Home \ vård
 

Skär en ponny ordentligt.

 

Är du trött på din frisyr? En ponny kan ge dig den nya, sofistikerade utseendet du letade efter. Oavsett om det är en slät, en snygg, en tierad eller en kort, rak, söt ponny, eller en lång, romantisk, sidoponyma, kommer en ponny definitivt att krydda ditt utseende! Det säkraste är att gå till din barberare och berätta vad du vill, men du kan också klippa ditt ponnys hem med ett par skarpa hårsaxar.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Bestäm vilken ponny du vill ha. Detta bestäms i stor utsträckning av ditt ansiktsform. Om du har en oval ansiktsform med en bredare panna, prova en trubbig ponny. Om du har en smalare panna och ett rounder ansikte, prova en konstig ponny. Bredden på din ponny ska motsvara avståndet från en ögonbryn till den andra. Du kan göra det lite bredare, men inte för smal. 
    
  • Det skulle vara bra om du forskar på internet vilken ponny passar ditt ansikte. Letar du efter "ovala ansikte ponny" eller rund ansikte ponny ".
  •  
  • Läs också om hur du behöver utforma ponny så att du inte skär en ponny som du behöver räta ut varje dag om du inte har ett platt järn.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kamma ditt hår. Slå håret i en hästsvans för att ta det ur ansiktet och kamma sedan fram håret tills det passar platt. Detta hjälper dig att fokusera på din ponny och ta reda på var du ska klippa den. Kamma sedan ditt hår framåt så att de täcker ditt ansikte. 
    
  • Spraya håret med vatten med en sprayflaska. Kamma håret för att ta bort några knutar och rätta dem. Skär aldrig håret när det är helt vått, eftersom det är längre än torrt hår som kan leda till att du av misstag skär av mer än vad du tänkte. Om du skär ditt hår när det är våt, var försiktig och skära mindre än du behöver.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Dela ditt hår. Kamma håret med en fintandad kamma tills den är jämn och fri från knutar. För en sido ponny måste du dra en sidovertex. Dra kronan på den sida som ditt hår naturligt faller. Dra kronan till platsen på ditt huvud där din ponnys hals ska vara. Titta sedan på håret kvar i ditt ansikte och bestäm hur länge din ponny ska vara. 
    
  • Placera så pekfingret på din fria hand på håret så att den andra ankeln är i linje med hårlinjen. Sätt sedan vapen på änden av ditt finger; det är din utgångspunkt.
  •  
  • Hitta bögen på ögonbrynet längst bort från vaggan. Gör en jämn linje mellan dessa två punkter med fingertoppen och ögonbrynbågen.
  •  
  • Sätt tillbaka allt hår som inte borde vara en del av ponnyn. Vad som finns kvar är hårstycket som ska skäras.
  •  
  • Om du har riktigt tjockt hår, torka det ut. Ta saxen i handen och öppna dem något. Ta sedan din ponny fram och kör saxen mycket snabbt vertikalt över den.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Klipp ponny från mitten till utsidan. Sätt kammen i håret från botten och dra det ner till den punkt där håret ska falla på pannan. Håll sedan saxnivån och skär ditt hår i minsta möjliga steg, börja i mitten och arbeta dig till det yttre vänstra hörnet. Sätt sedan saxen i mitten av håret och klippa håret mot höger sida. 
    
  • Trim på vänster sida av din ponny. Ta din vapen igen för att hjälpa till, lägg den på hårets botten och dra ner håret så att du kan klippa ytterhalsen på din ponny bättre. Håll saxen i 45 ° vinkel den här gången och skar försiktigt håret. Ponnyn ska springa rakt över pannan och vara lite längre vid hörnen.
  •  
  • För att klippa höger sida av din ponny, repetera vad du gjorde på vänster sida. Men om du är högerhänt kan det vara svårare att klippa vänster sida. Korsa därför din högra arm över din kropp (håll den nära kroppen och inte i luften) för att hålla handen fortfarande. Det är tillrådligt att skära långsammare vänster sida och kolla ditt arbete oftare så att du inte skär för mycket.
  •  
  • Klipp håret med så få skärningar som möjligt och se till att du inte saknar något. Ju mindre snitt du gör, desto sämre blir ponnyn. Om du skär på näsens spetsnivå kommer det att resultera i en lång, lateral ponny som du kan klippa av mer om du vill ha den kortare.
  •  
  • Räta inte håret för mycket, oavsett vilken ponny du skär. Om du drar ditt hår för hårt, kan ponnyn vara för kort, eftersom håret fortfarande kommer att hoppa upp efter skärning.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Du kan också vrida din ponny. Om du gör det här med håret framför ansiktet, kan det vara lättare att klippa rakt och rent. Skär ditt hår i en rak och horisontell linje. Efter att ha tappat håret måste din ponny vara helt rak.       
 10.  
 11.             6      Tunna ut din ponny eller klippa hörn eller kurvor. För att tona ut din ponny måste du klippa rakt i håret från botten upp, ca 1 cm från bottenkanten mot pannan. Ponnyn ser inte så tråkig ut då. Om du vill att din ponny ska vara lite längre på sidorna och kortare i mitten, ta sedan allt håret som du vill vara en ponny i mitten och skär den där du vill ha mitt i din ponny, på ett och samma sätt istället för att göra det i sektioner. Denna skärteknik ger en något rundad ponny. 
    
  • Om du vill ha en asymmetrisk ponny: klippa håret antingen i små steg, så att de har olika längder eller håll din kam diagonalt ner, dra all håret till den sida som du vill ha längre och skära längs kamma kant.
  •  
  • Om du vill ha en sido ponny, håll håret i hörnet där din sida ponny ska falla och klippa den som en rak ponny.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Se till att din ponny är jämn. Använd dina fingertoppar för att peka din ponny i olika riktningar för att se om han faller som han trivs och om han är rak. Om inte, upprepa det hela och kontrollera sedan igen. När du är nöjd, klipp ut den och öppna din hästsvans. Ta bort ett litet hår från ansiktet med en mjuk sminkborste. Du kan också resa över din hud med en lopprulle för att ta bort hårrester från ansiktet.       
 14.  
 15.             8      Stil din ponny. Sätt en rund pensel på ponnysidan och känn ponny över borsten nedanifrån. Vänta några minuter tills din nya ponny är helt torr och borsta den åt sidan.                 
 16.  
             

Vad du behöver .

             
Vård populär:
Behandla corns.

Dip färg hår med Kool Aid.

Ha på sig en väskig byxa.

Styling lockigt hår lämpligt för säsongen.

Använd ett brett bälte.

Gör shorts ur gamla jeans.

Håll läppar.

Skapa en bananuppdatering.

Silverhår.

Bli av med streckmärken på din rygg.

Slå en hög hästsvans.

Som en man rakar dina ben.

Klä som en cowgirl.

Få Jheri krullar.

Fritt ansikte från rodnad.

Skär din egen ponny.

Din ögonbryn växer hemma.

Låt håret växa långt.

Flätar ett hårband.

Maskera en dubbel haka.

Lichen.

ako woman