tycker om och vad vi inte tycker om. Du kan inte få en åsikt om något som du inte vet om. Ingen åsikt, inga preferenser? Det är inte unikt alls.  
    
  • Försök att göra något nytt varje vecka. Oavsett om det är karaoke, ett besök på den här nya restaurangen eller att läsa en bok som du aldrig normalt skulle öppna, prova det. Du hittar saker som du gillar och var din karaktär växer.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Komma framåt. Precis som du försöker nya saker, lär dig nya saker också! Det finns så mycket där ute som du inte ens vet om. Ta en bok som du inte brukar vara uppmärksam på. Bläddra i wikiHow ett tag och läs något annat. När du expanderar dina horisonter hittar du säkert saker som du aldrig trodde skulle intressera dig.  
    
  • Internet är en utmärkt källa. Du har många möjligheter att lära dig något nytt där ute. Enkla saker som ett vetenskapsprogram på tv eller folkhögskolan hjälper dig att komma igång och är också roliga. Ju mer du vet, ju mer unika är i dig!
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ange mål. Tidigare pratade vi om det faktum att bara någon som verkligen gör något är avundsjuk. Vi vet redan att vi inte ska låta dem störa oss. Nu handlar det om hur vi även kan locka dem. Inte med avsikt De dyker upp när de vill. Ställ dig ett mål som gör att du sticker ut från mängden. Vissa kommer gilla det, andra kommer inte. Vi kan leva med det.  
    
  • Det finns ingen anledning att vara en skådespelare eller artist. Du behöver inte vara en målare, författare eller något liknande att uppvisa sitt arbete (men det skulle vara bra, förstås). Det kan vara något så enkelt som att meddela sin åsikt. Att höja sin röst skrämmer så många människor. Oavsett hur du gör det, är det viktigaste att du gör det.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Spendera tid med saker du verkligen gillar. Försök med hobbyer eller sport som alltid har imponerat dig. Om du gör något du älskar, träffar du automatiskt människor som är på din våglängd. Det gör dig också glad. Så plötsligt börjar allt att rulla.  
    
  • Av samma skäl borde du lämna saker som du inte tycker om. Dina vänner vill dansa i en techno shed, bli full och ha på sig neonfärgade kläder, men du är inte uppe på tisdag morgon? Låt det vara. Gör din egen sak. Kanske vill du ta itu med Picassos blåperiod på tisdag morgon. Kanske bakar du våfflor. Eller ordna din Tupperware. Gör vad du vill. Lyssna på ditt hjärta, för bara du vet vad som gör dig lycklig.
  •  
         
 16.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                     
Ungdom populär:
Berätta för en tjej att du är kär i henne.

Bli en vacker och populär tjej.

Gör en pojke som dig som du.

Få din mamma att ge din flickvän en chans.

Säg nej.

Kämpar som en tjej.

Var speciell.

Bli en person som andra gillar att spendera tid på.

Bli en Casanova.

Expand dina horisonter med WikiHow.

Att vara helt oskyldig.

Ha kul under julhelgen.

Se ut som Rihanna.

Var en bra pojke.

Vet om en tjej vill kyssa dig.

Kör killar galet.

Var en söt tjej.

Prata som en pirat.

Var sexig.

Sälj dina egna Pokemon kort.

Anpassa i en skoluniform.

ako woman