Home \ ungdom
 

Var säker på internet.

 

Priset för bekväm shopping och snabb bearbetning av vår bank över Internet är att våra data lätt kan stulen. Så att du är säker på internet följer du dessa strategier.

              

Förfarande .

    

    1      Skydda din identitet  ,

    
   
 1.            1      Använd inte ett enkelt lösenord. Inmatning av "lösenord" eller 1234 är som att säkra din ytterdörr med bagage lås. Ange istället ett längre lösenord som innehåller bokstäver och siffror och det betyder något viktigt för dig. Om namnet på din älskade guldfisk från din barndom var Sir Bubbles, ersätt några bokstäver med siffror och du får ett mycket trevligt lösenord som ser ut så här och det förstår du bara. 
    
  • Använd aldrig samma lösenord för olika konton. Om det här är för förvirrande för dig och du inte vill hantera dussintals lösenord, använd ett baslösenord (t.ex. s1rbubb735 ) och lägg till en logisk ändring till varje konto (t.ex. för Amazon, använd amzns1rbubb735 ; för Gmail använder du gmails1rbubb735 ).
  •  
         
 2.  
 3.             2      Om du loggar in, installerar något eller håller med något, läs du böter först. Om du inte vill få skräppost eller landa på en lista över telemarketers, leta efter den lilla rutan längst ner på sidan om du vill få information och erbjudanden från andra företag. Sätt en krok i enlighet med din avsikt. De bättre sidorna hävdar att de inte kommer att sälja ditt namn till andra företag (även om de själva kan bomba dig med oönskade meddelanden). Vissa webbplatser kräver att du avslöjar all din information för att få produkten. Fyll endast i de viktiga fälten markerade med * . Om frågefältet inte har en asterisk är fyllning valfri och du kan lämna den tom.       
 4.  
 5.   3      Ange inte ditt fullständiga namn, adress eller telefonnummer till någon som du inte litar på eller vet personligen inte. Detta är särskilt viktigt i chattrum eller när du söker ett jobb genom mötessidor. Var försiktig med formulärbokstäver (t.ex. mycket allmänna svarbrev som inte adresserar de punkter du nämnde), alla som vill göra affärer med dig via telegrafiska pengaröverföringar eller någon som vill utarbeta en affärsmodell med dig han är ute av landet.     
 6.  
 7.             4      Håll ögonen öppna för onlinespel. Titta på falska e-postmeddelanden från eBay, PayPal eller en bank eller ett företag du litar på, och fråga om känslig och personlig information. Detta kallas också spionage. E-postmeddelandet kan informera dig om att det finns ett problem med ditt konto eller lösenord. Det kan också innehålla en länk som du ska klicka på (gör inte det!). Vidarebefordra dessa e-postmeddelanden till de företag som de hävdar att vara från. De kommer att bekräfta om e-postmeddelandet du fått är äkta eller inte. Tänk också på att e-postprogram som Yahoo !, MSM och Gmail aldrig skulle fråga dig om ditt lösenord för e-post. Detsamma gäller banker, kreditkortsföretag och liknande. Falla inte för det.                 
 8.  
             

    2      Skydda din anslutning  ,

    
   
 1.             1      Se till att du använder ett antivirusprogram, ett anti-spywareprogram och en brandvägg och uppdaterar det regelbundet. Du kan antingen använda den medföljande brandväggen med ditt operativsystem, eller välja annan programvara som du vill ha. Användde inte två brandväggar samtidigt eftersom de kunde hindra eller försvaga varandra.       
 2.  
 3.             2      När du använder ett offentligt trådlöst nätverk, var noga med att stänga av fildelning och nätverksupptäckt. Dessa två håller dina filer i risk att öppnas av någon, inte bara hackare, på det trådlösa nätverket. I Windows kan du hitta dessa alternativ under "Kontrollpanelen"> "Nätverk och Internet"> "Nätverks- och delningscenter" För Mac OS X finns de under "Systeminställningar" & gt; "Release". Om du befinner dig inom det offentliga Wi-Fi-området, men du inte behöver vara online, stäng av dina trådlösa anslutningar helt och hållet. På vissa enheter finns en enkel på / av-knapp, på andra måste du konfigurera det själv (till exempel på en Mac, klicka på Wi-Fi-ikonen och stäng sedan av "AirPort").       
 4.  
 5.             3      Kontrollera alltid att du har säker överföringsinformation. De bättre företagen kommer att ha många säkerhetsfunktioner. Du kan se en låsikon längst ner på sidan (eller högst upp på Internetadressen), vilket är en säker sida. Om du delar några bankuppgifter eller annan information, se till att anslutningen är säker (webbadresser som dessa börjar med http s : // istället för http: / / ) och webbplatsen är trovärdig. (Inte varje sida som körs över HTTPS eller accepterar betalningar är trovärdig, även om anslutningen är den.)       
 6.  
 7.             4      Konfigurera din webbläsare för att filtrera bort eller blockera olämpligt innehåll, särskilt om du har barn.        
 8.  
             

    3      Hämta säkerhet  ,

    
   
 1.             1      Hämta endast filer eller programvara från webbplatser som har blivit betygsatta eller granskade av betrodda webbplatser. Välj de nedladdningsresurser som ger sina priser i förväg och kontrollera nedladdningarna (till exempel download.cnet.com). Om du är osäker, "google" namnet på sidan eller ladda ner det med ordet "bluff" för att se om du får några tips.       
 2.  
 3.             2      Öppna aldrig bifogade bifogade filer från främlingar, om du inte litar på dem och har säkerhetsinställningar på din dator. Vissa skräppost kan innehålla virus eller spionprogram som kan skada din dator. Dessa e-postmeddelanden kommer sannolikt att markeras automatiskt som "spam" eller "skräp", men e-postmeddelanden som skickas av virus från okunniga vänner kan också gå igenom. 
    
  • Om du använder ett e-postprogram som Outlook eller Thunderbird, var noga med att stänga av förhandsgranskningen av bilagan. Detta ger dig möjlighet att bestämma om du vill öppna en bilaga eller inte. Kontrollera dina e-postinställningar och stäng av alternativ som "Visa bifogad förhandsgranskning", "Visa bilaga direkt", etc.
  •  
         
 4.  
        
Ungdom populär:
Vad Avril Lavigne ser ut.

Bli en punga.

Behaga blygsamt.

Afro hår styling och grooming.

Vet om du borde fråga en tjej för ett datum.

Prata med en tjej du står på.

Var tacksam.

Att vara smart.

Bli en modern hipster.

Stanna jungfru.

Få svärmen att tänka på dig.

Var en bra vän i skolan.

Att vara en stark tjej.

Hur rappar man Nicki Minaj.

Fastställande om du är en lång tjej.

Känner sig trevligt.

Välj en förebild.

Att veta om du har en förälskelse på en pojke.

Ännu ser sexig ut som en skinnig pojke.

Övervinna social ångest.

För att vara liten.

ako woman