Home \ ungdom
 

Inga fler helikopterföräldrar.

 

De flesta föräldrar gör allt för att öka sina barns chans att lyckas. Tyvärr orsakar detta ibland föräldrar att överdriva det eller bli helikopterföräldrar. Helikopterföräldrar är ständigt oroliga för sitt barns säkerhet och välbefinnande, överflödar alla behov och begränsar barnen i deras frihet att skydda dem. Motivationen bakom det är vanligtvis kärlek, men det kan göra barnet mindre aktivt, svårare att fatta beslut, konflikt med och lida av sorg och depression. Se upp för de dagliga interaktionerna med ditt barn och försök att ge honom större frihet om du är en helikopterförälder.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Ge dina barn mer frihet  ,

    
   
 1.            1      Oroa dig inte om dina barn hela tiden. Det är förståeligt att vårdande föräldrar är oroliga för dåliga saker som kan hända med deras barn. För många bekymmer kan ha en mycket förstörande effekt. Du måste först slappna av och acceptera att du aldrig kan skydda ditt barn från farorna i denna värld om du är en helikoptermamma.  
    
  • Ett bra första steg är att du inte längre berättar för ditt barn att du är orolig för det, även om det är lättare sagt än gjort. Ställ inte ständigt frågor om hur barnet hanterar saker eller kommer överens. Detta orsakar troligen barnsorget.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ge barnet möjlighet att ta små risker. Barn som är för begränsade till "säkra rum" saknar många utvecklingsmöjligheter. Om dina barn lär sig att navigera i världen måste de tillåtas lämna sin komfortzon från tid till annan.  
    
  • Det betyder att de kan åka skateboard även om de faller ner och kan slå sina knän. Det innebär också att de kan vara utan tillsyn i en kort stund.
  •  
  • Det är okej att skydda dina barn mot stora risker. Till exempel, om ditt barn vill cykla på motorvägen, är det helt berättigat att ingripa.
  •  
  • Att lära dina barn att skydda sig mot fara gör det lättare för dem att ta några risker. Du kan till exempel lära dina barn hur man säkert korsar gatan eller bär en hjälm medan man cyklar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Titta på henne långt ifrån. Det är helt okej att du vill hålla koll på dina barn att veta att de är säkra. Det finns faktiskt faror i den här världen från vilken du borde skydda dem! Du kan hålla ett öga på dina barn utan att vara en helikoptermamma. Bara gå tillbaka några steg och lämna dem lite mer utrymme. Det är bra om de inte vet att du alltid har dem i åtanke.  
    
  • Detta gäller särskilt för yngre barn, speciellt när man spelar med andra på lekplatsen. Med ålder kan du ofta förlora syn på dem.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ring inte ständigt. Om dina barn är äldre, begränsa dig själv för att kontakta dem. Till exempel, om dina barn studerar och ringer dig för att berätta vad varje kurs var, då måste de lära sig att bli mer oberoende.  
    
  • Om dina barn inte bor med dig, prata bara med dem ett par gånger i veckan istället för flera gånger om dagen.
  •  
  • Låt dina barn ringa istället för att göra det själv.
  •  
  • Detta gäller även yngre barn. Du behöver inte skriva till dem och ringa dem medan de är i skolan.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Låt dina barn fatta sina egna beslut  ,

    
   
 1.             1      Låt dina barn göra små beslut. Om du vill uppmuntra dina barn att fatta sina egna beslut, börja med mycket små. Till exempel kan dina barn själva bestämma vad de vill ha på skolan istället för att låta dem välja dig. Ju mer de är vana vid att fatta små beslut, desto bättre förberedda är de för viktiga beslut.  
    
  • Fråga även dina barn om deras bidrag när de fattar familjebeslut. Om du till exempel planerar en familjesemester, fråga var du vill gå istället för att fatta beslutet själv.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lägg inte dina barn i en låda. Detta kan få dem att känna för mycket påtryckningar för att uppfylla dina förväntningar. Ge dem friheten att utforska olika sätt istället för att berätta för dem vad de är och vad de borde vara. Tala inte till dina barn om att de är "de kloka" och inte kalla dem "framtida forskare".  
    
  • Fokusera inte för mycket på dina barns framtida framgång, särskilt om de är mycket unga. Det gör dem bara onödigt sorg.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Låt dina barn välja sina egna intressen. Låt dina barn bestämma vilka extracurricular aktiviteter de vill göra istället för att välja något för dem som de tror kommer att ge dem en konkurrensfördel. Ge dina barn frihet att välja sina valfria och, om det behövs, kurser i stället för att berätta vilka som ska delta.  
    
  • Om dina barn inte är intresserade av att prova något nytt, kan du fortfarande uppmuntra dem. Letar efter sätt att prova något nytt utan stora åtaganden. Till exempel, istället för att underteckna ett sexmånaders danslektionskontrakt, kan du betala lektionerna en åt gången och låta barnet bestämma huruvida du ska fortsätta dansa efter att du provat det några gånger.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Uppmuntra dina barn att bilda sina egna åsikter. Det är bra när barn tänker på sig själva och bildar egna åsikter. Det kanske inte alltid är din åsikt, men det är okej. Visa dina barn att du respekterar sin individuella åsikt och vill utbilda dem att bli självständiga tänkare.  
    
  • Respektera dina barn med deras åsikter, som skiljer sig från dina och lär dem att respektera dig också. Olika åsikter behöver inte sluta i en kamp!
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Felsök dina barn  ,

    
   
 1.             1      Låt dina barn göra saker själva. Helikopterföräldrar griper ofta in och gör något för sina barn, även om barnen skulle kunna ha gjort det själva. Detta främjar beroende och ger barnen chansen att prova saker för sig själva. Så ge dem chansen att göra det själv.  
    
  • Börja med små saker, om det är svårt för dig, som dina barn väljer egna kläder eller gör sina mellanmål. Om du blir bättre med att göra vardagliga saker, kommer det också att göra det lättare för dig själv att lösa mer komplicerade situationer.
  •  
  • Om du vet att dina barn gör vissa saker i skolan eller med barnvakten, låt dem också göra det åt dig.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Svara inte på alla uppmaningar till hjälp. Om dina barn är vana vid helikopterutbildning, är de också vana vid att fråga dig om hjälp så snart som något utmanar dem eller inte fungerar som de vill. På så sätt kan dina barn inte lära sig och växa. Skynda inte för att hjälpa dem.  
    
  • Om dina barn befinner sig i någon omedelbar fara, hjälp dem omedelbart!
  •  
  • Räkna upp till tio i otillräckliga situationer. Till exempel, om ditt barn frågar dig om hjälp i ett pussel, säg att du kommer att vara där om en minut. Räkna sedan till tio, medan barnet har mer tid att göra det själv. Kanske kommer barnet att lösa situationen utan din hjälp.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se först om ditt barn kan lösa sina egna problem i skolan. Det är okej att fråga skolan om hjälp med att lösa ett problem, men du bör alltid fråga dig själv om ditt barn kan lösa problemet själv. Om svaret är ja, ge ditt barn möjlighet att hantera situationen själv innan de ingriper. Interagera inte omedelbart om ditt barn har problem med ett annat barn i skolan. Om ditt barn är mobbad, grip dig omedelbart. 
    
  • Detta gäller särskilt på universitetet. Kontakta universitetet eller skolan endast i extrema situationer.
  •  Tecken på mobbning inkluderar skador på skolan, förlust av personliga tillhörigheter, frekventa huvudvärk eller andra obehag, brist på lust att gå i skolan, förlust av vänner eller reträtt, känslor av hjälplöshet, förlust av självkänsla, prata om att springa eller gå över självmord.    
         
 6.  
 7.             4      Lyssna. Dina barn borde inte tro att deras problem inte är viktiga eftersom du inte hjälper dem att lösa dem. Lyckligtvis behöver du inte känna det sättet. Du kan stödja dem utan att överdriva dem. Nästa gång dina barn kommer till dig med ett problem som du tror att de kan lösa på egen hand, ta tid att lyssna på hur de känner till det istället för att erbjuda din hjälp. Du behöver bara lite tid att prata om och förstå ämnet.  
    
  • Om dina barn inte vet vad de ska göra så säg "Vad vill du göra åt det?" I stället för: "Vad vill du att jag ska göra?"
  •  
         
 8.  
 9.             5      Skydda inte dina barn mot konsekvenser. Helikopterföräldrar vill ofta skydda sina barn från att vara sårade eller ha en dålig känsla för sig själva, vilket ofta betyder att de ingriper för att skydda dem mot följderna av deras handlingar. Denna utbildning hindrar barnen från att lära av sina misstag. Låt dina barn uppleva de negativa konsekvenserna.  
    
  • Prata med dina barn om hur man löser sina problem istället för att rädda dem från följderna. Om din son till exempel har en dålig betyg i ett mattejobb, fråga honom hur han vill förbättra betyget istället för att ringa läraren och klaga.
  •  
  • Om det är svårt för dig, börja med något mindre riskabelt. Till exempel, om din dotter inte stiger upp i tid för att fånga bussen, lyssna inte på henne på dagen för den sista tentamen för att köra ut henne och köra henne.
  •  
         
 10.  
            

Tips .

                Läs mer... (13)      
Ungdom populär:
Ha självförtroende och styrka när det gäller att hantera andra människor.

Hitta en vän på Facebook.

Titta på Audrey Hepburn.

Var mer avslappnad.

Var en mindre tråkig person.

Håll dig vaken hela natten som barn.

Erövra en tjej som redan har en pojkvän.

Var en bra pojke.

Gör en tjej besatt av dig.

Hur rappar man Nicki Minaj.

Bli en dålig tjej.

Att vara en tjej som alla pojkar är angelägna om.

Assertiv men inte oförskämd.

Så är din förälskelse älskad av dig.

Som en tjej, gör dig redo för skolan inom 20 minuter.

Använd hennes textmeddelande för att ta reda på om hon gillar dig.

En tjej imponerar.

Lätt smärta i bröstet (hos tonåringar).

Lär dig att flörta.

Hur ser Barbie ut.

Visa ledarskap i skolan.

ako woman