Home \ vård
 

Gör en skrubb av brunt socker.

 

Sugar Scrubs är snabba och lätta att göra. Du kanske redan har de flesta ingredienserna i ditt köksskåp! Brown socker scrubs föredras ofta för regelbundna eftersom de är mjuka mot huden. De är perfekta för känsliga hudtyper, men alla kan använda dem. Om du vet grunderna i att göra sockerskrubba kan du experimentera med att göra dem själv med olika oljor och dofter!

                 

Ingredienser .

               

Förfarande .

    

    1      Gör en enkel brun sockerskalning  ,

    
   
 1.            1      Fyll en ren skål med 200 g brunt socker. Som andra sockerarter ger brunt socker utmärkt exfoliering. Eftersom dess korn är så små är det mycket mildare och perfekt för känsliga hudtyper.       
 2.  
 3.             2      Lägg till 120 ml matolja av ditt val. Almond, avokado, kokos eller olivolja är alla bra för sockerskrubba, eftersom de är bra för huden.  
    
  • Kokosolja hydratiserar super och är ett utmärkt val för torra hudtyper. Det rekommenderas inte för akne.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Överväg att lägga till en halv tesked vitamin N-E-olja för extra fördel. Antioxidanterna i vitamin E-olja ger näring till huden. Det är också ett naturligt konserveringsmedel och hjälper till att hålla din skur längre. Du kan få vitamin E-olja i de flesta hälsokostaffärer. Det säljs vanligen i kapslar, men du kan också hitta den i en flaska.       
 6.  
 7.             4      Överväg att lägga till fem till tio droppar av din eteriska olja. Det här är inte absolut nödvändigt, men det gör din skrubb vackrare och hjälper dig att få en mer spabehandling när du använder den. 
    
  • Du kan också använda en kvart tesked vanilj extrakt istället.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Rör ingredienserna med en träsked och justera peeling efter dina önskemål. Lägg till mer socker om skrubben är för våt. Om det är för torrt, tillsätt mer olja. Torra peeling är idealisk för att exfoliera huden, men våta är mjuka, speciellt på känslig hud.       
 10.  
 11.             6      Överför exfoliering till en lufttät skruvburk. En masonburk skulle vara perfekt. Undvik att använda plastbehållare. Oljorna i din exfoliant (speciellt den eteriska, om du använder dem) löser upp plasten. Några av kemikalierna från plasten kan också bryta in i din skrubb.       
 12.  
 13.             7      Använd en matsked av skalning för att exfoliera dina ben, armar, etc. . Fukta först din hud och gnid sedan skrubben i små, cirkulära rörelser på den. Skölj skrubben med varmt vatten. Din hud kommer att känna mjuk och silkeslen.  
    
  • Minska mängden till en tesked när du applicerar exfolianten i ansiktet. Var försiktig så att du undviker området runt ögonen.  
  •  
  • Ibland separerar sockret från oljan. Rör bara på skalen innan du använder den, om det händer.
  •  
  • Oroa dig inte om din hud känns lite oljig efteråt. Oljan tränger igenom huden och fuktar den.
  •  
                   
 14.  
             

    2      Försök med variationer  ,

    
   
 1.             1      Lägg till två matskedar honung för extra fuktighet. Honung är en naturlig fuktighetskräm, så det hjälper huden att behålla fukt. Det är också antibakteriellt, vilket gör det perfekt för akne clearance.       
 2.  
 3.             2      För chokladgodhet, lägg till lite kakaopulver om du är en chokladvän. Du behöver fyra matskedar av kakaopulver och fyra teskedar av vanilj extrakt. Denna skrubb fungerar bäst med olivolja, men du kan också använda kokosolja istället.       
 4.  
 5.             3      Gör en apelsinskalskrubb för att lätta din dag. Gör skrubben av kokosnötolja och tillsätt cirka en matsked apelsinskal och en halv tesked oljekrämolja. Du kan också göra denna skrubbe med andra citrusfrukter som citron, lime och grapefrukt.  
    
  • Citrusfrukter ökar din känslighet mot solen. Använd det bara på kvällen för att minska risken för solbränna.
  •  
  • Tänk på att lägga till lite mynt extrakt eller Mint eterisk olja om du gör en citron eller lime skal.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gör en Pumpad Pie Scrub för hösten eller vintern. Skruva av kokosnötolja och sätt i en halv tesked gräskakspannmål eller malda kanel. Kokosoljan i den här skrubben lämnar torr hud, dessutom fuktad. Tillsätt två matskedar honung för att ge denna exfoliant ännu mer fuktighet.       
 8.  
 9.             5      Prova en brun vaniljssockelskal om du gillar ljuvliga saker. Gör mandeloljeskrubborna och tillsätt en tesked vaniljextrakt. Du kan också lägga till två matskedar honung för att ge det mer fuktighet. Han gör det också lukta bättre.       
 10.  
 11.             6      Gör en skrubba med lavendel doft för känslig hud. Gör peeling, lägg sedan till 2 matskedar honung och fem till tio droppar lavendel eterisk olja. Honungen hjälper till att återfuka din hud och lavendeloljan för att släta den.        
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                Läs mer... (14)      
Vård populär:
Lås krullarna i ditt hår.

Avsluta perioden.

Ljusa mörkt hår.

Var en femme fatale.

Ansiktshårblekning.

Ge ditt ansikte en koreansk touch.

Skötsel av nagelband.

Ta bort hornhinnan.

Bandanas vika.

Beräkna förhållandet midjeproppen.

Klänning för ett första datum.

Förhindra att dina ögonbryn misslyckas.

Gör läppglans från Vaseline själv.

Klipp håret själv.

Naturligt återfuktar huden.

Gör en icke permanent tatuering.

Avlägsna skalor med ättika.

Gör en blackhead remover (Epsom salt och jodmetod).

Gör fela naglar ur kanaltape.

Naturligt återfuktar huden.

Få vacker hud med mjölk.

ako woman