Home \ vård
 

För lite pengar, sätta ihop en kontorspassad garderob.

 

Om du just har fått ett nytt jobb på ett kontor och redan äger en garderob full av matchande kläder (eller $ 2500 på sidan för att få dig helt ny), är du redo för nästa steg på din karriärstege. Men om du öppnar din garderob och bara ser T-shirts och jeans och till och med behöver låna kostym eller kostym för en annan intervju från någon annan, har du definitivt ett problem. Lyckligtvis är det inte så svårt att lägga ihop en lämplig garderob för kontorsjobbet utan att gå i konkurs. Allt du behöver göra är att följa några enkla mode tips och handla med hjärnor. Nyckeln är att få dig en grundläggande uppsättning kläder som du kan bära varje vecka, utan att din kollega märker att du egentligen bara har kläder i en enda vecka.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Köp större bitar (byxor, kjolar och blazers) i neutrala färger som smälter väl ihop med varandra. Neutrala färger - svart, marinblå, grå, ljusbrun (eller taupe och kamel), grädde och vit - passar bäst eftersom de inte bara blandar sig perfekt med varandra, de är också diskreta och enkla, att du kan bära dessa bitar flera gånger i veckan utan att någon annan märker att du i sannhet alltid bär samma saker. (Enligt teorin om färger är marinblå inte riktigt ansedd som en "neutral" färg, men färgen harmoniserar så bra med andra att det faktiskt är en neutral färg i modeproblem). Kom ihåg att med bara fem välvalda toppar och blusar och två byxor eller kjolar, kan du kombinera tio olika kläder. Två outfits, vars enskilda delar du kan kombinera med inga andra bitar eftersom de är så iögonfallande betyder bara två möjliga kombinationer. Här är några bra tips att överväga: 
    Män: Tre till fyra jackor, tre till fyra byxor, fem affärskort, tre till fyra slipsar och två par skor.  
  • Kvinnor: Två till fyra blazers, tre till fyra kjolar, fem toppar (blusar eller monokroma stickade toppar), två uppsättningar tvillingar (en ärmlös topp och en matchande kofta), fem par strumpor och / eller ströjor och två par låga klackar eller skor plana skor, om du inte kan gå på klackar).
  •  
  • Överväga även kostymer eller kostymer. Intressant antar de flesta att en kostym eller kostym kommer att vara dyrare än att köpa en topp och botten separat. Faktum är att kostymer och kostymer oftast är billigare än att köpa båda bitarna separat. Kostymer och kostymer av monokrom eller diskret mönstrade tyger är perfekta eftersom du också kan bära objekten separat och därigenom kombinera ännu fler nya kläder.
  •  
  • Skorna ska passa perfekt och vara bekvämt, det är bäst att välja riktiga lädermodeller. Även om du köper dina skor i en butik, bör du se till att skorna är lite slitna och är nästan som nya, eftersom skor anpassar sig till bärarens fötter och varje fot är annorlunda! Försök inte klämma i skor som inte passar. Outlet-centra eller billiga skoaffärsskedjor rekommenderas snarare än använda skor. Håll ögonen skrällda i affären också, för då kunde man få en bra sko till ett bra pris även i dyrare butiker. Om du redan vet att du alltid hittar skor som är bekväma och passar dig perfekt, kan du också titta runt i nätbutiker eller på auktionssidor på Internet - dock bör du i förväg informera dig om rätten till retur och tillhörande ansträngning, om Skorna som står i strid med förväntningarna ska inte passa.
     
   •   Damskor : Om du bara har råd med ett par skor till att börja med ska du välja ett par som passar alla slags kläder, så en svart modell är bäst. Om du sedan kan investera i ett andra par senare, bör du välja en färg som matchar många färger och kläder som redan finns i din garderob. Om du till exempel har mycket svart, vit, grå, blå, rosa och röd, skulle marinblå skor vara ett bra val. Om du föredrar att bära jordfärger, t.ex. Brun, beige, ljusbrun, gul, grön och orange, bör du välja ljus eller mörkbruna skor. Underskatta aldrig hur utmattande och obehagligt höga klackar kan vara i jobbet - kom ihåg att du kommer att ha på sig dessa obekväma skor i minst sju timmar och du kan till och med behöva gå runt jobbet mycket för att komma in i en annan avdelning i ditt företag. Skor med en häl på över fem tum kommer troligen att skada ganska mycket i slutet av dagen. Neutrala beige strumpor och tights passar alla typer av sko färger - men du bör undvika vita, mörkbruna och extremt glänsande strumpor och ströjor.
   •  
   •   Herrskor : Även för män skulle ett svart par skor passa bäst om du bara har råd med ett par för att börja. Det andra paret ska då väljas i mörkbrunt eller oxblod (en mörk rödbruna eller rödbruna). Marinblå är vanligtvis inte ett alternativ för män. Klädskor för män bör vara särskilt enkla, med fyra eller fem lössnöre för snören och visa inte på något sätt påfallande designdetaljer eller prydnadsföremål som står för mycket ut. Även chic skor eller stövlar kan fungera om de är väldigt enkla och tillverkade i svartvitt läder. Strumpor ska vara antingen svart eller mörkbruna (subtila mönster är acceptabla). Använd aldrig arbetsskor, vandringsskor eller vita tennisstrumpor till kontoret.
   •  
    
  •  
         
 2.  
 3.             2      Köp exceptionella, färgkoordinerade delar för att ställa in accenter. Om dina grundläggande kläder är begränsade till neutrala färger, hittar du ett brett utbud av matchande och harmoniserande färger på toppar och band som hjälper dig att krydda ditt outfit. Ta reda på vilka färger som smickrar din hudton. Undvik neutrala färger i dina "accent-bitar" och föredra att täcka sig med vanliga bitar, eftersom slående mönster är märkbara (vilket gör att dina kollegor inser att du alltid bär samma kläder). Dessutom blir mönster snabbt rastlös och svårare att kombinera. Om du trots dessa nackdelar inte kan göra några mönster, bör du välja dämpade färger och småskaliga mönster, eftersom de inte är så iögonfallande och dina medmänniskor inte lätt kommer ihåg dem. Dessutom är subtila mönster mycket enklare att kombinera med de andra bitarna i din garderob (en svartvitt mönstrad kjol går bra med svart, vit, grå och många andra färger).       
 4.  
 5.             3      Sök försiktigt i din garderob för att hitta andra kläder som kan göras kontor redo. Du kanske redan har en vacker vit blus eller en snygg tröja som du bara behöver stryka eller ett par mer eleganta skor som skulle se helt nya ut med lite skok polish.       
 6.  
 7.             4      Fråga vänner och familjemedlemmar om de har kläder av kontorslag som de kommer att ge dig eller åtminstone låna dem tills du kan få din första lön och få dig en ny. I större städer finns det ofta välgörenhetsorganisationer som hjälper låginkomsttagare att uppnå professionell framgång. För att hitta en lämplig organisation i din stad kan du undersöka Internet, fråga rådgivaren vid ditt universitet för råd eller till och med be om hjälp från anställningskontoret.       
 8.  
 9.             5      Skriv en lista över alla saker du behöver innan du handlar. Förmodligen har du begränsad tid och budget, så titta på billigare butiker i början. Begränsa dig där bara till de plagg som du snabbt och enkelt hittar i varje butik. Om en av butikerna i vår lista inte ligger nära dig, skulle du hellre avstå från ett besök än långdistans (både transport och tid är dyra!). Håll dig till din inköpslista och vara obeveklig om kvalitet och användbarhet. Om du har upptäckt en fin jacka, men tyvärr kan du inte kombinera den med något av dina befintliga kläder, det här köpet ger ingen mening. 
    
  •   Begagnade kedjor (till exempel, HUMANA, ReSales): Besök butiker i rika områden, eftersom rika människor brukar ge bort kläder av högre kvalitet. Leta efter jackor och blazers, byxor, kjolar och blusar samt knappt-skjortor, eftersom det är mycket troligt att dessa kläder kommer att vara i gott skick vid andrahandsbutikerna. Ta reda på vad som kan och kan inte repareras (se tipsen nedan). Undvik att köpa skor på andra hand.
  •  
  •   Mindre sparsamhetsbutiker som säljer sina varor på provision: Dessa butiker brukar ha trevligare och högre kvalitet plagg och oftast mer hjälpsam personal än begagnade kedjor. Koncentrera här på samma kläder som i stora begagnade butiker. Du kan ringa affären i förväg för att fråga om det finns ett stort urval av kläder i kontorskläder - vissa butiker är specialiserade på detta område, andra butiker tenderar att undvika affärsutrustning.
  •  
  •   Billiga modekedjor (till exempel H & M, C & A, Mango) och mellanhöga varuhus (t ex Peek & Cloppenburg): Köp dina strumpor och / eller strån och kanske skor och slipsar här. Titta också på skjortorna (speciellt billiga är vanligtvis egna varuhus). leta efter tvättbara blusar och toppar av naturfibrer. Jackor / byxor / kjolar i billiga modeskedjor ser vanligtvis snygga ut, men tyvärr är allt annat än hållbart. I mitten av prissatta varuhus finns vanligtvis välfyllda områden med matvaror, där du kan hitta kvalitets kläder till ett bra pris. Håll dig borta från de överdrivna kläderna i varuhusets framsida om möjligt.
  •  
  •   Outlet Varuhus (till exempel TK Maxx): Här hittar du designerkläder som inte kunde säljas i de vanliga varuhusen. Lyckligtvis ser förra årets kostym ganska ut som i årets modell. Även om du borde räkna med att betala istället för € 250 kanske till och med 100 € för det, men om du inte har hittat i sparsam butiker och i försäljningen, är det fortfarande billigare än en kostym till det normala priset i butiken.
  •  
  •   Byt plattformar på Internet (till exempel skräptoppar, hämma): Dessa bytesplattformar på internet har stora, moderna bitar av människor som har anpassat sina egna garderober. Ge de oblösta, klara av kläder av andra människor ett nytt hem, för ofta kan du hitta här sanna skatter! Dessa webbplatser är bättre än provisionbaserade begagnade butiker eftersom de är mer miljövänliga genom sin online-närvaro och eftersom de tillåter säljare att inte dela sina vinster med begagnade butiksoperatörer.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Vet när du har handlat tillräckligt! Medan du har spenderat mycket pengar enligt din mening har du en helt ny garderob som gör dig långa vänner och att du enkelt kan expandera med nya bitar när du behöver lite pengar du har lämnat. Ta hand om dina kläder och din shopping kommer säkert att vara en bra investering i din karriär.                 
 12.  
             

Tips .

      

     Exempel  ,

 

Här är ett exempel på en kvinna som köpt $ 1000 (= $ 915) i Kalifornien från början med en kontorsfärdig garderob. Läs vidare för att ta reda på vad hon har investerat i med denna budget och vad du bör tänka på utöver våra tips ovan: <91112>  

                
Vård populär:
Rengör hårborstar.

Luktar gott när du svettar mycket.

Få snygga kinder.

Klipp steget för långt hår.

Använd öronklämmor.

Använd parfym.

Täck grått hår naturligt.

Ha på sig håret hela dagen.

Färga ditt skägg.

Få en porslin nyans.

Stil en Bob.

Att vara en hårig kvinna.

Klänning för ett första datum.

Läka en bulge.

Vrid krullarna.

Förbättra ett midjeband.

Armpit vaxer.

Regrow hår.

Gör din näsa smalare genom smink.

Gör en cowboyhatt.

Klä dig själv.

ako woman