Home \ vård
 

Ta bort nagellack från huden.

 

Har du av misstag fått nagellack på fingret? Eller har ditt barn smurt ditt favorit nagellack på ditt ansikte? Huden kan vara irriterad av aggressiva rengöringsmedel som aceton eller nagellack. Lyckligtvis finns det rengöringsmetoder som inte kräver att du använder dessa starka lösningar. I den här artikeln lär du dig att ta bort nagellack med både den klassiska acetonen och nagellackborttagaren, liksom några andra metoder som är milda nog för barnens hud.

              

Förfarande .

    

    1      Ta bort nagellacket från huden  ,

    
   
 1.            1      Ta bort aceton eller nagellack. Tänk på att dessa produkter är ganska aggressiva mot huden och att de torkar ut. Därför rekommenderas de inte för små barn och personer med känslig hud. I det här fallet läs här. 
    
  • Nagellackfjernare utan aceton fungerar också. Men de är inte lika effektiva som aceton, vilket är anledningen till att deras tillämpning innebär mer arbete.  
  •  
  • Om du vill ta bort nagellack runt naglarna, klicka här.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få något att applicera aceton eller nagellackfjernare. För en liten plats kan du använda en bomullsboll; för större på händer, armar eller fötter fungerar en handduk bättre. Om du just har gjort naglarna, använd en bomullspinne som du håller i ena änden och ta bort färgen med den andra.       
 4.  
 5.             3      Kanske sätta på latexhandskar. Om du just har gjort dina naglar förstör du den med aceton eller nagellack. Om du inte har en bomullspinne på sidan, bör du lägga på några latex- eller plasthandskar för att skydda dina söta naglar.       
 6.  
 7.             4      Våt bomullsboll eller handduk med aceton eller nagellackfjernare på. Båda ska vara våta men inte blötläggande våt. Vid behov bör du trycka på överskott av fukt med fingrarna. 
    
  • Dab en bomullspinne i aceton eller nagellack. Tvätta eventuell överskottsvätska på flaskans kant.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gnidera det drabbade området tills nagellacket är avlägsnat. Om nödvändigt, fuktar bomullsbollen eller handduken igen och upprepar processen.       
 10.  
 11.             6      Skölj huden med tvålvatten. Om du har känslig hud kan du applicera lite fuktighetskräm på plats för att skydda huden från att torka ut.                 
 12.  
             

    2      Ta bort nagellacket från känslig hud  ,

    
   
 1.             1      Ta bort nagellacket med barntorkar medan det fortfarande är vått. Våt nagellack är så lätt att ta bort. Oljorna i dessa torkdukar löser nagellacket ännu bättre, vilket gör det lättare att ta bort. Denna metod är särskilt lämplig för små barn och känsliga områden som ansiktet.       
 2.  
 3.             2      Använd barn, kokos eller olivolja på känsliga områden som ansiktet. Fukt hörnet av en handduk med lite olja och gnid försiktigt det drabbade området. Oljan bidrar till att nagellacket löses upp och löses upp bättre. Ta bort oljerester med varmt vatten och en mild tvål. Oljan närnar och mjukar också huden.       
 4.  
 5.             3      Använd nagellackfjernare utan aceton på händer och fötter.   Använd inte nagellackfjernare utan aceton på ansiktet. Sätt lite avlägsnare utan aceton på en bomullsboll och gnid på det drabbade området tills färgen försvinner. Skölj sedan med varmt tvålvatten. Nagellackfjernare utan aceton är mildare än vanlig nagellackfjernare. Men han torkar också ut huden. I det här fallet bör du applicera lite fuktkräm på platsen.       
 6.  
 7.             4      Dusch eller badkar. Ibland vatten och lite gnugga med tvål och tvättdukar för att ta bort torkat nagellack. Använd varmt vatten, tvål och en något grov tvättduk eller svamp. Gnid platsen tills nagellacket avskalar. Det varma vattnet ska också hjälpa till. Bad bäst 15 - 20 minuter för bästa resultat.       
 8.  
 9.             5      Vänta tills nagellacket rullar av sig själv. Efter några dagar försvinner lacken på egen hand. Under dagen kommer huden att komma i kontakt med kläder, leksaker, kuddar och handdukar. Allt detta skapar friktion som är tillräcklig för att färgen ska avskalas. Små barn lär sig troligen också av denna erfarenhet att inte smita deras ansikten igen med nagellack.       
 10.  
             

    3      Andra metoder  ,

    
   
 1.             1      Använd gnugga alkohol eller en produkt med alkohol. Franzbranntwein är inte lika stark som aceton eller nagellackfjernare, det är därför det inte är så effektivt och du måste gnugga mer med det. Men han är mildare och mindre torkande. Ta bara en av oss. Medium och gnugga färgen med en ren trasa eller handduk. Du kan prova följande:  
    
  • Kroppspray
  •  
  • Handtvättmedel
  •  
  • Hårspray
  •  
  • Parfym
  •  
  • Franzbranntwein
  •  
  • Deospray
  •  
  • Andra alkoholbaserade ämnen
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd mer nagellack för att ta bort torkad färg. Applicera lite nagellack på det drabbade området och låt det fungera i några sekunder. Gnid den av med en ren trasa innan den torkar. Det färska nagellacket hjälper till att ta bort den gamla. Därefter tvättar du platsen med tvålvatten. 
    
  • Du kan också använda en topplack.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Pula av färgen. Om det bara är en liten plats, kan du använda naglarna för att avlägsna färgen.        
 6.  
 7.             4      Använd ättika för att avlägsna färg.   Använd inte den här metoden nära nedskärningar eller tårar. Normal ättika fungerar bäst, men du kan också använda äppelcidervinäger. Fuktar en bomullsboll eller bomullspinne med ättika och gnuggar den över lacken tills den försvinner. Tvätta området efteråt med tvålvatten. 
    
  • Du kan också tillsätta mer surhet till ättika med citronsaft. Blanda juice och ättika i ett förhållande av 1: 1.
  •  
  • Du kan också använda ren citronsaft.
  •  
  • Denna metod är klassificerad annorlunda. Det fungerar för många människor, men inte alla.
  •  
         
 8.  
             

    4      Ta bort nagellack runt naglarna  ,

    
   
 1.   1      Om möjligt, ta bort färgen när den fortfarande är våt. Om du bara har målat naglarna, ta bort fläckar med ett hårt spetsigt föremål, t.ex. en cuticle-pusher eller tandpetare. Om det inte fungerar, vänta tills färgen är torr innan du fortsätter.     
 2.  
 3.             2      Få en tunn, platt pensel. De borde ha starkare borst, t.ex. som en läppstiftborste. Men du borde inte använda denna borste något annat sätt.       
 4.  
 5.             3      Använd nagellackfjernare eller aceton. Den senare är mer aggressiv än färgavlägsnare, men det fungerar snabbare.       
 6.  
 7.             4      Doppa borstspetsen i nagellackborttagaren. Gå inte till metallklämman, annars kommer limet som håller borsten att smälta. Detta gäller särskilt med aceton.       
 8.  
 9.             5      Borsta bort överskott av nagellackfjernare på flaskans kant. Om det finns för mycket på borsten, kan borttagaren droppa ner och förstöra dina färska naglar.       
 10.  
 11.             6      Kör försiktigt borsten runt naglarna. Luta alltid fingrarna mot borsten. Hur man undviker nagellackfjernare som dricker på dina målade fingrar. Om fläcken är t.ex. På vänster sida av fingret lutar du fingret åt vänster. Om alltför mycket nagellackfjernare kommer på fingret, droppar det ner och inte på dina nypa naglar.       
 12.  
 13.             7      Torka området torrt med en trasa. Vik en tyg i mitten och gnugga den runt halsbandet. Detta tar bort alla oönskade fläckar.       
 14.  
 15.             8      Förbered dig bättre i framtiden. Det finns några saker du kan göra för att förhindra fläckar på nästa kappa. Den vanligaste metoden är att kanta dina naglar med petroleumgel eller vitt skollim. Detta skapar en barriär mellan hud och lack så att du lättare kan ta bort fläckar.  
    
  • Applicera vaselin på huden runt naglarna med en bomullspinne innan du målar. Sedan kan du ta bort vaselin med en ny pinne igen.
  •  
  • Rita en fin linje runt naglarna med vitt skollim. Låt limet torka, måla dina naglar och sedan avtorka det torkade limet igen.
  •  
         
 16.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (5)      
Vård populär:
Snyggt modehår.

Täck grått hår naturligt.

Bikinizonen växer sig själv.

Sminkporerna är mindre.

Gör en falsk läppring.

Sminka ordentligt.

Ta bort döda hudceller med socker.

Förädla porerna.

Skapa ett LookBook konto.

Ta bort nagellack från huden.

Bli av med tonårig akne.

Använd depilatory vax.

Värm upp dina händer.

Metoder för en mörkare hudton.

Låt håret växa super länge.

Färga hår med matfärgning.

Gör Panda Nail Art.

Gör ditt eget bubbelbad.

Gå ner i vikt för tjejer.

Använd Luffas.

Gör ögonbrynen tjockare.

ako woman