Home \ vård
 

Håll din vagina ren och frisk.

 

Det är oerhört viktigt att hålla din vagina ren och hälsosam, både för ditt personliga och fysiska välbefinnande. Dessutom är förebyggande infektion avgörande för din sexuella hälsa och ett bättre sexliv. Din vagina har sitt eget pH-system, d. h., hon tar hand om sig så mycket som möjligt. Det finns ändå några saker du kan göra för att hjälpa henne och hålla hennes pH i balans - det vanliga pH-värdet hos en vagina är mellan 3, 8 och 4,5.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Hitta en bra gynekolog och gå regelbundet till hans kontor. Om det finns allvarliga problem kan du få dem att behandlas direkt. Dessutom kan din gynekolog ge dig tips om hur du bättre ska ta hand om din vagina.        
 2.  
 3.             2      Använd underkläder som är 100% bomull så ofta som möjligt och ändra det dagligen. Medan denna typ av underkläder inte är riktigt smickrande, gör den din hud "andas" bättre, ger den en fräsch känsla och hjälper till att bekämpa bakterier.       
 4.  
 5.             3      Använd inte tvål. Detta förändrar vaginans pH i balans och kan leda till bildandet av en sur miljö vilket gör att vagina inte kan rena sig och blir mer mottaglig för bakteriell attack och infektion.       
 6.  
 7.             4      Var försiktig med allt du lägger i din vagina. Om du har en ny sexpartner ska du först prata om din sexuella hälsa för att se till att det inte finns några infektioner. Om möjligt har båda testats för sexuellt överförbara infektioner eller sjukdomar - speciellt om du inte vill använda kondom.       
 8.  
 9.             5      Om du använder sexleksaker, tvätta dem före och efter varje användning, med speciella rengöringsmedel som finns tillgängliga online. Om mer än en person använder det, är det bäst att täcka alla sexleksaker i förväg med en kondom.       
 10.  
 11.             6      Om du är orolig för en vaginal lukt kan en dietförändring hjälpa dig. Överdriven sockerfett eller fet mat kan göra din vaginalvätska bitter och luktar obehagligt - det kan du göra genom att äta mer frukt, till exempel ananas eller jordgubbar. Andra hälsosamma livsmedel som kan balansera din vagina pH är vitlök och naturlig eller grekisk yoghurt.       
 12.  
 13.             7      Tvätta ditt sängkläder regelbundet för att avlägsna bakterier och smuts.        
 14.  
 15.             8      Under din period kan du använda speciella dukar för att hålla dig ren och frisk hela dagen. Kom ihåg att byta ditt bandage eller tampong var fjärde timme så att du mår bättre - speciellt om du har stor blödning.       
 16.  
 17.             9      Om du växer ditt pubic hår, gör det gjort av en professionell så många gånger som möjligt, eller åtminstone första gången. Om du rakar dem, var försiktig och gör rakningen framför en spegel så att du kan kontrollera vad du gör.                 
 18.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Vård populär:
Klä sexigt (för fullare kvinnor).

Vrid dig själv.

Styling hårtork själv.

Vad Kristen Stewart ser ut.

Rengör säkert en diamant.

Gör en hästsvans som Ariana Grande.

Gör äggolja själv.

Håll håret ordentligt.

Tama tjockt hår.

Känna igen en falsk klocka.

Vik en ficka.

Få tjockare hår naturligt.

Hur man berättar om en diamant är riktig.

Mät en hatt för hatttillverkning.

Slipa snörorna rakt.

Färgning av grått hår.

Färga håret i perfekt blond ton.

Klä som en modell.

Förhindra elektrostatisk laddning av hår.

Gör dig själv en balsam.

Montera kläder.

ako woman