Home \ yrke
 

lär barn att skatta.

 

Att kunna uppskatta är mycket viktigt. Det är därför en bra idé att undervisa ditt barn tidigt så att han förstår skatten så snabbt som möjligt och kan börja förfina sina färdigheter. För små barn är det dock ofta svårt att förstå konceptet. Lyckligtvis finns det många sätt att lära barn att skatta. Du kan ge dem, till exempel, förklara hur uppskattningar fungerar, och låt dem sedan tillämpa sina färdigheter i roliga aktiviteter.

              

Förfarande .

    

    1      Förklara begreppet uppskattning  ,

    
   
 1.            1      Förklara att skatten är som gissning. Ditt barn är förmodligen redan bekant med gissningen. Förklara för honom att skatt liknar rådgivning och att det är så att säga en informerad gissning som borde vara så exakt som möjligt. Att lära sig att uppskatta effektivt hjälper dig att spara tid och energi i situationer där ett exakt nummer inte behövs.       
 2.  
 3.             2      Ge honom exempel. Om du uppmärksammar, hittar du ofta exempel på skatt i ditt vardag. Du kan till exempel Beräkna hur mycket din inköpsräkning kommer att vara, hur länge du behöver resa till en viss plats med bil, eller hur många glas mjölk finns fortfarande i förpackningen. Förklara dessa exempel på ditt barn på ett sätt som passar deras andliga utveckling.  
    
  • Om du ger honom dessa exempel, förklara för honom varför uppskattning är bättre än beräkning i varje situation. Till exempel berätta för ditt barn att om du ville veta exakt inköpsbeloppet skulle du kunna ha alla priser för att få det exakta beloppet, men i så fall ville du bara veta det ungefärliga beloppet för att inte spendera för mycket pengar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd indexkort. För att klargöra konceptet, visa ditt barn ett indexkort eller en bild som visar flera saker. Dessa kan vara djur, leksaker eller vad ditt barn tycker om. Visa ditt barn kortet, men inte så länge att det kan räkna objekten och fråga ditt barn om att uppskatta deras nummer. Ge många poäng för bra uppskattningar. Upprepa detta spel tills du känner att ditt barn har förstått konceptet.                  
 6.  
             

    2      Lär upp beräkningsstrategier med roliga aktiviteter  ,

    
   
 1.             1      Fokusera på aktiviteter som är roliga för ditt barn. Varje barn är annorlunda - så anpassa aktiviteterna till ditt barns intressen och se till att de är roliga. Barn tenderar att ha en outtömlig mängd energi, men de kan bara koncentrera sig på en sak under en kort tid. Därför är det viktigt att de aktiviteter du väljer bestämmer ditt barns uppmärksamhet.        
 2.  
 3.             2      Lär honom visuell isolering. Ditt barn kan ha svårt att tona ut onödig information och fokusera bara på varan som värderas. Men du kan lära honom den förmågan med enkla spel. Till exempel kan du lägga röda och blå bollar på golvet och sedan be barnet att gissa hur många röda det finns (men ignorera bluesen).        
 4.  
 5.             3      Spela gissningsspel. Du kan berätta för ditt barn hur många gelébönor i en skål, hur många öre mynt i en burk, eller hur många marmor är i en låda. Betona att det ska uppskatta beloppet och inte räkna eller beräkna.  
    
  • Det finns också spel för barn att lära sig om Internet. Ditt barn kan t.ex. "Gissa det!" På http://www.theproblemsite.com/junior/estimation.asp där Professor Puzzler visar olika grupper av färgade prickar, tar dem bort och ber om en uppskattning. På den här sidan har du också möjlighet att ställa in hur länge prickarna är synliga på skärmen så att du kan anpassa spelet för att passa ditt barns förmågor.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lär honom ord som ofta används i uppskattningar. Förklara för ditt barn att när människor bedömer något, använder de ofta ord som "circa", "om" och "mer eller mindre". När du spelar gissningsspel, uppmuntra ditt barn att använda dessa ord när man gör meningar där han ger uppskattningar.        
 8.  
 9.             5      Lär ditt barn att vara strategiskt. Påminn ditt barn om att gissningar inte bara är slumpmässiga gissningar. de är väl övervägda prognoser. I stället för att ge oskäliga siffror borde det ta ledningen för att komma så nära som möjligt till det faktiska beloppet.        
 10.  
 11.             6      Ge inte upp. Repetitioner är nyckeln till framgång. Barn måste träna sådana färdigheter om och om igen för att behärska dem. Erbjud ditt barn olika aktiviteter så att han inte blir uttråkad, och ge inte upp att lära sig honom.        
 12.  
 13.             7      Belöna ditt barns framsteg. Det är lättare att få barnen intresserade och motiverade genom att erbjuda dem en belöning. Om du till exempel spelar ett manliga gissningsspel, ge ditt barn lite att snacka om det är väl uppskattat. Om du använder munmynt, låt ditt barn behålla dem om det är bra.        
 14.  
             

Tips .

             
Yrke populär:
Shopping för universitetet.

Beräkna arbetet.

Bli föreläsare.

Dåliga vanor.

Skriv en händelserapport.

Var modig.

Aktivera kulspetspenna.

Ha en säker promenad.

Runda decimaltal.

Skapa och utveckla en originaltecken.

Förenkla inbädda fraktioner.

Var säker.

Välj rätt yrke.

Skapa brevhuvud.

Organisk kemi existerar.

Döda tid på jobbet.

Detta är sättet att visa Archimedes princip.

Förbered serieutspädningar.

Lär dig för universitetet.

Beräkna elektronegativitet.

Njut av ögonblicket.

ako woman