Home \ ungdom
 

Var en bra dotter.

 

Dina föräldrar är de viktigaste människorna i ditt liv och att vara en bra dotter är förmodligen ett av dina mål. Kanske har du redan ett starkt förhållande med dina föräldrar, men du vill förbättra dem. Kanske har du inte varit för bra en dotter nyligen och du vill visa dina föräldrar en annan sida. Oavsett dina motivationer är du en bra dotter genom att vara ansvarig, snäll och öppen för dina föräldrar.

              

Förfarande .

    

    1      Medvetenhet  ,

    
   
 1.            1      Hjälp i hushållet. Gör alla sysslor utan att dina föräldrar måste komma ihåg dig. Ta även på ytterligare uppgifter. Skydda inte bara ditt rum, utan också gemensamma utrymmen, som vardagsrum eller matsal. Dina föräldrar kommer att uppskatta denna extra hjälp.  
    
  • Gör dina sysslor noggrant. Ta hand om det noggrant och samvetsgrant.
  •  
  • Se upp för små saker där du kan hjälpa till, till exempel att städa matbordet efter middagen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hjälp dina yngre syskon. Om du har yngre syskon, hjälp dina föräldrar med dem. Om du kan, byt blöjorna, förbered din flaska eller hjälp med dina läxor. När du är gammal nog, babysit dem så att dina föräldrar kan gå ut. 
    
  • Om du kan stanna hemma ensam, kommer en förälder förmodligen också att ta hand om dina yngre syskon.
  •  
  • Du kan till exempel säga "Hej mamma och pappa, eftersom jag ofta får stanna hemma, kan jag också ta hand om barnen om du vill äta eller gå på bio."
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lyssna på dem. Lyssna om dina föräldrar ger dig råd eller delar information med dig. De har mycket erfarenhet som du inte har än, så respekterar deras kunskaper. Använd dina råd i ditt liv så att du inte gör sina misstag.  
    
  • Om du exempelvis säger att du ska hålla dig till hastighetsgränserna, var försiktig. Om du inte litar på någon av dina vänner, spendera mindre tid med honom.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Respektera dina beslut. Om dina föräldrar vill att du ska vara hemma klockan 11:00, var du hemma klockan 10:45. Beakta deras regler så länge du bor med dem. Visa att du respekterar dem och aldrig ignorera dem.        
 8.  
 9.             5      Gör dina läxor. Om du fortfarande är i skolan, gör dina läxor så snart som möjligt. Dina föräldrar ska inte alltid behöva påminna dig. Fråga henne bara om du behöver hennes hjälp. Föräldrar känner sig välkomna, även när deras barn är äldre.        
 10.  
 11.             6      Var ärlig mot dem. Om du har problem med någon eller har gjort något fel, berätta för dem. Göm inte något från dem, men säg dem öppet. Om du behöver berätta för dem något allvarligt, lägg dig ner och prata med varandra.  
    
  • Kanske går du igenom skolan. Sätt dig ihop. Berätta för dem ditt problem och ditt tillvägagångssätt. Be henne om hjälp och råd.
  •  
         
 12.  
 13.   7      Ange mål och nå dem. När du ställer in mål och når dem visar du dina föräldrar hur bestämda du är. Berätta för dina föräldrar om dina mål och låt dem hjälpa dig att uppnå dem. När du når dina mål visar du dina föräldrar att du är ansvarig och oberoende. Så du kan bygga ett starkare band med dem.     
 14.  
 15.             8      Erbjuder ytterligare hjälp. Om du ser att dina föräldrar har problem, så ge din hjälp. Om din mamma har problem med att få inköp i, berätta för henne att du ska sitta och få hennes matvaror. Om dina föräldrar har svårt ekonomiskt, leta efter ett sidobevis så att du inte behöver fråga om pengar.        
 16.  
 17.             9      presentera det för dina vänner och deras föräldrar. Involvera dina föräldrar i ditt liv genom att introducera dina vänner och erbjuda dem att presentera sina föräldrar till dem. Det är viktigt att dina föräldrar vet vem du spenderar tid med.  
    
  • Om du träffar vänner, berätta för dem vem du möter.
  •  
  • Introducera din vän också.
  •  
                   
 18.  
             

    2      visa kärlek  ,

    
   
 1.             1      Tänk på födelsedagar och årsdagar. Det betyder mycket för föräldrar när deras döttrar kommer ihåg viktiga dagar, till exempel födelsedagar eller årsdagar. Skriv påminnelser eller skriv påminnelser i din kalender på din mobil så att du kan ringa hem eller göra något speciellt på dessa dagar.  
    
  • Gå äta med dem, gör ett kort eller köp en gåva.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skicka söta nyheter och kort. Skicka dina föräldrar ofta, "Jag älskar dig." eller "Jag hoppas du har en bra dag." Det tar bara några sekunder, men betyder mycket för dem. Du kan göra det om du bor hemma eller flyttar ut.        
 4.  
 5.             3      Köp eller gör små gåvor. Om du kan, köp gåvor till dina föräldrar. Dessa presenter kan vara något stora, som en ny TV. Det kan också vara något litet, som en bok som din pappa vill ha. Gåvor står för kärlek och uppmärksamhet.  
    
  • Om du inte har råd med en gåva, gör då en. Det finns många DIY presenter du kan göra som är lika bra som något du har köpt.
  •  
  • Undrar om du kan göra något för henne.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Visa din tacksamhet. Istället för gåvor eller gärningar kan dina föräldrar bara vilja att du värdesätter dem. Visa din tacksamhet för allt de har gjort och gör fortfarande för dig.  
    
  • Säg, "Jag tackar er båda så mycket för att vara så underbara föräldrar, du är bra förebilder och jag är tacksam att du är mina föräldrar."
  •  
         
 8.  
 9.             5      Spendera tid med dem. Planera varje vecka varje vecka. Ju äldre du får desto mer kommer du att uppskatta den här gången med dem. Ta en picknick i parken, gå bowling eller ta en promenad efter middagen.  
    
  • Tillbringa tid med dem individuellt. Till exempel, äta bara med din mamma och gå på bio med din pappa.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bask i bra minnen. Kolla in ett gammalt fotoalbum. Titta på hur mycket kul du hade med dina föräldrar. Sätt dig ner med albumen på verandan eller titta på dem under middagen. Berätta för dem hur viktiga dessa ögonblick var för dig.  
    
  • Till exempel, säg "Wow, jag kommer ihåg den dagen på stranden, jag hade så mycket roligt med dig, jag kommer aldrig glömma hur vi skrattade när krabben bett dig pappa."
  •  
         
 12.  
             

    3      En bra vuxen dotter  ,

    
   
 1.             1      Ring dina föräldrar varje vecka. När du är äldre och bor långt bort, fråga om dina föräldrar. Ring dem för att chatta och veta vad som händer med dem. Berätta också viktiga saker i ditt liv.  
    
  • Ibland är du upptagen och har inte tid att ringa och prata länge. Skicka sedan ett kort meddelande så dina föräldrar vet att du älskar dem och tänker på dem. Du kan ringa ett telefon-, Skype- eller FaceTime-samtal.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tala med dem om stora beslut. Ring henne innan du fattar ett svårt beslut. Du kommer att uppskatta att du har bett om din rådgivning. De hjälper dig också att göra det bästa beslutet.  
    
  • Kanske du undrar vilken högskola du ska gå till och vilket hus att köpa.
  •  
  • Berätta om ditt liv i allmänhet, inte bara om stora beslut. Prata med dem om hur jobbet och skolan körs, med vilka du har datum, och vad visar eller filmer du har haft på senare tid.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Besök dem ofta. Om du inte bor längre hos dina föräldrar, besök dem så ofta som möjligt. Besök dem minst en gång i månaden för att äta med dem eller gå på bio. Om dina föräldrar är äldre, kör ärenden eller rengör deras hus.  
    
  • Om du är gift och har barn, besök din familj minst en gång per år. Du kan också planera en semester för alla dina föräldrar så att de kan skapa ett band med din man och barn.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Stöd dem. Du behövde dina föräldrar som en bebis. Nu behöver de dig nu och då. Om de har kirurgi, var med dem. Om de vinner ett pris på jobbet, kom då till stöd för priset. Att vara en bra dotter betyder att du är där för henne.        
 8.  
 9.             5      Planera en resa tillsammans. Inte bara semester med vänner och din partner, men också med dina föräldrar! Planera en rolig stranddag för dig tre eller längre resa om du kan. Tillbringa trevligt med dem och bli den bästa dottern någonsin!        
 10.  
 11.             6      Spendera tid med saker du gillar. Dina föräldrar har kanske sett många tecknade serier med dig och besökte nöjesparker som de bara besökte för din skull. Gör denna tjänst till dem nu. Kanske gillar du inte museer, men när du lägger ett leende på din mors ansikte går du dit med henne. Du kan hitta fågelskådning tråkigt, men din pappa älskar det. Gör det för honom.       
 12.  
           Läs mer... (15)      
Ungdom populär:
Imitera Justin Biebers frisyr.

Skratta.

Få ut det mesta av sommarsemestern som tonåring.

Lär dig Ninja Techniques.

Om flickan du älskar att komma över.

Tager på allvar.

Live Free.

Bli en annan person.

Var tacksam.

Invent ett coolt smeknamn.

Att vara ett barnspion.

Som en tjej, en tjej daterar.

Öka självkänslan.

Klä upp dig som en pojke i skolan.

Bara ha kul.

Bjud in en tjej på ett speciellt sätt.

Håll inte längre kross på sin förälskelse.

Dölj saker från dina föräldrar.

Var cool och avslappnad.

Var en söt pojke.

Förpackning för en pyjamasfest.

ako woman