Home \ yrke
 

Fråga om du har ett jobb.

 

Det är svårt att vänta för att se om du har ett jobb som du har sökt efter. Om du får det rätt, kan du fråga om du har jobbet kan få dig att se bra ut på det anställande företaget. I slutet av intervjun frågar du vad som händer efteråt så du vet vad du kan förvänta dig i perioden efter intervjun. En efterföljande e-post ska skickas ut vid rätt tidpunkt och noggrant formuleras - så att du kan få svar när du står i så bra ljus som möjligt.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förbered för begäran  ,

    
   
 1.            1      Fråga i intervjun efter nästa steg. I slutet av intervjun kommer HR-chefen förmodligen att fråga om du har några frågor. Det här är en bra tid att fråga mer om företaget eller det specifika jobbet, men du borde också fråga vad som händer nästa.  
    
  • Fråga HR-chefer, till exempel hur länge rekryteringsprocessen kan ta, oavsett om du kan anta att du hör från företaget, oavsett om du har jobbet eller inte, och när du kunde höra från dem. Du kan också fråga hur du bäst kan nå HR-chefen om du har frågor.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fråga inte omedelbart om du har jobbet. Om en arbetsintervju går bra kan du bli frestad att fråga HR-chefen omedelbart om du kan få jobbet. Gör inte det. Det kan få dig att känna sig desperat, vilket kan misslyckas med HR-chefen.  
    
  • Det är också mycket möjligt att HR-chefen inte kan ge dig ett svar direkt. Det kan fortfarande finnas jobbintervjuer eller han måste diskutera alla kandidater med en större grupp.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skicka ett kort tackmeddelande efter din intervju. Det här är inte direkt relaterat till att du frågar om du har jobbet, men det håller personalchefen i ditt sinne. I ditt brev påminner du HR-chefen om vem du är, vilket jobb du ansökt om, och något som exciterar dig i företaget eller jobbet.  
    
  • Till exempel kan du skriva: "Kära herr Meier, tack så mycket för inbjudan till jobbintervju som butikschef. Jag hittade vår konversation trevlig och älskade tanken på de nya produkterna som erbjuds i bagerierna! "
  •  
  • Fråga inte om jobbet i detta brev, använd det bara för att tacka rekryteringsansvarig för jobbsamtalen.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Skapa e-post för att fråga  ,

    
   
 1.             1      Det är dags för ett senare e-postmeddelande. Ge HR-chefen eller talaren lite tid för att granska alla intervjuer. Han kan också behöva prata med andra personer i HR-avdelningen, och han får inte diskutera ledig tid tills han får det gröna ljuset att anställa någon. Lämna honom eller henne i ungefär en vecka för att ta hand om dessa frågor innan du skriver ett senare e-postmeddelande.  
    
  • Om HR-chefen har gett dig ett specifikt datum som han hoppas kunna fatta beslut bör du vänta några dagar efter det datumet innan du frågar. Datumet i sådana fall är ofta optimistiskt och det kan komma något mellan.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Påminna HR-chefen som du är. E-postmeddelandet ska innehålla ditt namn, jobbet du ansökte om och datum för intervjun. Ju bättre du påminner personalchefen som du är desto mer sannolikt är det att du får ett svar.  
    
  • Till exempel kan du skriva: "Kära herr Meier, jag hoppas att du mår bra. Jag ville fråga om du kunde ge mig status för ansökningsförfarandet för filialchefen för vilken vi hade en arbetsintervju den 5 maj 2017. Jag står till ditt förfogande för ytterligare frågor och jag hoppas att höra från dig snart. "
  •  
         
 4.  
 5.             3      Låt HR-chefen veta när du har fått andra erbjudanden. När du ansöker om ett nytt jobb är du förmodligen i mitten av att hitta ett nytt jobb. Om du har fått ett annat erbjudande medan du väntar på att få ett svar från ditt förstahandsval kan du låta den ansvariga personen veta. Detta ger dig en bra anledning att veta och ökar dina chanser att få svar.  
    
  • Till exempel kan du säga, "Kära fru Jahn, jag hoppas att du mår bra. Jag ville utforska, enligt yrkesstatus, en filialchefs ställning, för vilken vi höll en intervju den 10 januari. Jag har sedan fått ett erbjudande från ett annat företag, men jag är väldigt ivrig att höra från dig. Kan du låta mig veta om den aktuella statusen? Tack för din tid. "
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skapar dina krav. Om du väntar på att höra om ett företag som verkligen intresserar dig, kan du bli frestad att skjuta upp tills du får svar, speciellt om HR-chefen uppmuntrar dig. Men du bör ställa dig själv en gräns för förfrågningar, vanligtvis inte mer än tre. Om du inte får ett svar då bör du flytta till en annan plats.  
    
  • Om du inte hört något efter tre frågor betyder det inte nödvändigtvis att du inte kan få jobbet. Men det innebär definitivt att tidsramen är längre än vad du ursprungligen trodde, och du borde inte slösa tid om du kunde arbeta för att driva ett annat spår!
  •  
         
 8.  
             

Varningar .

                Läs mer... (4)      
Yrke populär:
Leda relevanta kurser i en curriculum vitae.

Avvisa en begäran om hänvisning.

Återvunnet papper.

Hjälp andra.

Skriv intressanta artiklar.

Beräkna en omkrets.

Drömmar lever.

Kan förlåta sig själv.

Hjälp din kyrka.

Gör ditt ljud ljud djupare och djupare.

Förstör känsliga dokument.

Learning Mandarin Chinese.

Spara el på kontoret.

Att vara en blyg person kommer att hitta ett jobb.

Beräkna det relativa felet.

Etchstål med syra.

Citera en Wikipediaartikel i MLA stil.

Övertyga någon av något.

Säg tack på kinesiska.

Beräkna ytan på en sexkant.

Beräkna provisioner.

ako woman