Home \ ungdom
 

Hantera puberteten.

 

Kommer du genom pubertet? Undrar du hur man hanterar det och vad man kan förvänta sig? Här är några tips som hjälper dig att komma igenom den här tiden.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Var medveten om att alla måste gå igenom puberteten. Det händer också med dina vänner eller har det hänt redan. Om du känner för att prata med dem om förändringarna i dig, gör det. Var dock medveten om att vissa skäms över att prata om det. Så om du inser att de inte gillar att bli medveten om det, bättre byta ämne.       
 2.  
 3.             2      Du måste veta att det ibland kan känna sig väldigt konstigt att vara mitt i puberteten. Om du inte känner för att prata med dina föräldrar eller någon annan, köpa en bok om puberteten eller låna en från biblioteket. Internet är också en mycket bra källa till information.        
 4.  
 5.             3      Om du är en pojke, kommer din röst först att vara djupare. Som en tjej utvecklas dina bröst. Båda är inte något som borde oroa dig. Samma sak händer med dina vänner.        
 6.  
 7.             4      Du kommer att känna förändringar. Du kommer att svettas mer än tidigare, och några hår kommer att öka ditt hår. Dessa förändringar är nödvändiga i utvecklingen av din kropp.        
 8.  
 9.             5      Duscha varje dag och raka dig själv som en tjej vid benen och under armarna. Du kanske också vill raka eller trimma ditt bikiniområde så att inga könshår sticker ut ur bikinibotten.        
 10.  
 11.             6      Din hud förändras och påverkas av hormonella förändringar. Detta kan få dig att få akne eller några finnar. Din hud kan bara bli torr eller fet. Tvätta därför ditt ansikte minst två gånger om dagen. Clearasil är en bra produkt som du kan använda, men det finns gott om andra bravårdsprodukter som kan hjälpa dig med eventuella hudproblem. Flickor ska regelbundet exfoliera och ge tillräcklig fuktighet.                  
 12.  
            

Tips .

    

     Tjej  ,

   

     Killar  ,

               

Varningar .

             
Ungdom populär:
Att vara en tjej med swag.

Kyssar en tjejs nacke.

Få varje tjej, oavsett hur du ser ut.

Att vara en tjej.

Få en flickvän att ta det första steget.

Förbättra ditt liv.

Uthållighet.

Gör en tjej i skolan som du.

Var rolig.

Hårklippning hemma.

Att vara självsäker som en liten person.

Klä som en pojkaktig tjej.

Att vara en bra pojkvän som tonåring.

Bli en bättre person.

Ge tips till en tjej som du gillar henne.

Undvik ett straff.

Rip off som tonåring hemifrån.

Tilltalar äldre kvinnor (tonåringar).

Var säker.

Få ut det mesta av sommarsemestern som tonåring.

ako woman