Home \ vård
 

Känn igen om en parfym är riktig.

 

Om du får igenom mycket pengar för en exklusiv parfym, vill du vara säker på att du får ett original också. Produktionen av parfymimitation är inte särskilt komplicerad, men naturligtvis når imitationerna aldrig samma kvalitet eller doft som den ursprungliga parfymen. Av den anledningen borde du aldrig spendera pengar på en falsk parfym. Om du vet vilka bevis som tyder på en falsk kommer du att kunna fatta ett välinformerat köpbeslut.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förbered dig för parfyminköp  ,

    
   
 1.            1      Informera dig själv om säljaren. I de allra flesta fall kommer du att kunna undvika att köpa en parfymimitation när du gör ditt köp från en välrenommerad säljare. Parfymer säljs i olika typer av butiker och det är mycket viktigt att du förstår fördelarna och riskerna för varje källa. 
    
  • Stora varuhus är alltid det säkraste alternativet när man köper parfymer. Dessa butiker har fördelen att de kan undersöka både flaskan och resten av förpackningen innan de köpas. Du kan också få råd från den mest välutbildade säljpersonalen. Detta berättar direkt till säljare om det finns en chans att parfym är falsk. Om det visar sig att du oavsiktligt har köpt en imitation, erbjuder de kända varuhusen i princip en avkastningspolitik.
  •  
  • Var försiktig när du hittar en dyr parfym på loppmarknader eller fildelningsnät, där säljare kan dra dig över bordet utan att du har några lagliga rättigheter. Innan du köper bör du noggrant undersöka parfymen. Dessutom, om det är möjligt, bör du insistera på att ta emot säljarens kontaktuppgifter om det visar sig att parfymen inte uppfyller dina förväntningar.
  •  
  • Du borde inte vara rädd för att fråga säljaren några direkta frågor om produkten. Använd informationen som du fått i den här artikeln. Till exempel, "Kan du snälla berätta för parfymeringsnummeret?" Och "Kan du skicka mig ett foto på texten på baksidan av paketet?" Etc.
  •  
  • Om du köper dina parfymer på internet, till exempel På eBay eller Amazon är det särskilt viktigt att du läser igenom alla tillgängliga testimonialer, både vad gäller den specifika produkten och alla säljarens recensioner. Se till att säljaren är verifierad av PayPal, för det betyder att hans kontaktuppgifter är kända. Dessutom bör du informera dig om säljaren erbjuder en returgaranti. Om så inte är fallet bör du be om återvändande innan du köper. Se också till att produktbeskrivningen inte innehåller grammatiska och stavfel och är generellt tilltalande.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Titta på priset. Även om priset inte alltid är en direkt indikation på produktens kvalitet, borde du fortfarande vara medveten om att något är osannolikt att vara rätt när priset på det särskilda parfymmärket faktiskt är för billigt är - i så fall är erbjudandet förmodligen för bra för att vara sant och hoppet på lyxparfymer är i sanning ingenting annat än en falsk. Naturligtvis finns det också undantag här, till exempel en clearingförsäljning av lager i en affärstransaktion. I de flesta andra fall kan man dock anta att priset är en bra indikator på parfymens äkthet.        
 4.  
 5.             3      Informera dig i förväg om den specifika parfym. Besök tillverkarens webbplats för att få reda på om de har viktig information om förpackningen, flaskan och streckkodens placering. Du bör också besöka varuhus och köpcentra för att se vad flaconen och förpackningen av den äkta parfym ser ut, så du får en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig.                 
 6.  
             

  Del 2      Identifiera äktheten  ,

    
   
 1.             1      Kontrollera förpackningen. Original parfymförpackning är vanligtvis förpackad med ett tätt cellofanlager. Kontrollera om cellofan är för lös eller felaktig. Kanske är cellofanomslaget till och med gjort så dåligt att du kan flytta kartongförpackningen inuti cellofanen. Om förpackningen ser oprofessionellt och slarvig ut, det är en tydlig indikation på att du har att göra med en falsk.        
 2.  
 3.             2      Undersök pappkartongen försiktigt. Ofta kan du bestämma äktheten hos en parfym genom att kontrollera de relevanta områdena för kartongförpackningen. Innan du öppnar din parfym bör du noggrant inspektera lådan för att upptäcka tecken på oprofessionell förpackning eller dålig eller felaktig design. 
    
  • Kontrollera texten på baksidan av paketet. Var särskilt uppmärksam på grammatiska och stavfel, textens upplägg och informationen etc. Förpackningsinformationen hos en original parfym bör helst vara grammatiskt korrekt och språkligt korrekt. Stavning och grammatiska misstag indikerar vanligtvis att du håller en förfalskning.  
  •  
  • En originallåda är gjord av högkvalitativ kartong. Lådor av tunt, sprött material är ofta falska.
  •  
  • Sök på förpackningen för streckkoden. Streckkoden måste vara placerad på undersidan av baksidan och inte på sidorna.
  •  
  • Se om du hittar överskott av lim eller tejp. Äkta märkesparfymer bör inte ha någon rörig limrest eller extra tejp, antingen inuti eller utanför förpackningen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontrollera kontroll-, sats- och serienummer. För äkta parfym, kommer alla dessa nummer att finnas på förpackningen. Du kan sedan använda var och en av dessa nummer för att kontrollera parfymens äkthet. Det är bäst att kontakta tillverkaren för att få reda på om siffrorna på förpackningen matchar de officiella produktionsnumren.        
 6.  
 7.             4      Känn flaskan. Äkta parfym är alltid i släta, högkvalitativa flaskor, medan imitationer är vanligtvis lite grova och vanligtvis av dålig kvalitet, ibland till och med plast och inte glas. Kvalitetsparfymer från högkvalitativa märken har perfekt stängningsförslutningar som är läckagesäkra. Kom ihåg att lyxmärken märker deras parfymflaskor som en viktig del av en lyxig parfymupplevelse, så flaskans kvalitet ska vara felfri.       
 8.  
             

  Del 3      Lucka skillnaden  ,

    
   
 1.             1      Förstå komplexiteten hos en riktig, högkvalitativ parfym. Doften av en riktig parfym är komplex och sammansatt med förfining. Även om det inte är så lätt att stryka äktheten hos en parfym till doften ensam, är det ganska möjligt att "fejka" en falsk om du känner till doften av originalet.        
 2.  
 3.             2      Känn de olika komponenterna i en parfym. Autentiska parfymer har nästan alltid tre specifika lager som avslöjar sig vid olika tidpunkter - nämligen toppnot, mellannote och basnot. Denna komplexitet säkerställer att doften är omedvetlig och mångdimensionell. Dessutom kan doften utvecklas och förändras från första sprutningen till fullständig absorption genom huden. Fake parfymer har ett ettdimensionellt doftlager och luktar ofta "konstigt" efter att ha varit på huden för ett tag.       
 4.  
 5.             3      Känn skillnaden mellan syntetiska och naturliga ingredienser. Doftdesignerna till välkända parfymmärken investerar mycket tid och ansträngning i deras dofters utveckling och sammansättning. De brukar använda en raffinerad blandning av olika syntetiska dofter och andra naturliga härledda dofter. I jämförelse är billiga parfymer nästan alltid gjorda av rent syntetiska dofter och saknar därför komplexiteten hos en komplex doft med naturliga dofter.       
 6.  
 7.             4      Var uppmärksam på parfymenas uthållighet. En falsk parfym kommer att lukta mycket lik originalet i början men du kommer troligen snart att upptäcka att den autentiska parfymen är klart överlägsen förfalskning när det gäller hållbarhet och effekt. Därför är originalet faktiskt ett mycket bättre värde på lång sikt Ratio erbjuder som imitation. När de öppnade flaskorna av äkta parfymer behåller vanligtvis sin doft i sex till arton månader. Citrusbaserade parfymer förlorar vanligtvis sin distinkt doft runt den sjätte månaden, medan blommiga parfymer ska behålla sin doft i upp till arton månader. När väl öppnade flaskor med billiga parfymer förlorar vanligtvis doften inom några veckor eller månader.       
 8.  
 9.             5      Ta reda på vilka anteckningar din specifika parfym ska innehålla enligt det officiella receptet. När du lär dig om parfymen du vill köpa är det särskilt viktigt att du forskar i förväg om din parfym är en doft med en enda doft eller en komplex komposition av olika dofter , Dofter med en enda doft innehåller endast högsta kvalitet och bästa dofter, så frånvaron av hjärta och basnot är inte en tydlig indikation på en falsk. Om du kontrollerar äktheten hos en doft med en enda doft bör du vara försiktig med att se om doften luktar roligt och om doften matchar beskrivningen på tillverkarens hemsida.        
 10.  
 11.             6      Försök med parfymen. Du bör bara testa parfymen på din hud efter att du har kontrollerat paketet och lukten i förväg och funnit det bra. Om du misstänker att du har att göra med imitation, bör du vara extra försiktig, eftersom förfalskade parfymer ofta kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner eller lämna otäcka utslag på huden. När du noggrant har kontrollerat alla andra egenskaper hos din parfym kan du applicera den på din hud och titta noga på när doften utvecklas och förändras under hela dagen. Om det är en äkta, sofistikerad parfym, bör du märka hur toppnoten försämras över tiden, medan hjärt- och basnoterna avslöjar mer och mer. Med en falsk parfym kommer du ofta att kunna uppfatta endast toppnoten, som vanligtvis försvinner snabbt.       
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (4)      
Vård populär:
Ge fukt till ditt hår.

Torka av efter duscha.

Bli av med puffiga väskor.

Bli av med fet hud.

Flätar en sida sillben flät.

Torrt hår med en handduk.

Använd en hijab med moderiktigt chic.

Pierce din navel.

En stor spa dag hemma.

Behandla ärr.

Göra smaksatt läppglans.

Använd läder leggings.

Klä upp flickaktigt.

Hälsa rodnad hud.

Snyggt modehår.

Hitta rätt push up bh.

Rakning med elektrisk rakapparat.

Skapa en aloe vera ansiktsmask.

Blå ögon smink.

Få tjockare lår.

Applicera en självklarare.

ako woman