Home \ vård
 

Rengör dina öron.

 

Du kanske inte tänker på det ofta, men för att tvätta dina öron är en viktig del av att hålla dig ren. Tvättning hindrar vax från att ackumuleras och täppa sig bakom dina öron och oljor från hårspärren täpper porerna. Gör lite rengöring bakom öronen som en del av ditt vanliga hälso- och skönhetsprogram. Rengöring bakom öronen är lätt, bara välj rätt remover, sätt det i duschen eller använd bomullspinnar för att komma in på svåråtkomliga platser.

              

Förfarande .

    

    1      Välj en städare  ,

    
   
 1.            1      Välj en lämplig rengöringsmedel för din hudtyp. De flesta kan använda vanlig tvål - som du använder för att tvätta din kropp i duschen - att rengöra bakom öronen. Om du har känslig hud, använd ett mjukt rengöringsskum, en produkt som du skulle använda för ditt ansikte. 
    
  • Använd ett rengöringsmedel som du redan känner till - om det är bekvämt på din kropp eller ansikte, kommer det antagligen inte att irritera huden bakom dina öron.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd en akne rensning om du har blackheads. Vissa människor är benägna att få akne från och bakom öronen. Detta kan bero på att oljor täpper till porerna från hårlinjen. Tvätta dig med en mild akne rensning om du är benägen att blackheads bakom öronen.  
    
  • När du är färdig med att städa bakom öronen, släng lite alkohol på det drabbade området med en bomullspinne. Detta kan hjälpa till att döda bakterier som har bosatt sig där och orsakar akne.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tvätta med ett schampo bakom öronen för att göra det extra bekvämt. Använd din schampo för att tvätta under duschen bakom öronen. Det här är ett bra alternativ om du ofta glömmer att tvätta sig bakom öronen - det är lätt att tänka på det när du tvätter håret. Använd mycket skum och använd det här skummet för att tvätta i ryggen. 
    
  • Var noga med att skölja noggrant - shampoo kan enkelt deponeras bakom örat.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Använd mjuka produkter för barns öron. Föräldrar ska städa regelbundet bakom sina barns öron. Se till att rengöringsprodukten är säker och fungerar bra för barn. Använd ett "nej tårar mer" barnschampo eller barntvål. 
    
  • Spädbarn har känslig hud, så undvik att använda en tvåltvål.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Tvätta med varmt vatten  ,

    
   
 1.             1      Blanda lite varmt vatten med tvål i duschen. Ta en dusch i duschen med varmt vatten. Skum med händerna något av din renare. Vattnet ska vara varmt, men inte så varmt att du bränner din hud. 
    
  • Istället för att duscha kan du också tvätta dina öron över handfatet.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skruva försiktigt med en ren trasa. Tvål en ren tvättduk med skum. Skölj försiktigt huden bakom öronen. Det kan hjälpa till att dra ditt öra framåt (försiktigt!) Med en hand, så du har mer utrymme att rengöra det. 
    
  • Om du har känslig hud kan du försöka tvätta området med fingertopparna. En trasa kan vara för grov för dig då.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skölj noggrant. Under varmt vatten eller stänk varmt vatten på området för att rengöra det. Skölj av hela tvålen - Lathering bakom öronen kan irritera huden eller orsaka skorpor.       
 6.  
 7.             4      Torka området väl. Torka huden bakom öronen med en ren, mjuk trasa. Låt området vara torrt och var inte rädd för att försiktigt dra örat framåt för att komma till de smala ställena. 
    
  • Om du blåser håret kan du också torka det bakom örat med hårtorket i en kall inställning.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Torka av med teolja. Sätt en droppe te-trädolja på en bomullsboll. Torka området bakom ditt öra med det du just har rengjort. Detta kan hjälpa till att ta bort kvarvarande tvålrester.  
    
  • Du kan köpa teolja i de flesta apotek, apotek och hälsokostaffärer.
  •  
  • Om du applicerar tea tree olja orsakar rodnad, klåda eller smärta, sluta använda omedelbart. Tea tree olja kan vara för varmt för känslig hud.  
  •  
         
 10.  
             

    3      Rengör med bomullspinne  ,

    
   
 1.             1      Förbered bomullspinnen med din städare. Bomullspinne kan vara mycket användbar för att rengöra små områden som området bakom örat. Du kan också städa bakom öron med en bomullspinne - det kan vara vanligare och lättare än att bada. Välj lämplig rengöringsmedel och fuktar båda sidor av en ren, ny bomullspinne - använd en sida för varje öra.       
 2.  
 3.             2      Torka bort smutsen försiktigt. Oavsett om du rengör dina egna öron eller barnets, var försiktig - att dra hårt i örat kan vara obekväma. Använd små swipes för att avlägsna smuts eller skorpor bakom öronen. Dra i en riktning, upp eller ner för att torka bort smuts. Torka bort alla synliga insättningar med en tvättduk eller annan bomullspinne eller bomullsboll. 
    
  • Ta också hand om att tvätta i alla små nischer och sprickor på utsidan av örat.  
  •  
  • När bomullsvattnet blir torrt, fukta det med rengöraren igen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd endast bomullspinne på utsidan av örat. Lägg INTE bomullspinnar eller andra föremål i ditt öra. Även om detta ofta görs, hjälper det inte att ta bort öronvax och kan till och med skada örat. Använd bomullspinne för att rengöra utsidan av örat och rengör insidan av örat med peroxid, olja eller annan vätska.       
 6.  
             

Varningar .

                Läs mer... (10)      
Vård populär:
Klipp dela slutar dig själv.

Så här klär du sig ordentligt när du har en päronfigur.

Dip färg hår med Kool Aid.

Cornrows flätor.

Bra kroppsvård för tweenager.

Töm din hud över natten.

Barnhårskärning.

Definiera kindben.

Rengör navel piercingar.

Åderbråck eliminerades.

Klipp dela slutar dig själv.

Att vara en naturlig skönhet.

Ser exotisk ut.

T shirts skär.

Hitta rätt skostorlek för höga klackar.

Se om en produkt är lämplig för Curly Girl metoden.

Att vara en dygdig kvinna.

Färga håret i en onaturlig färg.

Klipp en ponny korrekt.

Fukt ditt hår.

Vacker solbränna på rättvis hud.

ako woman