Home \ ungdom
 

Var smart och klok.

 Konfucius sa en gång att mannen har tre sätt att få visdom: "För det första är det den ädelaste, för det andra genom imitation, det är det enklaste och det tredje av erfarenhet, som är bittert." Vinnande visdom är den mest värdefulla dygden i nästan alla kulturer, och den bygger på lärande från livet, gör noggrann analys och tänk igenom handlingar väl.

              

Förfarande .

    

    1      Samla erfarenhet  ,

    
   
 1.            1      Odla nybörjare. Kom ihåg när du såg dinosaurben i museet för första gången? Eller när du åt en riktigt bra persika för första gången? I det ögonblicket har din värld utvidgats lite och du har blivit lite klokare. "Nybörjarnas ande" är ett buddhistiskt begrepp och refererar till en persons opartiskhet och öppenhet för nya uppfattningar. Detta är den mottagliga sinnesstämningen att forskare välkomnar med öppna armar.  
    
  • Istället för att förutse en situation borde du tänka på dig själv och berätta för dig själv, "Jag vet inte vad jag ska förvänta mig." Genom detta kommer du att lära dig och få visdom. När du slutar ha en fast uppfattning om människor, saker och situationer runt dig, blir du klokare och välkommen förändringar och nya idéer. Dessutom kommer ingen person att vara över eller under dig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fråga många frågor. Sluta inte lära dig bara för att du kanske har examen eller fått ditt examensbevis eller för att du har barn och många erfarenheter som du vill dela med dem. Även om du är en lärare på hög nivå eller en expert på ditt område behöver du fortsätta att lära dig. En klok person frågar efter motiv, frågar allmänt accepterad kunskap och njuter av att lära sig ställa frågor i okunnighetstrån eftersom en vis man vet när det är dags att lära sig. 
    
  • Anais Nin sammanfattade detta behov av att lära sig på följande sätt: "Livet är en process att bli, en kombination av stater som vi måste gå igenom." Det som ofta misslyckas med är att de väljer en situation att stanna så, det här är en slags död. "
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gå långsamt. Minst en gång om dagen borde du vara helt tyst så att du har tid att återhämta sig och undkomma världens brådska. Att alltid vara upptagen och ständigt oroa sig för att vara otillräcklig kan göra dig till en förebild på arbetsplatsen, men det gör dig inte klok. Stopp. Stilla stilla. Förstå vad som ger dig det lugna perspektivet.  
    
  • Fyll din tid med kontemplation. Fyll i din fritid, inte distraheringar. Om du spenderar din fritid på tv eller spelar videospel, försök läsa en timme istället för att sitta framför TV: n, eller välj att titta på en naturdokumentär som du länge velat se. Det skulle bli ännu bättre att gå ut och vandra i skogen. Snart blir du mer kontemplativ och ser den djupare meningen med livet och dess visdom.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tänk innan du pratar. Det är inte alltid viktigt att uttrycka din åsikt i en grupp eller bidra till något bara för att du kan. Smarta människor behöver inte alltid bevisa sin kunskap. Yttre din åsikt endast om det är nödvändigt. Ett gammalt ordspråk säger: "Den bästa samurajen låter sitt svärd rosta i manteln." 
    
  • Detta betyder inte att du ska dra sig socialt eller vara tyst. I stället vara mer mottaglig för andra och en bra lyssnare. Vänta inte bara tills det är din tur att tala för att du tror att du är klokare än någon annan i rummet. Det är inte visdom, det är själviskhet.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Efterlikna visdom  ,

    
   
 1.             1      Att lära av en mentor. Hitta personer som du respekterar och vem imitera visdomens värderingar och idealer. Letar du efter människor som gör saker som du tycker är intressanta och det spelar roll. Fråga dessa människor frågor. Lyssna med stor omsorg om vad de måste säga för att du kan lära dig mycket av deras erfarenhet och reflektion. Om du är osäker, fråga dina mentorer om du behöver råd och vägledning. medan du inte nödvändigtvis håller med vad de säger kommer det säkert att få dig att tänka.  
    
  • Mentorer behöver inte vara framgångsrika personer eller personer du vill efterlikna. Den klokaste personen du känner kan eventuellt vara en bartender, inte en professor i matematik. Lär dig att känna igen visdom i varje person.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Läs allt. Läs filosofernas och sociala kommentators skrifter. Läs serier. Läs äventyrsbilder av Lee Child. Läs online eller på mobila enheter. Få ett bibliotekskort. Läs dagens irländska poesi. Läs Melville. Läs som om ditt liv berodde på det och ge dig en åsikt om de saker du läser och pratar med andra om vad du har läst. 
    
  • Läs framför allt om dina specifika intresseområden, oavsett om det är ditt jobb eller din hobby. Läs om andras erfarenheter och lär dig hur andra har hanterat situationer framför dig som du förmodligen kan förvänta dig själv.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Låt din mentor delta. Det är ett misstag att tro att visionen är över allt. Med våldsamma känslor svävar smarta människor över resten av samhället i en kuslig bubbla de har antagit. Det är inte sant. 
    
  • Om du är frustrerad eller besviken över något, är det naturligt att du vill diskutera det med någon som kan förstå dig. Omgiv dig med villiga och mottagliga vise människor att resonera. Var öppen med dem och de kommer att vara öppna med dig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var blygsam. Är det klokt att sälja dig själv? Affärs- och marknadsföringsvärlden har övertygat oss om att självbefrielse är en nödvändighet. Vi har lyckats göra oss till "varor" som behöver en bra försäljningsnivå och affärsspråket speglar det ofta. Du kan ge dig själv och andra krediter för stora förmågor, men överdriver dem och går utöver dina förmågor och komfortzon bara för att hålla dig i tävlingen är något helt annat.  
    
  • Att vara blygsam betyder inte att du avstår från självkänsla. Det handlar snarare om att vara realistiskt och markera bara det goda och dina förmågor i dig. I gengäld kommer andra att veta att de kan lita på din tillförlitlighet på grund av dessa egenskaper.
  •  Det är lämpligt att vara blygsam, eftersom det här är det sätt som du kan visa på. Modesty kommer också att se till att du respekterar andras förmågor snarare än att frukta dem. Visdom är att acceptera dina egna begränsningar och koppla samman med andras styrkor för att sträcka dina styrkor till oändligheten.  
         
 8.  
 9.             5      Var där för andra. Vise människor behöver inte leva i grottor och odla skägg i hermitage. Byt visdom med andra för att hjälpa och vägleda dem. Som mentor och lärare kan du hjälpa andra människor att lära sig kritiskt tänkande, välkomna känslor och sträva efter livslångt lärande och därmed ha förtroende för sig själva.  
    
  • Motstå frestelsen att använda lärande som hinder mot andra. Kunskap är avsedd att dela i stället för att hamra, och visdom kommer bara att växa om den utsätts för andras idéer, men konfronterar de kanske.
  •  
         
 10.  
             

    3      Reflektera  ,

    
   
 1.             1      Lär dig att känna igen dina misstag. Det är ofta svårt att se sig själv och vara ärlig med vad du hittar. Försök att träna ut vilka övertygelser, åsikter och fördomar du hamnar. Först när du inte är redo att lära känna dig själv, och att älska dina styrkor och svagheter, är det svårt att vara klokt. Att känna dig själv ger dig utrymme att växa och förlåta dig själv på din resa genom livet.  
    Akta oss för eventuella självförbättringsråd som hävdar att ha "hemligheter". Den enda "hemligheten" till självförbättring är att det kräver hårt arbete och konsistens. Dessutom kan du göra verkligheten av arbetet med personlig självmedvetenhet och reflektera över världen själv.  
         
 2.  
 3.             2      Acceptera att du inte kan veta allt. De mest kloka av människor har länge varit de som inser att de faktiskt vet väldigt lite, ofta trots decennier av lärande och reflektion. Ju mer du tänker på människor, saker och händelser, desto mer blir det klart att det finns allt mer att veta, och att det du vet är en nål i kunskapens höstack. Att acceptera gränserna för sin egen kunskap är en nyckel till visdom.  
    
  • Förvirra inte kompetens med visdom. Kompetens avser en hög kunskapsnivå inom ett område, medan visdom hänvisar till större bild av tanken och ser den övergripande bilden av den kunskapen. Visdom är också en återförsäkring när det gäller dina beslut och handlingar med hänsyn till din kunskap.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var ansvarig för dig själv. Endast du kan veta vem du är och bara du kan vara ansvarig för dina slutliga beslut. Om du har gjort det rätta i åratal, men på grund av normerna för en främling istället för din egen, är du inte ansvarig för dig själv. Byt jobbet eftersom ingen känner igen dina talanger och hitta en där människor upptäcker styrkorna i dig vara. Flytta till där du känner dig bekväm. Hitta ett sätt att tjäna sig utan att kompromissa din medkänsla, omsorg och intressen. Självansvaret ger mer visdom. Det innebär också att lära sig att acceptera konsekvenserna av dina egna val.        
 6.  
 7.             4      Gör ditt liv enklare. För många människor skapas en känsla av syfte i livet genom överdriven busyness och komplicerar allt från arbete till att älska livet. Komplexitet kan få en person att känna sig viktig och önskad, men det är inte visdom. Det är snarare en form av distraktion från dig själv och att hantera livsproblem som är verkligen viktiga. Dessa inkluderar att fråga vad ditt mål är och vad livet handlar om. Komplikation utesluter reflektion och gör dig mottaglig för expertisens mystik, vilket kan få dig att göra saker svårare än nödvändigt. Gör det inte komplicerat och visdom kommer att trivas.        
 8.  
             

Tips .

             
Ungdom populär:
Gör en tjej besatt av dig.

Var trendig för lite pengar.

Att vara förförisk.

Vinn en gatekamp.

Bli av med en stalker.

Afro hår styling och grooming.

Var en hjälte i verkligheten.

Att vara en mystisk tjej.

Klädd som en gangsta.

Bjud in en tjej på ett speciellt sätt.

Att agera som en rik tjej.

Dina föräldrar övertygar dig om att köpa en smartphone.

Om flickan du älskar att komma över.

Behave som en vuxen.

Få din förälskelse att likna dig.

Titta bra utan smink.

Växa naturligt.

Hur man bekänner dina känslor till din förälskelse.

Få en pojke att kyssa dig.

Var envis.

Berätta för en pojke som du älskar honom.

ako woman