Home \ yrke
 

Var fri.

 

Varje dag är en kamp. Att ta hand om det är den utmaning vi alla står inför. Om du vill vara fri och bli den äkta, mest autentiska versionen av dig själv, kan du aktivt vidta åtgärder för att leda det liv du vill leda, precis som du lever det. Ta ansvar för ditt liv och den roll du spelar i den.

              

Förfarande .

    

    1      Ditt sanna jag blir  ,

    
   
 1.            1      Bestäm vilken fullständig frihet som betyder för dig. Kan du vara fri när du bor hemma hos dina föräldrar? Kan du vara fri när du är i fängelse eller bor under en totalitär regim? Kan du vara fri om du arbetar varje dag från 9:00 till 17:00? Allt beror på dig. Bara du kan förbättra dig själv och ditt liv och bli en fri version av dig själv.  
    
  • För många människor verkar studier som total frihet - inga föräldrar, obegränsat X-Box, delade bad i sovsal! Men universitetet är fortfarande en fristad där måltider serveras överraskande på bordet, som förmodligen betalades av någon annan, och där du måste leva enligt campusreglerna om du vill överleva.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta reda på vad du vill ha från livet. Tänk fram till slutet av ditt liv. När ser du tillbaka, vad hoppas du se? Ett liv fullt av roligt? Fördelar? Familj och framgång? Oändliga fester? Vill du respekteras och frukta eller snarare ett lugnt liv fullt av ensamhet och överläggning? Försök att ta reda på vad som skulle göra dig glad och vilken typ av liv som kan ge plats för denna lycka.  
    
  • Många tror instinktivt att stora summor pengar leder till gränslös frihet och lycka. Det kan vara sant, men istället tänka på vad du skulle göra med en så obegränsad summa pengar. Vad skulle göra det enklare? Vad skulle du göra om pengar inte var ett mål? Hur skulle du spendera din tid? Här är ditt svar.
  •  
  • Om du har svårt att bestämma - låt oss vara ärliga, om vi tänker oss på vår idealiska dag, kommer vi noga att spendera allt på stranden - föreställ er din idealiska vecka istället. Efter en hel vecka på stranden har vi alla en solbränna och är uttråkad. Vad skulle du arbeta för? När skulle du arbeta? Var?
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta reda på vad som hindrar dig från att få det du vill ha. Bor du ditt idealiska liv idag? Om inte, vad är det för dig? Vad skulle du behöva för att få vad du vill? När du lever ditt idealiska liv, vad behövs för att behålla din livsstil? Varför gör du inte vad du vill, nu, idag, i det här ögonblicket, i det andra? Vad hindrar dig?  
    
  • Återigen är det lätt att skylla pengar på dina problem: "Om jag bara hade pengarna kunde jag köpa den här nya gitarren och mitt band skulle bli bra," säger vi och letar efter ursäkter för varför vi inte har en lukrativ rekord signera och glöm det att ha en ny gitarr har inget att göra med att kunna skriva en catchy melodi, spela bra och arbeta hårt på scenen.
  •  
  • Om du bara hade pengarna, det är sant att du kan "resa" till Thailand eller skriva romaner hela dagen eller spendera din tid växande kryddiga heta paprika. Men det är nog inte pengarna som verkligen håller dig från att göra de sakerna - det är du som ger upp det lakan som handlades till dig och sätter korten iväg.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta reda på vilka steg som behövs för att få det du vill ha. Det är svårt att hitta frihet och lycka över natten. Det tar viss tid att få vad du vill och hitta den idealiska miljön där du vill leva ditt liv. Vilken ansträngning kommer det att ta från din sida för att få det du vill ha?  
    
  • Låt oss säga att du har bestämt att ha en liten, kärleksfull familj som leder ett lugnt liv på landsbygden och växer grönsaker är en del av ditt idealiska liv. Om det ger dig den frihet du vill ha, vad kan du göra idag för att aktivt flytta dig till den här verkligheten?
  •  
  • På lång sikt kan du börja studera jordbruk eller skogsbruk eller andra saker relaterade till arbete i naturen. Var vill du ha ett hus? Skulle du bygga eller köpa ditt hus? Vad måste du spara för att göra det till en verklighet?
  •  
  • På kort sikt kan du besöka landsbygdskooperativ eller samhällen och jobba där mot mat och logi. Eller kolla in världsomspännande möjligheter på ekologiska gårdar (WWOOF), ett program där du kan volontär och få erfarenhet av att arbeta på ekologiska gårdar runt om i världen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Omgiv dig med människor du beundrar. Modeller är viktiga för att hitta ditt sanna jag. Även om vi tycker om att vi är perfekta, individuella snöflingor, är det viktigt att omge dig med människor som lever det sätt du vill leva, för att inte imitera deras beteende, utan att lära av det och de lektionerna att tillämpa ditt eget liv  
    
  • Var försiktig om du ständigt jämför dig med andra om du känner dig dålig om det. Konkurrens är bra för vissa människor, men fruktansvärt för andra. Koncentrera dig själv och ditt eget liv. Återgå till din egen dörr.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Att vara ansvarig för dig själv  ,

    
   
 1.             1      Gör det själv. Om du kan göra något, gör det. Om du inte behöver hjälp, fråga inte. Att ta mer ansvar för ditt liv och redogöra för dig själv är rätten och ansvaret för ett fritt liv. Ta på frivilliga uppgifter som möter dig och utmana dina förmågor så att du kan förbättra dig själv och ditt arbete.        
 2.  
 3.   2      Aktivera aktivt listan över saker som du kan göra själv. Du kan säkert ta bilen i garaget varje gång en lampa tänds, men du sparar pengar och blir mer självständig när du lär dig att göra enkla reparationer själv.  
    
  • Alternativt är det bra att acceptera hjälp och veta när du behöver det. Att vara självförsörjande betyder inte att du är dum och okunnig om dina förmågor. Om du inte kan ändra ditt däck, lär du det så att du i framtiden blir friare och du behöver inte lita så mycket på andra. Men för nu är du ärlig mot dig själv.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ange prioriteringar enligt dina önskemål och behov. Ta reda på vilka saker du vill ha och vad du behöver för att leva ditt idealliv och skapa ett perspektiv. "Behov" betyder allt som är nödvändigt för att leva ett bekvämt liv. Detta inkluderar mat, ett tak över huvudet och grundläggande sjukvård. "Wishes" kan innebära en resebudget, böcker och filmer eller vad som helst som ökar din livskvalitet.  
    
  • Om du tänker på dessa saker som ett Venn-diagram, borde de se lika mycket ut som en enda, nästan helt överlappande cirkel, eftersom du har strukturerat ditt liv på ett idealiskt sätt. När du vill ha det du behöver och vad du behöver matchar, lever du det glada och fria livet du vill leva. Vad kan du ändra för att bättre matcha grafen?  
  •  
  • Försök skapa en budget som är tillräcklig för alla dina behov och så många önskningar som möjligt för att leva hållbart. Ju mindre oro du har om pengar - desto mindre måste du tänka på det och ju fria du är.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Betala alla dina skulder och leva i dina relationer. Studielån och kreditkortsskuld håller dig under en tung skuldbörda som gör det svårt att leva självbestämda. Om du är skyldig pengar, kan du verkligen vara fri? Det är en utmaning som många inte kan undvika, men du kan röra sig mot frihet genom att betala dina skulder så fort du kan och undvika ny skuld.        
 8.  
 9.             5      Var chef i ditt liv. Hitta jobb som du tycker om att göra och leva gratis och göra vad du vill. Även om du har en riktig "chef" är du inte skyldig till någon om du inte vill ha den. Du är ansvarig för ditt eget liv. Om du bor i en miljö som inte ger dig tillräckligt med frihet, hitta ett nytt jobb.  
    
  • Det kan vara komplicerat att definiera arbete. Många arbetar "hela tiden" på något som inte är deras yrke. Walt Whitman var en ambulansförare, men skrev också några av de bästa amerikanska poesin någonsin.
  •  
  • Om ditt idealiska liv betyder att du bara arbetar 15-20 timmar i veckan, kommer det säkert att vara svårt att upprätthålla detta liv på Manhattan eller Los Angeles. Ställ in prioriteringar i de olika aspekterna av ditt idealiska liv. Om önskan att bo i ett kulturcentrum är starkare än viljan att arbeta mindre, leta efter flera jobb, åtta kamrater och flytta till Big Apple. Om din tid är viktigare för dig, rör dig någonstans där levnadskostnaderna är låga och du har mer tid.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Skriv dina egna regler och leva av dem. Vilka är dina kriterier för ett bra liv? Vad behöver du för att flytta runt i världen med värdighet och balans? Reglerna för en gäller inte nödvändigtvis för andra, men det kan vara användbart att skapa egna. Om du vill vara fri skriv dina egna regler som Klingons eller Samurai och leva av dem.        
 12.  
             

    3      Använd varje dag  ,

    
   
 1.             1      Låt dig själv handla ibland impulsivt. Fried Calamari och Bloody Mary till frukost på en onsdag - varför inte? Du behöver inte alltid äta havregryn och svart kaffe på vardagar. Om du gillar det och gör ont inte, gör det. Att bryta monotonin och lyssna på dina egna impulser kan vara ett utmärkt sätt att hålla ditt liv friskt och spännande. Så länge det är lagligt och inte kontraproduktivt för en viktig del av ditt liv, var lugn impulsiv. Lev för tillfället.  
    
  • Ibland kan det vara ett bra sätt att utvärdera din egen frihet när du bryter mot små regler för protokoll eller takt. Spela på jukeboxen, beroende på vad du vill, även om de andra fångarna i baren inte vill höra de hela elva minuterna av "Hört det genom Grapevine".
  •  
         
 2.  
 3.             2      Besök nya platser. För att utöka ditt perspektiv och uppskatta friheten krävs det också att du ibland går ut ur din komfortzon och gör nya upplevelser. Prova nya platser, prova nya aktiviteter och äta ny mat. Utforska världen och njut av det.  
    
  • Resor kan vara stor eller liten. Du behöver inte hitchhike i Sydamerika för att lära dig något nytt. Besök nya delar av staden du aldrig har besökt eller kör till den lilla grannstaden. Gå någonstans där du inte känner någon och lär dig allt du kan. Om det är nytt, kan Brooklyn vara lika bra som Crawfordsville.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fira alla prestationer oavsett hur små. Låt dig vara stolt över dig själv. Fira framgångar, även om de bara är att ingenting har misslyckats. Varje dag som du framgångsrikt har behärskat är en anledning att fira ordentligt. Spendera tid med personer du gillar och ge dig goda skäl att jobba hårt.        
 6.  
 7.             4      Börja leva gratis nu. Ju äldre du får och ju fler upplevelser du gör i världen, desto mer blir det klart: det enda som håller dig från glädje och frihet är dig själv. Låt gå av dina fördomar, bekymmer och rädslor. Fria ditt sinne genom att helt njuta av världen och använda den varje dag. Lev det liv du vill leda. Det finns ingen anledning att inte göra det.  
    
  • Var försiktig så att du inte blir slav till din idealiska bild av dig själv. Det är lätt att säga "Allt kommer att bli bättre efter examen" eller "Allt kommer att bli bättre om jag har avslutat detta projekt" eller "Allt kommer att bli bättre om jag flyttar till Hamburg". Kommer det? Hur kan du vara fri trots dina problem? Hur kan du vara fri just nu där du bor, i den andra? Hur kan du ändra din miljö till det bättre?  
  •  
         
 8.  
            

Tips .

                     
Yrke populär:
Skriv ett ansökningsbrev för en rekryteringskonsult.

Tjäna pengar i skolan.

Var en bra lagledare.

Gör ett projekt.

Dina föräldrar övertygar dem om att du ska få en vän.

Bli en bildkonsulent.

Avsluta en konversation.

Använd sämre och sämsta på engelska.

Skriv en inledande paragraf.

Kommunicera med barn med ADHD.

Hitta ett jobb.

Talar öppet.

Utveckla en tjockare hud.

Skriv ett gästpost.

Minska ditt tal.

Bli en motivationshögtalare.

Kontakta Lenny Kravitz.

Starta en eld utan matchningar och en tändare.

Hitta en sponsor.

Har alltid ett bra svar.

Minns en bibelvers.

ako woman