Home \ yrke
 

Skydda miljön som tonåring.

 

Att eliminera befintlig skada på vår miljö och undvika ytterligare destruktion är en skrämmande uppgift. Det kan tyckas som om en person ensam inte har någon chans, särskilt en ung person, att göra någonting alls. Men du kan göra skillnad, börjar med att ändra några enkla dagliga vanor och samarbeta med andra för att få veta hur viktigt det är att skydda miljön. Det handlar inte bara om din nuvarande värld utan också om din framtid, så du är aldrig för ung att vidta åtgärder och göra en positiv skillnad!

              

Förfarande .

    

    1      Dagliga vanor ändras  ,

    
   
 1.            1      Dusch mindre lång. Ja, alla vill se bra ut (och luktar) för den speciella personen eller den hemliga svärmen, hur många sköljningar och reps behöver du verkligen? En droppkran kan slösa över 11 000 liter per år, ungefär samma mängd som du kan spara genom att halvera din duschtid. Det här är ingen droppe i hinken! 
    
  • Det verkar nästan som att vatten är billigt och rikligt, men tillgången till rent vatten är ett problem för miljarder människor runt om i världen. Ökad efterfrågan på vatten har konsekvenser för floder och sjöar (och vad som bor i dem), eftersom vattennivåerna sjunker, dammar och reservoarer ändrar vattenflöden och kemikalier och avfallsprodukter introduceras.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Stäng av ljuset. Du betalar inte räkningen, men du vet att det kostar pengar att använda lampan (eller TV, stereo eller bärbar dator). Dessa pengar används för att betala för kraftverk som producerar denna el, som normalt släpper ut föroreningar i miljön. 
    
  • Be din familj att sänka uppvärmningstemperaturen och ställa in luftkonditioneringen högre. Tröjor, öppna fönster och fläktar räcker också på de flesta dagarna.
  •  
  • Koppla ur enheter som inte används regelbundet från vägguttaget. Många elektroniska enheter drar ström även när de stängs av, ibland kallad "vampyr" -förlust.
  •  
  • I Tyskland kan du välja din egen energileverantör. Tala med din familj om att hitta en leverantör som producerar el med mindre förorening, sol, vind eller andra alternativ.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Rid på en cykel eller gå i stället för att köra (eller drivas). Ja, varje barn längtar efter ett körkort och den första bilen, men bilar är en viktig orsak till luftföroreningar. Om pedalkraften inte räcker, ta bussen eller gör en bilpool med andra. Det kanske inte ser så cool ut som att köra, men det är mer bränsleeffektivt.       
 6.  
 7.             4      Ät mindre kött. De djur som gav sig till sist blir din hamburger eller kycklingschnitzel kräver betydligt mer utrymme, energi och fem gånger mer vatten än huvudpersonerna i en köttfri maträtt. Du behöver inte nödvändigtvis bli vegetarian på grund av detta, och att äta mindre kött kommer förmodligen att göra din kropp bra, samtidigt som du gör något bra för planeten.                 
 8.  
             

    2      Använd mindre, använd mer  ,

    
   
 1.             1      Köp miljövänliga produkter. Hitta produkter som inte testas på djur och innehåller inga kemikalier som kräver stora försiktighetsåtgärder eller varningsanvisningar på etiketten. Antalet tillgängliga produkter som kallas "naturligt" eller "organiskt" ökar, men det gör aldrig ont för att titta på etiketten. 
    
  • Välj produkter utan överflödig förpackning. Det var irriterande att vänta som barn tills pappa grävde den nya leksaken ut ur plastomslaget. Tänk på hur mycket avfall så mycket förpackning orsakar.
  •  
  • Köp regionala produkter, om några. Kanske finns det en liten ljusfabrik eller graverare i ditt område där du kan hitta en fin mors dag present. Inte bara hjälper du den lokala ekonomin, du sparar också den energi och föroreningar som krävs för att transportera varor över långa avstånd.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta med en tygväska och en återanvändbar vattenflaska med dig. De tar inte upp mycket utrymme, men de kan förhindra mycket skräp. Har du någonsin märkt att plastpåsar alltid hamnar i träd eller på gräsbevuxna kullar, eller sett nyhetsrapporter om jätte bubbelpoolar av plastavfall i mitten av havet? Varje plastflaska som inte produceras, och någon plastpåse som inte används, kommer att hjälpa lite.       
 4.  
 5.             3      Ge bort gamla kläder, leksaker, elektronik etc. Bara för att du inte vill ha dem längre betyder det inte att någon annan inte är glad att få dem. Människor verkar alltid anta att alla tonåringar alltid måste ha de senaste nyheterna och kunna kasta bort saker som fortfarande är helt okej bara för att de inte är "coola" nog. Bevisa dem motsatsen. 
    
  • Köp även begagnade artiklar och vintageartiklar. Gör dina föräldrar galen genom att köpa en skjorta från skoldagarna och kalla den "helt retro".
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bli kreativ innan du slänger bort något. Kan du använda någon av din gamla, trasiga cykel för ett skolprojekt? Eller använd din (okej, kanske dina föräldrar) gamla cd-skivor för att göra ett collage eller en mobil för konstklassen?       
 8.  
 9.             5      Återvinna allt du kan. Om det finns ett avfallåtervinningssystem i ditt område, se till att din familj använder den. Finns det en chans på din skola att återvinna? Om inte, är det inte en uppgift för studentrådet? Hjälp återvinning en vana för alla.       
 10.  
             

    3      Gör dig själv hörd  ,

    
   
 1.             1      Skapa medvetenhet om miljöfrågor. Tala med familj och vänner om enkla förändringar de kan göra och varför de borde göra det för att skydda miljön. Du behöver inte föreläsa eller predika (men om det hjälper din familj, gör det); Visa dem som du har tänkt mycket på ämnet, har en passion för att göra skillnad, och behöver verkligen ditt stöd. 
    
  • Dra nytta av de sociala medier som dina föräldrar inte kan matcha. Det är lättare än någonsin att ansluta till människor överallt i världen idag. Ta reda på vilken inverkan miljöförstörelsen har på oss alla och prata om sätt att stoppa dem.
  •  
  • Du kan nämna termen "hållbar lycka", som delvis fokuserar på hur vi är alla verkligen kopplade. Dina föräldrar kommer att förstå hur allvarliga du är när de inser att du har gjort någon riktig forskning!
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gå med i en miljögrupp. Det finns många organisationer dedikerade till att skydda hotade arter, minska utsläppen av växthusgaser, skydda tillgången till rent vatten, och så vidare. Men det finns förmodligen även miljöbevarande grupper som gör saker som att plantera inhemska trädslag eller avfallsavfall i grannskapet. 
    
  • Finns det en miljögrupp på din skola? Om inte, träffa några vänner som vet hur viktigt ämnet är och hittade en. Så du kan göra något bra samtidigt som du bidrar till ditt CV.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontakta politiker. Nej, du kan förmodligen inte rösta för dem ännu, men de flesta kommer att vara i tjänst långt efter att du fyller 18. Och de vill ändå ha dina föräldrars röster ändå. 
    
  • Beroende på din position kan du be dem att stödja lagstiftning för att minska koldioxidutsläppen eller skydda hotade arter eller att stödja lokala åtgärder som offentliga återvinningsprojekt eller borttagning av påsar gjord av plast. Väng dig till att kräva att dina agenter agerar medan du är ung, då blir det lättare för dig att bli äldre.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var inte rädd för att gå vidare. Oavsett vad vissa vuxna tycker, har tonåringar också bra idéer. Om du har en, använd din ungdomliga energi för en bra sak. 
    
  • Din idé kan vara så enkel som en städningsdag i grannskapet, men ta tag i det. Delar flygblad. Vänligen skänka lokala affärer, leveranser eller förfriskningar. Ta med dig kompisbandet och gör en gatafest i slutet av dagen.
  •  
  • Ungdomar som du hjälpte med att driva lagstiftning som förbjuder dumpning av elektroniskt avfall i deponier och skapade organisationer som hjälper skolor att organisera miljövänliga fester. Visst har de hört från några människor att de är för unga för att göra skillnad. Men jordens framtid är din framtid. Så avgör inte för ett snabbt svar med en "Du kan inte göra det" eller "Nej".
  •  
         
 8.  
           Läs mer... (2)      
Yrke populär:
Förhandla framgångsrikt.

Börja över.

Förbered en geografi examen.

Bli en affärskonsult.

Lägg till en bra titel till ditt CV.

Stöd ett barn med dyslexi.

Var jättebra.

Bli en astronaut.

Skapa en arbetsplan.

Skriv en tidning.

Forskning en bit av arbete.

Skriv en sista minuten uppsats.

Skriv ett tal som ska väljas.

Att vara med människor du inte vet.

Grattis på födelsedagen på spanska.

Beräkna ett pH.

Stoppa rykten.

Led ett framgångsrikt studentliv.

Beräkning av förskjutning.

Subtrahera fraktioner.

För att lyckas.

ako woman