Home \ ungdom
 

Odlas.

 

Odlade människor är kända för sin elegans, subtilitet och anständighet. Om du vill odlas, handlar det inte om att uppträda som en adelsman, men om att göra en punkt att behandla andra människor med respekt och samtidigt behålla en högkvalitativ bild. Människor som odlas undviker dåliga vanor som högtalande, blasfemi eller burping i allmänhet. Om du vill odlas måste du bara koncentrera dig på att utstråla självförtroende, inställning och nåd i dina ord och handlingar.

 

<91112>              

Förfarande .

    

  Del 1      Följ handlingssätten  ,

    
   
 1.            1      Gör det inte för komplicerat. Du behöver inte skriva ut en lista med fakta eller citera hela söndagspapperet för att imponera på hur kultiverade du är. I verkligheten är mindre mer när det gäller att odlas. Du borde säga kortfattat och tydligt vad som händer i ditt sinne så att det inte finns några tvivel. Överhägg inte kamrater eller främlingar med fakta för att indikera. Istället dela dina åsikter med tillförsikt och du kommer att visa att du är en kultiverad person som inte behöver gå till millennierna för att göra ett uttalande. 
    
  • Du behöver inte tala i långa, komplicerade meningar för att försöka imponera på människor. Korta, exakta meningar med tydliga ord är bäst.
  •  
  • Du behöver inte heller använda höga ord för att argumentera. Det är bättre om alla kan förstå dig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör det långsamt. Odlade människor har aldrig bråttom, för att de är sofistikerade nog att ge sig tid att göra allt de vill göra. De rusa inte till middag, de pratar inte för fort och de rusar inte igenom sin plånbok för att hitta någonting, för de vet redan att allt är på plats. Om du vill odlas måste du arbeta för att flytta på ett säkert och entydigt sätt i stället för att flytta snabbt, tala snabbt och agera snabbt. 
    
  • Istället för att tala snabbt och säga "um" och "mmh" varannan sekund för att fylla pauserna, öva att prata långsammare och verkligen tänka innan du pratar. Så du kan undvika att använda dessa fyllnadsord i samtal.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Undvik att förbanna. Även om kultiverade människor är upprörda då och då tenderar de att vara svala i allmänhet. Därför undviker de att förbannas när de irriteras och undviker att säga något som inte är önskvärt i stridens värme. Istället undviker de i allmänhet att vara vulgära genom att inte nämna sex, toalettartiklar eller andra problem som förmodligen är smaklösa för vissa människor. Det betyder inte att odlade människor är tråkiga, men att de är snygga. Förbanning är ett tecken på dålig utbildning och odlade människor undviker det till varje pris. 
    
  • Men om du förlorar din blygsamhet, ber om ursäkt bara.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ursäkta om du öppnar eller har flatulens. Ingen kan odlas hela tiden och ibland fuskar våra kroppar oss och gör ljud som gör andra människor fnittrar. Det är bra om du bryter upp efter en måltid eller har flatulens, men om du vill odlas, ber om ursäkt dåligt, istället för att låtsas att ingenting har hänt. Svälj din stolthet, gör vad som rekommenderas här och du kommer att utstråla adeln på nolltid. 
    
  • Bara en enkel "ledsen" innan du går vidare är helt bra.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Undvik slang. Även om du inte behöver prata som prins William, bör du undvika för mycket slang i dina samtal om du vill låta odlas. Undvik samtal som "mega" eller "cool" om du vill låta som en kultiverad person, utbildad och välanpassad. Var medveten om de regionala uttryck som du använder. Känn också termer som kommer från popkulturen och försök att undvika dem, om möjligt. Odlade människor pratar på ett sätt som är tidlöst och inte baserat på populära termer som "BFF" eller "Selfie". 
    
  • Naturligtvis, om alla runt dig kastar runt dig med slang, bör du inte helt skilja dig från andra genom att använda lämpligt språk, men du borde undvika slang så mycket som möjligt att odlas.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Undvik vulgära konversationsämnen. Om du vill odlas bör du undvika att prata om allt som kan anses vara stötande, särskilt när du är i blandat samhälle. Tänk på att något som kan hända med din bästa vän kanske inte fungerar i en folkmassa. Undvik att prata om sex, kroppsdelar, toaletten och gör inga andra påståenden som kan anses vara offensiva, oanständiga eller relaterade till politik. Det är bättre att anta att människorna omkring dig känner sig snabbt attackerade än att göra ett oskyldigt skämt i dina ögon som i slutändan skadar en persons känslor. För att bli odlad kan du fortfarande diskutera intressanta ämnen och se till att du inte chockar någon. 
    
  • Om någon annan poserar ett vulgärt ämne som gör dig obekväma, kan du göra ditt bästa för att försöka styra samtalet i en riktning som gör att du mår bättre.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Tänk innan du pratar. Odlade människor säger sällan någonting som är tanklöst eller förolämpande, och det är inte ofta att de ber om ursäkt för att ha sagt något fel för att de tänker igenom det. De pratar inte om det första som kommer till deras tankar, men slutar att fråga sig hur kommentaren tas och om deras avsikter är tydliga innan de säger något. Odlade människor tar bokstavligen tid att "förfina" sina ord innan de uttalar dem, så att de talas med elegans och nåd.  
    
  • Titta på personen du pratar med och undra om ditt vittnesbörd skulle obehagligt överraska den andra personen eller, om du är i en stor grupp, om ditt uttalande borde bli bättre gjort privat.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Gör komplimanger. Du behöver inte falska komplimanger du inte står för att låta sofistikerade, men du borde arbeta för att få andra att känna sig speciella när de förtjänar det. Konsten att komplimera är svår att behärska. Och när du lära dig att berömma en andras viktiga egenskaper utan att överskrida gränserna, är du på rätt väg att låta ännu mer sofistikerad än tidigare. Odlade människor har också ett öga på detaljer och märker snabbt nytt smycke eller nytt skor, vilket är värt att nämna. 
    
  • För att vara väldigt sofistikerad kan du säga något som "Det är den finaste halsduken jag någonsin sett" istället för "Åh min gud, vilken bra halsduk!"
  •  
         
 16.  
 17.             9      Prata inte för högt. Odlade människor har förtroendet för att de säger att de kommer att höras eftersom de har valt sina ord noggrant. När någon talar så högt att personen på andra sidan restaurangen hör varje ord, är det både ett tecken på dålig utbildning och brist på respekt för andra. Se till att justera din röst när du pratar med människor och vänta på att de får sin uppmärksamhet istället för att prata så högt att de tvingas lyssna. 
    
  • Stör inte andra personer med hög röst för att göra din mening. Vänta på din tur, om du vill låta odlas.
  •  
                   
 18.  
             

  Del 2      Du odlar uppförd  ,

    
   
 1.             1      Undvik blasfemi. Människor som är odlade har åsikter, men de brukar hålla dem själva när de visar andra människor i dåligt ljus. Om du vill bli kultiverad bör du hitta den under din värdighet för att blaspheme andra människor, cirkulera rykten eller fråga om dina två kollegor eller klasskamrater har något gemensamt med varandra. Om du har rykte om blasfemi, så kommer folk inte längre att tro att du odlas. Istället kommer de att uppfatta dig som en primitiv, omogen person. För att vara riktigt odlad bör du vara positiv om du tänker prata om en person som inte är i samma rum. 
    
  • Träna istället att säga fina saker om människor "bakom ryggen". Säg fina saker om människor som inte är i samma rum och det kommer till dem.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var sällskaplig. Odlade människor väljer inte att kämpa med andra människor och gör inte mycket om det om de inte håller med på en punkt. De känner sig fortfarande bekväma med sina åsikter, men de gör inte det för att få andra att se dåligt ut eller vara överlägsen. Om någon i en konversation inte håller med dina idéer, bör du vara artig i detta avseende och inte falla i förolämpningar. Odlade människor bör vara sällskapliga och tenderar att gå med flödet snarare än att vara irriterande eller krigskamp. 
    
  • Om du blir ombedd att lösa en tvist och veta rätt svar - om man argumenterar för huruvida ett citat kan hänföras till Bibeln eller Shakespeare - då är det bäst att säga att du är upp till svaret inte säkert, även om det är du. Det finns ingen anledning att skapa konflikter.
  •  
  • Om någon försöker berätta att dina åsikter är värdelösa, gå inte för det. Ta rätt väg och pausa din konversation, i stället för att vara fast besluten att bevisa motsatsen till den andra personen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Angiv inte. Odlade människor är smarta och intressanta, men de behöver inte statligt för att utföra det. Även om du kan minnas varje scen i varje Godard-film eller prata åtta olika språk, ska du inte berätta för alla. I stället vänta tills dina intresseområden kommer i samtal så att andra människor kan bli imponerade av hur mycket du vet, snarare än att tro att du är motbjudande genom att visa upp. Om du delar med vad du vet med andra, beter sig inte som en myndighet, bara nämna informationen på ett avslappnat, vänligt sätt istället. 
    
  • Du bör lova andra människor för deras prestationer så ofta du kan, i stället för att sätta samma lymn på dina egna prestationer om och om igen.
  •  
  • Om du verkligen har uppnått mycket, kommer folk att veta om det. Om de nämner det, var ödmjuk snarare än att bete sig som om du självklart visste att du var ganska stor.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Flytta i odlad samhälle. Om du verkligen vill odlas är det viktigt att du spenderar tid med likasinnade människor. Odlade människor spenderar tid med andra människor som de kan prata om politik, vin, resor, andra kulturer, utländska filmer, kulturella evenemang i deras område och andra intressanta ämnen. Du spenderar inte för mycket tid med för många människor som inte kan bidra mycket till en konversation eller som lyssnar på något annat än titta på Top 40 eller "Judge Judy" för att möta deras kulturbehov. De brukar ha vänner som kan inspirera och uppmuntra dem att bli ännu bättre än de är. 
    
  • Medan det inte odlas för att släppa någon ut ur din folkkrets eftersom du tror att personen kan få dig att se dåligt ut, bör du tänka på de personer du reser till. Om du tror att du spenderar för mycket tid med personer som är vulgära, saknar i klassen och som drar dig ner, är det dags att ompröva dessa relationer.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Undvik dominerande konversationer. Människor som odlas har intressanta åsikter om politik, sport, matlagning, vin och andra ämnen, men de försöker att undvika att vara tråkiga och prata om det hela natten. De är också angelägna om att undvika själviskhet och försök att inte prata oavbrutet om sig själva. De föredrar att prata om andra människor eller ämnen i världen som är viktiga. Det odlas inte för att fånga 90% av konversationen i en konversation, oavsett hur intressant du tycker att du är.  
    
  • När du har bestämt att du dominerar konversationen, byt den och fråga de personer du pratar med, från enkla frågor (från vad de ska till i helgen till vad deras favoritklubb är).
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ha bra sätt. Goda sätt är ett tecken på adel. För att ha bra manners måste du äta med din mun stängd, undvika förbanning, stoppa dörrar och använda stolar för andra människor. Du måste också vänta tills det är din tur och i allmänhet uppför sig beundransvärt själv. Människor med bra sätt är mottagliga för andras behov och ser till att andra, om gäster eller servitörer, trivs. Fråga människor hur de gör, respektera deras utrymme och undvik att byta med dem om du vill ha bra uppförande.  
    
  • Var vänlig. Hälsa alltid människor på ett vänligt sätt, föreställ dig människor du inte vet om de letar efter konversationen och undvik att vara onödigt oförskämd för personer som du tror förtjänar det.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Utbildas. Du behöver inte tala sjutton språk för att bli utbildad, men det är användbart att veta något om andra kulturer, det är att veta hur man uttalar "foie gras" korrekt om du beställer eller beställer på en fransk restaurang Vet att i vissa kulturer är det artigt att ta av dina skor när du går in i någon annans hus. Det finns inte ett sätt att bli utbildad plötsligt, men du kan sträva efter att lära känna människor som lever i andra delar av världen. Du kan titta på utländska filmer som kostar matlagningen av andra länder, och viktigast av allt kan du undvika attityden att allt i ditt land görs på "rätt sätt". 
    
  • Gör en uppgift om att delta i kulturevenemang i ditt område, det vill säga lokala teatrar eller museumsåtgärder.
  •  
  • Läs, läs, läs. Bli klok på alla områden från gammal filosofi till samtida poesi. Odlade människor tenderar att vara mycket väl lästa.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Var taktfull. Odlade människor pratar med extrem takt och förstår att de måste välja och testa sina ord noggrant när det gäller att säga något. De korsar inte sina gränser och är inte för vänliga mot människor som de inte vet så bra. De härleda negativa kommentarer från andra och kan vara diskreta när det behövs. De är mästare i att vara graciösa och utsätta inte andra människor offentligt. 
    
  • Få en uppfattning om en andras sans för humor innan du försöker göra ett skämt.
  •  
  • Undvik att nämna hur mycket pengar du gör eller fråga en annan om sin lön. Detta anses vara otrevlig och inte taktfull alls.
  •  Till exempel, om någon hade något i tänderna, skulle en taktfull person försöka berätta hemligt.  
  • Tactful människor vet också att tidpunkten är viktig. Du får inte vänta med att meddela att du är gravid, men du bör undvika att göra det när din flickvän bubblar in på hennes engagemang.
  •  
         
 16.  
             

  Del 3      Trovärdig  ,

    
   
 1.             1      Använd eleganta, välskötta kläder. Odlade människor tar hand om sina kläder i stor utsträckning, eftersom de förstår att ett snyggt utseende är viktigt när det gäller att forma sin odlade fasad. De väljer klänningar som smickrar dem, som passar säsongen, som inte är alltför avslöjande och som passar bra tillsammans. Deras kläder är inkopplade, är fria från fläckar och säsongen är lämplig. De brukar ha på sig kläder med subtila färger, som bruna, grå och blues, och de lockar inte för mycket uppmärksamhet med sina kläder.  
    
  • Odlade människor tenderar också att klä sig mer elegant än de flesta. Män bär ofta kostymer eller vardagskläder, även om situationen inte kräver det. Odlade kvinnor brukar ha på sig kjolar och hälskor samt smarta smycken.
  •  Dina kläder behöver inte vara dyra så att du ser sofistikerad ut. Du måste bara se till att den passar bra, är rynkfri och harmoniserar med varandra.  
  • Alltför glänsande smycken eller tillbehör gör att du inte ser mer sofistikerad ut. Faktum är att en subtil klocka eller ett par silverörhängen kommer att tjäna syftet, och det blir mycket bättre än att vara pretentiös.
  •  
  • Odlade människor brukar vanligtvis bära T-shirts med grafisk design eller något annat som får folk att skratta.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var försiktig. Människor som är odlade tar sig tid att kamma håret och se till att de aldrig ser obehindrat ut. Odlade män raka ansikten för att alltid ha ett välskött skägg. Odlade människor ser i allmänhet snyggt och rent ut, som om man investerar tid och ansträngning i sitt utseende. Om du vill odlas måste du ta hand om dig själv när du lämnar huset. 
    
  • Vänd dig att ha en kam med dig och i hemlighet använda den vid behov.
  •  
  • Kvinnor kan ha en subtil smink, men de borde undvika att överdriva det, annars ser de inte ut väldigt odlade. Bara en liten diskret läppstift, en liten mascara och en liten ljus ögonskugga kommer att uppfylla sitt syfte.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kör en ordentlig kroppsvård. Om du vill odlas bör du ta en dusch dagligen, tvätta håret dagligen eller åtminstone varannan dag, ha en deodorant (om du tror det) och applicera lite cologne eller en lätt parfym till allt annat om du gör det som effekten. Du bör också borsta tänderna minst två gånger om dagen, i allmänhet ta hand om att lukta trevligt och rent och se friskt, oavsett var du går. Det är svårt att se sofistikerade om du har fettigt hår och din kroppsluk är märkbar. En ordentlig kroppshygien och god självomsorg utgör en viktig aspekt av adeln.       
 6.  
 7.             4      Ha ett odlat kroppsspråk. Odlade människor vet hur de ska bete sig. De står upprätt och upprätthåller bra hållning även när de sitter. De håller sina händer ordentligt vikta på benen när de sitter och undviker att lägga sina armbågar på ett bord när de äter. De sitter inte böjda över sig, de stör inte och de bor inte i den offentliga näsan. I allmänhet respekterar de sin egen kropp såväl som andra människor runt dem. Se till att du har ett kroppsspråk som visar att du har självkänsla utan att göra det för bekvämt vart du än går om du vill odlas.  
    
  • Undvik att sitta med benen spridda, eftersom det kan anses vara vulgärt.
  •  
  • Undvik att skrapa dig offentligt. Om du är kliande nog att skrapa, gör du det bättre i badrummet.
  •  
  • Om du pratar med människor, behåll ett respektabelt avstånd från dem. Människor som överdriver andra odlas inte.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Smile och gör ögonkontakt. Du kanske tänker på odlade människor som upptagna personer, som kanske skulle snurra en okänd person än att le och få ögonkontakt, men människor som verkligen odlas vet att andra människor förtjänar att behandlas med respekt att bli. Att göra ögonkontakt med människor och le på dem kräver artighet och visar dem att du ser dem som individer som värdesätter din tid. Ögonkontakt visar också människor att de har din uppmärksamhet, vilket är mycket respektfullt och odlat.  
    
  • Undvik att styra din telefon eller textning när du pratar med människor och istället fokusera på att få ögonkontakt. Att inte uppmärksamma andra människor är inte väldigt odlad.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Hälsar människor på ett odlat sätt. Om du vill odlas bör du behandla människor med respekt när du närmar dig. Var inte för lat för att gå upp och skaka hand med en ny bekant eller presentera dig själv med namn. Även om en person som du redan vet närmar sig, är det artigt att gå upp för att hälsa den personen om du vill odlas. Om du bara lyfter en hand och säger "hej", då kanske du är socialt lat, vilket är ett tecken på brist på adel. 
    
  • Det är också artigt att upprepa personens namn när du träffar henne eller honom. Du kan säga något som, "Det är kul att träffa dig, Jason."
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>  

<91112>              

Ungdom populär:
Gör ett handled corsage.

Var inte älskvärd.

Inte vara weeaboo.

Flöjt för hand.

Var en vanlig tonåring.

Känn om en pojke gillar dig.

Var en rocker brud.

Skratta.

Så du blir en tomboy.

Få en tjej du gillar, att gilla dig.

Slår ut ur huset på natten.

Emo letar efter tjejer.

Värd en fest för tonåringar.

Extroverted.

Umstylen.

Sluta hata dig själv.

Ser ut som en Victoria's Secret Model.

Var taffy.

Dina föräldrar övertygar dig att gå ut sent på kvällen.

Få en pojke i 5: e klassen för att gilla dig.

Bor med lite pengar.

ako woman