Home \ vård
 

Använd glasögon.

 

Det är inte bara viktigt att veta brillens funktionalitet och medicinska behov, du borde också veta hur glasögonen påverkar ditt utseende och stil. När du väljer glasögon, se till att du gillar dem, att de är bekväma och att de smickrar ditt ansiktsform. Hantera skyddsglasögonen noga, håll dem rena och se till att de befinner sig i rätt läge på näsan. Om du hanterar dina glasögon ordentligt kan du förhindra att de sträcker, böjer eller ständigt glider av näsan.

              

Förfarande .

    

    1      Välj glasögon som matchar ditt ansikte  ,

    
   
 1.            1      Tänk på vilka glasögon som är bäst på ansiktet. Det är naturligtvis inget fel att välja glasögon bara för att de vädjar till dig - men vissa glasögon ser bättre ut på vissa ansiktsformer än andra. För att bestämma din ansiktsform, ta reda på om ditt ansikte är längre än det är brett, om din käftlinje är rund, kvadratisk eller spetsig, och om hårlinjen är bred eller smal.       
 2.  
 3.             2      Använd kvadratglasmodeller som gör ditt ansikte smalare om du har ett runt ansikte. Runda ansikten är ungefär lika stora som de är långa. Ansiktsegenskaperna är oftast mjuka, fulla och kurviga. Raka rektangulära glasögon gör ditt ansikte ser längre och smalare - speciellt när ramen är högt upp i ditt ansikte. Välj tunna ramar: Glasögon med en tjock, iögonfallande ram kan snabbt krossa ett runda ansikte. 
    
  • Prova en så kallad fjärilsglasögon. Glasögon av dessa modeller präglas av att de föryngras mot näsan. Om dina glasögon inte har avrundade men ganska vinkliga kanter kan du använda den här typen av skyddsglasögon för att skapa mer kontrast i ansiktet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd stora eller rundade glasögonlinser med en smal ram om du har ett rektangulärt ansikte. Rektangulära ansikten kännetecknas av starka kanter, en platt haka och en dominerande käftben. Om du vill mjuka dina karakteristiska ansiktsfunktioner och få dem att bli mjukare bör du ta ett par runda glasögon. Om du vill vara stark och självsäker utan att vara skrämmande, kan du också välja glasögon med rektangulära linser. Se dock till att glasögonen är relativt stora och ungefär samma bredd så länge.  
    
  • Undvik smala rektangulära glasögon. Denna typ av skyddsglasögon kommer antagligen inte fungera bra med dina tydliga ansiktsegenskaper.
  •  
  • Se upp för tunna glasögonramar. Glasögon med tjocka, tunna ramar kan krossa dina funktioner och distrahera dig från ditt övergripande utseende.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Om du har en oval ansiktsform kan du bära någon form av glasögon. Ovala ansikten är långa och relativt smala, med rundad haka och höga synliga kindben. Med denna ansiktsform kan du tillåta nästan alla glasögonstilar - förutsatt att du håller dig borta från extrema modeller. Både runda och fyrkantiga linser kommer att se smickrande ut till dig. Beroende på vad du gillar bättre kan du välja breda eller smala glasögon - men du bör hålla fingrarna från modeller som är extremt runda och cirkulära eller för skrymmande och boxiga. 
    
  • En tjockare glasögonram kan ge mer definition på ditt ansikte - men du bör vara försiktig så att du inte distraherar glasögonen från dina vackra egenskaper, snarare för att betona dem.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Använd glasögon med koniska linser om du har ett hjärtformat ansikte. Det kan vara ganska svårt att hitta en passande glasögonmodell för ett ansikte med platta kindben och en smal haka. Om du vill avleda uppmärksamhet från din spetsiga haka, bör du välja ett par glasögon som klämmer fast från topp till botten. Även fjäril eller kattögonglas kan orsaka att alla ögon riktas mot mitten av ditt ansikte. 
    
  • Håll dig borta från glasögon som är för tjocka eller kvadratiska. Dessa glasögon ser vanligtvis inte mycket bra på hjärtformade ansikten.
  •  
  • Extremt smala glasögonramar kan se väldigt ömtåliga eller förlorade på ett hjärtformat ansikte. Välj en tjockare tråd eller plastram.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Rätt smink för glasögonbärare  ,

    
   
 1.             1      Ljusa ditt ansikte visuellt för att balansera tunga glasögonramar. Ramarna på vissa glasögon kan skapa mörka skuggor runt ögonen under vissa ljusförhållanden. För att förhindra att detta händer, förutom din vanliga smink under dina ögon direkt ner till näsbroen, bör du blanda en foundation som är något ljusare än din hudton. Denna teknik, även känd som konturering, kommer att göra ditt ansikte fräschare och dina ögon mer accentuerade. Om du vill kan du gå ett steg längre och konturera hela ditt ansikte genom att applicera lite brons på dina kindben, hårlinje och näsborrar. Var noga med att blanda ljussättningen och bronzer perfekt med resten av din naturliga hud smink.        
 2.  
 3.             2      Undvik över ögonbryn när du bär glasögon med en tjock, tjock ram. För glasögon med en smal, diskret ram bör du påfylla och dra åt ögonbrynen för att accentuera glasögonen. Hur man gör upp dina ögonbryn beror på storleken och formen på din brännmodell, liksom bredden och konturen på dina ögonbryn.  
    
  • Fulla, definierade och krökta ögonbryn är för närvarande moderna, men de harmoniserar inte alltid med glasögon. Undvik iögonfallande ögonbrynsmake-up när du bär glasögon med en stor tjock ram. Samma tumregel gäller för personer med mycket ljusa eller smala ögonbryn. Om du har tjocka glasögon, ska du inte dra dina ögonbryn för mörkt eller få dem att bli fylligare.
  •  
  • Om du bär glasögon med en smal, subtil ram kan du rita ögonbrynen i en naturlig färg. Så du kan fokusera på dina ögon och accentuera ditt utseende. Det är bäst att använda en ögonbrynpenna - eller pennpulver och en tunn pensel - och försiktigt fylla i luckorna i ögonbrynen med korta, mjuka slag. Använd noga sminken och följ din naturliga ögonbrynbåge.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd en ögonlock för att markera dina ögon. Uppmärksamma dina ögon genom att använda eyeliner för att göra meningsfulla kattögon. Kombinera detta med en vacker ögonskugga och separera och definiera dina ögonfransar med mascara. Om du väljer en ljus ögonskugga färg, se till att den passar bra med färgen på glasögonramen. Om din ögon smink biter med glasögonets färg kan din smink vara för ljus eller billig.        
 6.  
 7.             4      Använd ljus läppstift för att harmonisera ditt ansikte harmoniskt. Om du har stark ögonkonstruktion, bör du bara göra läpparna diskret. Som en tumregel bör du bara betona dina ögon eller dina läppar - om du fyller på båda områdena starkt kan det vara för mycket av en bra sak. Om du har glasögon som lockar allas uppmärksamhet, bör du bära ögonskuggor för att betona dina ögon ännu mer. Detta passar bäst en färglös, glansig läppglans eller en lätttonad läppbalsam. Om du föredrar att fokusera på dina läppar, bör du undvika ögonskuggor och istället bara dra en tunn linje och applicera lite mascara. Kombinera den med en ljus, glad läppstift. Vissa människor gillar att slutföra det senare utseendet med exceptionella vintage stil glasögon.       
 8.  
             

    3      Använd dina glasögon ordentligt  ,

    
   
 1.             1      Sätt på dina glasögon noggrant. För att sätta dina glasögon ordentligt, bör du röra dem med båda händerna på framsidan av ramen. Skjut försiktigt tempelarna över dina öron och sakta sänk in glasögonramen på näsan. Använd dina glasögon med båda händerna för att undvika att gångjärnen i templen slits ut. 
    
  • Tryck aldrig på glasögonen för nära näsan. Överdriven tryck kan orsaka en bestående skåra att stanna kvar på näsens bro.
  •  
  • Använd dina glasögon nära ögonen och inte på näsens spets eller i mitten av näsan. Med den här positionen kan du se till att ditt synvinkel inte är begränsat. Denna position kan känna sig obekväma och irriterande först, men du kommer säkert att vänja dig snart.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd dina glasögon på näsan. När du lyfter dina glasögon, bör du röra näsbroen med pekfingeren och skjuta upp ramen så att glasögonen sitter bekvämt på toppen av näsan. Om din optiker inte har givit dig särskilda instruktioner om att du ska bära dina glasögon i en annan position ska ramen sitta bekvämt mellan ögonen i början av pannan. 
    
  • Sträcka inte brickorna på dina glasögon. Du borde aldrig bära dina glasögon på toppen av ditt huvud, eftersom remmarna kan deformeras.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll alltid glasögonen rena. Torka linserna med en mikrofiberduk och använd en liten mängd vatten för att ta bort envisa fläckar. Rengör regelbundet stativet med mildt tvål och vatten för att avlägsna smuts eller fett som kan ackumuleras på huden. 
    
  • Föredrar att inte torka dina glasögon på egna kläder, t.ex. på T-shirts och jackor. Som ett resultat kan hårda fläckar och missfärgning på dina glasögon vara svåra att rengöra igen.
  •  
  • Undvik att röra dina linser med fingrarna. Detta kommer att smita dina linser med fingeravtryck och bakterier.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sätt tillbaka dina glasögon på rätt sätt. Lyft båda glasögon samtidigt och dra dina glasögon framåt med båda händerna. Om du tar av dina glasögon ska du alltid vika dem, även om det bara är ett ögonblick. Placera aldrig dina glasögon på en yta med glaset, men se till att det ligger på templen.       
 8.  
             

Tips .

                Läs mer... (2)      
Vård populär:
Färga håret i en onaturlig färg.

Rätt kläder för en äppelformad figur.

Montera kläder.

Utför hårspabehandlingar hemma.

Gör mascara själv.

Välj yoga byxor.

Håll dig cool vid varma temperaturer.

Smink som Emo.

Bekämpa håravfall med vitlök.

Gör din rump större snabbare.

Piercing till och med en piercing.

Gör naturliga hudkrämer själv.

Krullhår med krulljärn.

Var glad.

Bli av med fuktiga händer.

Dressing i rätt stil.

Gör en septum piercing klar.

Klipp dela slutar dig själv.

Gör läppbalsam utan bivax eller vaselin själv.

Färgämnet belyser dig själv.

Titta attraktivt.

ako woman