Home \ ungdom
 

agera intelligent

 

Vi vill alla se smart ut, men de flesta av oss är välsignade med genomsnittlig intelligens. Om du är orolig för att människor tänker på dig, är du inte det ljusaste ljuset i ljusstaken, det finns sätt och medel att vara smartare. Ingen kommer att vara smartare än du från och med nu! Snart har du även övertygat dig själv.

              

Förfarande .

    

  Del 1       ,

    
   
 1.            1      Lyssna och tala mindre. Bli inspirerad av Abraham Lincoln (en verkligt intelligent person) som sa: "Det är bättre att vara tyst och bara misstänkt för att vara en idiot än att prata och skingra all tvivel, om du är förnuftig och du vill bli dömd intelligent, bör du tysta oftare. När du säger något, kommer det säkert att bli mer betydelsefullt. 
    
  • Det är till hjälp att intelligenta människor anses vara inåtvända av majoriteten. "Bookworm" och "shy" är nästan synonymer i västerländsk kultur. Även om det bara är en fördom, kommer du att kunna dra nytta av att överensstämma med en stereotyp.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tala grammatiskt korrekt. "Mamma sa att jag inte behöver läsa böcker." En vacker mening i den mest rustika bayerska, främjar dock en viss bild av dig i dina samtalspartners sinne. Samma mening i högtyska, "Min mamma sa att jag inte behöver läsa böcker", låter också konstigt att min mamma antagligen var emot allmän utbildning men mycket mer "intelligent". 
    
  • Grammatiskt korrekt bör kallas här - undvik dialekt! Det är bäst att komma ihåg vilken högtysk du undervisades i skolan.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd fulla meningar och ord! "Ha", "skynda", "ta med" - dessa trunkeringar bör kasseras. Säg långsamt, i fulla meningar och vänja dig att bli mer formell. Din miljö kommer att bli överraskad, varför talar du så. Och svaret? Intelligens! 
    
  • "Hörde du det?" låter mycket smartare än "Lyder det?" Det behöver inte ens mentala, men rent fysiska ansträngningar (uttalande).
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vemeide "SMS-språk". OMG, LOL. Nej !! Ett enkelt, klart nej! I ditt nya, intelligenta sätt att tala finns det inga "Denglish" -program i telegramstil. Även om du tror på dig själv, skulle du aldrig säga det, ta en timme att verkligen lyssna på dig själv. Om du tillhör åldern under 30-talet använder du förmodligen "SMS-språk". 
    
  • Undvik alla förkortningar och akronymer. Det är rent språk, och för att vara ärlig bör det inte ens vara i din telefon, speciellt om du vill behålla intelligensen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bo med de fakta du vet. Även en Günther Jauch låter som en komplett idiot om han försökte förklara universums fem strukturer. Det spelar ingen roll hur intelligent du faktiskt är - om du inte känner till ämnet, låter du inte intelligent. Så håll dig med det, vad du vet om! Tryck inte på dig själv för att delta i en konversation om Watergateaffären, om det inte är din sak. Ingen vet allt. 
    
  • Försök att styra samtalet där du vill ha det. Kanske vet du inte om Watergateaffären, men du kanske vet något om president Nixon. Spela in konversationstråden så fort språket kommer! Hitta en lämplig öppning (till exempel fenomenet "lite värld") och börja! Det är i princip hur samtal fungerar!
  •  
         
 10.  
 11.             6      Låt citat flöda. Det finns ett avsnitt av sitcom "Friends" när Monica och Chandler möter Monics ex Richard. Medan Chandler churnar ut skämt, berättar Richard: "Och till vänskapens sötthet ingår också skrattet och den gemensamma lusten, för i hjärtat av små saker finner hjärtat sin morgon och dess förfriskningar." Vem verkar smartare i detta scenario? För att ha infört detta citat betyder det inte riktigt att Richrad är mer intelligent, men det får honom att se på så sätt! 
    
  • Om du blev nyfiken, är detta ett citat från Khalil Gibran. Om du letar efter citat att använda, borde du hålla dig till poeter, klassiska författare och kändisar från det förflutna - inte Dennis Rodman, Michael Scott eller Carrot Top.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Använd ord som symboliserar intelligens. Vissa "intelligenta" ord, som "som ett resultat", "eftersträvade", "härledda från", "konstaterade", kan utföra underverk för det intryck du gör på andra. 
    
  • I allmänhet finns det många latinska låneord på tyska, till exempel "adekvat", "etcetera", "alternativ" etc. som låter "smartare" än det tyska synonymet.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Uttryck dig själv icke-verbalt! Du vet inte vad jag ska säga? Säg ingenting! Låt dina ansiktsuttryck tala för dig. Någon hänvisar till något du inte förstår? Rulla med dina ögon, gör handrörelser, ta plats för dig. Om någon ska svara på ditt beteende - ta flyg. 
    
  • Du kan alltid lägga på en "tänkare". En upphöjd panna, ögon upp, kanske en hand på ditt ansikte. Och fråga din motpart om att förklara vidare. Du skulle så småningom behöva alla resonemang att svara.       
  •  
         
 16.  
 17.             9      Var inte en know-it-all. Om du avbryter alla för att visa hur smart du är, är det inte intelligens. Det finns en anledning till att Hermione Granger hade så få vänner i Hogwards. De flesta vet lite om allt, men ingen vet allt. 
    
  • Var nöjd med din nuvarande kunskap! Om du inte kan recitera om atomens struktur betyder det inte att du inte är intelligent. Det betyder bara att det här är en speciell kunskap som du inte har just nu. Det är något du kan förvärva senare!
  •  
                   
 18.  
             

  Del 2       ,

    
   
 1.             1      Var trovärdig. Vet du vad politiker verkligen är inte? Geni! De är erfarna, intelligenta, bestämda, karismatiska individer. De är pålitliga. De säger allt med övertygelse och passion och människor ifrågasätter inte det. 
    
  • Tänk på det. Två personer har samma argument - en person tar det långsamt och tveksamt, väljer sina ord obehagligt och gör inte ögonkontakt med dig. Den andra personen åtföljer sin argumentering med gester, talar snabbt och tydligt och visar sin okvalificerade tro på konceptet genom hennes passion. Vem skulle du tro på?
  •  
  • Se upp för den lilla rösten i ditt huvud - den som försöker övertyga dig om dåliga känslor och att avskräcka dig från att känna sig intelligent. Vi har alla en liten röst i oss som säger att vi har fel och att vi förstör vårt självförtroende. Det är helt normalt. Kom bara ihåg att inte en enda tanke borde vara bortkastad på den lilla rösten. Det är bara där för att irritera dig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Det finns olika typer av intelligens. Bara för att du inte har läst "Krig och fred" betyder inte att du inte är intelligent. Å andra sidan kan du vara fantastisk i geografi, rumslig resonemang eller kommunicera med människor. De flesta har en form av intelligens för att profilera sig själva. Vad är ditt? 
    
  • Du kanske känner till miljön, musik eller ens hur man flyttar saker (inte alla kan jonglera). Kanske kan du göra bra med siffror eller ha bra kroppskontroll. Om du aldrig har tänkt på det kanske du redan är intelligent.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Folk låtsas vara intelligenta. Senaste studier har visat att de flesta spelar intelligens framför andra. Vet du vad det betyder? De människor du vill imponera är faktiskt inte så smarta - de försöker bara imponera på dig. Konstigt hur vår värld fungerar, eller hur? 
    
  • Du vet vad det betyder? Du kan enkelt undergräva din resonemang om du bara vet hur. Var lugnande - dina argument är lika motiverade som deras. De får bara föra deras övertygelser med mer övertygelse.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fråga status quo. Smarta människor är bra att ifrågasätta saker. Gör det! När någon presenterar något för dig, ställa frågor. Varför är det rätt? Är det rationellt? Varför kunde folk tro det om det inte var sant? Är det bra eller dåligt? Rätt eller fel? Inte bara handlar du intelligent, det hjälper dig också att formulera din egen åsikt. 
    
  • Vi mottar alla vår kultur från födseln. En politisk tro, en religion, ett värdesystem, sätt... vuxna i våra liv formar oss från vår första dag... Kanske hade de fel?
  •  
         
 8.  
 9.             5      Öppna ditt medvetande. Okunnighet är något hemskt. När ditt medvetande är stängt kommer du inte att kunna se de två sidorna av ett argument och du kommer inte att kunna empati med en annan person. Vad ska vara intelligent om det? Du vet redan det - ingenting. 
    
  • Det är dessa människor som har öppnat sitt medvetande och ifrågasatt status quo som har drivit varje kultur. Om de inte hade existerat, skulle vi fortfarande leva i ett primitivt samhälle, nöjda med vad vi har. Självklart betyder det inte något bra. Och det tar inte mycket intelligens att förstå det!
  •  
         
 10.  
 11.             6      Var nyfiken. Du behöver inte ens veta den minsta biten om något för att få en intressant konversation. Allt du behöver göra är att ställa rätt frågor. På samma sätt som du skulle fråga en person för att lära känna dem bättre, skulle du fråga en person för att vara intelligent. Någon talar omedelbart sin resa till Antarktis för att studera den andropologiska teorin om klimatförändringar? Åh, helig säck av halm! Det är dags att ställa frågor, som en spansk inkvisitor! 
    
  • Även om du inte har någon motsvarighet att ställa frågor kan du utforska dig själv. Du läser något och träffar ett ord du inte vet? Slå den. En politisk kampanj som går bortom ditt sinne? Läs mer om det. Om du inte vet något, gör något åt ​​det.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Observera. Du kanske inte frågar någon om deras preferenser för fatalism, men du kan observera små saker som kan ge dig en uppfattning om det. Gör små kommentarer om vad du borde ha nämnt tidigare eller något du borde ha sett i ditt hus. De saker vi säger och gör är ofta indikatorer på våra gillar och ogillar - du kan sätta två och två tillsammans utan att din motsvarighet vet något om det.       
 14.  
 15.             8      Skriv din åsikt om kontroversiella ämnen. När en uppbruten debatt bryter ut om den nuvarande globala ekonomiska krisen, är det enda du behöver göra att mata din åsikt om det. I dessa heta diskussioner finns det ingen rätt eller fel (religion, politik, aktuella händelser etc.). Allt du behöver göra är att göra lite forskning och själsforskning. Vad eller med vem associerar du? 
    
  • När det gäller "kontroversiella" ämnen, som Kim Kardashian, är det inte smart nog att ha din egen åsikt - saker av denna kaliber borde inte intressera dig alls (åtminstone du borde inte erkänna det). En diskussion om TV-formatet "The Bachelor"? Tyvärr såg du en dokumentär igår om fetmaproblemet i västkulturen. Och vad i helvete är en reality show?
  •  
         
 16.  
             

  Del 3       ,

    
   
 1.             1      Se Intelligent av . Även om det inte har något att göra med att vara smart eller smart, lyckligtvis kan man enkelt lura sin omgivning. Sätt på ett par glasögon, begränsa din smink, sätt på en kofta och lämna huset oförskämt (glöm inte byxorna). 
    
  • Det är en låda som tänker, säkert. När vi känner oss vackra, blir vi mer självsäker - samma princip gäller här: Om du känner dig intelligent, kommer du att kunna intelligent "agera". Det är värt ett försök!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Håll dig uppdaterad. Det är en lätt uppgift. Sitta framför TV: n, ta en skål med popcorn och titta på nyheterna. Förlägen tystnad imorgon på jobbet? Hur känner du dig om Snowdens manifest? Plusser, om du ställer en fråga och ingen vågar returnera den till dig! 
    
  • Gör allmänheten-laglig för din bästa vän! Eller bara den lokala tidningen. För mycket arbete? Okej, ett flöde från en Facebook-vän. Nyheten är överallt - läs den, formulera en åsikt och prata om det! Detta ska inte jämställas med intelligens - det är allmän utbildning.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Utöka ditt ordförråd. Ta dig tid att lära dig nya ord! Ju mer vokabulär du förvärvar desto mer kommer du att kunna uttrycka dig bättre. Och ju fler ord du vet, desto mer chans är det att andra inte kommer att känna dig! Lär dig ett nytt ord varje dag - I ett tag har du lärt dig ett ton. 
    
  • Det tyska språket är bara underbart och rikt på synonymer. Använd det tyska språket i sin vackraste form och renhet och låt det inte dö ut (nej Denglisch!)
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lär dig latinska fraser. Om du kan inkludera latinska fraser i samtalet kommer det att få dig att framstå som mycket intellektuellt. Här är några exempel du kan använda: 
    
  •   Du ne sais quoi - litterär "Jag vet inte vad"; betyder något obestämt
  •  
  •   Ad nauseam - tills du är trött
  •  
  •   Carpe diem - Använd dagen
  •  
  •   I vino veritas - Sanningen ligger i vinet
  •  
  •   Ad hoc - spontant, ur lådan
  •  
  •   Au contraire - (ganska) tvärtom
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lär dig något svårt att förstå. Även om det inte sker i det dagliga livet, kan det vara mycket användbart att lära känna om något som kan vara oklart för andra. När din möjlighet är där kommer alla att komma ihåg att du behöll hela rummet upptagen när du reciterade om Koreakriget. Hitta något som intresserar dig och engagera dig! Ingen kan ringa dig dum - du känner din väg med specifika saker. 
    
  • Välj något du redan vet lite om. Kanske fanns det något i historien eller tyska lektioner som väckte ditt intresse? En bokserie, en era, en växtart? Det kan vara allt!
  •  
         
 10.  
 11.             6      Använd webben. Allvarligt, när du är online, varför använda det inte klokt? Tillbringa en timme på wikiHow och leta efter ämnen du inte har någon aning om. Gå på Wikipedia, läs i en artikel och se hur långt du kommer in efter sex länkar. Gör din tid på nätet och lär dig! 
    
  • För att fördjupa din engelska färdighet: Dictionary.com har ett "ord av dagen" -funktionen som du kan anmäla dig till. Stuffyoushouldknow.com är självförklarande. Bläddra Memrise, Khan Academy, Coursera, och även CNN, BBC, och någon annan webbplats som kommer att göra din aptit för kunskap.  
     
   • Om du är ny på Memrise.com hittar du spel, Khan Academy-videor och Coursera Online-kurser som du kan registrera dig gratis! Du kanske redan vet CNN och BBC men också Reddits r / explainlikeimfive är en bra start!
   •  
    
  •  
         
 12.  
 13.             7      Bokmärk en författare, en skådespelare, en bok. Om du inte vet om konst och kultur, måste du hitta den ena eller den andra själv. Titta på kända konstverk och hitta den som appellerar till dig (visste du att några museer även erbjuder virtuella turer)? Läs "ett" klassiskt litterärt arbete. Hitta en som du gillar och lära dig mer om det. Så länge du vet vad du vill ha du valet. 
    
  • Du vet inte vart du ska börja? Titta på konstverk av Monet, Gauguin, Dali, Pollock, Van Gogh, Rembrandt, Renoir eller Michelangelo. Läs Twain, Steinbeck, Shakespeare, Hemingway, Poe eller Faulkner. Läs igenom sammanfattningarna och bestäm vad som låter intressant för dig!
  •  
         
 14.  
 15.             8      Kom ihåg. Kunskap är endast kräkning med hög upplösning. Människor som spottar ut kunskap om dig har läst dessa saker någonstans eller hört från andra människor. Det är allt. Därför lära dig att uppskatta vad andra lär dig. När du värdesätter saker, får de automatiskt en extra plats i din hjärna. 
    
  • Så om du surfar wikiHow, Wikipedia, eller Khan Academy, ta anteckningar! Försök prata med någon om vad de har lärt sig samma kväll. Låt det brinna in i din hjärna, istället för att låta det gå från öra till öra och använda kunskapen. Så det fungerade när vi lärde oss saker när vi var små och så fungerar det när vi växer upp. Ingenting har förändrats!
  •  
         
 16.  
             

Tips .

    
   
 • Använd saker som speglar snygghet och anständighet; Detta kan ge din miljö en intelligens aura.
 •  
             

Varningar .

    
   
 • Ändra inte för att behaga andra! Din intelligensnivå är bra som det är.
 •  
 

<91112>             Läs mer... (2)      

Ungdom populär:
Ha självförtroende och styrka när det gäller att hantera andra människor.

Massie blockerar glamourklicket.

Var trendig för lite pengar.

Prata med en pojke du gillar.

Att vara nedlåtande.

Ge dig själv kör!.

Kyssar sin vän.

Ta reda på om en bra vän är kär i dig.

Var Emo.

Förstå det manliga egot.

Var smart och klok.

Träffa mannen i dina drömmar.

Hur man slår ut ur huset.

Gör din flickvän lycklig.

Passionärt kyssar en pojke.

Definiera dina personliga värden.

Ha en första kyss.

Var grunge.

Undvik ett straff.

Bestämmer mellan två tjejer.

Var speciell.

ako woman