Home \ v��rd
 

Ta en dusch.

 

Dusch är en aktivitet som gör miljontals människor en del av sin dagliga rutin. Det är ett snabbt, effektivt och uppfriskande sätt att bli ren. Vill du veta hur man tar en dusch? Läs vidare. Alternativt, om du inte vill uppmuntra någon annan att ta en dusch, skicka honom den här artikeln.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Framställning  ,

    
   
 1.                    1      Ta av dina kläder. Lägg dina smutsiga kläder i en hämning. Lägg dina rena kläder eller pyjamas på en säker plats där de inte blir våta med duschvatten.  
    
  • Ta även bort dina glasögon. Om du har kontaktlinser kan du bära dem i duschen, så länge du inte får för mycket vatten i ögonen.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Ställ vattnet ordentligt. Slå på vattnet och låt det springa tills det är varmt. Kontrollera duschhuvudets läge för att vara säker på att vattnet stänker i stället för ur duschen. Se till att det inte är för varmt. Din handled är en mer exakt temperatursond än dina fingrar, så använd din handled för att avgöra om temperaturen är bekväm.  
    
  • Överväg att duscha ibland kallt eller kallt, speciellt när det är varmt och fuktigt ute, eller efter en hård träning.
  •  
  • Tänk på att ta en dusch omedelbart när du har tänt vattnet, även om det fortfarande är kallt. På så sätt sparar du vatten.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Ta hand om duschen så snart temperaturen är perfekt.                  
 6.  
             

  Del 2      Få ren  ,

    
   
 1.                  1      Håll hela kroppen våt. Vrid långsamt under strålen några gånger för att låta vattnet täcka hela kroppen. Om du tvättar håret, se till att hela ditt huvud och hår är helt våta. Att ta bort löst smuts och damm är det första steget i att bli ren - och bli våt, särskilt med varmt vatten, vilket hjälper dina muskler att slappna av.        
 2.  
 3.                  2      Skum en liten mängd schampo i ditt hår. Applicera skummet försiktigt i hårbotten, var försiktig så att alla hårets hår är skumliknande mot spetsarna. Du behöver inte använda för mycket schampo - om du gör det kan du rinna ur håret och det kan beröva ditt hår på den hälsosamma nivån av naturliga fetter. En bara Euro-sized blob av schampo på din handflata är tillräckligt.  
    
  • Tvätta håret varje sekund i stället för varje dag. Tvätta håret för ofta kan skada det.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Skölj all schampo grundligt ut ur håret. Trots allt vill du inte att håret torkar med tvålskrot i det.  
    
  • För att kontrollera om det inte finns något mer schampo i ditt hår, blöt det och pressa ut det och titta på färgen på vattnet som kommer ut. Om du fortfarande ser något schampo i det, fortsätt att skölja och upprepa.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Applicera balsam på ditt hår. Förutom enkel rengöring kan du lägga på din favoritbalsam i håret, förbättra ditt hårs utseende, känsla och hälsa. Sköljmedel skumar inte, så arbeta det från hårbotten till spetsarna tills du känner ett glatt lager på hela ditt hår. Kontrollera instruktionerna på din balsam. Många rekommenderar att du håller balsam i det i flera minuter innan du sköljer ut det. Andra är egentligen tänkt att appliceras efter att ha kommit ut ur duschen.  
    
  • Vissa föredrar att använda en kombination av schampo och balsam som inte kräver ett separat applikationssteg.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Tvätta ditt ansikte. Fukt ansiktet och applicera med fingrarna, eller en tvättduk, en liten mängd ansiktsrengöring eller skrubb. Skölj försiktigt rengöraren på ansiktet i minst 30 sekunder, var uppmärksam på dina kinder, näsa, haka och panna och eventuellt nacke och övre rygg om du har akneutbrott där. Se till att du inte ser något i ögat. Speciellt om du använder anti-acne rengöringsmedel, lämna det på ditt ansikte i minst 30 sekunder så att det kan tränga igenom dina porer. Skölj sedan tvätta och ansiktet noggrant.  
    
  • Du kan använda enkel tvål i stället för en speciell ansiktsrengöring. Det här är bättre än att inte tvätta ansiktet, men om du använder den vanliga typen av tvål för ofta kan det torka ut ditt ansikte och irritera huden.
  •  
         
 10.  
 11.                  6      Tvätta din kropp. Applicera din tvål eller duschgel på din tvättduk, loofah, kroppssvamp eller bara dina händer. Rensa hela kroppen. Börja vid nacke och axlar och arbeta dig ner. Se till att du tvättar under dina armar och på ryggen. Tvätta ditt skönhetsområde och din rumpa senast. Glöm inte att tvätta dig bakom öronen, på nacken och mellan alla tår.        
 12.  
 13.                  7      Skölj av tvålen. Vänd dig under vattnet och gnugga din kropp med händerna för att bli av med kvarvarande tvål och smuts. Kör händerna genom håret och se till att all tvål är sköljd. Om du har missat några platser, tvätta dem nu.        
 14.  
             

  Del 3      Rakning och borstning  ,

    
   
 1.             1      Barbera benen och armhålorna om du vill. Många människor rakar håret som växer på benen och under armhålorna och känner duschen som den perfekta tiden för denna tillfälliga uppgift. 
    
  • Rakben och armhålor är mycket vanliga för tjejer och kvinnor i vissa länder, men du kan också vara ren utan dem. Det är slutligen ett personligt val, så prata med en kvinna du litar på om du inte är säker på vad du ska göra och överväga vad som är vanligt i din kultur. Skrubbning av benen med en kroppscrubb hjälper till att ta bort död hud för att hjälpa dig raka ren.
  •  
  • Våt dina ben och krämbjörnkräm eller balsam på dem.
  •  
  • Rakning från botten till toppen, mot hårväxt. Börja vid dina ankler och arbeta dig upp. Glöm inte överst i fötterna i slutet.
  •  
  • Raka långsamt för att förhindra att du skär, särskilt på knä och benen, eftersom du kan fånga en finn och skära dig själv.
  •  
  • För dina armhålor, skumkrämer eller balsam och rakning (långsamt) upp och ner - Armpit hår växer i båda riktningarna.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Barbera ditt ansikte. Vissa män föredrar rakning i duschen. För detta behöver du en duschspegel - en som är gjord så att den inte dimar upp i vattnet och ångan. Om du har en, kan rakning i duschen vara både bekvämt och en trevlig ursäkt för att stanna under varmt vatten för lite längre tid.       
 4.  
 5.             3      Barbera din bikinizon eller manlig skönhetsområde om du vill. Vissa män och kvinnor använder också duschen för att skära eller raka oönskade hår runt sina könsorgan eller i bikiniområdet. Men se upp och se till att din dusch ger dig ett bra ställe att stå och tillräckligt med ljus för att se klart vad du gör.       
 6.  
 7.             4      Borsta dina tänder. Så märkligt som det låter, borstar du tänderna i duschen är det väldigt användbart. Du kan borsta tungan och behöver inte oroa dig för att få tandkräm i håret eller på dina kläder.       
 8.  
             

  Del 4      Slutförande  ,

    
   
 1.             1      Slutligen skölja bort. Detta är viktigt så att ingen tvål stannar kvar på din kropp. Se till att inget schampo kvarstår i ditt hår innan du går vidare till nästa steg. 
    
  • Om du är modig, svalka vattnet i 3 sekunder och köra det kalla vattnet över ansiktet för att stänga porerna och ge ditt hår en naturlig glöd.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Stäng av vattnet. Se till att den är låst så att du inte slösar med värdefullt vatten. Gör dig redo att komma ur duschen och samla alla saker du har tagit med dig.       
 4.  
 5.             3      Kom ut ur duschen. Ta försiktigt ut när du glider på golvet på golvet kan vara farligt.       
 6.  
 7.             4      Torka dig med en handduk. Stå på en matta eller matta och ta en handduk i närheten. Torka huvudet, ansiktet, torso, buken, bäcken, benen, skönhetsområdet och fötterna med en handduk. Om du har gjort detta noggrant, bör det bara finnas vatten på mattan eller badmattan, inte på golvets övre del. Om du torkar ditt ansikte, glöm inte att daba det försiktigt med handduken istället för att gnugga det.       
 8.  
 9.             5      Använd andra hygienprodukter. Nu är det bra att använda deodorant, lotion, aftershave, frisyrprodukter som behöver appliceras i vått hår eller något annat som du vill hänga på och inte kan hänga upp när kläderna täcker din kropp.       
 10.  
 11.             6      Sätt på dina rena kläder. Börja med ditt rena underkläder och sätt på resten av dina kläder. Du är nu fullständigt duschad och redo för säng eller att möta din dag.       
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>             

Vad du behöver .

             
V��rd populär:
ako woman