Home \ vård
 

Tjockare och fastare hudhärdad.

 

Vår hud tenderar att bli tunnare med åldern. Därför är det viktigt att ta hand om din hud så att den blir elastisk och tjock. Huden blir tunnare, eftersom kollagenhalten i huden minskar och hudens elasticitet förloras. Kollagen är ett protein som förekommer i huden, vårdar och håller det friskt. Den långsiktiga användningen av aktuella steroider kan också orsaka att huden blir lätt skadad, sprickad och transparent. Lyckligtvis finns det några saker du kan göra för att göra din hud tjockare, starkare och mer elastisk.

              

Förfarande .

    

    1      Använd hudvårdsprodukter  ,

    
   
 1.            1      Använd en daglig fuktighetskräm. Det är bäst att använda en fuktkräm som innehåller vitaminerna C, A, E och beta-karoten. Fuktgivare som innehåller Retin-A (en sur variant av vitamin A) kan appliceras på huden för att hjälpa celldelning. Dessa produkter är tillgängliga som serum, salva eller grädde.       
 2.  
 3.             2      Applicera vitamin E lokalt. Punch på en vitamin E-kapsel och pressa in innehållet på dina handflator innan du applicerar på huden. Vitamin E hjälper till att göra huden tjockare, speciellt när den appliceras topiskt.        
 4.  
 5.             3      Använd alltid solskyddsmedel utomhus. Använd solskyddsmedel varje dag, särskilt i områden som blir mycket varma på sommaren. Försök att använda en solskyddsfaktor på minst 15 (eller högre om du har särskilt blek eller känslig hud), även om det är en molnig dag, eftersom solens UV-strålar också kan tränga igenom molnen.        
 6.  
 7.             4      Undvik topiska steroider på huden. Undvik topiska steroider på huden om möjligt, eftersom de kan göra huden tunnare. Tala med din läkare om du har ordinerat en steroidkräm för att behandla ett hudtillstånd som eksem. En hudläkare kan normalt förskriva alternativa topiska behandlingar som inte innehåller steroider.        
 8.  
 9.             5      Använd produkter som innehåller vitamin C. Använd serum, krämer och lotioner som innehåller vitamin C. C-vitamin kuddar huden och stimulerar kollagenproduktionen. Med regelbunden användning bidrar detta till att göra huden tjockare.        
 10.  
 11.             6      Använd Camellia oljebalans på huden. Frön från Camellia-blommor kan pressas för att erhålla kameliafröolja. Denna olja kan användas för att göra huden tjockare.  
    
  • För att beröra salva, blanda några droppar Camelliaolja med 1/4 tesked vitamin E-olja, 3 droppar lavendelolja och en tesked av primroseolja. Denna blandning ska skakas väl före användning. Massage några droppar av denna lösning på huden dagligen för att göra dem tjockare.
  •  
  • Lösningen ska kylas mellan användningen.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Försök med lokala antioxidanter för att förhindra hudskador. Lokala antioxidanter kan användas för att förhindra hudskador och reparera skadad hud. Leta efter lokalt tillgängliga produkter som innehåller en eller flera av följande ingredienser:  
    
  • Grönt teextrakt, A-vitamin, E-vitamin, tocotrienoler, bornitrid, alfa-lipoinsyra, DMAE, pentapeptider och vegetabiliska oljor som lotus, ringfisk och ginseng.
  •  
                   
 14.  
             

    2      Justera din kost  ,

    
   
 1.             1      Ta mat som är rik på vitaminerna C och E. Dessa vitaminer reparerar bruten cellvävnad i kroppen och saktar åldrandet. Vitamin C-rika livsmedel ökar kollagenproduktionen, som i sin tur hjälper till att göra huden tjockare över tiden.  
    
  • Livsmedel som är höga i C-vitamin inkluderar citrusfrukter, apelsiner, kiwi, broccoli, tomater och blomkål. Den dagliga rekommenderade dosen för vitamin C är 75-90 milligram.
  •  
  • Livsmedel som är rika på E-vitamin inkluderar olivolja, avokado, squash, papaya, mango och tomater. Den rekommenderade dosen är 15 milligram.
  •  
  • Livsmedel som är höga i vitamin A omfattar apelsiner, squash, sötpotatis, spenat och morötter. Den dagliga rekommenderade dosen för vitamin A är 700-900 milligram.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Drick minst åtta glas vatten om dagen. Vatten hjälper till att rena kroppen av ämnesomsättning och föroreningar, så det stimulerar huden. Det bidrar också till att förbättra hudens elasticitet så att huden kan läka sig naturligt.  
    
  • Bortsett från dricksvatten kan du också dricka örtte och äta frukt och grönsaker med högt vatteninnehåll (som vattenmelon, tomater, betor och selleri) för att bättre hydratisera din kropp.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta bort fröolja eller fiskoljekapslar. Stötta din kost med borrfröolja och fiskolja. De hjälper till att stärka kollagenet under huden och hålla huden fuktad.  
    
  • Dessa oljor är också rika på vitamin B3, vilket är viktigt för hälsosam hud. En form av vitamin B3 (känd som niacinamid) kan även minska rynkor och förbättra hudens elasticitet.
  •  
  • Rekommenderad dagpenning för dessa oljor är 50 milligram, och de tas i kapselform.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ät Bone Broth. Benbuljong är en traditionell mat som är känd för att öka immunsystemet. Buljong är en utmärkt källa till mineraler och gelatin. Det stöder också lederna, huden och håret, eftersom det innehåller mycket kollagen. Det hjälper till att minska celluliter, eftersom det stöder en jämn bindväv.  
    
  • För att få en benbuljong, leta efter högkvalitativ nötkreatur från betesmarker, bison, fria kycklingar eller vildfångad fisk. Tillsätt 4 liter vatten till ett kilo ben och låt allt koka. Låt simmera på låg värme i 24 timmar för köttben och 8 timmar för fiskben.
  •  
  • Orsaken till att köttet är kokt är att benen verkligen behöver mjukas så att du kan spänna en gelatinliknande vätska med en sikta. Drick buljongen eller blanda den med andra rätter.
  •  
         
 8.  
             

    3      Ändra livsstilen  ,

    
   
 1.             1      Försök att göra sport varje dag. Gå eller jogga i 40 minuter dagligen i en halvtimme. Detta bidrar till att stimulera cirkulationen, som i sin tur fördelar alla näringsämnen jämnt över hela kroppen. Detta säkerställer att huden får de näringsämnen som behövs för att förnya sig och hålla sig frisk.        
 2.  
 3.             2      Sluta röka. Rökning ökar nikotin i kroppen och minskar blodcirkulationen. Som ett resultat av detta absorberas mindre näringsämnen av huden och färre föroreningar frigörs genom huden, vilket leder till minskad hudutveckling, liksom sämre hudförnyelse.  
    
  • Rökning beröjer också huden på vatten och viktiga vitaminer. Dessa inkluderar vitamin A, B-komplex, C och E, liksom mineraler som kalium, kalcium och zink.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lås ditt alkoholintag. Försök att begränsa ditt alkoholintag eller, om möjligt, stoppa det helt. Alkohol ökar mängden föroreningar i kroppen, vilket har en negativ effekt på huden och hjälper till att göra huden ålder snabbare och tunnare.        
 6.  
 7.             4      Massage din hud för att stimulera cirkulationen. En massage hjälper till att stimulera blodbanan, så att viktiga näringsämnen kan strömma genom kroppen, näring och förtjockning av huden.  
    
  • Applicera en massageolja på huden och massera området i minst 90 sekunder. Det borde göras två gånger om dagen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Använd långärmad klädsel som skyddar din hud. Utsätter din hud för solljus kan göra huden tunnare. Därför borde du bära långbyxor, långärmad skjortor och en breddhatt som skyddar din hud mot UV-strålar.  
    
  • Solens ultravioletta strålar bryter upp kollagen i huden och förlorar därmed elasticiteten. Detta gör huden tunnare och mer mottaglig för blåmärken.
  •  
         
 10.  
              
Vård populär:
Vik en handduk runt midjan.

Använd shorts med hög midja.

Akryl naglar form.

Ta ett aromaterapibad.

Bli av med akne på bröstet.

Gör en skrubb av brunt socker.

Odla ett skägg.

Skapa slitna jeans.

Hår styling som en båge.

Hårfärgfärgning.

Applicera Eau de Toilette.

Få en större rumpa.

Ta bort den permanenta markören från huden.

Bryta en cyste.

Få en mjuk hud på kroppen genom att exfoliera.

Smink för vardagen.

Gör Henna.

Gör en naturlig ansiktsmask hemma.

Använd färgade jeans.

Ta bort tuggummi från hår.

Ta tag i rosacea.

ako woman