Home \ vård
 

Skapa en modedesignportfölj.

 

Varje aspirerande modedesigner kommer förr eller senare att sätta ihop en designportfölj. Nu, om du tittar på alla dina tidigare konstruktioner och mönster, och upptäcker att det bara finns några konkreta riktlinjer där ute, kommer du förmodligen att vara desperat att fråga "Var börjar jag här?". Allt börjar med en svår start - det här gäller också för att skapa en effektiv designportfölj. När du väl har lärt dig vem som är i den relevanta homologationskommittén, vilka anställda chefer och experter kommer att granska ditt arbete och hur man organiserar dina mönster är du helt beredd att skapa en individuell och övertygande designportfölj som passar dina modedesigner på inget sätt underlägsen.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Överväg en åtgärd, ett arrangemang eller en röd tråd  ,

    
   
 1.            1      Läs instruktionerna eller guiden för att få reda på vad som ska ingå i din portfölj. När du ansöker om studiedesign ska de ansvariga för utbildningscentret berätta precis vad de vill se i din portfölj. Men om du sätter ihop en professionell arbetssökportfölj, kanske du inte har någon specifik policy. I grund och botten ska följande saker ingå i en cirkulär portfölj: Kreativa förlovningar med temat för mode, ritningar som visar dig kan överföra 3D till 2D, färgstudier och, om det är relevant, foton på 3D-arbete du gör i har redan genomfört det förflutna. 
    
  • Var noga med att skräddarsy din portfölj till den specifika ansökan eller arbetstypen. Om du ansöker om olika positioner är det en bra idé att skapa flera olika portföljer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tänk på en effektiv beställningsprincip. Oavsett vad du har utformat i detalj bör du alltid se till att olika delar av samma projekt stannar ihop. Till exempel, om du arbetar på ett projekt med organiska strukturer, t.ex. Fjädrar och löv, experimentera och tolka etnografiska mönster och folklore för ett annat projekt, bör du se till att de olika delarna av dessa projekt är tematiskt tillsammans. Du kommer inte att undvika att utveckla en fungerande beställningsprincip eftersom du måste ta reda på hur du presenterar dina olika projekt så att de ser så tilltalande och konsekvent som möjligt ut. 
    
  • Vill du berätta en historia i din portfölj och ange länkarna mellan de olika perspektiv som du har utforskat i ditt arbete? Eller föredrar du enkelheten i en kronologisk eller omvänd kronologisk ordning? Tänk bäst om ditt tidigare arbete och bestämma om det finns några specifika samband och kontext som du vill betona.
  •  
  • Håll följande regel i åtanke: Oavsett vilken beställningsprincip du valde bör du alltid se till att tittaren tydligt förstår vad du vill kommunicera med din portfölj. Om du verkligen är osäker på detta, bör du välja ett enkelt koncept, till exempel: Presentationen av dina senaste mönster i början av portföljen för att fånga tittarens uppmärksamhet. Därefter kan du tillbringa resten av din portfölj på den för att visa upp din personliga utveckling som designer.
  •  
  • Obs! När du skapar en professionell portfölj för ett jobb, ska du alltid ordna ditt senaste arbete först och nuvarande äldre mönster i slutet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skriv en förklaring som visar hur du vill organisera ditt arbete. Som med andra kreativa projekt, här riskerar du att närma dig dina idéer med en sådan entusiasm att du i dagens värme glömmer att planera den exakta implementeringen. Innan du vet det kommer du att bli överväldigad av alla saker du inte har planerat. Syftet med detta steg är att se till att du får ut det mesta av presentationen av ditt arbete och att alla delar är lika tydliga och begripliga för utomstående som de är för dig själv. 
    
  • Tänk inte bara på vad din historia ska se ut, men utvärdera också hur varje komponent passar in i berättelsen. Experimentera med olika arrangemang och tänka på hur varje nytt arrangemang ändrar hur din historia och ditt arbete förstås. Du kan skapa ett diagram eller en översikt för att visualisera varför du sätter dina bitar på ett specifikt sätt.
  •  
  • Visa eller förklara dina idéer till en person du har arbetat med under din kreativa utveckling. Den här personen borde helst vara en slags mentor, till exempel en lärare eller annan person nära dig som har viss erfarenhet av att skapa portföljer, så att de kan ge dig feedback om hur effektiva dina idéer blir.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Använd alla nödvändiga material  ,

    
   
 1.             1      Samla alla dina material. Välj dina material med hjälp av anvisningarna. Färgprover, tygprover, försöksstycken, skisser, foton mm: Helt enkelt allt. Naturligtvis kan du inte och bör inte lägga alla dessa saker i din portfölj, men det skulle vara till hjälp om du börjar processen med en komplett samling av alla dina material. 
    
  • Observera att det förmodligen inte kommer att vara möjligt att integrera hela bitar du tidigare gjort i din portfölj, till exempel: en korsett eller ett par skor. Istället borde du ha professionella bilder på dina bitar (gjorda) och sätta in dessa bilder som exempel på ditt arbete.
  •  
         
 2.  
 3.             2      presentera dina starkaste idéer. Kanske har du inte resurserna att faktiskt göra alla saker du har designat, eller kanske har du inte de färdigheter du behöver - det är bra. Observatörerna i din portfölj vill först och främst ta reda på hur du tänker och genomför saker - så använd din penna och penna skisser för att övertyga dem om dina förmågor. Å ena sidan måste du presentera några olika exempel på ditt designarbete och å andra sidan några skisser, som du kan använda för att visa att du kan representera tredimensionella kroppar på en tvådimensionell yta. Allt annat är bara bonusmaterial.       
 4.  
 5.             3      Välj en samling olika stycken som hjälper dig att förstå din personliga utveckling i alla dina projekt. Dessa bitar kan vara en kombination av olika saker: inspirationskällor, tidigt arbete eller första steg i ett område där du har utvecklats och kommer att se över senare. Försök att välja två eller tre representativa bitar för varje projekt du utforskar kreativt. 
    
  • Om du inte sätter ihop en arbetsspecifik portfölj, kan du också introducera delprojekt som du just har arbetat med. Detta inofficiella arbete borde idealiskt demonstrera mångfalden av dina talanger. Dessutom kan du informera tittare om dina intressen.
  •  
  • Om du har en stor arbetsbörda bör du i huvudsak välja exempel från ditt senaste arbete. Lägg till lite av ditt äldre arbete för att visa din framsteg, men fokusera på de verk som representerar det aktuella tillståndet. Detta gäller särskilt för portföljer som du vill använda för att klättra karriärstegen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Välj dina bästa bitar. Du borde definitivt placera ditt bästa arbete i din portfölj. Ideellt, i varje projekt borde du ha ett eller två verk av högsta kvalitet. Bestäm bitar som representerar din personliga stil och tillvägagångssätt för modedesignen tydligt och tydligt. Du kan tendera att designa mode för en mycket specifik demografisk grupp (unga, modemedvetna kvinnor, androgynösa män, aktiva barn, etc.) eller under ett specifikt motto. I så fall kan du lägga till verk som beskriver din idealiska kund eller konsument. Du kan också välja bitar som har blivit roste i tidigare designklasser eller att dina professorer och kollegor anser dina mest imponerande delar. 
    
  • Se till att ditt valda arbete representerar olika stilar eller tillvägagångssätt för tyger och material. Du bör dock inte välja mer än två stycken per stil eller tillvägagångssätt. Till exempel kanske du har två stycken som visar dina läderverkande färdigheter. Då bör du också lägga till en eller två stycken som visar att du kan hantera andra material väl, till exempel med silke eller jersey. Så du kan bevisa att du kan arbeta med olika material och stilar.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kombinera de olika bitarna i ditt valda arrangemang. Du kan börja med att placera dina valda bitar bredvid varandra eller på ett bord, så att du kan experimentera med sekvensen. Om du har bestämt dig för att skapa en separat sektion för varje kategori, bör du överväga hur man organiserar de olika bitarna inom en viss sektion. 
    
  • Ställ dig några viktiga frågor, till exempel: Är en kronologisk ordning meningsfull? Har du olika grupper av arbeten som du kan kombinera efter ämne eller medium?
  •  
  • Om du märker att något inte passar helt in i ditt arrangemang, bör du ta det ut. Tänk på om du har mer arbete som kan harmonisera bättre med andra delar av en tematisk grupp. Ditt mål är att alla komponenter i din portfölj harmoniserar och ger mening.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Fyll i din portfölj  ,

    
   
 1.             1      Köp eller skaffa en portföljmapp eller presentationscase. Du kan beställa både portföljfall och presentationsfall online eller köpa dem på en välutrustad konstaffärsbutik. Särskilt om du bor nära en konst- eller designskola kommer du förmodligen att hitta den. Vilken av dessa två varianter är mer lämplig i ditt fall beror på de bitar du vill presentera. Presentationslocket ska vara snyggt och rent. Om du fortfarande är student, behöver det inte nödvändigtvis vara en särskilt bra bit - så länge som din modell är funktionell och du kan effektivt visa upp eller lagra ditt arbete. Om du presenterar din portfölj i din professionella miljö kan det vara värt att investera i en högre kvalitetsmodell. 
    
  • Presentationsfall liknar traditionella blixtlåsade plånböcker, eftersom de vanligtvis innehåller transparenta ärmar och är därför idealiska för mindre jobb. Dessa modeller är bokstavligen avsedda att professionellt "presentera" ditt arbete, så dessa omslag är förmodligen det bästa valet när du fortfarande är i de tidiga stadierna.  
  •  
  • Om du redan har konstruerat och producerat större bitar skulle det vara meningsfullt att investera i en professionell portföljportfölj. Dessa modeller är vanligtvis större och är mer benägna att transportera dina arbeten än att presentera dem. Istället för att presentera ditt arbete i form av ett ringbindemedel, kommer du förmodligen att ha många lösa löv och arbeten som du fortfarande kan säkert behålla i din specialportföljmapp.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör collage från de olika komplementära objekten som flyger runt i plånboken och klistra dem på papper. Förmodligen kommer dina experimentella stycken att innehålla många små utdrag, till exempel intressanta strukturer och strukturer, småprover och utdrag. De som tittar på din portfölj borde helst kunna bläddra igenom det enkelt och snabbt. Av den anledningen är det mycket meningsfullt att sätta de mindre bitarna på papper än collage i A4-format, så att de kan ses enkelt och garanteras att inget flyger eller går förlorat. Gruppera objekten efter typ eller ordna dem på ett annat sätt som är meningsfullt. Ge förklarande markeringar till tittare efter behov, t.ex. "Färgarbete" eller "Experimentell sömnad" och lägg till, om det behövs, små förklarande meningar eller stycken, så att tittaren vet exakt vad du avser med collagen. 
    
  • Du bör använda högkvalitativt syrafritt papper. Använd också högkvalitativt lim och en borste för din portfölj för att få limet till hörnen av collagebitarna, vilket gör att ditt limarbete ser rent och professionellt ut. Se till att dina collagestycken inte har gula vågor när du håller dem på papperet. Det är bäst att använda fingrarna för att försiktigt släta varje papper. Se till att din arbetsyta är snygg så att dina collagestycken är fria från limmärken eller hundhåriga hår. Din portfölj ska se så professionell och ren som möjligt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Organisera ditt arbete, liksom alla kompletterande material i mappen. Vid denna tidpunkt borde du redan ha allt i rätt ordning. Om du inte har gjort det ännu borde du fånga upp det. Kontrollera allt igen för att se till att din valda order verkligen är meningsfull. Då kan du sätta alla bitar i skalet.       
 6.  
 7.             4      Lägg till taggar eller etiketter om det behövs. Huvudfokus bör vara på de visuella designelementen som du ska använda logiskt för att kommunicera din vision. Men om du tycker att det är viktigt att namnge och beskriva dina kreativa utforskningar och de olika stegen i ett projekt, kan du göra det genom att använda taggar. Men du bör se till att alla dina taggar ser snyggt ut och placeras korrekt så att de inte täcker någonting viktigt. 
    
  • Använd din dator för att skriva ut etiketterna om din handstil lämnar något som önskas.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lägg till skriftliga tillägg om det behövs. Kraven på en modedesignportfölj varierar mycket. Beroende på vilken institution du söker kan du dock behöva bifoga en uppsats eller ett konstnärligt uttalande. Vanligtvis ges du av denna institution konkreta, individuella instruktioner för denna uppsats. Artistutlåtanden är vanligtvis mindre programspecifika. En konstnärs uttalande är i grunden en eller två stycken sammanfattning av dina individuella influenser, din konstnärliga riktning, din utveckling och dina kreativa inspirationskällor. Artikeln Att skriva en konstnärsdeklaration kan vara mycket användbar för dig.       
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                     
Vård populär:
Titta bra med 40.

Få perfekta ögonbryn.

Klä dig som en överviktig man.

Blå ögon smink.

Grow ansiktshår snabbt.

Gör en septum piercing klar.

Organisera en modeshow.

Applicera smink för mörk hud (för tjejer).

Så här byter du näshörning på ett rent och säkert sätt.

Ge fukt till ditt hår.

Använd en menstruationsbägare.

Rätt kläder på hösten.

Låt din näsa blöda utan att skada dig.

Färg dina ögonbryn med kaffe.

Ta bort eyeliner.

Gör kroppsmörsmör.

Titta vackert.

Använda cowboy stövlar.

Unravel hår.

Förhindra lockigt hår.

Rengör en nippel piercing.

ako woman