Home \ yrke
 

Fråga en lärare om en förlängning.

 

Kanske har du bara brutit, blivit sjuk eller helt överväldigad med andra läxor. Det finns en mängd olika ärliga skäl till varför du inte kommer att kunna skicka ditt skriftliga arbete på det planerade datumet. Det kan vara skrämmande eller pinsamt att begära en förlängning, men de flesta professorer kommer att vara villiga att lyssna på din begäran. Fråga i god tid och kunde med vänlighet även skapa medkänsla för din lärare.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Formulera din anledning  ,

    
   
 1.            1      Läs riktlinjerna för ämnet igen. Innan du frågar din lärare, granska kursplanen och andra riktlinjer för ämnet. Ibland förlänger lärarna automatiskt deadlines, godkänner dem under vissa omständigheter, eller tillåter dem absolut inte.  
    
  • Att veta din lärares regler och veta vilka medgivanden han gör kommer att hjälpa dig att formulera din förfrågan korrekt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ge bevis när du säger att du är sjuk. En allvarlig sjukdom, som influensa, är en giltig anledning till en förlängning av tiden. Men om du säger att du är sjuk måste du förvänta dig att din lärare kräver medicinsk bekräftelse eller annat bevis.  
    
  • Om du säger att du är sjuk, kommer de flesta lärare att förstå det. Du behöver inte ge långa detaljer om dina matsmältningsbesvär eller andra olägenheter. De flesta lärare vill inte höra om det.
  •  
  • Något enkelt är tillräckligt, som "Professor, jag hade en stark influensa i helgen och skulle därför behöva lite mer tid för mitt skriftliga arbete. Kan mitt förfallodatum förlängas? Jag kan gärna ge dig ett doktorsintyg från skolläkaren om du behöver en. "
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var ärlig om personliga nödsituationer. Om det finns allvarlig sjukdom, död eller annan oväntad svårighet i din familj, det är en bra anledning att begära en förlängning. Många lärare ger förlängningar till allvarliga personliga problem, men du borde inte utnyttja denna möjlighet. 
    
  • Pröva något som, "Kära herre, tyvärr måste jag berätta att min stora moster Maude gick bort i går kväll. Jag är för närvarande med min familj och kommer att gå till begravningen. Egentligen ville jag slutföra det skriftliga arbetet för ditt ämne idag, men kan jag begära en förlängning på två dagar på grund av omständigheterna? "
  •  
  • Lärare kan be om någon form av bevis för sådana nödsituationer, så ta inte hand om det om du inte kan bevisa din historia.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Berätta för din lärare om du är överväldigad med arbete. Lärare vet att du deltar i flera kurser samtidigt och att det finns andra saker som händer i ditt liv också. Ibland behöver du en förlängning på grund av överbelastning. Det lönar sig att fråga om det, om så är fallet.  
    
  • Påpeka att du behöver den här förlängningen för att göra ett bra jobb, till exempel, "Jag måste begära förlängningen eftersom jag är överväldigad med förberedelserna för tre tentor, som alla äger rum på dagen för deadline. Jag ville skriva ett bra jobb och betala henne den uppmärksamhet det förtjänar och en till två ytterligare dagar skulle vara en stor hjälp. "
  •  
         
 8.  
 9.             5      Att vara flera ökar dina chanser. En grupp studenter kan kollektivt be läraren om förlängning om de alla har en examen eller annan skyldighet som berövar dem när de behöver arbeta. Om flera studenter tillsammans begär en förlängning kan det vara mer övertygande än om man frågar sig själv.  
    
  • Säger något som "Professor 7, vi är också här på avancerad kemi klass, och vi har en tentamen samma dag som vi ska lämna in det skriftliga papperet. Kan vi få en förlängning på en dag så att vi har tillräckligt med tid att skriva bra arbeten? "
  •  
         
 10.  
 11.             6      Håll bara den. Oavsett vad dina skäl är för att be dig förlänga tidsfristen, bör du inte sätta din lärares tålamod på provet med oändliga förklaringar. Få rakt på det, förklara varför du behöver en förlängning och tacka din lärare för att ta hänsyn till din förfrågan.  
    
  • Om du behöver förlängningen eftersom du var försumlig om vad du gör för skolan, acceptera ansvaret och be om förlängning. De flesta lärare kommer att uppskatta ärligheten.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      vänligen fråga  ,

    
   
 1.             1      Fråga så tidigt som möjligt. Det är mycket mer troligt att lärare kommer att bevilja en tidsförlängning om de ställs in innan tidsfristen. Snälla, så snart du inser att du behöver en förlängning, istället för kvällen före deadline eller efter.        
 2.  
 3.             2      Fråga din lärare personligen. Att prata med din lärare i privat visar att du är ärlig när du begär en förlängning. Om du tror att du behöver en förlängning, besök din lärare under samrådet eller tala med honom åtminstone strax efter klassen.        
 4.  
 5.             3      Du kan också skriva ett e-mail till din lärare. Om du är sjuk eller på vägen eller behöver begära en förlängning på helgen kan du inte fråga honom personligen. Om så är fallet, skriv honom ett artigt e-postmeddelande och fråga om mer tid för att slutföra ditt skriftliga arbete.       
 6.  
 7.             4      Tänk på hur länge förlängningen du ber om borde vara. En förlängning bör ge dig en rimlig tid att avsluta jobbet, beroende på hur mycket tid du har haft och hur mycket du behöver göra. Tänk också på din lärares personlighet när du tänker på hur mycket extra tid du frågar.  
    
  • Om din lärare arbetar strängt, lämna honom helt och hållet för att bestämma hur länge förlängningen han erbjuder dig ska vara. Du kanske bara måste acceptera vad du kan få.
  •  
  • Om din lärare är mer förlåtande och du tror att du kan slutföra jobbet under en viss tid (som två dagar), fråga om en viss tidsperiod.
  •  
  • Om din lärare verkar villig att förhandla, sikta på en mer generös förlängning. Om du tror att du kan slutföra jobbet om två dagar, vänta fyra dagar och förvänta dig att din professor nedspelar det.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

      

<91112>             Läs mer... (6)      

Yrke populär:
Skriv en personlig rekommendation.

Bli bartender.

Delning av blandade raster.

Skriv ett brev för råd.

Le.

Träna hjärnan för att få bättre tänkande förmåga.

Räkna till 10 på kinesiska.

Skapa bra människor för dina karaktärer.

Styr det undermedvetna.

Använd hela hjärnan när du lär dig.

Skriva ett term paper.

Beräkna ytan på en pyramid.

I irländsk skål! säga.

Skriv ett motivationsbrev.

Säg hej på italienska.

Skriv en problemrapport.

Arbeta med svåra människor.

Övervaka flera projekt samtidigt.

Skapa interaktiva presentationer för att imponera på studenterna.

Placera en annonsannonsering online.

Skriv en ursäkt brev.

ako woman