Home \ ungdom
 

Sluta hata dig själv.

 

Självhatt är ett allvarligt problem för tusentals människor. Det kan vara väldigt svårt att ta dig ur lera på egen hand, men du kan lära dig konkreta strategier för att ändra ditt perspektiv, älska dig själv och din kropp och få en positiv attityd. Du borde ha kontroll över ditt eget liv. Få tillbaka det.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Ändra din vy  ,

    
   
 1.            1      Glöm perfektion. Självhatt är resultatet av en förvrängd och helt negativ uppfattning av dig själv - en vy baserad på fantasier, ovillighet och illusion. För att vara realistisk måste du lära dig att vara ärlig och ta kontroll över ditt liv. Ingen är perfekt. Om du försöker följa en standard för perfektion kommer det att resultera i en spiral av självhatt. Om du vill sluta hata dig själv, ge upp den typen av tänkande så snart som möjligt. 
    
  • Sluta jämföra dig med personer du ser på TV eller i reklam. Livet löper inte inom 30 minuter och det kan inte retuscheras som i Photoshop. En genväg till lycka? Koppla ur TV och sociala nätverk en stund och spendera mer tid i direkt möten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hitta utlösaren av ditt eget hat. Självhatt äger rum i cykler. Ibland kan det spåras tillbaka till barndomen eller trauma i ung vuxen ålder. Men det är inte alltid ett enda, betydande minne som kan utlösa självhatet. Vissa människor, situationer eller beteenden kan snabbt få dig till en spiral av negativt tänkande, vilket gör det värre. Lär dig att identifiera de tankar eller situationer som utlöser denna reaktion så att du bättre kan avvärja den. 
    
  • Nästa gång du inser att självhad kommer upp, stoppa dig själv med att säga (bokstavligen) högt: "Jag går inte i den riktningen." Stoppa och ta lager. Vad händer omkring dig? Vad reagerar du på? Ta ut en bit papper och skriv ner dina tankar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd positiva hanteringsmekanismer. Vad gör du normalt när du börjar hata dig själv? Kräver du i sängen och tittar på tv istället för att gå ut? Dricker du för överskott? Äter du för mycket? De flesta som hatar sig har en sak gemensamt: deras hanteringsmekanismer gör att problemet blir sämre i slutet. Vad du än gör för att hantera det, ta reda på vad det är och ersätt det med något mer positivt. 
    
  • Om du kämpar med att äta eller dricka, kommer dessa beteenden vara omöjliga. Förse glass och kex ur köket och ersätt dem med frukt och grönsaker. Om du isolerar dig själv för mycket, tvinga dig själv att gå ut oftare.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Öva dagliga affirmationer. Låter det roligt för dig att prata med dig själv i en spegel? Detta kan vara fallet först, men med tiden och uthållighet har ett stort antal människor som lider av intensivt självhatt visat sig tillfredsställande med tiden. Hitta en positiv mantra som du kan berätta för dig själv framför en spegel när dina utlösare aktiveras för att få tillbaka dig på rätt spår. Bekräftelserna behöver inte vara komplicerade. Tänk på följande: 
    
  • Jag är tillräckligt bra.
  •  
  • Jag har kontroll över mitt liv.
  •  
  • Jag kan göra det.
  •  
  • Jag är vacker, intelligent och trevlig.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gör en lista över dina kärnvärden och övertygelser. Vilka är dina kärnvärden, idéer och koncept som verkligen spelar för dig. Ofta är de abstrakta begrepp som lojalitet, uppsägning, osjälviskhet eller jämlikhet. Du kan också uppskatta saker som kreativitet, styrka eller utbildning. Vilka är de regler genom vilka en bra person anpassar sitt liv? Gör en lista och titta på den dagligen. Uppdatera listan om det kommer i åtanke. 
    
  • Om det hjälper dig, föreställ dig detta som din egen personliga kod och skriv ner det i enlighet med detta. Om du skulle börja en förening, vad skulle de kvaliteter och värden andra medlemmar skulle leva för om du skulle?
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta beslut utifrån dessa värden. Ofta uppstår självhat när våra handlingar inte överensstämmer med våra värderingar. Varje gång du behöver fatta ett beslut, även om det bara är en fråga om hur du vill spendera din fritid, kontrollerar du att ditt beslut ligger i linje med dina kärnvärden. Fråga dig själv, "Kommer det att få mig att känna mig bättre eller värre om min egen person?" 
    
  • Om ett grundvärde av din lista är kreativitet, hur ska du spendera din fritid? Netflix är alltid där. Men du kan också börja med den här romanen som du alltid ville skriva. Låt dina handlingar anpassas till dina övertygelser.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      Älska din kropp  ,

    
   
 1.             1      Använd din kropp på sätt som gör dig stolt. Precis som vi måste göra val för att agera i harmoni med våra värderingar, så måste vi använda våra kroppar på sätt som gör oss stolta över att äga dem. Vad kan din kropp göra för dig? Hur kan du använda din kropp på ett positivt sätt som främjar positivt tänkande och självkärlek? 
    
  • Bestäm vad det innebär att "behandla dig ordentligt". "Rätt" kan innebära olika saker för olika människor, men du kan närma sig ämnet på samma sätt som i besluten. Vilket beteende får dig att känna dig stolt över din kropp?
  •  
  • Även om vissa saker kan kännas bra för tillfället kan de ändå bidra till cykler av självhat. Varje dryckesession följs av en baksmälla i slutet. I allmänhet borde du undvika självförstörande beteende som anonym köns- och drogmissbruk för att vara stolt över din kropp.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd din kropp på ett kroppsvänligt sätt. Gör något med din kropp för att hjälpa dig. Gå upp ett berg så att du kan titta ner i dalen och säga, "Jag gjorde det med min kropp!" Hoppa ut för att dansa och njuta av träning. Dedicate dig själv för att lära dig en särskild stil av yoga eller en ny dansstil, din kropp kommer att stödja dig. Träning kommer att vara en biprodukt av att använda din kropp på ett positivt sätt. 
    
  • Det händer snabbt att du är besatt av siffror: Hur mycket vikt har du fått eller tagit, hur många steg du har tagit igår, enligt din stegmätare, hur många kalorier du använde. När det gäller fysiska problem och självkänslighetsfrågor är det viktigt att hålla fokus på det som är mest viktigt: din hälsa och nöjdhet.
  •  
  • Trots att viktminskning kan vara ett mål bör ditt yttersta mål vara att utveckla en positiv kroppsbild. Brinnande kalorier bör vara en positiv bieffekt av att göra saker som du tycker om att göra... du borde inte plågas. Hitta ett sätt att delta i fysisk aktivitet som verkligen är kul för dig, och du kommer komma mycket närmare självkärlek och en positiv kroppsbild.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd kläder som ger dig självförtroende. Du behöver inte klä på ett speciellt sätt, förutom det sätt som hjälper dig att känna sig mest bekväma och självförtroende i din kropp. Idéer om vad som är "smickrande" och vad som är "sexigt" är väldigt annorlunda i olika kulturer. Om du vill bygga en positiv kroppsbild är det viktigt att du bestämmer dig för att klä dig så att du känner dig som du mest självförsörjande version av dig själv. 
    
  • I allmänhet är det bra att lita mindre på vad modetidningar har att säga om hur du klär dig. "Att känna sig trygg" är inte en synonym för "att vara modig", särskilt inte när de nuvarande modetrenderna favoriserar extremt snäva, höglödda byxor. Försök hitta en balans mellan komfort och en stil du gillar.
  •  
  • Det är för lätt att säga att kläder inte är viktiga. Medan det kanske inte är lika viktigt att arbeta på det som det gör i andra saker kan det vara en stor ökning i självkänsla när du tänker på ditt utseende och kläder är ett av de enklaste sätten att göra detta att göra. Skulle en läderjacka göra dig självsäker? Tänk på det.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sluta jämföra dig med andra. Det snabbaste sättet att utveckla en ohälsosam kroppsbild och bli fast i en självhattspiral är att ständigt jämföra dig med andra... särskilt kändisar eller modeikoner. Du har inget ansvar för att leta efter någon på något sätt utom dig själv.       
 8.  
             

  Del 3      Håll dig positiv  ,

    
   
 1.             1      Omgiv dig med positiva människor. Medan det kan tyckas som om du är den som hatar dig själv, kan det verkligen vara rädslan att bli avvisad av andra eller överdriva andras åsikter, vilket skapar problem om din egen värdighet. Det enklaste sättet att bryta ut det? Sluta spendera tid med människor som inte bygger dig upp. Kritiker, folk som klagar och avundsjuka bör inte ta plats i ditt liv. 
    
  • Titta på dina nära vänner. Lider du av liknande problem? Projicerar du dessa problem och bekymmer för dig? Om så är fallet, överväga att ta ett snitt. Hitta vänner där du kan lita på dem att inte dra dig genom lera.
  •  
  • Om du bor med någon i ett förhållande som kritiserar dig, manipulerar dig eller matar din rädsla för dig själv, saknar du dig. Du kan göra mer. Avsluta förhållandet och hitta någon som älskar dig som du är.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta kontroll över ditt eget liv. Psykologer beskriver ofta något som kallas "kontrolltro", som kan vara internt eller externt. Människor med en känsla av intern kontroll ser till sig själva för att bestämma om de är framgångsrika eller inte. Människor med en extern kontroll tro? De ser utåt. 
    
  • Du kan inte ändra hur andra uppfattar dig och det är slöseri med tid att smaka på det. I stället fokuserar på att få en intern kontroll tro. Du är inte ansvarig för andra, du har ett ansvar gentemot dig själv.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gå ut i världen och gör dig till nytta för andra. När det handlar om självhat, kan det vara till hjälp att tänka på andra ett tag och påminna om hur mycket du faktiskt dra nytta av glädje. Volontärarbete på fritiden kan vara ett utmärkt sätt att bygga självförtroende och ge någonting tillbaka samtidigt. Det är inte svårt att känna sig värdefullt och uppskattat i slutet av en dag som du har bidragit positivt till din kyrka. 
    
  • Om ditt jobb är en del av krånget, ändra något. Att hålla en penna hela dagen är inte längre rätt för dig? Hitta något som gynnar din kyrka mer direkt. Ta en risk för att förändra ditt liv och begå dig själv till din egen lycka. Du har kontroll över ditt liv.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hitta sätt att uttrycka din kreativitet. Beslut att leva ut dina kreativa impulser och göra något. Börja med en ny hobby eller återvända till en gammal hobby eller intresse som du kanske har gett upp under tiden. Vill du skriva en roman? Börja måla? Att lära sig ett instrument? Bli aktiv och ge dig själv en chans att vara permanent stolt över dig själv.       
 8.  
             

Tips .

             
Ungdom populär:
Att vara elegant som en pojke.

Var en mindre tråkig person.

Få din ex pojkvän att vilja ha dig tillbaka.

Bjud in en tjej på ett speciellt sätt.

Var original.

Hantera det om din förälskelse inte gillar dig.

Tager på allvar.

Var som Beyonce.

Odlas.

Ombygga ditt sovrum.

Bli en tyst person.

Håll inte längre kross på sin förälskelse.

Värd en fest för tonåringar.

Gör en tjej i skolan som du.

Dansar på en skola boll.

Ta reda på om en bra vän är kär i dig.

Ge en pojke en körning.

Att vara en tjej med swag.

Stanna hela natten (för tonåringar).

Från en kvinna till en man.

Hantera berömmelse ordentligt.

ako woman