Home \ vård
 

Minska moths i ansiktet och ta bort död hud.

 

Som en del av den naturliga åldringsprocessen kan du inte helt undvika rynkor. Men du kan ta hand om ditt ansikte och använda vissa aktiviteter för att minska utvecklingen av nya, djupare rynkor. Eftersom din hud är ett stort organ, bör du utveckla en terapeutisk vårdplan idag. Om du tar bort död hud från porerna och främjar produktionen av kollagen och elastin i hudytan, ser du yngre under åldrandet. Effektiv hudvård innefattar scrubs, moisturizers, solskyddsmedel och modifiera några vanor av rökning, solskador och sömnmönster. Lär dig hur man minskar rynkor och tar bort död hud från ansiktet.

              

Förfarande .

    

    1      Ta bort döda hudceller  ,

    
   
 1.            1      Titta på dig själv i spegeln. Bestäm vilka områden i ditt ansikte som är tråkiga eller ha blackheads. Eftersom de flesta har en kombinationshud, kan du behöva fokusera mer på vissa områden i ditt ansikte än andra. 
    
  • Torrt vinterklimat, heta duschar, solskador och såpiga tungmetaller kan alla leda till ackumulering av döda hudceller. Bestäm om detta orsakar din torra hud. Du kan använda en luftfuktare, ta kortare, heta duschar, använd solskyddsmedel, eller byt tvål för att minimera din torra hud.
  •  
  • Vissa sjukdomar kan leda till torr hud och täppt porer. Eksem, psoriasis, diabetes och sköldkörtelproblem kan leda till torr, kliande hud. Tala med din hudläkare om du har någon av dessa sjukdomar eller känslig hud innan du behandlar dig hemma.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Köp tillbehör till en skrubba. Du bör inte använda samma lösningar i ansiktet och nacken för exfoliering som resten av kroppen, eftersom huden är mycket känsligare där. Köp exfoliating handskar eller en terry cloth handske att applicera en ansiktsrengöring på morgonen och kvällen.       
 4.  
 5.             3      Gör din egen exfoliering. Blanda i en liten skål lämplig för duschen 22 g honung, 19 g granulärt socker och 15 ml citronsaft. Placera dig själv under den varma duschen i några minuter för att öppna porerna och applicera sedan blandningen med fingertopparna i cirkelrörelse. 
    
  • Skruva ansiktet med skrubbblandningen, med fokus på de ansiktsområden som är mest täppta. Skölj väl med varmt vatten. Skölj sedan med kallt vatten för att stänga porerna igen. Upprepa det varje 2 till 3 dagar.
  •  
  • Även om du gör en naturlig skal är det ett utmärkt sätt att se till att din hud inte utsätts för hårda rengöringsmedel och kemikalier, är scrubs också tillgängliga i apotek och stormarknader. Välj en blandning med socker istället för frukter eller muttrar, eftersom de kan vara mycket grova i huden.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Använd en sur lotion eller rengöringsmedel varje dag. Många rengöringsmedel i butiken innehåller syra som har visat sig ta bort döda hudceller. Leta efter formler med alfa hydroxysyra, en fruktsyra som minskar rynkor och tar bort död hud.       
 8.  
 9.             5      Använd en mild rengörare i stället för en skarp ansiktsrengöring. Varmtvål tar bort de naturliga oljorna i huden som återfuktar och skyddar dem. Att undvika för mycket tvättning och tvål kan också minska rynkor.       
 10.  
 11.             6      Använd en fuktkräm som rekommenderas av din hudläkare. Hitta en formel som inte kommer att täppa till dina porer, eller fråga din hudläkare som blandar bäst för känslig, fet eller torr hud. Applicera en fuktkräm efter rengöring och sköljning kommer att fälla fukt och förhindra torr hud, vilket kan leda till döda hudceller.                 
 12.  
             

    2      Minska ansiktsrynkor  ,

    
   
 1.             1      Undvik att bli utsatt för solen för länge. Solens strålar orsakar rynkor. Använd solskydd varje dag när du behöver vara i solen och bära den en till tre gånger om dagen, beroende på hur länge du är ute.       
 2.  
 3.             2      Rök inte och undvik passiv rökning. Studier har visat att cigarettrök bryter ner hudens kollagen och elastin, vilket gör huden 40 procent tunnare med regelbunden träning.       
 4.  
 5.             3      Övervaka din sömn. Sova på baksidan för att undvika hakan, kinden och panna rynkor som orsakas av att sova på kuddeveckor. Också, försök att sova hela natten eftersom det släpper ut mer humant tillväxthormon som gör din hud smidig och elastisk.       
 6.  
 7.             4      bär glasögon. När du har glasögon som har ordinerats för dig blinkar du mindre, vilket minskar bildningen av rynkor. Solglasögon skyddar också dina ögon och huden runt den.       
 8.  
 9.             5      Bra. Studier har visat att vissa livsmedel har en positiv effekt på huden, inklusive fisk med omega-3-fettsyror, frukter, grönsaker, soja och kakao.       
 10.  
             

    3      Professionell rynkbehandling  ,

    
   
 1.             1      Använd regelbundna retinoider. Tretinoin (Retin A) är en syra av vitamin A och har visat sig minska rynkor och solskador. Retinol är en naturlig form av vitamin A och har visats ha liknande effekter vid användning i höga mängder. 
    
  • Prata med din hudläkare om att få recept på Retin-A. Det används för att behandla akne och hudskador.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Prata med din hudläkare om externt applicerade kosttillskott. Produkter som innehåller höga halter av idebenon och pentapeptider kan minska effekterna av solskador och minska rynkor. Även om det inte finns någon garanti för det, har studier visat lovande resultat. 
    
  • En form av vitamin C, L-askorbinsyra, kan också öka kollagenproduktionen och skydda huden. Ge din läkare en lista över dina nuvarande symtom och mediciner för att se om du kan få ett oralt vitamin C-tillskott.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Försök med Botox-injektioner. Små injektioner av botulinumtoxin A kan slappna av musklerna under ytan av huden, utgläda ut rynkor under en tidsperiod. Botox-injektioner är inte en permanent lösning och det finns risk för infektion.       
 6.  
 7.             4      Försök med kollageninjektioner. Din läkare kan fylla rynkor med kollagen eller andra syntetiska föreningar. Detta är också bara en tillfällig lösning med vissa risker.       
 8.  
 9.             5      Gör ett avtal med din hudläkare för en kemisk skal eller en lätt hudförnyelse. Dessa behandlingar orsakar mindre skador på hudytan, vilket gör att din kropp producerar mer kollagen. Detta kan leda till en mjukare, friskare hud.       
 10.  
 11.             6      Gör ett möte för microdermabrasion om din hud är härdad eller svår att behandla hemma. Dermatologer och vissa spa använder denna metod för att ta bort det yttre skiktet av huden från ditt ansikte. Denna professionella behandling används för att avlägsna hudceller och minska rynkor. 
    
  • Microdermabrasion är inte lämplig för personer med känslig hud. Det är också dyrare än over-the-counter och hemgjorda produkter.
  •  
         
 12.  
            

Vad du behöver .

                  
Vård populär:
Använd en näsduk.

Klä ordentligt på vintern.

Platina blond kommer att skada håret utan det.

Öppna dina porer.

Behandla svettiga händer.

Få lockigt hår (för män).

Eliminerar stora porer och fläckar.

Vackert och glänsande hår, det är så enkelt.

Gör ett ångbad med essentiella oljor själv.

Välj rätt smink primer.

Gör en socksbunke.

Gör läpparna smalare.

Få starka naglar.

Hur bli av med död hud.

Behandla svettiga händer.

Använd ett brett bälte.

Hantering menstruationslukt.

Bekämpa håravfall hos tonåringar.

Kombinera en denimskjorta ordentligt.

Krympa en bomullst shirt.

Smile för bilder.

ako woman