Home \ ungdom
 

Att gilla.

 

Medan alla har rätt att vara själva och uttrycka sin personlighet finns det några grundläggande steg som alla kan följa för att förbättra sina relationer med sina medmänniskor. Att ge ett bättre intryck på andra och få ett gott rykte kan vara mycket användbart när det gäller nätverksbyggande, karriärutveckling eller bara normala interpersonella relationer.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Tilltalande i vardagliga samtal  ,

    
   
 1.            1      Var respektfull och artig mot alla du möter. Detta gäller dina vänner, alla främlingar och framförallt dig själv! Om du handlar skadligt eller på ett nedsättande sätt, kommer de vanligtvis att ge dig samma negativa känslor. Att hjälpa andra att känna sig önskvärda och värda hjälper dig mycket i att utveckla vänskap.  
    
  • Behandla alltid främlingar på ett vänligt och lugnt sätt, fråga er en tjänst, gör deras snabbt och alltid artigt "tack" och "tack".
  •  
  • Glöm inte att vi är alla mänskliga. Till exempel, bara för att du betalar någon att vänta i restaurangen vid ditt bord ger dig inte rätt att vara oförskämd och respektlös för personen. Behandla andra så som du vill bli behandlad i sin situation.  
     
   • Med orden J.K. Rowlings: "Den sanna naturen hos en person förstås bättre av hur de behandlar en underordnad än av hur de behandlar lika."
   •  
    
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var självmedveten. Folk tycker om att omge sig med människor som är övertygade om sig själva utan att vara arroganta. Så var säker, utan att kliva på slipsen. Du har en hälsosam självkänsla när du vet att du är bra, men det finns alltid andra som är bättre än du.  
    
  • Om du alltid kritiserar dig själv och känner dig missnöjd med dig själv, riskerar du att andra kommer att tycka om dig. Om du inte är nöjd med dig själv, varför ska det vara andra?
  •  
  • Men den andra extremen är lika illa - om du är för förvånad, kommer folk att tro att du redan gillar dig själv nog. Målet är tillfredsställelse, inte överdriven stolthet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var ärlig, men håll känslig. Det är väldigt viktigt att vara ärlig med dina vänner och de som ber om din åsikt. Vanligtvis känner människor igen om man lyver eller svarar ärligt. Och disingenuous personer är sällan sympatiska. Ingen gillar lögnare.  
    
  • När du frågade, "Ser jag ut i det?" (Ja, det är en cliché, men det är ett klassiskt exempel), säg din åsikt på ett mjukt sätt och packa det så att det inte kommer att skada känslor. Om du är bra på det, berätta för dem varför du tycker det. De kommer att lita på dig, med tanke på att du är ärlig och tack för att du hjälper dem.
  •  
  • Det är svårare att vara ärlig med dem som inte uttryckligen söker din rådgivning. Å ena sidan kan en ärlig kommentar mottas tacksamt, men å andra sidan kan det också tjäna dig förolämpat utseende, beroende på personligheten hos personen, så du måste själv bedöma situationen. Du borde förmodligen undvika att ge oönskade negativa kommentarer, oavsett hur ärliga de kan vara, om de inte är vänner eller nära bekanta.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Lyssna. Det finns förmodligen bara några få människor i världen som tror att de får för mycket uppmärksamhet - några personer som inte åtminstone följs av paparazzi. När vi människor engagerar i konversation önskar de flesta av oss en samtalspartner som verkligen bryr sig om vad vi måste säga. Den andras bidrag är vanligtvis inte så viktiga, så tro inte att du är tråkig! Du ger din pratar en anledning att känna sig bra.  
    
  • Det är viktigt att vara aktiv. Om någon håller tirades evigt om de bästa sätten att tvätta sin hund, kan det vara frestande att bara stänga av, men det här är inte en bra lyssnare. Var så uppmärksam i konversationer och engagera dig - dina ögon, dina knutar, kommentarer och frågor, justeringen av din kropp - fokusera allt på din konversationspartner.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Ställ frågor. En annan punkt som gör en bra samtalspartner ställer frågor. Självklart måste du lyssna bra. En samtalsmästare gör att hans partner går efter en konversation med en nöjd och god känsla, utan att den senare märker att han inte lärde sig något om sin samtalsman eftersom han pratade hela tiden. Fråga "vem", "varför" eller "hur". Den andra personen känner sig bekräftade och gillade och chattar för sig själva, vilket tar pressen av dig. Och de kommer att gilla dig för det.  
    
  • Håll samtal öppna. När Petra säger från kontoret, "Gud, jag har tillbringat timmar med denna dumma PowerPoint-presentation", ta chansen. Fråga henne vad det är för, varför det varar så länge, eller hur hon arbetade ut det. Även ett otäckt ämne som en PowerPoint-presentation kan vara en bra hängare för en konversation som gör Petra mår bra och uppmärksam.
  •  
         
 10.  
 11.   6      Namnge personer efter namn. En av hörnstenarna i Dale Carnegies enormt framgångsrika bok, "How to Win Friends", är att namnge samtalarens namn under samtalet. När vi hör vårt eget namn aktiverar det en speciell region i våra hjärnor som håller sig tomgång med alla andra ord - och vi älskar det. Våra namn är vår identitet, och prata med någon som kallar vårt namn får oss att känna att vår identitet respekteras. Så nästa gång du pratar med en bekant, lägg ner hennes namn i konversation. Kanske skapar detta en personlig anslutning som annars inte skulle uppstå.  
    
  • Detta är väldigt lätt att följa. Det enklaste sättet är att säga namnet i hälsningen: "Hej, Robert, hur mår du?" låter mycket mer personligt än "Hej, hur mår du?" - Och om du är tillräckligt nära, använd smeknamn: "Hej, Rob, hur mår du, man?" fungerar också. Bortsett från hälsningar kan namnet byggas var som helst, om du vill starta en konversation - "Skulle det se bra ut som en skrivbordsbakgrund, Robert?" - eller bara i kommentarer - "Rob, du är verkligen galen!" - och Robert kommer nästan att känna sig som din bästa vän.
  •  
         
 12.  
 13.   7      Känn dina samtalspartners. Du vet säkert människor från olika sociala kretsar. Att vara likadan av "cool clique" i skolan är mestadels annorlunda än att få en grupp av studenter från Harvard University fysik att bjuda in dig till en pubkrypning. Var så medveten om vem du har att göra med. Vad tycker du om? Vad verkar de värda? Vilka är dina intressen?  
    
  • Om du verkligen vill gilla (att vara populär / känd och ärligt inte nödvändigtvis densamma), har du tur: I stort sett alla människor gillar samma egenskaper hos andra. Och nej, välstånd och attraktivitet är inte höga på listan. Tillförlitlighet, ärlighet, värme och vänlighet är enligt en ny studie de mest uppskattade värdena (i alla interpersonella relationer) följt av öppenhet, intelligens och god humor.  
  •  
         
 14.  
 15.   8      Känn igen svar. Du kan ställa alla frågor i världen, vara supervänliga, vara en bra konversationist, och ändå kommer vissa människor inte att klicka. Om varje gång du närmar dig Thomas, får han mirakulöst ett samtal, förstår det som en blinkning till staketet. Slösa inte din energi på honom. Detta kommer att hända - du kan inte tacka alla. Även om det är mycket viktigt att investera ansträngningar, investera det där du hittar svar.  
    
  • Förhållandena ger och tar. Om du alltid är den som gör en insats, som först skriver ett textmeddelande som övervinner sig, är trevligt och vänligt, ta en närmare titt på situationen. Om det finns en förklaring (personen går hårt genom att arbeta 60 timmar i veckan osv.) Så kanske det bara är att du måste göra det mesta av "arbetet". Men om de verkar vara mycket mer tillgängliga för andra, men har ingen tid för dig, prova det någon annanstans. Du kan inte vara allas vän.
  •  
         
 16.  
 17.   9      Låt henne skratta. Nu uppskattar alla verkligen den som kan slappna av spänningen i rummet genom att få dem att skratta. Bra humor kan ta dig väldigt långt. Om alla vet att du är en rolig person och kommer att göra din tid så bekväm som möjligt för dig och dina medmänniskor, kommer de att gå med. Det är också ett bra sätt att göra dig synlig och att erbjuda andra krokar - de vill ju också bli gjort - och de kan skämta med dig. Win-win!  
    
  • Om någon ibland skrattar åt dig, bra! Inget problem om du kan skratta om dig själv. Det visar bara att du är en jordisk person som inte har någon överdriven självbild. En bra sak. Studier visar även att om du ibland gör lite löjlig, andra gillar dig och till och med litar på dig mer - du verkar bara mer mänsklig. Ger mening, eller hur?
  •  
                   
 18.  
             

  Del 2      Sympatisk kroppsspråk dominerar  ,

    
   
 1.             1      Kom ihåg att le! Med denna enkla gest har du redan en positiv karisma och du kan redan höja stämningen hos dina medmänniskor. Även om du inte känner dig alltför glad eller hänger i ett litet humör låg, kan den frivilliga upptagningen av hörnen av din mun till ett leende redan utlösa en känsla av ljuvhet och glädje.  
    
  • Tänk på saker eller stunder som gör dig glad och en gång fick dig att le, för att hjälpa dig att göra en falsk till ett riktigt leende. Så du har ett svar när du frågar varför du ler alls.
  •  
  • Det krävs mer ansiktsmuskler för att scowl än att le - med goda skäl! Alla borde le mer än skott.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Var öppen. Det är ett faktum att alla vill gilla. Alla. Det är också logiskt - ju mer du gillar, desto lättare är livet för dig. Eftersom alla är som du, hjälp dem lite. Var tillgänglig (om du inte är den som gör det första draget ändå - vad du kanske behöver göra). Smile, korsa inte armarna och ta bort din telefon. Världen är framför dig. Vad händer med dig om du bara lämnar det?  
    
  • Tänk på vilken typ av person du vill vara vän med. Med all sannolikhet skulle du inte kalla henne "grumpy". Så om du vill göra din del i att utveckla en vänskap, försök en positiv och varm karisma. Ha en avslappnad hållning, ägna dig åt din omedelbara miljö och uppmärksamma dina medmänniskor. Det är hälften av slaget.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Sök ögonkontakt. Har du någonsin pratat med någon och hennes blick tycktes vandra runt i rummet, inte bara för dig? Det är en ganska dålig känsla. Så fort du märker det är det frestande att bara stänga av och se om konversationen bara slutade obemärkt. Så var inte så. Naturligtvis, om någon säger något vardagligt, är det okej att låta blicken vandra, trots allt vill vi inte stirra. Men om du verkligen bryr dig om ämnet, ge dem din fulla uppmärksamhet. När allt kommer omkring vill du ha det också!  
    
  • Vissa människor har problem med ögonkontakt. De känner sig bara mycket obekväma. Om du känner detsamma, försök lura dig själv och titta på broen i näsan eller ögonbrynen. Människor är lite förvirrade när de inte tittar på dem, så lur dem och du genom att titta närmare på deras ansiktsstrukturer istället.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Imitera henne. Ett välkänt sätt att upprätta en närmare koppling mellan två parter är att i viss mån efterlikna den andra. Om båda samtalarna antar samma attityd, visa samma ansikte eller skift deras vikt samtidigt - kombinera uppfattningen om en viss jämlikhet. Detta måste emellertid hända undermedvetet, så tryck inte för långt - det kan distrahera dig för mycket.  
    
  • Detta gäller speciellt om du pratar med kamrater men inte när du arbetar med högre peers. Studier har funnit att motsatt effekt kan uppnås - som en känsla av kyla - om de två parterna inte befinner sig i samma situation (vad gäller pengar, jobbproblem osv.). Så begränsa det till den grupp av vänner du vill komma närmare!
  •  
         
 8.  
 9.   5      Visa uppmärksamhet. Vid något tillfälle i ditt liv har betydelsen av en fast handskakning, hårdare axlar och ett upphöjt huvud säkert blivit undervisat för dig. Även om det finns situationer där det utan tvekan är sant, som i jobbintervjuer, är det inte en av dem att hitta vänner. Om du vill att människor ska gilla dig så ska din kropp vara avslappnad och inte spänd. Visa att du inte vill utmana den andra personen.  
    
  • Kom ihåg hälsningar. I en video där Bill Clinton och Nelson Mandela träffas möts två personer som otvivelaktigt är ganska stora, båda visar varandra hur mycket de respekterar varandra genom att luta sig något framåt i framåtriktningen Använd fri hand för lite extra kontakt och le. På så sätt visar de sin respekt och tillgivenhet för varandra - väldigt hjälpsam, om du vill bli gillad.
  •  
         
 10.  
 11.   6      Använd pekskärmen. Människor behöver andra människor att överleva och förstås vara lyckliga. Spädbarn som inte får tillräckligt med kroppskontakt och kärlek växer inte upp friska. Detta förändras inte heller väsentligt för vuxna. Om du vill bygga ett fastare band med någon, hitta mindre möjligheter att röra dem. Passande att röra, förstås! En kort beröring på armen eller axeln eller bara en hög fem. Dessa små stunder utvecklas till förbindelser när beröring kommer in i spel.  
    
  • Tänk på att någon kommer upp till dig och säger, "Hej! Hur mår du?" - Och nu föreställ dig samma person som hon kommer till dig, du med "[ditt namn]! Hur mår du?" hälsade och lätt rörde armen i förbigående. Vilka hälsningar känner du varmare och lyckligare? Förmodligen den andra, eller hur? Så gör bara det. Att försöka gör inte ont.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Tänk i enlighet därmed  ,

    
   
 1.   1      Gillar folk. Kort sagt, det enklaste sättet att göra någon som dig är att gilla dem själva. Låter inte nödvändigtvis som komplicerad atomfysik, eller hur? Men det är verkligen så. Visst har du redan träffat människor som inte bryr sig om du var runt eller inte. Och säkert har du redan upplevt det motsatta, nämligen människor som var glada att ha dig i närheten. Vilket av dessa personer gillar du mer, även om du kanske inte kan förklara det?  
    
  • Du kan inte förvänta dig att människor tycker om dig om du inte gillar dem själv. Oddsen är inte så dålig att du gillar de människor du vill tycka om själv (varför annars vill du ha sin tillgivenhet?), Så gör det klart! Smile när de går in i rummet. Prata med dem. Tala med de saker du nämnde i onsdag för att visa att du lyssnar och tänker på dem. Alla dessa saker vittnar om din kärlek.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Var positiv. Alla vill vara nära den person som har det soliga sinnet som lyser upp hela rummet. Och motsatsen är sant: ingen gillar att omge sig med en elak peter. Så var positiv för att människor gillar dig. Det betyder att du ska le, vara entusiastisk, glad och hitta en bra sida till allt. Du vet nog en gång någon som passar det, så ta ett exempel.  
    
  • Det här är en sak du måste göra 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Det blir svårt att ge andra en positiv bild om du inte känner för det. Så du måste ge din hjärna några vanor - inklusive den positiva attityden. Försök att tänka positivt även när du är ensam. Detta hjälper dig mycket att vänja sig vid det.
  •  
  • Men känner igen när det är dags att vara medkännande. När människor klagar kollektivt känner de sig tillhörighet. Om du ibland klagar till dina medarbetare om hur hemskt din chef är, matar den din vänskap. Men om du inte gör något annat kommer du snabbt att vara associerad med negativa. Så klaga bara och gör det bara om du kan komma i humöret. Använd aldrig det som en konversationshängare eller för att rikta en konversation i en annan riktning.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Känn dina personliga styrkor och hitta sätt att visa dem. Vilka talanger eller kvaliteter uppskattar dina vänner om dig? Visa henne världen! Människor är lockade till dem med passion och skicklighet. Det gör oss användbara, värdefulla och intressanta. Oavsett vad det är, visa stolt din flagga.  
    
  • Om du är en bra sångare, hitta en karaokebar och njut av dem. En bra bakare? Baka något till kontoret Du är en målare? Bjud in några vänner att titta på dina bilder eller försöka hänga en av dina bilder i vardagsrummet. Visa personer din personlighet och låt dem känna dig lite bättre.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Det viktigaste är att stanna dig själv. Det är omöjligt att göra varje enskild person som dig. Om två personligheter är för olika, kommer det alltid att sluta i en kamp. Men du kommer att få kärlek av "kompatibla" människor och de som betyder något för dig.  
    
  • Människor uppskattar ärlighet och naturlighet, så undvik att förändra din handlingsåtgärd så att du inte längre känner dig bekväm med det. Om du låtsas blir det väldigt avskräckande för dem som ser igenom dig. Så stå bakom allt du säger och gör. Om du vill att andra gillar dig så har du goda avsikter och allt kommer att bli bra.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Vet att andra bara är imponerade av ytlighet på kort sikt. Men på lång sikt tycker de om äkthet och naturlighet. Så, medan smarta kläder eller en muskulös kropp kommer att ge dig en eller två beundrare, är det inte meningsfullt och kommer att passera snabbt. Naturligtvis är tanken att attraktivitet gör människor uppriktigt som du ofta, och det är, men bara för en kort tid. Du behöver också vissa saker bakom det. Om de upptäcker att du bara är en mixer, kommer de att släppa dig och sluta bry dig, oavsett hur bra du ser ut.  
    
  • I en ny studie studerades människor vad de tycker om vilka egenskaper andra skulle leta efter i vänner och relationer. Pengar, utseende och social status var mycket höga på listan. Men när de frågades om vilka egenskaper de skulle värda för sig själva, svarade de med saker som ärlighet, värme och vänlighet. Samhället tror på att utseende och pengar är viktigare än någonting annat, men djupt inuti vet vi redan att detta inte är sant. Om du strävar efter att vara ärlig , prioritera dina inre värden.  
     
   • Naturligtvis är hygien också viktigt. Du kommer inte nödvändigtvis att vara nära att vara nära dig när du luktar som om du är frisk från att arbeta i en slamtank. Även om du hade personligheten hos Mother Theresa, skulle de förmodligen ge dig den kalla axeln. Så ta en dusch, borsta räkningen och titta i spegeln innan du lämnar huset och gå med ett leende på dina läppar.
   •  
    
  •  
         
 10.  
 11.   6      Veta att du kommer att känna dig sårbar. Att vara lik, utsätter dig för andra människors godtycklighet. Du måste lägga ner din tank och kanske ge dig en känsla av obehag. Kanske är du även lite rädd. Men det är bra, för det betyder utmaning. Och det leder till tillväxt. Så du kommer att växa som en människa. Och så länge du känner att du fortfarande är dig själv, utvecklar du bara en starkare karaktär. Det kan vara läskigt, men det är värt det.  
    
  • Viktigt: Det är en skillnad om du vill ha det, eller om det är ett krav att vara glad att vara glad. Din självbild ska inte vara beroende av andras tillgivenhet. Det kommer bara att skada dig. Men om du är i fred med dig själv och bara vill bli accepterad och gillade, så är det bra. Människor kommer att märka det och reagera i enlighet därmed. Den lilla rädslafaktorn kommer att vara borta på nolltid. Och glöm inte: du är fantastisk.
  •  
         
 12.  
 13.   7      Kontrollera din osäkerhet. De flesta människor skämmer bort från att ha kontroll över din egen osäkerhet. Om du fortsätter att säga saker som "Det är okej, tillräckligt bra för mig" eller ofta om hur fet och ful du tror du är, märker du att du inte har en bra bild av dig själv. Denna negativa attityd möter sällan kärlek, så försök att skaka av det. Hon gör inte dig eller dina vänskapar bra.  
    
  • Som osäkerhet definierar vi de känslor vi har och beteendet vi uppför när vi är missnöjda med oss ​​själva. Om du inte känner dig bekväm i din hud, dämpar det stämningen i rummet och många människor vill inte ha något att göra med det. Glöm inte att det kan få dig att se mer blygsam eller arrogant om du gillar dig själv. Ring bara saker med namn. Du är bra, du är värdefull. Det är vi alla.
  •  
         
 14.  
 15.   8      Vet att du kan påverka ditt tänkande. Negativt tänkande kan läras och lindras. Ingen säger "Gud, min älskling är så... negativ !". Om positivt tänkande är svårt för dig, har du tur, för du är den enda som kan ändra det! Du kan träna din hjärna. Du måste bara ta en liten andning och göra det.  
    
  • Det enklaste sättet att börja är att sluta. Sluta följa negativa tankar. Om du fångar dig själv dåligt om dig själv, slutför inte tanken. I stället ersätt honom med något mer realistiskt, mer positivt. Du kommer att må bättre också. Vrid en "Jag är för tjock" till en "Jag skulle vilja gå ner i vikt, hur gör jag det?" och du har skapat en ny, bättre mat till tanke. Låt oss gå!
  •  
         
 16.  
 17.   9      Oroa dig inte för andras fördomar. Vi har redan lärt oss att självkänsla är en mycket, mycket likvärdig egenskap och en viss lätthet i att hantera dig själv slår i samma hack. När du börjar representera dig själv kommer dina medmänniskor att märka. Tänk på killen på festen som alltid spelar. Han försöker bevisa sin maskulinitet till hela rummet. Det är inte attraktivt. Det är opartiskt och, ganska uppriktigt sagt, ganska ledsen. Han tror att hans naturliga ego inte är tillräckligt bra. Så var inte så.  
    
  • Oavsett om du är en liten dorky, en hipster eller en välutbildad idrottare, spelar det ingen roll. Om folk tror att din förkärlek för glittrande nagellack gör dig en idiot, låt dem vara fel. Om du tror att du är en motor terrorist på grund av din vegan attityd, bra. Är verkligen hilarisk. Folk kommer alltid att döma dig på något sätt, även om de inte riktigt känner dig, så lämna dem. Du kan tänka vad du vill ha. Det borde inte påverka dig.
  •  
         
 18.  
             

  Del 4      Utveckla sympatiska vanor  ,

    
   
 1.             1      Var varm och snäll. Vet du varför blygda människor ofta kritiseras otillbörligt? Eftersom de misstolkar sin blyghet och skygghet så kallt och avlägset. Dessa är kvaliteter som avstöter andra. Så motsatsen! Varmhjärtan och vänlighet är högt ansedda i alla samhällen. Det visar att du har andras intressen i åtanke och bara önskar dem det bästa. Vem gillar inte det?  
    
  • Favorera andra utan anledning. Gör saker för henne, även om du inte känner henne. Håll dörren öppen för dem när de går in eller lämnar en byggnad, plocka upp något för en främling om han släpper det, eller erbjuda en grupp människor att skjuta gruppfoton av dem, om de på något sätt försöker sig själva. Denna typ av osjälviskt ger inspirerar andra att göra detsamma. Inte bara för dig, men också för andra människor i ditt liv.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Var utåtvänd - till viss del. Generellt sett tenderar folk att vara extroverted i viss mån. Det är också meningsfullt: vi vill alla ha samtal och andra sociala interaktioner för oss, och extroverts minimerar risken för besvärlig tystnad eller liknande situationer. Om du sitter tyst vid bordet och inte deltar i konversationen, så kan du lika bra sitta någon annanstans. Så bli involverad! Låt din röst höra. Hur annars kan andra få reda på hur värdefull och sympatisk du är?  
    
  • Men om du vet att du är en riktig chatterbox och slutar inte prata, kan det vara bättre att hålla huvudet nere. Alla gillar en bra samtalspartner, men någon som inte låter dem prata är inte nödvändigtvis vad de letar efter. När de fem senaste konversationspunkterna kom från dig, dra tillbaka och ge dem en chans. Om din samtalspartner kan behöva lite hjälp för att bli involverad, kan de behöva en mall. Fråga dem om deras åsikt om ämnet, för att starta en diskussion.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Var inte en slime. Alla gillar trevliga människor, inte människor som verkligen vill gilla. Om du ständigt komplimangerar dem och följer dem på deras klackar får du inte det du söker. Så fin som du kanske är, du kommer att se ut som en besvärlig flygning som du vill skrämma bort. Undvik att vara behövande och tillgiven.  
    
  • Om du håller dig vaken, kommer du att se tipsen. Om någon inte svarar på dina telefonsamtal diskuterar du bara de viktigaste sakerna med dig och gör inte självständiga arrangemang för en konversation, men du ber dem att spendera tid tillsammans, det verkar som om du vill engagera dig. Dina intentioner kan vara bra, men att vara så desperat verkar inte särskilt tilltalande. Så håll tillbaka och se om de kommer tillbaka till dig.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Be om en tjänst. Om du har hört talas om Benjamin Franklin-effekten innan vet du vad det handlar om. Det är faktiskt att vi bestämmer hur vi tänker utifrån våra egna handlingar. Om du gör något bra för någon, kommer du att tycka om dem mer. Om du skadar någon, kommer du att gilla dem mindre. Allt har att göra med kognitiv dissonans. Så fråga andra om de kan göra dig en tjänst. Om de gör det kanske de gillar dig mer.  
    
  • Tanken här är att vi omedvetet analyserar våra handlingar och frågar oss varför vi gjorde det. Varför lånade vi den här förtrollande bekantskapen vår favoritkaffekopp? Jag måste gilla henne på något sätt. Schwupps, det finns kunskapen. Funnily bestämmer denna omedvetna kognition om vi gillar en person och i slutändan gillar vi dem verkligen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Håll dina löften. Se till att du kan uppfylla alla dina skyldigheter. Det kallas "skyldigheter" eftersom du gör det en skyldighet för dig att fokusera dina ansträngningar på detta företag eller evenemang, så dra inte svansen på kort sikt. Om det är oundvikligt att bryta ett löfte, låt alla involverade veta så snart som möjligt att du inte kan behålla det. Det här är naturligtvis mycket nedslående för de andra, men åtminstone kan de förbereda sig för det.  
    
  • Om det förbereder lunch eller arbetar på ett projekt tillsammans är det viktigt att hålla dina vänner och kollegor uppdaterade om dina framsteg. Oavsett om det är en kort e-post som berättar att allt går enligt planen, eller en klistermärke med en ursäkt för en liten fördröjning, värdesätter du kommunikation. Es kann sehr frustrierend sein, wenn man über den Stand der Dinge nicht im Bilde ist, selbst wenn das Projekt rechtzeitig fertiggestellt wird und von höchster Qualität ist.
  •  
         
 10.  
 11.   6      Stehe zu deinen Grundsätzen, aber halte keine Predigten. Es braucht Persönlichkeit um gemocht zu werden, das würde wohl niemand bestreiten. Teil einer Persönlichkeit sind natürlich Grundsätze, Meinungen und Standards. Gebe sie kund! Sie sind immerhin ein Teil von dir. Wenn jeder die gleichen hätte, wäre das Leben doch unglaublich langweilig. Bringe also deine Meinung ein. Daraus könnte etwas sehr Interessantes entstehen.  
    
  • Für deine Überzeugungen einzustehen ist eine Sache, sie zu predigen eine andere. Wenn du mit der Meinung eines anderen über ein Thema nicht übereinstimmst, ist das doch großartig. Lerne die Meinung des anderen kennen. Sprecht darüber. Habt eine nette, intellektuelle Diskussion über eure unterschiedlichen Standpunkte und ihr werdet beide etwas lernen. Passe aber auf: Statt die Meinung des anderen schlecht zu machen, zu sagen, sie sei falsch und stattdessen deine eigene zu predigen, lasse dich auf deinen Gesprächspartner ein und versuche, seine Ansicht zu verstehen. Vielleicht wirst du dabei sogar selbst eine Erkenntnis erlangen.
  •  
         
 12.  
 13.   7      Wisse, dass es das Wichtigste ist, andere Menschen glücklich zu machen. Menschen sind sensible Kreaturen. Wenn jemand ernsthaft beginnt, sich darüber auszulassen, dass der Osterhase doch der verlorene Sohn von Jesus Christus sein müsse, und du wirklich möchtest, dass diese Person dich mag, dann mache daraus keine Szene, dass das auf keinen Fall wahr sein kann. Lasse sie. Das gleiche gilt für Situationen, in denen jemand etwas sagt wie "Ich glaube, meine beste Eigenschaft ist es, dass ich so bodenständig bin. Ich meine, alle meine Taten sind so selbstlos und bescheiden." Das ist kein Freifahrtsschein, der entsprechenden Person ihr arrogantes und selbstgerechtes Verhalten unter die Nase zu reiben.  
    
  • Nochmal, das ist nur dann der Fall, wenn du wirklich möchtest, dass dich diese Personen mögen. Wenn ihr euch nahe genug seid, kannst du selbstverständlich Kritik üben, aber wenn du der Person noch nicht nahe stehst, ist es manchmal einfach besser, nicht gegen den Strom zu schwimmen.
  •  
         
 14.  
 15.   8      Gör komplimanger. Jeder sucht nach Bestätigung. Wir alle wollen hören, dass wir gut aussehen, dass wir klug sind, witzig, dass wir das gewisse Etwas haben, etc. Wir können davon kaum genug bekommen. Wenn nun also diese eine Person erscheint und uns etwas Positives über uns selbst sagt, dann kann das bereits unseren Tag retten. Denk daran: Einige Menschen hören fast ihr gesamtes Leben über kaum ein Kompliment. Ändere das. Es nimmt dir nur zwei Sekunden deiner Zeit.  
    
  • Sei natürlich. Gehe nicht auf jemanden zu und sage ihnen, dass du ihre Hosen machst. Gib dem Kompliment Bedeutung, mache es persönlich. Es kann schon etwas so einfaches sein wie: "Das ist eine großartige Idee." Oft sind die vermeintlich kleineren Komplimente die wirksameren, da sie glaubwürdiger sind. "Du bist wirklich lustig" nach einem erzählten Witz oder "der Artikel, den du geschrieben hast, war wirklich super, er hat mich richtig zum Nachdenken gebracht". Was auch immer du sagst, stehe dahinter und die Chancen stehen nicht schlecht, dass diese Nettigkeit erwidert wird.
  •  
         
 16.  
 17.   9      Unternehme den ersten Schritt. Die meisten Menschen sind nicht gerade "social butterflies". Wir lieben es, etwas Aufmerksamkeit zu bekommen, aber wir wissen nicht, wie wir sie bekommen können. Wir alle fühlen uns verletzbar in sozialen Situationen und möchten dieses Gefühl auf ein Minimum verringern. Wenn du bemerkst, dass wir letztlich alle im selben Boot sitzen, dann ist es gar nicht mehr so abwegig, einmal den ersten Schritt zu machen. Es ist einfach nur mutig. Jeder andere würde es gerne tun, traut sich aber nicht. Wenn es jemanden gibt, mit dem du gern befreundet wärst, dann beginne einfach, mit ihnen zu reden. Eventuell ist es genau das, worauf diese Person gewartet hat.  
    
  • Es ist unmöglich, gemocht zu werden, wenn du dich selbst nicht einbringst. Oft fühlen wir uns, als würden wir nicht gemocht, obwohl sich die entsprechende Person in Wirklichkeit noch gar kein Urteil über uns gebildet hat, weil wir uns selbst nicht wirklich eingebracht haben. Weil sie unsere Persönlichkeit gar nicht kennen. Also, wenn du das nächste mal in einer Gruppe bist, von der du gemocht werden willst, bringe deine eigene Persönlichkeit ein. Mache einen Schritt vorwärts und versuche, eine Rolle innerhalb der Gruppe einzunehmen. Reiße einen Witz, lächle, starte ein Gespräch. Irgendwann entwickelt sich alles von selbst.
  •  
         
 18.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (3)      
Ungdom populär:
Att vara en modig tonåring.

Visa en pojke som du är på honom.

Ta reda på om din förälskelse älskar någon annan.

Somna på kvällen före jul.

Bjud in till prom.

Är fräsch och original.

Var som Batman.

Bli en ansvarsfull tonåring.

Gör ditt sovrum unikt.

Prata med en tjej i skolan som en pojke.

Var inte blyg med tjejer.

Få din vän att kyssa dig.

Var en drottning av kommunikation.

Var original.

Hantera någon som inte respekterar dig.

Var en anständig ung kvinna.

Verk coolt framför tjejer.

Bygg ett bättre förhållande med dina föräldrar.

Ge tips till en tjej som du gillar henne.

Gör en tjej kyss dig.

Rengör din ryggsäck.

ako woman